Hastalık..Utanma..KK yardım ?

Çok geçmiş olsun canım.
Eşimde vardı utandı umursamadı en sonunda pişman oldu çünkü acil ameliyat oldu. 2 hafta kendine gelemedi
Hiç utanma sağlık bu daha kötü olmadan çaresi bulunsun

korkum açıkca anlatmak gerekirse..altına giydiğim tüm kıyafetleri açmak zorundasın ki doktor orayı görsün..hastalığı teşhis etsin..sağolsun @shapes yan yatıyorsun dedi hiç yoksa rahatladım..birazcık oda

Aman şifası olsun da tek derdin muayene olsun boşveer.
Zaten bir kere açtın mı rahatlarsın merak etme. :KK48:

Ben genital epilasyon öncesi gerilmiştim. Doktor bile değil düşün yani. Sonra sonra geçiyor o gerginlik. :KK48:
Ondan sonra kadın doğuma gittim. Daha az gerildim.

Benim küçük vampir kızım mememi yaraladı emerken. Onu aşıya götürdüğümde hemşirelere sordum ne yapmam gerekiyor diye onlar da genel cerrahi dedi. Bir sürü hastaneye baktım kadın genel cerrah yok. Cumartesi mecbur gittim erkek doktora. Rahatsız olurum sanıyordum bir sıkıntı çıkmadı. Onlar için parmak ucu, meme, popo pek fark etmiyor :)

Ozel hastanede muayne oldum. Yardimci yoktu sorunumu anlattim, acip yuzustu yatin dedi. Parmakla muayne etti 1 dk bile sürmedi. Adam o kadar düz duruyordu ki kol bacak kadar normal geliyor onlara

ben muayene de oldum ameliyatını da.
pantolonu sıyırtıp secde pozisyonu aldırıyor.sonra yeşil örtü ortası küçük delik olanlardan koyup sadece o kısma bakıyor.
yalnız eğer gerek duyarsa parmak muayenesi yapabiliyor.bende gerek kalmamıştı direkt ameliyat dedi ve hemen o gün oldum.:)
bu arada bu hazırlıkları asistanı yaptı ,doktor geldi hemen baktı ve ameliyat konuşuldu.
ameliyat hakkında bilgi istersen onu da yazarım..
çekinmene gerek yok,o bir doktor,o da meraklı değil preblemli bir bölgeye bakmaya eminim,sen rahat ol.utanmana da gerek yok.o sıkıntı çekmeye değmez.

Yahu niye utaniyorsunuz ki dr'un uzmanlik alani o iceri girincede dibimde sorun var dersin yuz ustu yatiyorsn 2 dk bile surmuyor tabi bnmde ilkinde yuz rengim degismisti ama aci cekmekten bikmistim artik.

mrb. bende anal fıssur var- makatta catlak- tuvaletımı zaten oldum olası pek rahat yapamam yapmak ıstemıyorm da denebılır kabızlıktan olmus galıba doktor oyle soylemıstı. sey.. tuvaletımı yapınca temızlerken kan var demıstım anneme annemde korktu. o korkunca bende korktum. bı unıversıte hastanesıne gıtmıstım ılkınde doktorum kadındı sevdım onu. bakabılırmıyım dedı ama nasıl oluuuuur falan derken sedyedeydım sırtım doktora donuk yan uzandım sonra dızlerını karnına cek cenın pozısyonu al dedı 1 dkbıle surmedı. bı krem verdı sıcak oturma banyou bol lıflı beslen dedı-hıç bırını yapmadım duzenlı- sonra tekrar gıttım yıne kadın doktor kadın asıstanı vardı secde gıbı dur dedıler yanbakın dedım azarladı bakamam oyle dedım gıbı dur dedı mecbur oyle durdum:( oda kabızlıgı cözmek ıcın surup verdı sıcak oturma banyosuna devam et dedı surup gaz yaptı ıcmedım sıcak oturma banyosuda calısırken zaman yaratmak lazım yapamadım ustune dusmedım. sımdı cooook daha kotu durumdayım o zamam ben bakınca bısı göremıyodum sımdı nerdeyse 2nohut buyuklugunde pincik var.-catlak oluyo iilesıyo derken öyle olurmus hanı faca atanlarda kesık olurda sankı ordan fazlan et cıkmıs gıbı olurya deri iileşirken bı fazlalık oluyo anlatamadım cok uzattım:) simdi oyle ıste
sen sen ol daha basıymıs iileşirmiş amaan bu yapmadım yarın yapıym deme doktor ne derse yap
ha bıde bol su ıç dedı
allah sifa versın

