- 24 Aralık 2017
- 5.560
- 4.518
- 173
O zaman bu ve bunun gibi durumlar yeniden tekrarlayabilir ama bu duruma biz birşey diyemeyiz bu tamamen sizin sorumluluğunuzda.Tabiki normal ilişkilerde de sorunlar oluyor sizinkinde de farklı sorunlar olacaktır.Eğer bunu göze alıyorsanız devam edin.Geçmişte bir takım sorunlarımız oldu. Mesela terk ettiğinde sevgili olmanın sorumluluğu bana ağır geliyor demişti. Ortada olmayan durumları düşünüp ya olursa o zaman naparım sana haksızlık ederim deyip gitti, ikna edememiştim. Ya da manideysen kendine o kadar güveniyordu ki, hiç anlamadığı bi konuda saçma bi şekilde yaptığı borçları ödüyor aylardır.
Sorun yaşadığımız dönemler ilacını düzenli kullanmayı reddettiği, alkol vb. şeyler kullanmayı abarttığı dönemlerdi. O zaman bunu yapmamasını söylediğimde doktorluğuna laf söylemişim gibi kızıyordu ama geçti. Şuan bir sorun yok, ilaçlarını düzgün kullanıyor, her şey normal ilerliyor.
Benim de ona verdiğim cevap buydu. Ama bu yetebilir miyim, beni neler bekliyor sorularını düşünmeme engel değil.Kocam ne kara kara düşündü ne kaçtı.
Ona "Benimle yapabilir misin bak böyle böyle" diye anlattığımda, "Senin her halini seviyorum" dedi ve evlendik. Demek istediğim bu.
Bence çok zor. Şuan objektif düşünemiyorsunuz bence. Ruh akıl hastalığı çok ağırdır ve belki ileride çok rahatsız huzursuz olabilirsiniz
Cevaplar için teşekkür ederim ama bir insanı sırf hasta olduğu için terk edip gitmek bana adil gelmiyor. Elimden geldiğince yanında olmaya karar verdim başlık da yardımcı oldu sağolsun herkes. :)Bipolardan sonrasını okumadım bence ayrıl aşk acısı çek ağla zırla nasılsa unutursun
Eğer ilişkiye devam ederde evlenirsen hayatı kendine zehir edersin
En yakın tanığıyım biliyorum neler yaşandığınıCevaplar için teşekkür ederim ama bir insanı sırf hasta olduğu için terk edip gitmek bana adil gelmiyor. Elimden geldiğince yanında olmaya karar verdim başlık da yardımcı oldu sağolsun herkes. :)
Onun suçu olmadığını biliyorum, bu yüzden onu terk etmek istemiyorum zaten. Elimden geldiği kadar yanında olmak istiyorum. Ama arkadaşlarımın haklı çıkmasından da korkuyorum bir yandan.
Kontrollerini ve ilaçlarını aksatmıyor artık. Hayatı daha düzenli, stres altına girebileceği bir durumda ben planlıyorum yapılacakları. O da ne yaptığımı fark ettiği için bana bırakıyor. Şuan ikimiz de halimizden memnunuz. İlerisi için de çok büyük endişeler yaşamama gerek yok sanırım.
Yorumunuz için çok teşekkür ederim.
Bipolardan sonrasını okumadım bence ayrıl aşk acısı çek ağla zırla nasılsa unutursun
Eğer ilişkiye devam ederde evlenirsen hayatı kendine zehir edersin
Beni yüreklendirdiniz, teşekkürler.
Bi akrabamız bipolar. Babasında da varmış. Bi yaştan sonra çocuklarında da çıkıyo. Kaç kere tüfek bıçak ailesine saldırdı. Normalde çok iyi bi adam ama hastalığı depreşince gözü bişey görmüyo. Yinede siz bilirsiniz ama arkadaşlarınız haklı gibi.Merhabalar.
Geçtiğimiz yıl Mayıs ayında tanıştığım bir sevgilim var. Sevgili olduğumuz gün bana bipolar bozukluğu olduğunu söyledi, hastalığın ne olduğunu açıkladı, benim için sorun olmadığını söyledim ve devam ettik. Bir süre sonra ortada herhangi bi sebep yokken benden ayrıldı -aslında sebep hastalığından kaynaklandığını düşündüğüm endişelendiydi-,iki ay geçmeden tekrar barıştık.
