• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hastayım diye istenmiyorum.Bana akıl verin :(

Mutlu ol canim benim.
Simdiden gercek yuzunu belli etmis.
Ya deseydiki : seni seviyorum senleyim iyi gunde kotu gunde, yok bsiy olmaz yok aman cocuklarimiz olmasin ben seni istiyorm feln?

Ve dugune 3 gun kala bi mesaj: ailem seni istemiyor....

Emin ol bastan belli etmesi guzel olmus.
Seninde sapa saglam cocugun olur elbet, karamsar dusunme arkdaslrinda ddigi gibi tip ilerledi.

'Benim cocugum hastalikli olabilir' gibi bi cumle kurman bak sana neler sundu.
Iyikide su vakte kadr bilmiyomussun saglikli cocugunun ola bilme ihtimalini.
Iyikide bu konuyu soylemissin ona.
Dogru ve yanlis erkegi ayirt ettin hic bilmeden bak :)

Elbet bir gün seni gerçekten sevecek biri çıkar karşına hiç üzülme, Rabbim sana şifa versin.

Ankilozan spondilit hastayım. Omurgam hasar görüyor yıldan yıla. Ahmet mete ışıkara suna pekuysal ın hastalığından. 20 yaşımda başladı ama teşhisi yeni kondu. Evlendikten sonra yani. Çocuğa geçme ihtimali yüzde elli ve çocuk yaparsam hastalığım ilerleyebilir. Eşim çocuk meselesini unut bana sen lazımsın dedi. Şu an eşim hayatımda olduğu için senden birazcık daha şanslıyım. Ama başlangıçlarımız eşitti. Umarım senin karşına da gerçekten sevecek biri çıkar. Hastalıklar bizim için. Onlarla yaşamyı öğrenicez. Hastalığı unutup hayatın akışına bırak kendini :)

Oncelıkle gecmıs olsun dılemek ıcın alıntı yapıyorum mesajınızı, eşimle aynı hastalığa sahipsiniz, gercekten de bunu yaşayan biliyor, eşimin ağrıları geldiğinde elimden hiçbirşeyin gelmemesi kahrediyor , daha fazla acıyı elim kolum bağlı olduğu için yaşadığımdan, ben de eşinizin ne hissettiğini çok iyi anlıyorum....
Konu sahıbı arkadasım sıze de cok gecmıs olsun, tek dıyeceğim kesinlikle doğru kişi değil ayrıldığınız kişi, sizi zaman içinde daha çok yıpratırdı, sizin size sımsıkı sarılacak birine ıhtıyacınız var, bencıl ınsanlara degıl.... Umarım dogru kısıyle karsılasır ve cok mutlu olursunuz...........

Öncelikle umarım sağlığınıza kavuşursunuz.
Sizi bu yüzden bırakacaksa eğer sizin için doğru kişi değilmiş demek ki.Bırakın gitsin,konuşmayın.İleride karşınıza size aşık olup,hastalığınızı zerre umursamayacak,size destek olacak birini bulacağınıza inanıyorum.

Uzun zamandır düşünüyordum yazsam mı yazmasam mı diye ama artık anlatma ihtiyacı duyuyorum.

23 yaşındayım öğrenciyim ve bundan 9 ay önce ekstra işe başladım orada tanıştım onunla. 7 ay boyunca normal arkadaş olarak konuştuk ama bu son 2 ay beni tanıdıkça sevdi ve bende boşlukta olduğum için onu sevdim.. bu yola girmeden önce ona beni sevmemesini ve hastalığımın olduğunu söyledim ama beni dinlemedi. ilk erkek arkadaşımdan hastalığım yüzünden ayrıldığımı söyledim. Aynı şekilde senin ailende beni kabul etmez ve yine aynı üzüntüyü yaşamaktan korktuğumu söyledim. Oda tedavisi vardır, ben seni gerçekten istiyorum diyerek beni ümitlendirdi.

hastalığıma gelirsek böbrek yetmezliğim var ve doğacak çocuğuma da geçme ihtimali %50 iyi huylu %50 kötü huylu. Zaten doktoru da o buldu, git bi öğren çocuğa da geçer mi, eğer geçerse evlilik olmaz ben çocuğumun hasta olup acı çekmesini izleyemem dedi. doktor böyle söyleyince bile bile riske giremem diye vazgeçti, zaten aileside olumsuz bakmış. Benim hasta olmam onun için sorun değil ama çocuğa geçmesi çok büyük sorun. ama hala benimle konuşmak istiyor, hala görüşmek istiyor ama biri çıkarsa karşıma evlenirim diyor.