ben muayene de oldum ameliyatını da.
pantolonu sıyırtıp secde pozisyonu aldırıyor.sonra yeşil örtü ortası küçük delik olanlardan koyup sadece o kısma bakıyor.
yalnız eğer gerek duyarsa parmak muayenesi yapabiliyor.bende gerek kalmamıştı direkt ameliyat dedi ve hemen o gün oldum.:)
bu arada bu hazırlıkları asistanı yaptı ,doktor geldi hemen baktı ve ameliyat konuşuldu.
ameliyat hakkında bilgi istersen onu da yazarım.
çekinmene gerek yok,o bir doktor,o da meraklı değil preblemli bir bölgeye bakmaya eminim,sen rahat ol.utanmana da gerek yok.o sıkıntı çekmeye değmez.
sizin sikayetınız neydı makatta catlak mı
banada ılerlerse amelıyat dedıler ama kabızlığı cözmeden amelıyat olsan yıne tekrarlar kabızlığı cözmelısın dedıler
amelıyat hakkında bıraz detaylı yazabılırmısınız

çok geçmiş olsun.
genel cerrahiye göğüslerim kontrolü için gittiğimde, basur muayenesinin hangi pozisyonlarda yapıldığı ile ilgili resim ve örtüler vardı.
sağlık konusunda çekinme olmamalı.onlar için hiç bir organın, diğerinden farkı yok.işleri bu...

sizin sikayetınız neydı makatta catlak mı
banada ılerlerse amelıyat dedıler ama kabızlığı cözmeden amelıyat olsan yıne tekrarlar kabızlığı cözmelısın dedıler
amelıyat hakkında bıraz detaylı yazabılırmısınız
bende doğum sonrası olmuştu ama ben sadece homoroid sanıyordum..kabızlık ishal vs sorunum yoktu üstelik de.sonrasında da stress sıkıntı tetikleyince bir de abse oldu.fena birşey ..
hemen aynı gün yattım hastaneye.genel anestezi istedim.bayılıp ayılmam dahil 1 saat kadar sürdü.yalnız çok farklı türde teknikleri var,ben doktoruma çok güvenirim daha önce de operasyon yapmıştı bana,dediğini dinledim.1 hafta rapor verdi,sonrasınd ağrım sancım yok denecek kadar az oldu.acı ekşi gibi gıdaları yasakladı bir süre.sonrasında çok rahatım çok şükür.
kabızlık sorunu için ne dediler peki? yani çözümü onlarda değil mi zaten? sebebini bulmaları gerekli.

merak etme canım utanacak bir şey yok ben kaç tane dr gittim özele de gittim devlete de gittim ama emin ol devlette daha çok ilgileniyorlar utanacak bir şey de yok zaten dr kontrol ederken arkan dönük olduğu için utanacak bir şey yok ayyy ben kolonoskobi bile yaptırdım düşünsene beni bir de gittiğim dr 50 kere gittim.

Uzman Dr lar kendi alanları olduğu için böyle şikayetlere alışkın onlar için çok normal, utanma çekinme derdine çare olsunlar.
Çok büyük geçmiş olsun

Yakın arkadaşımda utandığı için bayan doktora gitti ve bu yüzden rahatsızlık duymadı. O sebeple sanada bayan doktor tavsiye ederim. Çünkü açıp el yordamıyla kontrol ediliyor. Muayenesi böyle yani.

Öncelikle böyle bir konuyu buraya açtığım için özür diliyorum.Çünki böyle bi konuyu ,nereye kime soracağımıda bilmiyorum..KK da makat hastalığı ( basur,anal fissür vb.) ile ilgili çok konu var..Forumlara baktım,ama tam bilgi alamadım..Yarın Genel cerrahiden randevu aldım..Yalnız muayene olmaktan UTANIYORUM..lütfen kınamayın..Gideceğim elbette bu hastalıkla yaşamaktan sıkıldım..Ama tecrübesi olan varsa bana anlatabilir mi..Muayene nasıl oluyor odaya girdikten sonra ne diyorsunuz...BÖlgeyi direk açmak zorundamısınız..bi kıyafet vs giydiriyorlar mı..Şimdiden Teşekkürler...
Ya bende biliyorum doktora mahrem yok o bunların işi. Radyo tanircisi radyoya bakarken ne hissediyor ise onlar da öyle hissediyor ama ben profesyonel değilim ki anacım utanıyorum. Daha geçen randevu aldım bayan doktora aksi gibi o gün doktor gelmemiş başka doktora yönlendireceğiz dediler. Utanarak dedim lütfen bayan doktor olsun. Yani bayandan bile utanıyorum ama hiç yoktan iyidir :) Neyiniz var der siz bağsur dersiniz. Nekadar süre der kabızlık varmı der. Kanama varmı der cevap verirsiniz. Genelde muayene edilir dışarı çıkan varsa yeterlli ama içeri de varmı diye bakabilir. Büyük ihtimal krem verir. Geçmez yada tekrarlar ise aynı doktora gidin kolonoskopi isteyebilir

Back
X