Hastane İçin Bavul Hazırlığıma Yardım Edebilir misiniz?

ben çantamı hazırladım kızlarr
umarım birşeyler unutmamışımdır.
belki faydalanırsınız diye burayada ekliyorum:)
Sevgiler....

Doğum Çantamdaki Malzemeler

Benim İçin:
-1 küçük el havlusu
-Hasta bezi(4-5 adet)
- ped( 2 paket)
-yatak koruyucu 2 adet
-Terlik
-Kolonya
-Peçete
-Tuvalet kağıdı
-Havlu kağıt
-Şeker sepeti ve şekerler
-Gecelik ( 2 adet )
-Pijama takımı ( 1 adet )
-Kapı süsümüz ( hastane odası için )
-Lohusa tacı,toka
-Ruj,krem,tarak,ayna,allık
-Diş fırçası ve macunu
-Sıvı sabun
-Bardak
-Şarj aleti
-Kitap
-Hırka ve şal
-2 Kilot,1 emzirme sütyeni,1 çorap, 1 patik
-Sıvı sabun
-Fotograf makinası(video camera)
-Kirli Torbası
-Yastık kılıfı ve temiz çarşaf
-Deodorant
-Kağıt,kalem
-Hastaneden çıkarken giymek için temiz kıyafet

Bebişim İçin:

-Hastane çıkışı ( 2 takım)
-yedek kıyafet,eldiven,bere
-Göbek bağı için uzun bez
-Zıbın takımı
-yelek
-Battaniye( 1 kalın 1 penye olmak üzere 2 adet)
-Portbebe ve bakım çantası
-Ağız mendili
-Unibaby yeni doğan ıslak mendil
-Prima yenidoğan bezi
-Alt açma seti
-0 numara emzik (1 damaklı 1 normal uçlu) ve emzik kutusu
-Küçük kuran ve nazar boncuğu
-Zemzem suyu( 1 damla bebeğin doğar doğmaz ilk ağzına damlatmak için)
-Pişik kremi

Cnm tamamlamışsın gözün aydın, benim çanta hala tamamlanmadı hastane uzak diye durup durup yeni bişey daha ekliyorum

Cnm tamamlamışsın gözün aydın, benim çanta hala tamamlanmadı hastane uzak diye durup durup yeni bişey daha ekliyorum

ay nolur nolmaz sitede herkes erkenden doğurmaya başladı bide yalancı sancılar korkuttu gözümü
hazır dursunda içim rahat etsin dedim
sende en önemlileri koy acil durumlar için bence

fns cok saol ya bende benim canta hazir saniyodum meger eksiklerim varmis hemen tamamliym bugün =))

Ben çantam için hazır diyordum hatta kapının yanına koymuştum içine malzemeleri alıp ama daha eksiğim olduğunu gördüm.
Fatmacım saol liste için seninki çok güzel olmuş canım tam ve eksiksiz bende eksiklerimi temin edip akşam tamamlıyım çantamı

Kızlar Yaa Sizden Bişey İstesem..

Hastane Çantalarınızın Bavullarınız Fotoğraflarını Eklermisiniz Ben Nasıl Bi Çanta Hazırlamalıyım Bilemedim de.. Büyüklüğüne Falan Bi Bakiiim..

Bir de Kullan At Çamaşırları Nerden Ve Kaça Aldınız? Nerden Bulabilirim Havuzlu Handa Muhakkak Vardır da Başka Var mıdır?

Son düzenleme:
Bi Blogda Rastladım Belki Faydası Olu Diye Ekliyorum;

Hastane Çantası
İlk kez hamile kalanlar için bu hastane çantası çok büyütülen bir olay insan sürekli düşünüyor ne koymalıyım internette bir sürü listeler dolaşıyor aslında abartılacak birşey de değil çünkü mutlaka birşeyler unutuluyor ve hastaneden eve gidip gelenler unutulanları getiriyor. Bende 2 hafta önceden çantamı hazırlamıştım fakat çantaya sürekli eklemeler çıkarmalar olduğundan kapağı bir türlü kapanamadı. Gebelik kursunda yenidoğan hemşiresi " Tatile gider gibi 3 bavulla doğuma gelenler var bu kadar abartmanıza gerek yok" demişti haklı aslında ama insan gene de nolur nolmaz diyor ve herşeyi koyuyor. Zaten bunun adı artık hastane çantası değil hastane bavulu olmalı bence :)

