Hastane çıkışı..?

bende idil bebe 10 lu hastane çıkışı aldım .. içinde bi patikli bi patiksiz 2 tane takım
battaniye- eldiven - iç zıbın- şapka ve omuz bezi var

2 tane de başka marka 5 li hastane çıkışı aldım.. onda da 1 patikli takım, şapka eldiven var

ama idil bebenin yerini tutmaz. onun kalitesi kendini belli ediyor ışıl ışıl

Allah yavrulara güzel günlerde giydirmeyi nasip etsin inşAllah cümlemize .

ben bir hastane çıkışı, 3 tane zıbın takımı koydum çantaya. kısmet olursa çarşamba sezaryen olucam. Allah bebeklerimize kavuşmayı nasip etsin inşallah sapasağlam olarak tabiii

Konuyla çok alakasız ama belki mesajı fark eden bana yardımcı olur: )

Bebek battaniyesini,alt değiştirme bezini yani yünlü,kadife olan eşyaları nasıl ütülemek gerek arkadaşlar?
Çok düşük ısıda ütüleyince mikroplar kırılmaz ki..
Korkuyorum ütü yıpratır,yapışır falan diye..

bence onlari utulemene gerek yok ama illa utuleyecim diyorsan uzerine beyaz bir tulbent koyup utuleybilirsin ama battaniyeye dikkat et

bencede üzerine tülbent koyarak ütülemen lazım allah muhafaza yapışır falan dikkat et cnm

Kızlar siz ütülemeyecek misiniz?
Ben ütüleniyor sanıyordum,ne yapsam yahu..
Eğer ütülemezsem mikrobu kırılmaz ki.
Tühh kaldım fikir kararsızlığında.
Tülbentle mi ütülesem acaba?

seni bilmemde cnm ben ütülemicem battaniyesini
ama kıyafetlerinin hepsini yıkadım ütüledim hazırda bekliyo daaaa
ne gelen war ne giden

nurtopum bebeğimin biçok kıyafetini ordan aldım, hepsinide yıkadım hiçbişey olmadı, gayet kaliteli, hiç solmadı, makinede yıkadım.ancak id.. baby hastane çıkışları çok küçük, organik tkımıda öyle çok küçük, gerçekten sadece hastane çıkışında giydirilebilecek gibi, bebeğin kıyafetinin biraz bol olması hareket kısıtlaması olmaması açısından gelişimi için önemli, ben 20li set aldım ordan ama hepsi o kadar küçükki bi sürü para verdim çok kısa süre giydirebileceğim malesef , hatta bebeğim biraz iri doğarsa belkide hiç giydiremeyeceğim, keşke 20li bari almasaydım diyorum. bi yakınım yeni doğum yaptı, ve bebek 2800 filan civarındaydı, oda id.. baby den aldı kıyafetlerini, çocuk 20 günlükkken giydirememye başladı hastane çıkışı ve yenidoğan kıyafetlerini, küçük bi bebek olmasına rağmen çok hızlı büyüdükleri için hemen küçücük kalıyo takımlar.bunu göz ardı etmeden ilk kıyafetlerini çok küçük alma derim, ben pişman oldum. birde göbek bağı mendili önemli, göbek düşmeden ve düştükten bir süre sonra (yaklaşık 15gün) göbek kısmı hep kirleniyo, ilaç, kan gibi leke oluyo ve insanın içi rahat etmediği için mikrop kapmasın diye sürekli iç zıbınını ( her alt açışta lekeyi görünce) değiştirmek istiyo, bunun yerine göbek bağı mendili sarılırsa hem göbeği fırtlak olmuyo bebişin hemde kıyafetleri leke olmuyo sık sık değiştirip bebiş huzursuz edilmemiş oluyo, gereksiz görmüştük almaıştım ama bu yakınımın bebeğinde çok ihtiyac olduğunu anladım aldım bende.

göbek bağı mendili nasıl bişey ilk defa duydum biraz anlatırmısınız
eğer gerekli bişeyse bende geri kalmayım diyorum

Zafi;

Teşekkürler bilgilerin için..
İyi oldu zıbının ne derece önemli olduğunu belirttin.
Ben bilmiyordum sürekli leke olucağını vs..
Bir dahaki alış verişte bir beş tane kadar iç zıbın alsam yeter mi?

İdil Baby kıyafetleri küçük geliyor demişsin,ama zaten bende fazla umut etmiyorum uzun süreli giydirmek için.
Zaten iki takım aldım,Allah izin verirse bir ay giyse yeter,hem yeni doğan için antialarjik olması ilk bi ay kırk gün falan daha önemli sanırım.
Hatırası,tatlılığı yeter o bir ay kırk gün içinde: )

İdil bebe den 2 tane kucuk setini aldim ben. alt ust zibin eldiven sapka.mothercare dan da 3 lu tulum takimi almistim ikisini koydum cantaya.iclerine de zibin, bady biseyler ayarladim. ben ilk dogumumda hic hatirlamiyorum gibekten kirlendigini felan.surekli ilac surulmuyordu,iyot icerdigi icin hatirladigim. yeni moda gobek dusene kadar yikamamakmis. ben kizimi hergun yikiyodum. Onlem olarak gene alirim bisey. Ama kuru hatirliyorum gobek kismini.mandal tarzi bisey tutuyo zaten.bakalim. insallah persembe gorcem.

