Yorum yapmak istemedim ama dayanamadım.. Bende bipolar hastasıyım.. Yukarida bir arkadasimizin dedigi gibi manyagim4.yılı geride bıraktım.. Evet hastalikla tanistgmda dediginiz gibi psikotik ataklar gecirdim.. 4 yılda sadece bir kere ağır bir atak gecirdim ve o da hastalik ortaya cikarken oldu.. O yasadiklarim benim icin öyle zordu ki.. Bu hastaligi daha dogrusu manyakligi yasamayan bilmez.. Disaridan ahkam kesmek öyle kolay ki.. Yaklasik 2 yil 10mg dozajinda ilaclar kullandm snra yavas yavas dusurduk dozaji.. Su an iki aydr sifir dozajla ilerliyorum.. Allahin izniyle..
Evet bencil oldugum zamanlar var.. Sinirlendigim sinirimi bagirarak attgm zamanlar var.. Ama hicbi zaman kendimi intihar dusuncesi icinde gormedim.. Ailem en buyuk destegim.. Şu an evliyim.. Evet eşim bazen illallah ettigi oluyor.. Ama sevgisini hissediyorum sürekli.. Bende onu seviyorum.. Bazen o taskinliklari niye yaptığımı bilmiorm ama dediginiz gibi karaktere oturuyor sanrm bi sure sonra.. Adi ustunde kisilik bozukluğu.. Mayamizda bi sorun var demekki:))
Arkadasim bu hastalik zordur.. Simdi sen havayi bi sekilde bakipsun ama bi sure snra hormanlarn bebek istiycek.. O alinan ilaclar vucuda etki ediyor..
Ama sunu da bil bence bu insanin dogustan degilse bu hastaligi onu bu hala biri getirmiştir.. Yaralidir bu insan.. Ona sevgini verip ilac gibi gelirsen mutlulugu yakalarsn..
Yalniz icki demissin.. Bu hastalikta icki hastaligi tetikler.. Ickiden hatta mumkunse sigaradan da uzak dursun.. Duzenli bi hayati olursa her sekilde yener.. Sabah kalktigi aksam yattgi saat belli olsun.. Uykusu gunde en az 6 saat olmali.. Fazla da degil az da degil..
Diycegim bunlar.. Son sözüm umarm iatedgn mutlulugu bulursun
Benim cok yakinim da bu hastaligi tasiyor
Aynen yazdiklariniza katiliyorum
Ayrica soylemek istedigim birkac sey var
Eger tedavi istemezse kimse yardim edemez.
Yaralidir evet yilin belli donemleri atak yasayabilir cunku yaralandigi donemi hatirlar
Ama asil ilaci sevgidir
Bu karar sizin olmali umarim hangi yolu secerseniz secin 2 nizde mutlu olursunuz
valla ne deyim zor yani. olmadik seyler falan goruyor mu. yani imada bulunuyor muTamamen ortadan kalkabilecek bir durum değil maalesef.
Kesinlikle dogru.. Kisinin istedgi sey onemli..ben hep cabaladm iyilescemi dusunerek.. Su an iyilestm.. Ilaclari biraktm şükür.. Tabi ilerde belki aniden tekrarliycak bilemem.. Ama olmamis biseyin de yasını simdiden tutamam.. Anı yasamaya çalışıyorum.. Aile destegi cok onemli bu hastalikta.. Bi basketci vardi adini unuttm.. Havaalaninda yatiodu nba de oynuycani sanipdu.. Ailesi onu reddetti.. Ne durumda bilmiorm ama aile destek olmadigi takdirde bi yaprak gibi esen ruzgarla savruluyosun.. Zaten bu hastaligimla ailenin ne oldugunu öğrendim.. Allah basimdan eksik etmesin
Bir şey öğrenmek istiyorum bilen cevaplarsa sevinirim, bu duygu değişimleri manikten depresife gecme falan ne kadar sürede oluyor? Yani ne kadar süre manik kalıyor veya depresif? Bir ay gibi bi sürede değişim falan oluyor mu?
