Hastalık hastası olmak :(

mermaidsdiary

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
2 Ocak 2015
344
89
323
Babam, teyzem, dedelerim kalp krizi nedeniyle vefat etti. Amcamda kalp hastası aynı zamanda. Yine aynı şekilde babannemde, halalarımda, annemde, teyzemde yüksek tansiyon hastalığı; baba tarafının tamamında şeker hastalığı ve obezite sorunu anne tarafındaysa koah ve astım hastalığı var. Aynı zamanda babamda da bazı aile büyüklerinde de kanser görüldü. Yüksek risk grubu altındayım yani. Sorum şu ki bu konulara eskiden çok takılmazdım ama babam vefat ettikten sonra resmen paranoyak olmaya başladım o kadar çok korkuyorum ki hastalık hastası olmaya başladığımı farkettim. İşin tuhaf yanı ölmekten değil de hastane köşelerinde birilerine muhtaç bir şekilde ölmekten çok korkuyorum. Babam kimsesiz öldü ben olamadım son anlarında yaninda aramızda 10 saat vardı ve bunun için de korkuyorum ya yalnız ölürsem diye. Özellikle son günlerde fazlasıyla tedirgin olmaya başladım. Doktor kontrollerine gittiğimde bir şey çıkmıyor ama benim sürekli kalp ağrım var özellikle şu son 3 gündür. Psikolojik oluyor ara sıra diye üzerine düşmemeye çalışıyorum ama gereksiz yere kaygılanmaya engel olamıyorum. Midemdeki helikobakteri virüsü de bi anda 15 kilo daha alıp obezite hastası olunca daha çok rahatsız etmeye başladı ve ben iyice panik olmaya başladım yani sorunum hastalık değil hastalık hastası olmak. Psikiyatriden aldigim tedavi hiçbir işe yaramıyor devlet hastanesi olunca doktor da çok bir şey yapamıyor özel hastaneye gitmemse mümkün değil ve bir de üzerine iyice kilo alıyorum o ilaçlar yüzünden. Onun için kafamda bitirecek çözümler gerekiyor bana. Lütfen öneriler sunun.

Canım kanser harici hepsi bizim ailes ede var ama ben diyorum ki 50 yaşına doğru çıkar Allah in izniyle tansiyon kalp seker er niye kendine zehir edeyim hayati ne malim bunları düşünürken Allah korusun bi araba altında ölmeyeceğim...anın tadını çıkar..tabi yerimle melek adına tuzlu şekerli şeyler çok tüketme ..yürüyüş spor seni mutlu eder ..

Back
X