Hastane Çantam:
Anne için
* 2 adet gecelik ( Aldığım lohusa geceliğinin meme ucunun çıkması gereken kısımlarını çok küçük yapmışlardı, ilk emzirme zaten zor insan bebek memeyi alsın diye uğraşırken birde gecelik beni sinir etti ve sonunda yırttım gecelik alırken buna dikkat edin , ikincisi normal geceliğimdi ama giymedim emzirirken pratik değil)
* Sabahlık - (mutlaka gerekli odadan çıkıp yürürken kullanılıyor)
* Pijma Takımı - (Hamileyken okduğum bloglarda sezeryan yapanlar için pijama iyi değil gecelik şart diye okumuştum ama kişiye göre değişiyor yazdığım gibi gecelikte sorun yaşarsanız geceliği kaldırıp emzirmek zaten çok zor onun için pijama bana çok daha rahat geldi)
* Ped (bunun için hasta pedi alın diyorlar ben en büyük boy ped almıştım fakat gereksizmiş hiç kullanmadım çünkü hastaneden verdiler ve onların verdiği çok kullanışlıydı, hastaneye sorun veriyorlarsa boşuna götürmeyin)
* 1 adet Emzirme Sütyeni (gerekli ben kullandım)
* 5 adet İç Çamaşırı ( ben bunun için anane donu aldım ve çok da işe yaradı başka türlü hasta bezlerini kullanmak çok zor birde e-bebekten kullan at çamaşır almıştım 1 paket ama kullanmadım hala duruyor evde)
* Göğüs Pedi ( 24 lü bir paket Lansinoh göğüs pedi almıştım 3 ay geçti hala duruyor evde hiç kullanmadım gerek olmadı hastaneye de boşa götürmüşüm)
* Göğüs Kalkanı ( Bunu da boşuna koymuşum çantaya ve hatta boşuna almışım hiç kullanmadım duruyor evde)
* 2-3 çift çorap (ben kullandım ayakları üşütmemek için gerekli)
* Terlik (mutlaka gerekli, rahat ettiğiniz bir çift olmalı)
* Hastaneden çıkarken giyeceğim giysi (hamile giysilerinden olmalı çünkü sezeryanda insan doğurmamış gibi çıkıyor hastaneden göbek duruyor öylece )
* Tarak, ayna , makyaj malzemeleri, saç bandı, toka, el ve vücut kremi, diş fırçası, macunu, deodorant (hepsi çok gerekli, ben doğumdan 2 saat sonra saçımı taradım makyajımı yaptım güzel resimler çektirdim oğlumla, insanın morali de yerine geliyor kendine çeki düzen verince)
* Lansinoh Göğüs Kremi (Çok gerekli ilk gün gögüsler çok acıyor, kısmen rahatlatıyor)
* Sabun, Şampuan, Duş Jeli, Lif ( Ben nasılsa duş almam diye yalnızca sabun almıştım fakat hastane odası inanılmaz sıcaktı ve 2.gün sabah doktorumdan izin alıp duş aldım yanımda şampuan vs.yoktu olsa iyi olurmuş)
* Banyo havlusu (duş almak gerekiyor ve havlu lazım oluyor)