51cm yaklasik 3500gr bebege hicbiri olmuyo, ben hevesli bi suru yenidogan kiyafeti aldim dogru duzgun giydiremiycegimi anladim malesef ;( bebis 40i ciktiginda ciplak kalicak galiba :) gobek bagi satin alman sart degil temiz bi kumastan kendinde yapabilirsin bebek kiyafeti satan yerlerde var boyle 4parmak genisliginde uzun penye, cocugun karnina doluyosun 2lisi 4tl filandi. Kizlar hastanede mesane pedi verdiler o cok rahat oluyomus, biraz buyukleride var dikislerle otururken yumusak oluyomus tavsiye ettiler, marketlerde var boy boy. Terlik almayi unutmayin, ben bugun bimden 4.5tl ye sabo aldim. Bu arada bebisin kiyafetlerini neyle yikadiniz? Ben d.lan matik sabun tozu kullanip 3kez ekstra durulama yaptirdim makinada amalekesiz yeni kiyafetlerde iyide kakali kiyafetlerde pek umutlu degilim, domates suyu damlamis etegim lekeli cikti makineden. Siz ne kullaniyosunuz? Tavsiyeniz varmi?

Benim kizim 52cm 3750 gr dogmustu. yenidoganlari giydirmistim. cok giydirilmiyor ama 1 aya kadar markasina gore kullanabiilyorsun. hastane de cok buyuk giyindirmek istemem ben. gene hastane icin hep yenidogan aldim. resimlerde guzel ciksin mothercare mesela 2 cesit. yenidogan var ve 0-3 ay var. yenidogan 4.5 kiloya kadar, digeri 6.5 kiloya kadar giyindiriliyor. boyu da ayni sekilde uzun.
tutumlu olalim denilirse alt ust takim alinir tulum yerine daha uzun giyindirilir.
deterjan amway var evde onu kullaniyorum su an. bitince omo baby ya da haci sakir de alirim. kizim da alerjik oldugu icin hep bunlari kullaniyorum. yumusatici da dalin hipoalerjik olani var. migros da bu hafta sonu indirimliydi :) haci sakirinki de guzel. alerji yapmiyor. hepsinden de saf biliyorum. ilk basta en guzeli bu olabilir. leke felan da olmadigi icin.
terlik hala almadim.
ben de aldim onlardan. hastane de veriyor aynisini ama iki kat para aliyor. kullandim ilk dogumumda gercekten rahat.kullan-at camasirla daha da rahat oluyor.

Terlik bende almadım daha.
İlk deterjanımız Dalin Sıvı Deterjan oldu Allah ın izni ile.
Çabuk durulanacağının kanaatına vardım,sabun tozları ile risk alamadım.
Hayalimde hep bir bebek kokusu vardı,küçükken bebeklerin bezlerinde,yada tenlerinde giysilerinde kokan bir koku..
Çokk uzun zamandır bebek kokusu falan koklamadığım için bu koku hayal olmuştu..
Taki eşim dalin deterjanı getirene kadar: ))Hiç tahmin etmezdim böyle koksun..
Evet Dalin deterjan tam istediğim gibi kokuyor ve çok şaşırdım ve bayıldım: )

benim ikinci hamilleligim bu kizimda atletleri hic lekelenmedi gobek bagi da almadim dogrusu duymamistim ustelik gobegi kapatip sararsan gec duser benim kizimin 7 gunde dusmustuhergun banyo ettirdim hem rahat uyumasi icin hemde gobek baginin hijyeni icin onemli olan banyodan sonra gobek baginin iyice kurulanmasi ben kulak kurcalayanlarla bastirmadan kurulayip temizliyordum hic ilac surmedim hicde sorun yasamadim
benim kizimin 1 takim hastane cikisi aldim (5 li bebek takimi daha dogrusu)birtane zibini vardi hic giydirmedim onun yerine citcitli atlet giydirdim daha pratik hemde cocugu kucakladiginizda siyrilmiyo beli acilmiyo cit ctli atlet en iyisi bence

benim kizim zamanin da ben hap beyaz giydiriyordum cunku bebeklerde beyaz cok tatli oluyor hem temizlemezi kolay oluyor ben normal camasir detarjani hemde camasir suyu kullaniyordum ama makina bittikten sonra bir daha ekstra durulatiyordum hic biseyde olmadi kizim suan 2 bucuk yasinda

ben bugun utuledim, içkısmını utuledim .orta sıcaklıkta ama maksimum buhar ile,zaten bebişim içine değicek dışından utulemedim bozulur yada yapışır diye. tülbent filanda koymadım. bi sorun yok. ütülerimi bitirdim bugun çok şükür. şimdi çantaya yerleştirmesi kaldı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…