hastalığı yüzünden ayrılmamı söylüyorlar

Hiç ataklarına denk geldiniz mi bilmiyorum ama gelmeden evlenmeyin. Önce bir görün yaşayın sonra karar verin. Arkadaşımın kardesi bipolar ;(

Mani 15 20 gün sürer, ilaçlar düzenli kullanılırsa dediğim gibi 15 20 günde mani den kurtulabilir. Mani den sonra depresyon başlar ve kolay kolay atlatilmaz 6 ay 1 yıl sürdüğü olur malesef.

Başka hangi hastalık olursa olsun etrafınızdakileri ayıplardım ama bipolar deyince durdum
Duygularını sonuna kadar yaşayan mutlu olduğunda seni uçuracak adamın depresyonda da dibi görüp hayatı kendine ve etrafındakilere zehir etme durumu var

Sırf vicdan için kimseyle evlenilmez

Cevremde hiç bipolar hastası olan biri olmadı ama buradaki yorumlara göre baya sıkıntılı bir durum sanırım. Evlilik gözünü karartıp yapılabilecek bir şey değil. Hem kalbine hem de mantığına hitap etmeli. Umarım hakkında hayırlısı olur.

Dakikalarca yazdıklarınızı okudum konu sahibi beni yanlış anlamayın sakın ama şimdi öncelikle o kişiyle evlenip evlenmeyeceğiniz kesin değil ilerisini düşünüp kendinizi yıpratmak yerine ilişkinizin tadını çıkartıp iyice tanımaya çalışın. Ayrıca bir insan bir insanı gerçekten seviyor aşıksa bu tarz sorgulamalara girmez sevginizden aşkınızdan emin misiniz ben pek olamadım kusura bakmayın

Eğer bir insan gerçekten aşıksa seviyosa inanın bana kimin ne söylediği umrunda olmaz burda kendinizce empati yapabilirsiniz. Rabbim kimseye vermesin zor ne yaşadığınızı sizin anlattığınız kadarıyla tahmin edebiliyorum. Bi düşünün sevgilinizin yerinde kendiniz olsanız hadi kendinizi geçtim düşünün kü anneniniz veya babanızda böyle bir rahatsızlık var ya da sonradan ortaya çıktı. Napıcaksınız annenizi babanızı red mi ediceksiniz

Arkadaşlarınızın söyledikleriyle sorgulamalara mı başlıcalsınız? Saçma. Bir insan birini seviyorsa inan bu tarz şeyleri sorgulamaz. Evet evlilikle sevgililik bir değil farklı. Ve benim eşim o kadar zor bir karakter ki anladığım kadarıyla sevgilinizden zor hasta olmadığı halde. Ben hiç bi zaman kimseyi değil kalbimin sesini dinledim

Başta çok sıkıntılar illa ki oluyor alışma süreci sonrasında evlilik kadına göre ilerler yuvayı diş kuş yapar neticede. Umarım biraz yardımcı olmuşumdur. Bu hayat sizin siz karar verin bi başkalarının ne düşündüğü değil sizin ne düşündüğünüz önemli

Kardeşim bipolar.
Doktoru,ilaçları,ailesi,okulu herşeyiii bi yana kızarkadaşı bi yana. Öyle seviyor ki. Ve oda bu süreçte ayrıldı kızdan. Ama kızın sabrıyla hep yoluna girdi ve kardeşimi gerçekten mükemmel şekilde düzeltiyor

Bipolar insanlarla yaşamak zordur. Ama alışılmayacak bişey değildir .
Vicdanen rahatsız olursun eğer ayrılırsan.

Ayrıca... ömür boyu öyle kalacak diye bişey yok
Kuzenim bipolardı. Dört senelik sevgilisiyle şuan düğün hazırlıgı yapıyo. Ve ilaçları tamamen bıraktı. O süreçte kız arkadaşı hep yanında oldu.

Ataklarını kontrol etmeyi öğrendiyse sıkıntı yok

Her zaman ilk önce kendini düşün. Önceliğin başkalarının mutluluğu olursa üzülen hep sen olursun. Kimse için fedakarlık yapmak zorunda değilsin, Aşşah şifa versin. Ama bu bir aylık bir mesele değil hayatının tamamında olacak bir mesele. Çok iyi düşün canım.

Benim bir arkadaşımın sevgilisi bipolardı ilişkinin başında oğlan çok iyiydi kız çok mutluydu falan. Sonradan oğlana bi haller oldu kızdan durduk yere ayrıldı daha doğrusu kızın ayrılmasını sağladı sebebi de bipolar olmasıydı kız da oğlanın isteğine uyup ayrıldı. Daha sonra kız hakkında yalanlar uydurmaya iftiralar atmaya başladı paragözdü paramı yedi görgüsüzdü falan diye. Kızın yakın arkadaşına asılmaya başladı ben zaten onu sevmemiştim seni seviyordum gibisinden. Baya çektirdi yani tabii bunların bipolarla ilgisi var mı yoksa oğlanın karakteriyle alakalı bir durum mu bilmiyorum. Bipolar garip ve teşhisi zor bir hastalık manik dönemi bir kere yaşayıp belki de uzun yıllar hiç yaşamayadabilir. Gözlemleyin sevginizi eksik etmeyin ama size zararı dokunmaya başladığında ya da ben baş edemem dediğiniz yerde de bitirin bence etkisi sizin için de yıkıcı olabilir

