Hastalık..Utanma..KK yardım ?

Öncelikle böyle bir konuyu buraya açtığım için özür diliyorum.Çünki böyle bi konuyu ,nereye kime soracağımıda bilmiyorum..KK da makat hastalığı ( basur,anal fissür vb.) ile ilgili çok konu var..Forumlara baktım,ama tam bilgi alamadım..Yarın Genel cerrahiden randevu aldım..Yalnız muayene olmaktan UTANIYORUM..lütfen kınamayın..Gideceğim elbette bu hastalıkla yaşamaktan sıkıldım..Ama tecrübesi olan varsa bana anlatabilir mi..Muayene nasıl oluyor odaya girdikten sonra ne diyorsunuz...BÖlgeyi direk açmak zorundamısınız..bi kıyafet vs giydiriyorlar mı..Şimdiden Teşekkürler...

Utanmaman gerektigini soylerek başlayim oncelikle...
Makata agda yaptirit pozisyonda açiyorsun doktor bakip kontrol etmek isteyebilir kendini kasma...
Krem ve dişkiyi yumusatacak ilaclar veriyor ilk etapta sonrasinda eger ilerlemiş ise ameliyat onerebiliyor. Benim halam yaptirdi 20 sene çekti o da çekingen gitmek istemiyordu. Keske daha once gitseymisim dedi

yaaa onalrın özel sortları var sadece orası açık o da dikiş yeri dikili değil öyle açık millet o kıyafetle koridorda gezse kimse çakmaz yani ...

bir de bayan doktor buldun mu mecbur bir baktır...

Ellerine bişey sürüp muayene ediyorlar yan yatıyorsun sadece poponun o kısmını açıyorsun bir dakkika dolmadan bitiyor muayene

Burda bana yardım için zaman ayıran, tecrübelerini paylaşan ve destek olan herkese çok teşekkür ederim:KK6::KK36: korka korka..utana sıkılada olsa gittim..Sorunu söyleyince, çoğu arkadaşın dediği gibi..Sol yan pozisyonda yatırıp muayene etti..biraz canım yandı çünkü hemeroid var..ilaçları verip gönderdi..Ama ben o kadar kastım ki kendimi...birde 10 15 güne tekrar muayene gel dedi..duruma göre bakarız...ya iyileşir gitmem..yada amaaaan zaten göreceğini gördü bidaaa baksın derim:KK53::KK48: şaka tabiii:KK6: Tekrardan çok teşekkür ederim..İYİKİ VARSIN KK :)

Burda bana yardım için zaman ayıran, tecrübelerini paylaşan ve destek olan herkese çok teşekkür ederim:KK6::KK36: korka korka..utana sıkılada olsa gittim..Sorunu söyleyince, çoğu arkadaşın dediği gibi..Sol yan pozisyonda yatırıp muayene etti..biraz canım yandı çünkü hemeroid var..ilaçları verip gönderdi..Ama ben o kadar kastım ki kendimi...birde 10 15 güne tekrar muayene gel dedi..duruma göre bakarız...ya iyileşir gitmem..yada amaaaan zaten göreceğini gördü bidaaa baksın derim:KK53::KK48: şaka tabiii:KK6: Tekrardan çok teşekkür ederim..İYİKİ VARSIN KK :)
Bence ihmal etme canım ilerlemiş hemoroit ameliyata kadar gidiyor zaten göreceğini görmüş :) hadi geçmiş olsun

bende doğum sonrası olmuştu ama ben sadece homoroid sanıyordum..kabızlık ishal vs sorunum yoktu üstelik de.sonrasında da stress sıkıntı tetikleyince bir de abse oldu.fena birşey ..
hemen aynı gün yattım hastaneye.genel anestezi istedim.bayılıp ayılmam dahil 1 saat kadar sürdü.yalnız çok farklı türde teknikleri var,ben doktoruma çok güvenirim daha önce de operasyon yapmıştı bana,dediğini dinledim.1 hafta rapor verdi,sonrasınd ağrım sancım yok denecek kadar az oldu.acı ekşi gibi gıdaları yasakladı bir süre.sonrasında çok rahatım çok şükür.
kabızlık sorunu için ne dediler peki? yani çözümü onlarda değil mi zaten? sebebini bulmaları gerekli.
kabızlık için bol su lifli besınler hareket et tuvaletın yoksa bıle otur terbıye et dedıler
hıç bısey benı ıshal gıbı yapmıyo ınsanlar 2 kayısı yeyınce tuvalete zor yetısıyo
kabızlık ıçın ılaç verıyolar kullanılan sure ıcınde ıyıyım bırakınca aynı:( uzun sure o ılaçları kullanmak da bagısak florasına gerı dönulmez zararlar verebılıyomus
yanı ozetle ben kendım kabızlığı asamıyorum onlarda uzun sure ılaç kullamayı doğru bulmuyolar haklılar

