hastalığı yüzünden ayrılmamı söylüyorlar

İnsan aşıkken herşeyin üstesinden gelecekmiş gibi güçlü hissediyor kendini.

Kendinize sormanız gereken şu:

Bir ömür eşimin bu sıkıntısını yüklenebilecek miyim?

Buna yanıtınız evet ise, sinirlendiğinizde “sen hastasın” diye onun yüzüne vurmayacağınıza, her olumsuzlukta onu suçlamayacağınıza gerçekten eminseniz bu yola çıkın.

Umarım ikiniz içinde en doğrusu ve güzeli olur.

Öncelikle siz kendinizi kontrol edin. Bende baslangic düzeyinde var. Yaşayan için çok zor. İlerisini düşünün eğer yapamazsaniz , güçlü değilseniz şimdiden kaçın. Çünkü aynı evde yaşamak cço farklı. Ama çok seviyorsanız, psikolojiniz iyiyse ve gucluysenjz , deneyin. İlaçlarını sürekli takip edin. De...s vb lityum iceren ilaçlar kullaniyor muhtemelen.
Bir gün çok mutsuz birgün çok mutlu olurum. Sevgilinizde böyledir . Üzülmemesi gerekir. Kredi kartlarına el koymalısınız . eğer ileri durumdaysa Kredi vb çekmemesi için yasal şeyler yapmanız gerekebilir. Kredi veker harcar. Çok uzulurse intiharı dener. Cidden dener. Ben çok mutsuz olduğumda bileklerimi jiletledim. Çok zor bir hayatım oldu. Doktorum bunlarin tetiklediğini soyluysö. İyi bir psikiyatriste gidin size daha iyi bilgi verir. Tedaviyi aksatmasin kesinlikle

Sağlıklı eşler bile birbiri ile bir çok sorun yaşarken siz bipolar hastalığı olan biri ile ömür boyu mutlu olabilecek misiniz?
Onun ruh halindeki o değişimlere rağmen onu sevebilecek misiniz?
Gün gelip de size zarar verirse, yine de "önemli değil" diyebilecek misiniz?

Ne gerek var, dünyada sevecek başka insan mı kalmadı? Sever birlikte olursunuz, sonra rahatsızlanır o zaman anlarım. O zaman terketmek yanlış olur. Ama bile bile lades demek çok mantıklı gelmiyor bana. Dertsiz başınıza dert arıyorsunuz gibi.

Bipolar yakiniyim. Malesef bildigim icin ben asla devam etmezdim. Sizin de sadece hastaligindan dolayi terketmeyi istememenizi anlayabiliyorum ama gercekler ileride caninizi acitacak. Sanirim devam edeceksiniz size tavsiyem hastaligin ne oldugunu atakta neler olabilecegini, ataklara girisi tetikleyen seyleri, tedaviye devamin onemini bilin ve evlilik icin acele etmeyin

Benim kv de bipolar, ama hiç anlattığınız gibi tavırları olmadı bana karşı dünya iyisi bir insandır.. ama ilaçlarını kullanıyor tabi ki, sizin ki tedavi görüyor mu acaba

sürekli içtiği ilaçları varmış ama inanın ailecek sır küpüler 6 senedir içlerindeyim bilmiyorum tam olarak...bana yaptıkları hastalığından değil çünkü bir tek bana yapıyor.

Artik dizlerinde ve filmlerde de görüyoruz bu hastalığı açıkcası benim cevremde böyle Kişiler olmadı bende diğer arkadaşların dediği gibi iyi düşünün derim

Cevaplar için teşekkür ederim ama bir insanı sırf hasta olduğu için terk edip gitmek bana adil gelmiyor. Elimden geldiğince yanında olmaya karar verdim başlık da yardımcı oldu sağolsun herkes. :)

Çok fazla deneyim yazılmış zaten, yeniden kendi hikayemi anlatmayacağım o yüzden.

Ama eğer devam etmeye karar verdiyseniz birkaç önerim olacak. Erkek arkadaşınızın ilaçlarını düzenli kullanması çok önemli, bu konuda takipte olun. İlacı bıraktıklarında çok yıkıcı olabiliyorlar. Ben direk tavrından anlıyordum sen birkaç gündür ilaç mı içmiyorsun diye. Ve genelde kullanmamaya meyilli oluyorlar, benim çevremdeki insanlar öyleydi.