Yine ikinci kez aynı şeyleri yaşıyorum, gerçekten çok üzgünüm ilk kez bu kadar çaresiz hissediyorum kendimi..
Sizce ben ne yapmalıyımmm ??

Öncelikle yarın kimin başına ne geleceği, kimin ne amansız hastaliklardan şifa bulacağı hiiic belli olmaz..
Bu nedenle verilmiş sadakan varmış ki allah seni hastalıklı bir sevgiliden yada kocadan kurtarmış.. çocuk filan bahane, herşey kabak gibi ortada.. çocuk başına kalirsin diye korkmuş belli.. şimdide iyi davranarak vicdan yapıyor aklınca..
Hiç bakma bile arkana.. rabbin sana şifanı da verir hayırlı bir eşle çocuklarını da..
Sen yoluna devam et.. Hayatının tadını çıkarmaya bak..

Oncelıkle gecmıs olsun dılemek ıcın alıntı yapıyorum mesajınızı, eşimle aynı hastalığa sahipsiniz, gercekten de bunu yaşayan biliyor, eşimin ağrıları geldiğinde elimden hiçbirşeyin gelmemesi kahrediyor , daha fazla acıyı elim kolum bağlı olduğu için yaşadığımdan, ben de eşinizin ne hissettiğini çok iyi anlıyorum....
Konu sahıbı arkadasım sıze de cok gecmıs olsun, tek dıyeceğim kesinlikle doğru kişi değil ayrıldığınız kişi, sizi zaman içinde daha çok yıpratırdı, sizin size sımsıkı sarılacak birine ıhtıyacınız var, bencıl ınsanlara degıl.... Umarım dogru kısıyle karsılasır ve cok mutlu olursunuz...........

Modyad teşekkür ederim canım. Ben unuttum hastalığımı. Ara ara tutulmalar ağrılar saplanıp kendni hatırlatıyo. :) eşine de çok geçmiş olsun.

Gecmis olsun ben en cok yazinin sonuna takildim seninle gorusmek istiyomus ama biri cikarsa evlencekmis..mantiga bak bence bu adamla gorusmeyi acilen kes evlenmicegi ortada bari kullanmaya vakit oldurmeye calismasina izin verme
Ve birgun oyle biri gelirki seni sen oldugun icin hastaliginla kabul eder buna inan..hem bastan evlilik olmadan vazgecmeleri daha iyi evlendimten sonra bunlar sorun olsa daha cok aci cekerdin

salak mi bu ya. evlenmeyeceksen niye vakit gecrecekmissin ki. ne yani isine gore mi hareket edecek. yok ne alaa memleket.

Canım Rabbim şifa versin. Ne kadar bencil insanlar var acaba kendisi hasta olsaydi böyle mi düşünürdü?
Dayım evlendikten bir kac yıl sonra eşinin ciddi şeker hastalığı çıktı. Ne yani hasta diye onu boşuyacakmiydi?..

Böyle büyük konuşanların sonunun iyi olacağına ihtimal veremiyorum. Sen ne güzel dürüst davranmissin ama o senin kıymetini bilememis. Kendisi kaybetmis sen üzülme.
Inşallah değerini bilen ve seni gerçekten seven biriyle çok yakinda tanışırsin.

canım benim Rabbim mutlu seni etsin..şifa versin inşallah..
bence bir şans ver çocuğa bence...
sağlam iki insanın hasta çocuğu olabiliyor ki kaldıki hepimizde adayız ....

Geçmiş olsun canım, inşallah sağlığına kavuşursun.
O öküze söyleyecek bir şey bulamıyorum. Adamdaki sevgi anlayışına tüküreyim. Sana tavsiyem bırak konuşmayı, yüzüne bile bakma bu insan müsveddesinin. Sevgi böyle şartlı, koşullu bir şey mi? İyi günde kötü günde diyoruz ya hani, hangi günde yanında olacağını şimdiden görmüş oldun, bunu da şans say. Elbet kıymetini bilecek, derdine seninle birlikte çare arayacak, her koşulda yanında olacak biri çıkacak karşına. Böyle abuk sabuk insanlar için kendini yıpratma.