kabızlık için bol su lifli besınler hareket et tuvaletın yoksa bıle otur terbıye et dedıler
hıç bısey benı ıshal gıbı yapmıyo ınsanlar 2 kayısı yeyınce tuvalete zor yetısıyo
kabızlık ıçın ılaç verıyolar kullanılan sure ıcınde ıyıyım bırakınca aynı:KK43: uzun sure o ılaçları kullanmak da bagısak florasına gerı dönulmez zararlar verebılıyomus
yanı ozetle ben kendım kabızlığı asamıyorum onlarda uzun sure ılaç kullamayı doğru bulmuyolar haklılar
yok tuvalette uzun süre oturmak doğru değil.ne zaman gelirse o zaman gideceksin.ama alışkanlığa dönüştürmak gerekli.şöyle mesela,kahvaltı sonrası yürüyüş.spor hareket sonra duş alıp tuvalet gibi..
ilaçlarla olmaz beslenme alışkanlıkları ile ilgili.kuru meyveler.ama en güzeli kuru erik,komposto yap iç,yanesi de ye,harika gelir.sabahları aç karnına dene .
haşlanmış mısır üzerine su iç mesela.
lifli gıdalar çok çok önemli.kefir çok öenmli.
denedin mi hiç bunları?

yok tuvalette uzun süre oturmak doğru değil.ne zaman gelirse o zaman gideceksin.ama alışkanlığa dönüştürmak gerekli.şöyle mesela,kahvaltı sonrası yürüyüş.spor hareket sonra duş alıp tuvalet gibi..
ilaçlarla olmaz beslenme alışkanlıkları ile ilgili.kuru meyveler.ama en güzeli kuru erik,komposto yap iç,yanesi de ye,harika gelir.sabahları aç karnına dene .
haşlanmış mısır üzerine su iç mesela.
lifli gıdalar çok çok önemli.kefir çok öenmli.
denedin mi hiç bunları?
dur simdi tek tek cvp verıyım
-tuvalette uzun sure oturmak degıl evet ıkınmak yok otur varsa o gelır zaten gelmedıyse kalk dedı yıne gıt bı otur ama kesınlıkle ıkınma dedı. evet bagırsaklarımı terbıye edebılırmısım böyle geldıgı zaman hemen yapınca gercekten bı nebze daha kolay oluyo. bıde dedı kı eger tutarsan bekletırsen ıçınde-ben eskıden acıcak dıye olabıldıgınce ertelıyodum gelınce o da gıdıp 1.2 gun sonra gelıyodu oda tas oluyodu resmen:(-o yumusak kıvamı saglıyan suyu cekılırmış demıştı. yanı sımdı gelınce hemen yapmaya calısıyorum
-hıç duzgun beslenmıyorum kahvaltı yapmıyorum nerdeyse 1 ögun esımle yıyorum cok içim kıyılırsa atıstırıyorum o gelene kadar-esımle daha cok yıyebılmek içiiiiiin- yanlış yapıyorum ve fazla kılom var 170 boya 75 kg gıbı
ayrıca sporda yapmıyorum yuruş yapma sansım yok baska turlu sporlarda bu yaglı vucudumun ustune kas olurda sıserım gıbı bıseye ınanıyorum spora usenıyorum bahane işte hepsı.. yanlış yapıyorum bılıyorum ama . bı yerden de baslıcam
-kuru meyveler erık armut kasıyısı hepsını denedım yumusatmıyo bıle ac karna da denedım olmuyo hıç bısı benı ıshal yapmıyo bozmuyo..yumusatmakla ılgılı zetınyagıyla cavdar ekmegı bıraz iyi gelmıstı sankı ılk zamanlar sonra kılo almaya basladım veremedımıde anlayınca z.yagını yemeyı bıratım. ekmek bandırıyodum 1 yem.kaşıgı kadar yaga
-haslanmış mısır uzerıne su hıç denemedım senı kırmayım deneyım onuda bı sabah :)
-kefırıde bılıyorum evet ne yazık kı onu da denedım marketten aldım kendım yapmadım.. ayran gıbıdır dıye dusundum daha hıç yutamadan afedersın öğürdum :( olduğu gıbı attık bı daha da denemedım
tekrar bı randevu alıp gıtmeyı dusunuyorum bakalım ama önce bı doktor bulmam lazım
igin için tesekkur ederım:KK200:
ne cok yazmısım:KK23:

Bence utanılacak sıkılacak bir şey yok bunda. benim gittiğim avrupa cerrahi merkezinde hem kadın doktor hem de erkek doktor vardı. anal fissür muayenesinde kesin tanı koyarken napacaklar diye de endişeleniyordum ama sağlık bu utanılacak bir durum yok. kendinizi daha iyi hissetmeniz için doktorlarınıza da güvenmelisiniz

Son düzenleyen: Moderatör:
Back
X