Çocuk doğduktan sonra boşanırsınız büyük olasılıkla. Haaa tamamen sağlıklı bir erkekle de bu başınıza gelebilir, burada açılan konulara bakınca farketmiyor

Yukarıda bir arkadaş yazmış “kişilik bozukluğudur” diye bu doğru değil. Bipolar insanın ne manik atağı ne de depresif dönemi onun gerçek kişiliği değildir. İnsan bu yüzden kendini tanıyamaz hale geliyor sanırım. Bu hastalık bir duygu durum bozukluğu. Hasta yakınları atak zamanlarında kendilerine bunu hatırlatmalı bence. “Bu benim arkadaşımın/ eşimin/ annemin/ komşumun gerçek yüzü değil, bu hastalığın yüzü” diye.

benimde eski erkek arkadaşım kırmızı reçeteli ilaç kullanıyorum diyordu. bipolar mıydı bilmiyorum. yıllar önce izlediğim filmde izledim. çok benziyordu belirtiler galiba bipolarmış bu da demiştim.ayrılmıştık tabiki. çok zor bir 1.5 yıl geçirdim. mutluyken evet aşırı mutlydu. ama kavga anında krize girerdi. bana zarar vermedi. sana zarar vermem derdi. kendine zarar verirdi veya duvara yumruk atardı. intihar geçmişi var ve biz birlikteykende intihar etti. bide kıskançtı kendi kendine kurgulardı kafasında. kriz anında ilaç kullanıyordu. (her zaman değil sonra baktı olmuyor böyle arada alıyordu) biraz sakinleşiyordu.bilmiyorum bipolarmıydı.belkide öyleydi bana kimse bir şey demedi. çevremdekiler onunda yakınları istemedi birlikte olmamızı zaten.
bi kere bi olay yaşadım hatta çok kısa anlatayım. telefonda kavga ettik. bu yine krize girdi. burnum kanıyor ellerim hep kan oldu senin yüzünden dedi. böyle fenalaştı tel de sesi kesildi. ben hemen gittim evine. baktım baygın gibi. ellerinde kan dediği boya kırmızı. sonra sakinleşince ellerine boya mı sürdün kan diye dedim. ben sürmedim dedi. uzatmadım. bi de beni suçladı sana yalan mı söylüyorum diye. değişik bir durumdu. ama bende onla birlite yıprandım ayrıldım sonra dayanamayıp bi kavga anında. tehditler etti tabi bırakmadı. aileme kadar gitti. bütün yaşadıklaırmızı anlattı. beni o....u ilan etti.tehdit mesajları filan. sonra bir anda normale dönüp tekrar barışmaya çalıştı.seni seviyorumlar filan. yok yani yapamadım. iyi kide ayrılmışım. bu arada bana şöyle demişti. başkasına aşık olur evlenirsen seni öldürürüm, yaşatmam demişti.
yani şuan her şey güllük gülistanlık diyorsunuz ama öyle olmuyor işte. herkesin dayanabileceği bir şey değil bu durum.

Bi yakınım sevgiliyken, adamın epilepsi olduğunu bilerek evlendi. Evlendikten bir süre sonra pişman oldu, hastalığının etkilerinden şikayet etmeye başladı ve boşandılar.

Mani 15 20 gün sürer, ilaçlar düzenli kullanılırsa dediğim gibi 15 20 günde mani den kurtulabilir. Mani den sonra depresyon başlar ve kolay kolay atlatilmaz 6 ay 1 yıl sürdüğü olur malesef.
Anladım tesekkür ederim, benim ayda bir falan durduk yere bariz bi şekilde bomboş sebeplerle çıldırdığım, her şeye üzüldüğüm bi hafta falan oluyor ama gerisi çok neşeli ve güzel geciyor. O yüzden merak ettim ama sanırım benim adet öncesi manyaklığı.

Düşüncelerini paylaşan, yardımcı olmak isteyen herkese teşekkür ederim. :)

%100 emin olmamakla birlikte benim kv bipolar, inatla da saklıyor tüm ailesi deli gibi korkuyorlar tek kelime etmekten benim hayatımı mahvetti , iyiyken çok iyi ama kötüleşti mi durdurulamıyor benim hakkımda ailem hakkında neler uydurdu bize neler yaşattı aç konularımı oku. Çok da kurnaz herkesi inandırır. Ben bilsem evlenmezdim, ki hala bile saklıyorlar arada kendisi ağzından kaçırıyor , ben korkuyorum çocuğum olursa ona da geçer diye.

Benim kv de bipolar, ama hiç anlattığınız gibi tavırları olmadı bana karşı dünya iyisi bir insandır.. ama ilaçlarını kullanıyor tabi ki, sizin ki tedavi görüyor mu acaba

İzlemediysen eğer delibal filmini izlemeni tavsiye ederim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…