Hic üzülme sukret bu adam erken göstermiş diye kendini. Ne duzgun erkekler var buna mi kaldin bosver? Benim hastaliklarimi saysam buradan parise yol olur, bircogu da nisanliyken cikti. Esim tanistigimiz gunden beri benim hastanede idrarimi oradan oraya tasir sagolsun. Daha sevgili degilken acillik olmustum her ihtiyacımi o görmüştü. Ve benim cogu rahatsizligimda kronik ve kalitsal. Yani demem o ki boyle duzgun insanlar da var, umarim sana da denk gelir:21:

Uzun zamandır düşünüyordum yazsam mı yazmasam mı diye ama artık anlatma ihtiyacı duyuyorum.

23 yaşındayım öğrenciyim ve bundan 9 ay önce ekstra işe başladım orada tanıştım onunla. 7 ay boyunca normal arkadaş olarak konuştuk ama bu son 2 ay beni tanıdıkça sevdi ve bende boşlukta olduğum için onu sevdim.. bu yola girmeden önce ona beni sevmemesini ve hastalığımın olduğunu söyledim ama beni dinlemedi. ilk erkek arkadaşımdan hastalığım yüzünden ayrıldığımı söyledim. Aynı şekilde senin ailende beni kabul etmez ve yine aynı üzüntüyü yaşamaktan korktuğumu söyledim. Oda tedavisi vardır, ben seni gerçekten istiyorum diyerek beni ümitlendirdi.

hastalığıma gelirsek böbrek yetmezliğim var ve doğacak çocuğuma da geçme ihtimali %50 iyi huylu %50 kötü huylu. Zaten doktoru da o buldu, git bi öğren çocuğa da geçer mi, eğer geçerse evlilik olmaz ben çocuğumun hasta olup acı çekmesini izleyemem dedi. doktor böyle söyleyince bile bile riske giremem diye vazgeçti, zaten aileside olumsuz bakmış. Benim hasta olmam onun için sorun değil ama çocuğa geçmesi çok büyük sorun. ama hala benimle konuşmak istiyor, hala görüşmek istiyor ama biri çıkarsa karşıma evlenirim diyor.

Yine ikinci kez aynı şeyleri yaşıyorum, gerçekten çok üzgünüm ilk kez bu kadar çaresiz hissediyorum kendimi..
Bırak bildiği yere gitsin bulduğuyla evlensin, benim yakın bir arkadaşım da sara hastasıydı sevgilisi arkadaşımı yıllarca oyaladı ,çocuğun ailesi de arkadaşım hasta diye en başından karşıydı evlenmelerine (çocuk da benim arkadaşımdı) ve sonunda çocuk ani bir kararla görücü usulüyle başka bir kızla evlendi çocukları henüz 1 yaşındayken menenjit geçirdi ve şu an çocukları hem fiziksel hem de zihinsel engelli :( çok üzücü bir durum buna asla sevinilmez ama eğer benim arkadaşımla evlenip engelli bir bebek sahibi olsaydı eminim arkadaşıma da bebeğe de sahip çıkmazdı :(

benim büyük amcamın oğlu polis mahalleden bi kız istediler kız küçükken ameliyat olup böbreği alında tek böbrekle hayatına devam ediyor . bizim amca ve yenge ben oğlumu büyüttüm okuttum aslanlar gibi polis yaptım o hasta kızı almam diye diredi 5 yıl . kız da oğlan da vazgeçmedi.bu 5 yıl süre içinde amcamın diğer oğlu böbrek yetmezliğinden iki böbreği iflas etti ki evli ve çocuklu düzeninde bir adamdı babası böbrek verdi yanlış tedaviden böbrek çürüdü ameliyatla alındı. amcam pişman tabi evlendiler 5 yıl sonra diğer oğlan vefat etti düğünden bir yıl sonra ...
değer mi kaderden öte kader var YÜCE ALLAH ımın yazdığı. gerisi boş

Öncelikle geçmiş olsun diyorum rabbim şifanı versin.