Cok gecmis olsun hic takilmayin bu tarz hastaliklarida bilmeli tanimali korkmamaliyiz atak gecirsenizde hallolur siz isterseniz hepsi geride kalir simdi hayatin keyfini surun
Dengeyi sağlayabilmiş olmasına sevindim. Zor bir durum gerçekten. Sevgilimin o kadar ağır atakları olmamış ama egosunun yüksek olduğu doğru. İlaç konusuna ekstra dikkat edeceğim..Benim de komşum bipolar.15 yıldır tedavi görüyor tanı konduğu ilk yıllar çok fazla ağır atak geçiriyordu bağırıp çağırıyor,geçmişinde olumsuz yaşadığı ne varsa hepsini yeniden yaşıyormuş gibi hep onları düşünüp eşine falan sinirleniyordu ona Tokat falan da attığı oldu yani.buarada komşu kadın.neyse sonra tedaviydi şuydu buydu günlerce uyuduğu kapı dışarı çıkmadığı günler oldu,biz giderdik yanına bazen kolaçan etmeye sesi kısılmışcasına zar zor konuşuyordu o dönemde de.yıllar oldu tabi artık oturdu,düzenli kontrollerine gidince sıkıntı olmuyor ama kızıyla konuşuyoruZ bazen.ilaçlarını ben iyiyim deyip almadığı dönemler oluyormuş o zamanlar bir dalgalanma yaşıyor biz davranış değişikliğini hafiften farketmeye başlayınca üzerine düşüyoruz dr a götürüyoruz yeniden kullanıyor vs dedi.bi de ilkbahar ve sonbaharda hafif mani yaşıyor yada hafif depresyon dedi.valla ben komşu ablanın ilk hallerini görünce çok etkilenmiştim bu hastalığı ilk kez duymuştuk o zaman.abla zor kadın, ego tavan.a tipi kişilik derlerya baskın karakter. Herşeyi ben bilirim edalarında.yıllarca Osmanlı kadını derlerdi onun için ama bence hastalığı ciddi bi atakla çıkana kadar o şekilde sinyal veriyormuş
Manyak yanı olduğu doğru. Genel özelliğiniz demek ki :) teşekkür ederim cevabınız için çok yardımcı oldu. Alkol konusunda bana gerek kalmaksızın dikkatli, bana kolayla eşlik ediyor ediyor. :)Yorum yapmak istemedim ama dayanamadım.. Bende bipolar hastasıyım.. Yukarida bir arkadasimizin dedigi gibi manyagim4.yılı geride bıraktım.. Evet hastalikla tanistgmda dediginiz gibi psikotik ataklar gecirdim.. 4 yılda sadece bir kere ağır bir atak gecirdim ve o da hastalik ortaya cikarken oldu.. O yasadiklarim benim icin öyle zordu ki.. Bu hastaligi daha dogrusu manyakligi yasamayan bilmez.. Disaridan ahkam kesmek öyle kolay ki.. Yaklasik 2 yil 10mg dozajinda ilaclar kullandm snra yavas yavas dusurduk dozaji.. Su an iki aydr sifir dozajla ilerliyorum.. Allahin izniyle..
Evet bencil oldugum zamanlar var.. Sinirlendigim sinirimi bagirarak attgm zamanlar var.. Ama hicbi zaman kendimi intihar dusuncesi icinde gormedim.. Ailem en buyuk destegim.. Şu an evliyim.. Evet eşim bazen illallah ettigi oluyor.. Ama sevgisini hissediyorum sürekli.. Bende onu seviyorum.. Bazen o taskinliklari niye yaptığımı bilmiorm ama dediginiz gibi karaktere oturuyor sanrm bi sure sonra.. Adi ustunde kisilik bozukluğu.. Mayamizda bi sorun var demekki:))
Arkadasim bu hastalik zordur.. Simdi sen havayi bi sekilde bakipsun ama bi sure snra hormanlarn bebek istiycek.. O alinan ilaclar vucuda etki ediyor..
Ama sunu da bil bence bu insanin dogustan degilse bu hastaligi onu bu hala biri getirmiştir.. Yaralidir bu insan.. Ona sevgini verip ilac gibi gelirsen mutlulugu yakalarsn..
Yalniz icki demissin.. Bu hastalikta icki hastaligi tetikler.. Ickiden hatta mumkunse sigaradan da uzak dursun.. Duzenli bi hayati olursa her sekilde yener.. Sabah kalktigi aksam yattgi saat belli olsun.. Uykusu gunde en az 6 saat olmali.. Fazla da degil az da degil..
Diycegim bunlar.. Son sözüm umarm iatedgn mutlulugu bulursun
Çok teşekkür ederim, umarımBenim cok yakinim da bu hastaligi tasiyor
Aynen yazdiklariniza katiliyorum
Ayrica soylemek istedigim birkac sey var
Eger tedavi istemezse kimse yardim edemez.
Yaralidir evet yilin belli donemleri atak yasayabilir cunku yaralandigi donemi hatirlar
Ama asil ilaci sevgidir
Bu karar sizin olmali umarim hangi yolu secerseniz secin 2 nizde mutlu olursunuz
O hastadan hastaya değişiyor sanırım. Maniden ya da depresif dönemden normal döneme geçip bir süre sonra diğerini hiç yaşamadan tekrar aynı döneme girenler olabileceği gibi maniden depresyona geçenler de olabiliyormuş okuduğum kadarıyla.Bir şey öğrenmek istiyorum bilen cevaplarsa sevinirim, bu duygu değişimleri manikten depresife gecme falan ne kadar sürede oluyor? Yani ne kadar süre manik kalıyor veya depresif? Bir ay gibi bi sürede değişim falan oluyor mu?
