hastalığı yüzünden ayrılmamı söylüyorlar

O zaman bu ve bunun gibi durumlar yeniden tekrarlayabilir ama bu duruma biz birşey diyemeyiz bu tamamen sizin sorumluluğunuzda.Tabiki normal ilişkilerde de sorunlar oluyor sizinkinde de farklı sorunlar olacaktır.Eğer bunu göze alıyorsanız devam edin.

Kocam ne kara kara düşündü ne kaçtı.
Ona "Benimle yapabilir misin bak böyle böyle" diye anlattığımda, "Senin her halini seviyorum" dedi ve evlendik. Demek istediğim bu.
Benim de ona verdiğim cevap buydu. Ama bu yetebilir miyim, beni neler bekliyor sorularını düşünmeme engel değil.

Bence çok zor. Şuan objektif düşünemiyorsunuz bence. Ruh akıl hastalığı çok ağırdır ve belki ileride çok rahatsız huzursuz olabilirsiniz
Bipolardan sonrasını okumadım bence ayrıl aşk acısı çek ağla zırla nasılsa unutursun
Eğer ilişkiye devam ederde evlenirsen hayatı kendine zehir edersin
Cevaplar için teşekkür ederim ama bir insanı sırf hasta olduğu için terk edip gitmek bana adil gelmiyor. Elimden geldiğince yanında olmaya karar verdim başlık da yardımcı oldu sağolsun herkes. :)

Ayrıl ama ayrılamıyorsan bıle evlenme, bunu kuzeni eski adı manik depresif yeni adı bipolar olan biri olarak söylüyorum. Psikoloji ile, zihinle alakalı her hastalık zor. Bize sorsan kuzenim için keşke bedensel engelli olsaydı ama buna tutulmasaydı diyoruz. Keşke hiç okumasaydı ama hasta da olmasaydı diyoruz. O hastalandığında ben ılkokula gıdıyordum, şımdı 30 larımdayım, günden güne durumu kötüledi ve anne babasını da kendisiyle beraber bitirdi. Hepsinde o ve ya bu şekilde farklı rahatsızlıklar çıktı fiziksel olarak, ve buna ek olarak psıkolojık olarak da pek sağlıklı değiller

Cevaplar için teşekkür ederim ama bir insanı sırf hasta olduğu için terk edip gitmek bana adil gelmiyor. Elimden geldiğince yanında olmaya karar verdim başlık da yardımcı oldu sağolsun herkes. :)
En yakın tanığıyım biliyorum neler yaşandığını
O da öyle diyerek evlenmişti maalesef çok pişman kendisi de ilaç kullanmaya başladı 2 senedir
Babalarının ruhsal sağlığından dolayı çocukları da mutsuz
Aşıksın görmüyorsun ileriyi ama bir de şöyle söyleyeyim doğacak çocukların için bence vazgeç

Teyzem bipolar yıllardır, ilerisi için büyük endişeler taşımalısınız aslında. Tedavisine o kadar titiz davranmasına rağmen bazen kontrolden çıkıyor. Ölümler, hastalık, düğün,doğum her şey genel halini bozuyor. Eskiden bu kadar değildi yıllar geçtikçe tablosu ağırlaşıyor, 20 yıldır tedavisi sürüyor. Oğlu, kızı,gelini,damadı,torunları herkes ayrı ayrı uğraşıyor ama fayda yok. Bu hastalık zamanla kötüleşiyor, bir organ hastalığı ya da uzuv eksikliği değil ki tüm yaşamı etkileyen bir durum. Tablo o kadar pembe değil.

Onun için şuan vicdan yapıyorsunuz ama evlilik ve gelecek söz konusu oldugunda kişi biraz kendini de düşünmeli bence. Keşke hayat sevdiğimiz anlardaki kadar toz pembe olsa..

Moralinizi bozmak istemem ama bir arkadaşımın kocası bipolardi ve evlenirken söylememislerdi. Kızı adamın kullandığı ilaçlardan ( doktoru soylemis) hasta dogdu. Atak dönemlerinde kizin boğazına yapıştı. Hayatı mahvoldu.

Evlilikte aşk sevgi bitiyor bir noktadan sonra, siz de o noktadan sonra sürekli problem çıkaran, günü gününe uymayan, güvenilmez, dengesiz biriyle hayatboyu baş başa kalacaksınız. Huzurlu rahar tek gününüz geçmeyecek.

Bunları da geçersek genç kadınsınız neden çocuk sahibi olma hakkınızdan feragat edesiniz? Adama da saygı duydum bu illet hastalığı bir başkasına geçirmek isyemiyor.

O zaman her hastalığı olanı red mi edelim yani.