Senden vazgeçen adama gelince bana göre yanlış belki ona göre doğrudur. Sağlıklı bir bireyde olsak evladımızın sağlıklı dünyaya geleceğini bilemeyiz yakınlarda yaşadığım bir olay annede ve babada hiç problem yok bebek doğuştan kalbi delik doğdu rabbim herşeyi yoluna koymuştur sen hastasın diye bebeğinde hasta olacak diye birşey yok bunu ancak rabbim bilir.

Seven adam ne olursa olsun sevdiğini bırakmaz bunu iyi biliyorum ama böyle adamlarıda bulmak çok zor ne yazık ki. 8 aylık evliyim ve nişanlanıcağım zaman görme problemi yaşadım gözümün bir tanesi %80 görmüyordu hastaneye yatırıldım belimden sıvı aldılar ve yaklaşık 15 gün sonra teşhis kondu MS 'dim artık ne olucağını adını bile bilmediğim bir hastalıktı sözlüme ayrılalım dedim yüzüğü eline verdim nişan olmasın dedim sen daha sağlıklı birisiyle ol her an bir atak gelecek diye bekleyemezsin dedim ve çocuk istiyordu hemen benimse 3 yıl kontrol altında tutulmam sana veremem çocuk dedim olsun dedi beni bırakmadı beraber aşıcaz dedi herşey düğünüme 1 ay kala ellerimde uyuşma hissi başladı ve 2 inci ataktı kalemi tutamıyordum ve yazamıyordum düğün olamazdım düğün olucak dedi aileside en az kendim ailem kadar yanımda oldu ve ben yine hastaneye yattım artık tedavi sürecimizde başlamıştı. VE çoook şükür rabbime herşey yolunda ve dahada iyi olucak umudum sevdiğim insan benimle.

Umarım sende seni olduğu gibi kabullenen babayiğit bir adamla beraber bir ömür olursun.
Sakın kendini böyle bırakıp giden adam için üzme hayat çok güzel ve üzülmeye asla değmez.

Sevgiyle Kal.

Rabbim sana tez şifalar versin. fakat tabiki bir uzman kadar bilemeyiz gerekli kişilere danışırsan bu konuda yüzünü güldürecek haberler alabileceğini düşünüyorum, tüp bebek bu konuda umut olabilir.

erkek arkadaşına gelince evlendikten sonra farklı bir hastalığın olsa görünen o ki asla yanında olacak bir tip değil, kesinlikle değmez mutlaka üzülüyorsun ama tıp çok farklı boyutlar aştı artık, hastalığının mutluluğuna engel olacağını sanmam. çocuğuna geçmeyecek olsa bile erkek arkadaşına yolu göstermelisin derim.

rabbım hasta diye ınsan ayıran kişiliği bozukları ıslah etsin.hepimiz insanız başımıza ne geleceğini allahtan başka kım bılebılır.kardesım kalbını ferah tut rabbım herseyın yoluna koymuştur hakkında hayırlısı ne ıse o olsun...:KK68:

daha yaşın çok küçük. eminim karşına seni kabul edecek ve sevecek birini çıkacaksın. sen ondan önce kendin şöyle bir karar ver çocuk istiyor musun, bu riski almaya hazır mısın?
bana da neler yaptılar yaa yaşadıklarım aklıma geldi. rahatsızlığım var benim, onun çocugu olmaz diye istemediler nişanlım hep yanımda durdu. çok üzüldüm sabahlara kdr ağlamıştım.. boşver seni hak eden birisiyle olucaksın eminim

Hem konusmak isteyecek hem olmaz diyecek hemde karsina har an biri ciksa evlenecek..

Neyin kafasi abicim bu ..

Yol ver gitsin, boyle adamlar icin uzulmeye deger mi diye sormaktan utaniyorun ben..

Sonuna kadar degmez de ondan !

Üzülme böyle bir gerizekalı için lütfen. O bitirmeden sen bitir. Sanki anne baba sağlıklı olunca çocuğunda sağlıklı doğacağının garantisi var. O kadar engelli çocuk hep engelli ebeveynlerden doğuyor dimi?

Yol ver bu kıt görüşlü, seni sevmeyen adama.

Back
X