hastanedeyim cildiracagimmm

[QUOTE="zeytinse, post: 45133967, member: 533anniz sarılık için yattığımızda tek kişilik odaya aldılar küvöz ve ışıklı bir cihaz getirdiler .hemşire kurdu gözlüğü çıkarmamasına dikkat edin sık sık emzirin dedi, 2 saat arayla içinden çıkartıp emzirip altını temizleyip tekrar yatırıyordum. hemşirelerimiz de düzenli 3 -4 saate bir gelip ateş ve diğer fonksiyonlarını ölçüyordu..( not özel hastane)
ben bundan rahatsız olmadım çünkü çocuğumla ilgileniyorum. prematüre bebeğim ayrıca.
devlet hastanesinde nasıl bir beklenti içine girdiniz onu anlamadım. devlet hastanesinde tek olumsuz tarafı burda annelerin bebeklerinin yanında kalmasına izin vermiyorlardı. ben bu yüzden özeli doğum yaptığım hastaneyi tercih ettim.ama aşağı yukarı çoğu yerde böyledir diye düşünüyorum.[/QUOTE]
Evet devlettede aynen sizin yasadiginiz gibi
annede hep yaninda

Benim kızım bir hafta kuvez de kaldı ve sadece günde iki dk görebiliyordum psikolojim bozulmuştu. Keşke o zaman benimde kızımla ilgilenmeme izin verselerdi de ben herşeyini yapar ogrenirdim. İyi tarafından bakmalısın bence en azından ona dokunabiliyorsun yakınsın ben sütümü bile sağıp hemşireler veriyordum çok şükretmelisin

Gunde 2 dk derken??? Benim sorunum başka. Kuvozun emniyet kilidini yapmayi unutmusum.bebegim kayarak kapaga yaklasmis.dusme tehlikesi atlatti.kuvoz yuksek dusse kurtaramazdik.bu tarz cihazlari hasta yakini degil,kesinlikle saglik personeli kullanmali. bana emzirme ve alt degisme firsati verdiler onda sorun yok.

Evet o kapak beni cok korkutuyordu geri donup acaba kapattimmi diye donmuslugum vardir cikarken anne kuvezi gozlemliyorlar Allah korusun unutsan bebek donse yer beton birde yuksek bizim kuvezde ortuler vardi bebegin kenarina rulo yspip konuluyor kapak acik olsada koruyordu yanilmiyosam kapak acik oldugunda isi degisikliginde makina alarm veriyordu orasini tam hatirlayamiyorum

Canim ne olursa olsun.saglik personeli varken bu cihazlari kullanmak bize dusmez.heleki bircok anne orda dikişli sancili.egil dogrul zor.2 gunluk 3 gunluk bebekler.rulo yoktu bizim kuvozde

Canim ne olursa olsun.saglik personeli varken bu cihazlari kullanmak bize dusmez.heleki bircok anne orda dikişli sancili.egil dogrul zor.2 gunluk 3 gunluk bebekler.rulo yoktu bizim kuvozde
Aynen ya orasi staj gibi oldu bize bi sorun olsa hesabi personel verecek e annede soylede boylede diyemezler sert bi koltuk var zaten dogumdan cikmissin dikisler bebek anasinin memesini istiyo yapismis oyle saatlerce oturdugumu biliyom zor kolay degil

Sanırım senin bahsettiğin yarım kuvez, fototerapi için olan. Benim kızım bir hafta tam kapalı kuvezde kaldı dokunamadım bile. Sonra yarım küveze aldılar bir haftada olsa kaldı ve oradayken tüm bakimiyla ben ilgilendim hatta göz bandını çok sıkmıştim iz yapmıştı bir defasında. Yenidoğan hemşireleri çok yardımcı oluyorlardı herşeyi sorabilirsin birde bunun amacı biraz da bebek bakımı ile ilgili bilgi vermek ve onun sana alismasini sağlamak Bence biraz rahatlamaya çalış ve onun yanında olmanın tadını çıkar

Benin kızımda erken doğumdan dolayı küveze alındı.İlk 5 gün sadece 2 dakika bakmaya izin veriliyordu,günde 2 kez.Sütümü sağıp biberonla besleniyordu.Alt açma ,besleme hepsi hemşireye aitti.Daha sonra durumu iyi diye beni çağırdılar.Anne odası var,2 gün kalacaksın,erken doğum olduğu için bakımı ,beslenmesi hakkında hem bilgin olsun,hem anneyle bağı olsun diye.Küvezin sadece kapağını açma kapamasına karışıyorsun sadece,düğmesine karışmıyorsun.Saat başı kontrole gelindi,rapor tutuldu,bilgi verildi.Her bebeğin hemşirsi ayrı oluyor,O bebekten sorumlu oluyordu.Ben gittiğimde sarılık olmuştu,göz bandını devamlı çıkarıyordu,devamlı ben taktım,hemşire o kadar sabırlı olamazdı herhalde.Bütün bunlar araştırma hastanesinde idi,çok ilgilenildi.

Merak etme o kuvezlerde sadece beyaz floresan isik tedavisi var benimde kizim yatti korkma sadece icinde agliyolar sadece bezle koyuyorsun usuyolar gecmis olsun 2'3gune duser sariligi

Kadın dediğin herşeyin üstrsinden gelmeli anneliğe yeni alışıyosunuz bu sebeple tedirgin olmanız normal ama bunu yapan tek siz değilsiniz zaten 1 gün yapsanız ertesi gün kolay gelmeye başlar
Konu dün açılmış bence artık yapabiliyosunuzdur
Düşünsenize tam emzirmeye geliyosunuz hemşire o anlık ortada yok napcaksınız bebeği emzirmeniz gerek başka anne olsa kuvezden almak ister bu iyi bişey

Canım öncelikle allah sifa versin.. Başka hastaneye gidin bu arada sen gözünün bandıyla baş edemezsin ayaralayamazsin allah korusun en ufak bi dikkatsizlikte gözleri kor olabilir

Yorumlara aglarmisin gulermisin ? Bende yenidogan hemsiresiyim kuvozun kapagini acmak bi kucucuk seyi saga cevirmek ilgilenip geri kapatmak yani bunuda yapamiyor korkuyosnz bisey demiyorim hemsireyi bimere bu yuzden sikayet etmek hakkar girmekten baska bisey degil siz bir cocuga bile bakarken eliniz ayagnz dolasiyor onlar 40 bebege bakiyor bilip bilmeden cahilce yorumldardn baska bisey yok konu sahibi oyle bi anlatmiski yani bu kadar bceriksiz olmayinn. Kalkip dua edecegine daha sikayet diye konusuyorsnz. Biz annelede yatarken bazen cocuk aglamaktan helak oluyo hanimefndle oynatmiyo kucaklrna almaktan aciz insanlar. Biraz onyargili olmayin ve herseye alismaya calisin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…