Bebek İçin
* Bez (hastane 5 adet vermişti isteyince daha da veriyorlar ama ben yanıma 10 tane almıştım ve onları kullandım)
* Uni Baby Islak Mendil (Yanıma 1 paket almıştım ama bebek ilk doğduğunda 2 gün yoğun bir şekilde kaka yapıyor hastane odasında sıcak su akmıyor bu yüzden bu mendiller çok kullanılıyor eczaneden 2 paket daha aldık oysa eve stok yapmıştım)
* 1 adet Pijama Takımı ( gece yatarken kullandık)
* 1 takım hastane çıkış seti (kullandım)
* 2 tulum (ilk doğduğunda ve hastaneden çıkarken giydi, ben giysileri az almışım sonradan eve gidip ablam daha fazla getirdi giysileri zaten minicik olduğundan fazla yer kaplamıyor bol bol body ve alt almakta fayda varmış)
* 2 adet ayaklı alt, 2 kısa kol body, 2 uzun kol body (2 kat giydiriliyor, gerekli oldu)
* 4 çift çorap, 2 çift eldiven (çok gerekli)
* 1 hırka (kullanmadım gerekmedi, hastane odası çok sıcaktı)
* 5 mendil ( benimki gibi kusan bir bebeğiniz olursa 5 değil 15-20 mendil gerekiyor zira ben evden getirttim)
* 2 ince battaniye (gerekli daha bile fazla olabilir çünkü kaka bulaşabiliyor)
* 1 kalın battaniye (yatağının altına serdim ve çıkarken buna sarıp götürdük)
* Can Bebe alt değiştirme örtüsü ( Ben bundan almamıştım yanıma ama çok gerekli odada alt değiştirmek için yer yoktu benim yatağımda değiştirdik ve erkek bebek sürekli çişini yapıyor çarşafı kirletmemek için çok gerekli ben ilk akşam aldırttım)

Baba İçin {Valla Yalan Yok Onu Hiç Düşünmemiştim :} }
* 1 takım pijama veya eşofman (gece için)
* T-shirt ve rahat pantolon ( sevgili ilk gün şık giyinmişti 2.gün daha rahat giyinmek istedi ben çantaya giysi koymamıştım eve gidip değiştirdi)
* Terlik (unuttuğum şeylerden biride buydu mutlaka gerekli babanın rahatını da unutmamak gerek)

Diğer Şeyler
* Cep telefonları , şarj aletleri (telefon susmadığından şarj bitebiliyor)
* Fotoğraf makines, şarj aleti
* Video kamera , şarj aleti
* Hastane Dosyası ( hamilelik sürecindeki tüm testler, sonuçlar,ultrason resimleri vs.herşeyi içeren dosya)
* Kağıt Havlu (çok kullanılıyor)
* Islak Mendil (gerekli)
* Bol miktarda su, meyve suyu özellikle kayısı, kraker ( Bir sürü yiyecek götürmemize rağmen suyu unutmuştuk)
* Dergi, kitap (ben götürdüm ama gerekmedi odada hep birileri vardı oyalandık)
* Laptop ( Biz götürdük ve ilk geceden daha önceden yüklediğim klasik müzik ve ninnileri çaldık Poyraz'a sakinleşti biraz, ayrıca hastanede kablosuz internet vardı mesajlarımızı okuduk)
* Sepet içinde misafirlere ikram edilecek bebek şekerleri
* Misafirlere ikram edilecek yiyecekler, oda süslemeleri

Görüldüğü gibi herkes gibi bende biraz abartmışım buna rağmen unuttuğum önemli şeyler vardı dünyanın sonu değil zaten insanın gözü o anda bebekten başka birşey görmüyor :)

Son düzenleme:

cnm benm çantalarımın ikisi de spor çantası büyüklüğnde..
bi de tek kullanımlıklar kipa da ver mothercare de var,bunlar benm hatrladklarım tabi başka yerlerdede vardır kesin.

baba için bişiler koymak bnm de aklma gelmemişti,bişiler koyayım ben de.
bir de ben el dezenfektanı fln da koydm nolr nolmaz,ayağa çok kalkamazsam fln pratk olur die.
göğüs uucum çıkmazsa die silikon göğüs uçlarndan koydm,süt problemi yaşarsa die humana stll tea koydm,sznkilerdn farklı olarak aklıma gelenler bunlar.. bi de ben lens kullandığım için solüsyon lens kabı vs koydm..