Ki şizofreni gibi psikotik bir rahatsızlıktan bahsetmemiş. Hiç geçmeyen bir şeyden bahsetmemiş. Kontrol altına alınmayan bir şeyden bahsetmemiş. Duygu durum bozuklukları sık karşılaşılan şeyler ve ilaçlarla kontrol altına alınabilir.

Üstelik de bipoların bir sürü türü ve alt tipi var. O yüzden en başta sordum konu sahibine nedir diye.

Kendim yaşadığım çok büyük travmalardan sonra narsistik bir kişiliğe bürünmüştüm. Ki narsistlerin değişme ihtimali çok ama çok düşüktür, kendilerinin farkında olmadıkları için.

Bunu da daha ilk görüşmemizden söyledim adama, hiç de kaçmadı, bana o şansı verdi.

Bir kez olsun narsistik, manipülatif bir şey yapmadım çünkü iyi olmak istedim, onunla olan aşkımızı zedelemek istemedim.

Bi akrabamız bipolar. Babasında da varmış. Bi yaştan sonra çocuklarında da çıkıyo. Kaç kere tüfek bıçak ailesine saldırdı. Normalde çok iyi bi adam ama hastalığı depreşince gözü bişey görmüyo. Yinede siz bilirsiniz ama arkadaşlarınız haklı gibi.

Arkadaslariniz hakli bipolar bozuklugu olan biri ile tanismistim birbirimizden hosladık bana ne vaadler verdi neler neler yani dedim tam aradigim erkek. Iki gun sonra bunlarin bana tam tersini yasatti. Sonra beni aniden göklerden bir anda yere dusurdu. Zaten zor bir donemden geciyordum ve psikolojim iyice bozuldu bir anda ortadan kayboldu. Neyse napip edip ulaştım ve konustuk bana itiraf etti bipolar bozuklugum var dedi bir anda degisebiliyorum dedi. Iyi oldugum dönemlerde cok yukseklerde ucuyorum karsimdakinide kendimide mutlu ediyorum bir anda degisebilip asagilara cakilabiliyorum dedi. Yeri geliyor hastanelere dusuyorum yeri geliyor günlerce evden cikmiyorum. Yeri geliyor intihara tesebbus ediyorum dedi sonra o hayatina benim gibi zor bir kadinla degilde kolay bir kadinla devam etme karari aldi ve ayrıldık. Bir daha da gorusmedik. Sonradan baktigimda O kadindan da ayrildigini gordum. O donem cok uzulmustum henuz cok yeni girmisti hayatima ama bosluga dusurmustu bir anda beni. Suan sukrediyorum iyiki kendiliginden cikmis hayatimdan. Zira psikolojisi bozuk insanlar karsisindaki insaninda psikolokosini bozuyor. Hayatini mahvediyor. Yol yakinken ayrilmani tavsiye ederim. Hatta istersen onun ayrilmasini bekle zaten hasta simdi iyice dibe falan vurur sebebi sen olma. O nasil olsa bir zaman sonra senden ayrilir yine. kafalari gelip gidiyor onlarin. Ondan sonra kurtulduguna sukret bir dahada barisma.
Delibal filmini izlemeni tavsiye ederim ordaki adam da bipolar hastasiydi. Fikir verir sana.

Benim kayınvalidem de bipolar hastanede yattı 2 sene önce 1 haftaya yakın halüsinasyon gördüğünü ve atak geçirdiğini söylemişti eşim o zaman sevgiliydik, gidip ziyaret etmiştim kadın çok neşeliydi çok şaşırmıştım ama olmadık şeyler söylüyordu alakasız konudan konuya atlıyordu, sonrasın da 2 senedir bir daha olmadı çok şükür ilaçlarını düzenli kullanması lazım çok tatlı çok sevecen kendinden başka herkesi düşünen bi kadın, hiç ters bi anına denk gelmedim ki yakın oturuyoruz, merak ettim acaba eşimde de olur mu diye, öyle bişey olsa da ben eşimi bırakamam bu bi hastalık bence sevgi herşeyin üstesinden gelir..

Büyük ihtimal depresif döneminde ayrıldı manik döneminde de birleşip sizi çok mutlu etti.Zaten manik dönemde çok coşkulu çok sıcaktırlar normalden fazla.Yani hayatı uçlar da yaşarlar biliyorsunuz siz bu iniş çıkışı kaldırabilecek misiniz önemli olan o.

Lutfen bunu yapmayin kendinize.normal insanlarla bile evlilikte bir suru sikinti yasanabiliyor.bile bile boyle bir insanla beraber olmak neden.bir de evlenseniz cocuklarinizi nasil buyuteceksiniz boyle bir babayla mi.hele de cocuklarinizda boyle bir hastalik cikarsa.bence bu kisiyle iliskiyi bitirmek icin bir suru sebep var.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…