Hastalığım

Gece gelen bi telefonla anne korktuğu zaman hamileyse bebekte hem gece terörü Hemde uyku apnesi görülme olasılığı çok yüksekmiş okuduğum kitaplardan kaynaklı bi kanuda az çok bilgim var
Evet travma kaynaķlı bence de ...

Özelden yazın size bir tavsiyem olacak..

Haha bende aynı şeye takıldım, neden telefon
Dur bakalım vardır belkide bir bilimsel açıkaması A ayse2325 Seni bekliyoruz
Bende bilmiyorum canım instada bülent Demircioğlu var onun canlı yayınlarına denk geldim izledim kitabını okudum öyle açıklamalar yaptı bende bilgi aktardım ama o yüzden kesin demedim eşimde de uyku apnesi var Mesela onunla kitaptan kıyaslama yaptığım zaman haklılık oranı %85 çıkıyor çok zor gerçekten konu açan arkadaş inşallah şifasını bulsun eşimle 3 senedir gitmediğimiz doktor kalmadı eşimde imkanımız el versede makina istemedi çok geceleri sıçradı nefes alamadı morardı çok zor

Sana mı soracam ne yapacağımı ufaklık
Yaşıma hürmeten mi? Ne yaşı? Neye dikkat edeyim herhangi bir tehdite mi maruz kaldım? Dikkat etmemem durumunda ne olacak mesela?
Benim uyku saatime daha var sen sütünü içip dişlerini fırçaladın mı, çişini de yap gece yatağa işeme emi yavrum
Konu sahibine yazdığım mesaja zıplayan sensin tekrar söylüyorum sana ne?
Bir bildiğin varsa konu sahibine yardım et yoksa milletle uğraşma
Dua edicem demedim ettim dedim
Muhatabım talep ederse doktor hastane ve başka şeyler önerecem dedim
Burada bir sürü insan sadece birileri kendilerine acısın ay yazık vah minnoşum desin diye konu açıyor, her derdi olan bından kurtulmak istemiyor, bu kadar mı tecrübesizsin insanlar konusunda? Bu bir suç değil kusur değil insanların kendi tercihi, benim buna saygım var ve eğer durum buysa ona göre davranırım diyorum yok ha duvar ha sen anlamıyorsun yada bilerek kışkırtmaya çalışıyorsun
İçip içip kafa gidince buraya mı sarıyorsunuz napıyorsunuz ne bu aymazlık ya

Vallahi ne diyim. Emek vermiş yazmışsın ama üşendim okumaya iyi geceler. İçtim sütümü sen de iç kemiklere iyi geliyor

TM da onlar anestezi etkisi anestezi bu etkiyi yapar bence sonrası piskolojik etki kalmis

Amacım sert çıkmak değil asla ama hangi bilimsel çalışma hamileyken gece kötü telefon almak, düşük yapmak çocuğa uyku apnesi verir diyor? Araştırmayı ekleyin de biz de dikkat edilecek bir şey varsa öğrenelim. "Uyku apnesinin etiyolojisi: Annenin gece kötü haber alması" yazan araştırmayı, deneyimi merak etmemek elde değil. Hayır yani anlamıyorum ki diyelim ki anne gece kötü telefon almış, çocukta uyku apnesi oldu, ee, ne değişti? Bu bilgi bir işe yaramadığı gibi kanıtlanamaz da, üstelik anneleri gereksiz yere suçlu hissettiriyor. Birileri (siz değil, bu tarz fikirleri ilk çıkaranlar) ünlenmek için bir şeyler uyduruyor ya da birine yaşadığı şey ağır geliyor, kendince bir açıklama bulmaya çalışıp ilk bulduğu açıklamaya sarılıyor. Bu açıklamalar insanların belirsizliğe tahammül edememesinden doğuyor. Oysa ki iyileşmek için hayatta bazı şeylerin böyle somut açıklamaları olmadığını, bazı şeyleri kontrol edemeyeceğimizi de kabullenmemiz gerek. Hem de sağlığımız bu safsatalara inanmayacak kadar kıymetli olmalı. Konu sahibine Allah şifa versin, çok geçmiş olsun. Tedavi için düzenli takip edildiği bir yere gitmeyi aksatmasın, bu tarz sorunlarda aynı yerde düzenli ilerlemek çok önemli oluyor.

aile dizimi denen şu mevzudan bahsediyor muhtemelen arkadaş. Bir sorun yaşayınca milattan önceki ataların travmalarına bağlıyorlar ya o işte.
Aile dizimi birilerinin para kazanmak için ortaya attığı bir zırva. Cidden iyi de para kazanıyorlar ha bu yoldan. Oysa üfürükçüye gitmekten farkı yok, tek farkı ağzı iyi laf yapan bir üfürükçü bu. Mistik olarak ikna edici duruyor olabilir ama faydasız olmasını geçtim zararlı bir şey çünkü insanların gerekli tedaviye ulaşmasını geciktiriyor.
Her şeyin böyle somut ve travmatik açıklamaları olmasını beklemek insan olduğumuzu, kırılgan olduğumuzu, beklenmedik şeylerin nedensizce gerçekleştiğini kabullenememekten geliyor. Hastayız çünkü insanız yani, insan hasta olur, biyolojimiz bu. Ama yok ben öyle yüce bir canlıyım ki hasta olduysam bunun asırlardır taşınan büyük bir travma ile ilgisi olmalı, büyük bir anlamı olmalı. Yani ilk adımda bunu düşünmüyor olabiliriz ama arka planda bu tarz düşünceler dönüyor çoğunlukla. Dediğim gibi, derin açıklamaları yok. Psikolojik etkenli hastalıklar %95 kendi stresinizden olur, ananenizin travmasının sizi hasta etme ihtimali yok gibi bir şey. Çoğu hastalık da zaten biyolojik etkenlerle olur, psikoloji üzerine tuz biber eker.

Son düzenleme:
Hiç ortodonti uzmanına muayene oldunuz mu? Özellikle üst çene darlığı ve alt çene geriliği olan bireylerde hava yolu daraldığı için apneye çok sık rastlanıyor

Böyle bir şey olabilir mi ya, fiziksel bir rahatsızlıktan bahsediyoruz, sizin dediklerinizi aklınız alıyor mu?

Çok geçmiş olsun konu sahibi. Lütfen tüm kontrollerinizi yaptırın, yok kötü haber yok çekim yasası gibi akıldan ve bilimden uzak safsataları dinlemeyin.

Çok geçmiş olsun Rabbim acil şifalar versin. Hacamat olmayı düşümdünüz mü acaba? Hem fiziken hem ruhen fayda sağlayacağını düşünüyorum.
Evet 2020de hacamat oldum sonrasında nasıl olduysa kovit oldum yoğun bakımlık oldum oksijen değerlerim 60 70 e düştü 14 gün yattım yoğun bakimda

Gitmediğim doktor kalmadı devlet bisey yapmiyo zaten hemen ünv hastanesine git diyo oraya gidiyorum bi Sonuç alamıyorum özele gidiyorum temiz diyolar

Hiç ortodonti uzmanına muayene oldunuz mu? Özellikle üst çene darlığı ve alt çene geriliği olan bireylerde hava yolu daraldığı için apneye çok sık rastlanıyor
Yok hayır hiç gitmedim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…