süpersin canım maşallah herşeyi düşünmüşsün.. bişey sorcam benim göğüs ucum yok o yüzden göğüs pompası almıştım onu mu koyıyım çantaya yoksa ben de slikon göğüs ucu alsam koysam yeter mi?

bana sorarsan bebişin ilk sana temas etmesi,sana okunaraak emmesi daha hoş olabilir,o yüzden göğüs ucuyla bi dene,ama pompan çok büyük diilse onu da koyabilirsn bence.
ben şahsen koymuorum ama..

ben kullan at kilodu joker mağazasından almıştım.4lü paketteydi ve 6 liraydı

çantaların fotoğrafıda bu.siyah olan benim pembik olan oğlumunnn

Eklentiler

• $Görüntü004.webp
    26,6 KB · Görüntüleme: 62
ya ben bavul hazırladım
cok mu abartmısım sizce

valla ben de bavul yaptım hani şu en küçük boy çekçekli valizler varya tekerlekli onu yaptım kendime.bebişe de daha küçük saplı bi valiz yaptım hani şu spor çantası gibi olanlardan. ama zaten benimkinin yarısını nevresim takımı (nevresim takımı götürüyorum ben çünkü büyük ihtimal devlet hastanesinde olacak doğum.ordaki çarşaflarda yatamam.arkadaşım götürmüştü doğuma giderken mis gibi yattı kendi çarşafında bende öyle yapıcam ) bebişin valizinin yarısınıda peluş battaneyesi kapladı geri kalanlar sizin de paylaştığınız listelerdekiler.gereksiz bişi aldığımı düşünmüyorum.ama işte bebişin battaniyesi,bnm nevresimim derken kağıt havlu,tuvalet kağıdı,ıslak mendil,ped,bebiş bez vs. bunlar için ayrı bi poşet yapmak gerekti.yani anlıycanız baya yüklü gidicez hastaneye amaaann eksik bişi olmasın da varsın çok olsun napiimm taşırlar artık yanımdakiler

ya ben bavul hazırladım
cok mu abartmısım sizce

bence gayet normal bavul olması.hele nevresim takımı koyduysanız dediğin gibi okaplıyor yarısını

ben nevresim havlu falan koymadım.özel hastane zaten ee nevresimde alacaksam napiimm ben o hastaneyi.ince battaniyeyi çantaya koydum kalın battaniyeyi bebeğin ana kucağına koyacam.onuda artık çıkartsam iyi olacak dursun meydanda

Ben de iki küçük çekçekli hazırlıyorum. Çok mu oluyor, görmemişin çocuğu olmuş... diyecekler diyordum ama siz de aynısınız. Benim doğumum özel hastanede ama ben de kendime nevresim alıyorum, huysuzluğum tuttu işte. Bebişe o nohut battaniyelerden alıcam, penye de gerkir mi kış vakti? Yoksa altına sermek için falan mı? Üff sanki taşınıyoruz, yerleşcem valla bavullarımla hastaneye

ben bi ppenye bide çıkışta kullanmak için bu kadife fermuarlı battaniyeler varya onlardan koydum sonuçta bebekleri ev içinde bile o penye battaniyelere sarıyolar çıkarkende kalına sararız dedim

ben hastaneyle görüşerek hazırladım:
bebek için:
2tane hastane çıkışı
1 tane battaniye
10 tane bebek bezi
uni baby ıslak mendil
nivea pişik kremi

kendim için:
2 tane gecelik
2 tane emzirme atleti
1 paket lohusa külodu
3 tane pamuklu çamaşır
4 tane hasta bezi
1 paket bez
havlu
terlik
göğüs ucu kremi

ben bu kadar koydum çok mu az bilemiyorum normal doğum olucak gibi 5 saat kalıcakmışım çok bişiy götürmeye gerek yok bence

Kızlar Bebişinizin Çantasına Büyük Boy Biberon Ve Emzik de Alıyor musunuz?

Ya Hastanede Kaç Gün Kalırız Acaba.. Eğer Bebekte veya Bende Sorun Olmazsa Bi Gece Yani Bi Gün Bekletip Çıkarmazlar mı?

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…