İkinci ve en önemli şey, kendinizi koruyun. Yıkıcı davrandığı, istemeden de olsa size zarar verdiği, isteyerek size zarar verdiği ama bu dürtüyü ngelleyemediği dönemler olabilir. Bu dönemde sınır koymalı ve sizin psikolojik sağlığınızı etkilemesine izin vermemelisiniz, bu çok önemli. Kendiniz iyi olmadan ona yardım edemezsiniz, yardım edeceğim diye kendinizden vazgeçmeyin.

Üçüncüsü, yaşadığınız bazı durumların sizle ilgili olmadığının farkında olun. Bu durumla daha iyi başa çıkmanızı sağlar. Örneğin benim eski erkek arkadaşım, ki öncesinde 6 senelik arkadaşımdı, ilişki içinde paranoyak birine dönüştü. Ben onun şüphelerinin benle değil onla ilgili olduğuyla ilgili sürekli onu yüzleştirmek durumunda kaldım. Biz yine yürütemedik ama sonrasında konuştuğumuzda kendi de bunların farkında olduğunu ve o yüzleştirmelerimin işe yaradığını söyledi.

Zor bir yolun içindesiniz. İnsanların endişelerini gayet iyi anlıyorum, bırak demek kolay, gerçekten bırakmak da kolay yolu seçmek. Bunu önermeyeceğim ama lütfen kendinizi koruyun. Hem kendiniz hem onun için.

Son düzenleme:
sürekli içtiği ilaçları varmış ama inanın ailecek sır küpüler 6 senedir içlerindeyim bilmiyorum tam olarak...bana yaptıkları hastalığından değil çünkü bir tek bana yapıyor.
Evet sanki hastalıkla alakalı olmadığını düşündüm bende , allah sabır versin gerçekten zor

Benim ablamda da bipolar bozukluk teşhisi kondu.Kararsız ve yanlış kararlara evet diyen birisi.İlacını kullandığı sürece sorunu yok maneviyatı çok güçlü olduğundan mıdır bilmem çok zor günler atlattı normalde bu tarz hastaların bunalıma girip i... etmesi çok oluyor.Bence de düşün derim çift karakterli yapıda olanları da olabilir

eminim ilerde sıkıntı yasayacaksin.benim esim bana epilepsiyim demisti ben de.senin gibi cok seviyorum..ama bebek oldu sorumluluk artinca hastaligi daha da kotuyse gitti suclu ben oldum .. moralini bozdugum icin nobet gecirdigini soyledi gorumcelerim.. yok kizma yok uzulme yok cani sıkılmasin alttan al dediler yaptim ama.simdi de benim psikolojim bozuldu ... pismanligin dibini yasiyorum inan.. seviyorum ama sevgi su an ne onu da bilmiyorum..bence yapma evlenme

Bendede Bipolar bozukluğu var ilaç kullanıp düzenli bir hayat olunca korkma her şey güzel oluyor. Yani bende bu böyle. Hastalığımı kabul ettim. Hastalık hakkında çok bilinçliyim, kan düzeyimi sürekli ölçtürüyorum. Yani senin desteğinde çok önemli olacak ilerde. Ben 2 senelik evliyim ve bir sorunum olmadı hiç. Tedavimde bitmek üzere :) Korkma! Eşimi de korkutmuşlar ama o beni sevdiği için benden asla vazgeçmedi. Dilerim sende öyle yaparsın ve birlikte her şeyin üstesinden gelirsiniz bizim gibi :)

Sizin adınıza sevindim. Umarım hep böyle devam eder. Biz de şuan iyiyiz, bakalım zaman ne gösterecek. :) Teşekkür ederim yardımınız için.

Sizin adınıza sevindim. Umarım hep böyle devam eder. Biz de şuan iyiyiz, bakalım zaman ne gösterecek. :) Teşekkür ederim yardımınız için.
Ne demek her zaman yardımcı olmaya çalışırım aklınızda soru kalsın istemem hassas mevzular nede olsa :)

Kaç...akıllı ol ve kaç hayatını zehir etme lütfen kendini düşün..kesin bir tedavisi yok bunun yapma.

Çevremde eşi bu hastalığı yaşayan bir bayan vardı. Çok zor bir evlilik dönemi geçirdi. 2 çocukları var. Kızında da görüldü malesef, ergenlik döneminde anneyi çok yordu. Ayrıldılar ama o bile çok zor oldu, kadın canından korktu resmen. Ayrıca psikolojk rahatsızlıkların yüzde 95 sebebi genetik diye duymuştum.

Her türlü zorluğa katlanırım dersen hayat senin, ama evliliğin sorumluluğu, aileler, çocuk, maddiyat zaten başlı başına zorluyor çiftleri birde üstüne bu. Seçim sizin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…