Hayır öyle bir şey yaşamıyor. Sadece normal bir insandan daha endişeli, akla gelmeyecek ihtimalleri düşünüp kendine dert ediyor.valla ne deyim zor yani. olmadik seyler falan goruyor mu. yani imada bulunuyor mu
Sevmiyor olsam oturup ne yapacağımı kara kara düşünmek yerine kaçardım. Onu yüzüstü, kendimi de ondan mahrum bırakmam yapabildiğim sürece.
Bu hastalıkla yaşamak herkesin harcı değil.
Gerçekten sevmiyorsanız çocuktan ayrılın.
O hastadan hastaya değişiyor sanırım. Maniden ya da depresif dönemden normal döneme geçip bir süre sonra diğerini hiç yaşamadan tekrar aynı döneme girenler olabileceği gibi maniden depresyona geçenler de olabiliyormuş okuduğum kadarıyla.
Anladım teşekürler..Valla ben tibbi terimlerini bilmiorm hastaligimin.. Bilirsem daha cok kurcaliyorum.. En iyisi bilmemek mutluluk diyerek doktor kontrollerime gidiyorum:)) atak donemimi de delirdigim zaman diye nitelendiriyorum:)
iş hayatı var mı peki sevgilinizinÇok teşekkür ediyorum iyi dilekleriniz için.. :)
Evet iyi bir mesleği var.iş hayatı var mı peki sevgilinizin
Benim de komşum bipolar.15 yıldır tedavi görüyor tanı konduğu ilk yıllar çok fazla ağır atak geçiriyordu bağırıp çağırıyor,geçmişinde olumsuz yaşadığı ne varsa hepsini yeniden yaşıyormuş gibi hep onları düşünüp eşine falan sinirleniyordu ona Tokat falan da attığı oldu yani.buarada komşu kadın.neyse sonra tedaviydi şuydu buydu günlerce uyuduğu kapı dışarı çıkmadığı günler oldu,biz giderdik yanına bazen kolaçan etmeye sesi kısılmışcasına zar zor konuşuyordu o dönemde de.yıllar oldu tabi artık oturdu,düzenli kontrollerine gidince sıkıntı olmuyor ama kızıyla konuşuyoruZ bazen.ilaçlarını ben iyiyim deyip almadığı dönemler oluyormuş o zamanlar bir dalgalanma yaşıyor biz davranış değişikliğini hafiften farketmeye başlayınca üzerine düşüyoruz dr a götürüyoruz yeniden kullanıyor vs dedi.bi de ilkbahar ve sonbaharda hafif mani yaşıyor yada hafif depresyon dedi.valla ben komşu ablanın ilk hallerini görünce çok etkilenmiştim bu hastalığı ilk kez duymuştuk o zaman.abla zor kadın, ego tavan.a tipi kişilik derlerya baskın karakter. Herşeyi ben bilirim edalarında.yıllarca Osmanlı kadını derlerdi onun için ama bence hastalığı ciddi bi atakla çıkana kadar o şekilde sinyal veriyormuş
Benim de komşum bipolar.15 yıldır tedavi görüyor tanı konduğu ilk yıllar çok fazla ağır atak geçiriyordu bağırıp çağırıyor,geçmişinde olumsuz yaşadığı ne varsa hepsini yeniden yaşıyormuş gibi hep onları düşünüp eşine falan sinirleniyordu ona Tokat falan da attığı oldu yani.buarada komşu kadın.neyse sonra tedaviydi şuydu buydu günlerce uyuduğu kapı dışarı çıkmadığı günler oldu,biz giderdik yanına bazen kolaçan etmeye sesi kısılmışcasına zar zor konuşuyordu o dönemde de.yıllar oldu tabi artık oturdu,düzenli kontrollerine gidince sıkıntı olmuyor ama kızıyla konuşuyoruZ bazen.ilaçlarını ben iyiyim deyip almadığı dönemler oluyormuş o zamanlar bir dalgalanma yaşıyor biz davranış değişikliğini hafiften farketmeye başlayınca üzerine düşüyoruz dr a götürüyoruz yeniden kullanıyor vs dedi.bi de ilkbahar ve sonbaharda hafif mani yaşıyor yada hafif depresyon dedi.valla ben komşu ablanın ilk hallerini görünce çok etkilenmiştim bu hastalığı ilk kez duymuştuk o zaman.abla zor kadın, ego tavan.a tipi kişilik derlerya baskın karakter. Herşeyi ben bilirim edalarında.yıllarca Osmanlı kadını derlerdi onun için ama bence hastalığı ciddi bi atakla çıkana kadar o şekilde sinyal veriyormuş
Sevmiyor olsam oturup ne yapacağımı kara kara düşünmek yerine kaçardım. Onu yüzüstü, kendimi de ondan mahrum bırakmam yapabildiğim sürece.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?