Onunla çok mutluyum. Birlikte vakit geçirmeyi ve onu çok seviyorum. Hayal etsem bu kadar güzelini hayal edemezdim dediğim bir ilişkiyi yaşıyorum diyebilirim.
Ama hastalığını bilen arkadaşlarım onun hakkında dikkatli olmamı, ilerde bana büyük sorunlar yaşatabileceğini söyleyip duruyorlar. Onu hayatımdan çıkarmamı istiyorlar. Beni seven insanların bu kadar endişelenmesi kafamı kurcalıyor açıkçası. Onu hastalığı yüzünden terk edersem kendimi affedemem. Ama o beni bir anda terk ederse, haklı çıkarlarsa diye de korkuyorum. Konu hakkında tecrübe/bilgi sahibi biri vardır umarım, tavsiyelerine ihtiyacım var.
Arkadaslariniz hakli bipolar bozuklugu olan biri ile tanismistim birbirimizden hosladık bana ne vaadler verdi neler neler yani dedim tam aradigim erkek. Iki gun sonra bunlarin bana tam tersini yasatti. Sonra beni aniden göklerden bir anda yere dusurdu. Zaten zor bir donemden geciyordum ve psikolojim iyice bozuldu bir anda ortadan kayboldu. Neyse napip edip ulaştım ve konustuk bana itiraf etti bipolar bozuklugum var dedi bir anda degisebiliyorum dedi. Iyi oldugum dönemlerde cok yukseklerde ucuyorum karsimdakinide kendimide mutlu ediyorum bir anda degisebilip asagilara cakilabiliyorum dedi. Yeri geliyor hastanelere dusuyorum yeri geliyor günlerce evden cikmiyorum. Yeri geliyor intihara tesebbus ediyorum dedi sonra o hayatina benim gibi zor bir kadinla degilde kolay bir kadinla devam etme karari aldi ve ayrıldık. Bir daha da gorusmedik. Sonradan baktigimda O kadindan da ayrildigini gordum. O donem cok uzulmustum henuz cok yeni girmisti hayatima ama bosluga dusurmustu bir anda beni. Suan sukrediyorum iyiki kendiliginden cikmis hayatimdan. Zira psikolojisi bozuk insanlar karsisindaki insaninda psikolokosini bozuyor. Hayatini mahvediyor. Yol yakinken ayrilmani tavsiye ederim. Hatta istersen onun ayrilmasini bekle zaten hasta simdi iyice dibe falan vurur sebebi sen olma. O nasil olsa bir zaman sonra senden ayrilir yine. kafalari gelip gidiyor onlarin. Ondan sonra kurtulduguna sukret bir dahada barisma.Merhabalar.
Geçtiğimiz yıl Mayıs ayında tanıştığım bir sevgilim var. Sevgili olduğumuz gün bana bipolar bozukluğu olduğunu söyledi, hastalığın ne olduğunu açıkladı, benim için sorun olmadığını söyledim ve devam ettik. Bir süre sonra ortada herhangi bi sebep yokken benden ayrıldı -aslında sebep hastalığından kaynaklandığını düşündüğüm endişelendiydi-,iki ay geçmeden tekrar barıştık.
Onunla çok mutluyum. Birlikte vakit geçirmeyi ve onu çok seviyorum. Hayal etsem bu kadar güzelini hayal edemezdim dediğim bir ilişkiyi yaşıyorum diyebilirim.
Ama hastalığını bilen arkadaşlarım onun hakkında dikkatli olmamı, ilerde bana büyük sorunlar yaşatabileceğini söyleyip duruyorlar. Onu hayatımdan çıkarmamı istiyorlar. Beni seven insanların bu kadar endişelenmesi kafamı kurcalıyor açıkçası. Onu hastalığı yüzünden terk edersem kendimi affedemem. Ama o beni bir anda terk ederse, haklı çıkarlarsa diye de korkuyorum. Konu hakkında tecrübe/bilgi sahibi biri vardır umarım, tavsiyelerine ihtiyacım var.
Büyük ihtimal depresif döneminde ayrıldı manik döneminde de birleşip sizi çok mutlu etti.Zaten manik dönemde çok coşkulu çok sıcaktırlar normalden fazla.Yani hayatı uçlar da yaşarlar biliyorsunuz siz bu iniş çıkışı kaldırabilecek misiniz önemli olan o.Bir süre sonra ortada herhangi bi sebep yokken benden ayrıldı -aslında sebep hastalığından kaynaklandığını düşündüğüm endişelendiydi-,iki ay geçmeden tekrar barıştık.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?