kızlar yeni doğum yapmış bir anne olarak sizin listenizi eleyeyim iyisi:)
bebek için:
-hastane çıkış seti (ki bu isteğe bağlı artık hastanelerin çoğu bebek kıyafetini hediye olarak veriyolar. ben de götürmüştüm. çıkarken boşuna taşımış olmayayım diye kendi kıyafetlerini giydirdim.)
-hava soğuk olduğu için yelek, patik, polar battaniye, portbebe alın yanınıza.
-unibaby yenidoğan ıslak pamuk mendil mutlaka alın. hastanelerde ıslak mendile pek önem vermiyolar. benim doğum yaptığım hastanede kalitesiz mendil kullanıyolardı. bebek bezi hastanede zaten veriyorlar.
-ağız mendili alabilirsiniz. yada havlu kağıtlar da işinizi görür.
anne için:
-hasta bezini hastane veriyor. doğumdan sonra kanamanız olacağı için pedden daha kullanışlı. ama uzun gece için kullanılan pedlerden de alın yanınıza. rahat edemeyebilirsiniz. neticede pamuğun etrafına sarılımış sargı bezidir hasta bezi ve kalındır.
-terlik, havlu kağıt, diş fırçası ve macunu, bardak, içme suyu, telefon+şarj aleti, fotoğraf makinası (bunu sakın unutmayın), hırka ya da şal, kilot bir kaç tane alın, emzirme sütyeni ya da atleti, çorap, deodorant
-kendinize çeki düzen vermek isterseniz de tarak, makyaj takımı, loğusa tacı,toka vs.
-ben 2 pijama takımı 1 gecelik almıştım ikisini kullandım. kanamnız olduğu için her an pantolonunuza geçebilir. mutlaka yedek pijama alın.
-bir de kirliler için poşet.
-doğumdan sonra -normal sezeryan farketmez- yürüttükleri için sabahlık yanınıza alabilirsiniz.
-ben doğuma eşofmanla gittim. haliyle de onlarla döndüm. yedek kıyafet almadım yanıma. hastaneye gider gitmez size hemen ameliyat önlüğü giydiriyolar zaten. ama yolda suyunuz filan gelirse orasını bilemem. yedek kıyafet alabilirsiniz.
-göğüs kremi, göğüs pedi, göğüs ucunuz yoksa uç çıkartıcı alın yanınıza.
-gelen misafirlere ikram için isteğe bağlı olarak bebek şekeri, meyve suyu götürebilirsiniz. kayısı hoşafını çoğu hastane veriyor.gene de arayıp sorabilirsiniz.
-ayrıca gece atıştırmak için kraker bisküvi gibi şeyler götürün. acıkıyorsunuz.
bunların haricinde kitap, nevresim takımı, havlu, pişik kremi, ağrı kesici, emzik, biberon vs.ye gerek yok. onlar hastanede olan şeyler ve kimisini de kullanmıyacaksınız bile.
unuttuğum bir şey olursa eklerim. nasılsa arabayla gidiyorum iki bavulla giderim ne olacak demeyin. ben tek çantayla gittim. dönüşte kendi çantam+3 poşet+2 çiçek+bebek vardı
ben ağrımdan bir şey taşıyamadığım için annem oğlumu aldı. kocacığımda eşyaları iki seferde taşıdı
bir arkadaş bebek şekerlerini sormuş. kendin yapabilirsin. ya da satın alabilirsin. kendin yapacaksan doğumuna iki hafta kala hazırla. hepsini bir arada 25C nin altındaki bir odada eşyalarınla beraber tut. giderken götürürsün. hazır alacaksan da pastanelerde satılıyor. açılman başladığında aldırır koyarsın eşyalarının yanına.
hepinize hayırlı doğumlar.. Rabbim sağlıkla yavrucuklarınızı kucağınıza almayı nasip etsin.