Hata mı Hayat mı

dert ne tam olarak ?
Konuyu biraz acar mısınızz
Piskolojik fiziksel şiddet uygulayan baba denilen adam annemin piskolojisi bozuk ne olsa lafı bana getiriyor dünyanın en aptal işe yaramaz çocuğu benim maddi durum da yok sağlık da yok daha birçok sorun

Neden köşeye sıkıştınız anlamadım orasını ama dediğiniz adamla evlenen çok rahat diyosunuz ama nerden biliyosunuz. Evlilik demek sorumluluk demek. Evin içini bilemezsiniz. Evin temizliği yemeği ütüsü misafiri daha büsürü şeyle upraşıyodur en azından. Nasıl bi ortamda yaşıyorsunuz bilmem ama bekarlık rahat.
Hizmetçi ve daha birçok imkan adamda iyi davranıyormuş dediklerine göre

Öncelikle iş bulabileceğin bir dalda eğitim al.
Ailen göndermemiş ama Anadolu üniversitesi açık öğretim fakültesinin sekreterlik gibi yada tıbbi dökümantasyon gibi yada büro yönetimi gibi eğitim seçenekleri var. Önce diplomanı al.
22 yaşındasın yapabilirsin
Teşekkür ederim

Piskolojik fiziksel şiddet uygulayan baba denilen adam annemin piskolojisi bozuk ne olsa lafı bana getiriyor dünyanın en aptal işe yaramaz çocuğu benim maddi durum da yok sağlık da yok daha birçok sorun
pffff çok zor bir hayat :((
Ama umudunu kaybetme
Çabala hayatını değiştirmek için

huzur paramı sence
Araya virgül koymasamda huzur ve para farklı şeyler sorunlarımı anlamasamda piskoloğa değil hayatımın değişmesine ihtiyacım var sizi anlıyorum ama herkesin hayatı bir değil bu kadar ön yargılı olmayın

Eskiden bana görücü gelirlerdi hiçbirini istemedim ne biliyim hem yaşım küçük diye hemde hayallerim başkaydı bide en güzeli severek aşkı yaşayarak evlenmek istiyordum eskiden gelen bazı varlıklı kişiler birçok vaatte bulundular yapabilecek güçleride vardı açıkçası aslında halada evlenmek istemiyorum çünkü cevremde herkesin evliliği kötü sorun şu ki ben eskisinden daha kötü durumdayım iyice sıkıştırdı hayat beni bazen düşünüyorum acaba hata mı yaptım o yaşlarda evlensemiydim diye acaba kaderim buyduda ben mı hata ettim diğer yanımda diyor ki zaten kaderin olsaydı o kişi evlilik olurdu zaten ne biliyim insan kendi nasibini kaçırabilir mi aslında çok başka hayallerim vardı ama o kadar köşeye sıkıştım ki bazen belki hayırlısı evlenmekti diyorum mesela bana görücü gelen biriyle evlenen biri var kızın şimdiki hayatını rahatını görünce bile bile lades mi dedim diye çok üzülüyorum en azından huzurlu yuvam olurdu diyorum kendimi daha da kötü hissediyorum sizce kabahat mı ettim

eskiden bana görucu geliyolardı derken beşik kertmesi için mi geliyolardı?
şimdi bile 22 yaşındasın, senin eskin ne ola ki?

Hay Allah ım ben kırk yaşımda bile bu psikolojiye girmemiştim,inanamıyorum bu yaşta..... Neyse. Hayatının güzel olması için bir koca ve zengin hayat, hele ki koca parası hiç gerekmiyor önce bunun farkında olun. Okuyun, varsa yarım kalan okulunuzu bitirin, iş bulup çalışmaya başlayın. Ve erkeksiz ve tek başınıza dimdik ayakta kalıp yaşamımı sürdürebilirim diyecek duruma gelin. Bu arada güzel arkadaşlarınız ve ortamlarınız olsun. Zaten zaman zaman hoşlandığınız ve sizden hoşlanacak kişiler çıkacak yolunuza. Onları tanımayı doğru değerlendirmeyi öğrenin. Sonra istiyorsanız taliplerin biriyle evlenirsiniz. Evlilik asla dışarıdan göründüğü gibi bir mutluluk deryası değildir. Hele ki bir hayat güvencesi hiç değildir. Öyle algılayan, bir meslek ve gelir edinmeyen bir çok kadın evliliği iyi gidiyor sanırken yıllar sonra iki çocukla beş parasız ortada kalabilmekte. Lütfen önce kendi hayatınızı kendiniz sağlama alın evlilik ikinci sırada olsun

Eskiden bana görücü gelirlerdi hiçbirini istemedim ne biliyim hem yaşım küçük diye hemde hayallerim başkaydı bide en güzeli severek aşkı yaşayarak evlenmek istiyordum eskiden gelen bazı varlıklı kişiler birçok vaatte bulundular yapabilecek güçleride vardı açıkçası aslında halada evlenmek istemiyorum çünkü cevremde herkesin evliliği kötü sorun şu ki ben eskisinden daha kötü durumdayım iyice sıkıştırdı hayat beni bazen düşünüyorum acaba hata mı yaptım o yaşlarda evlensemiydim diye acaba kaderim buyduda ben mı hata ettim diğer yanımda diyor ki zaten kaderin olsaydı o kişi evlilik olurdu zaten ne biliyim insan kendi nasibini kaçırabilir mi aslında çok başka hayallerim vardı ama o kadar köşeye sıkıştım ki bazen belki hayırlısı evlenmekti diyorum mesela bana görücü gelen biriyle evlenen biri var kızın şimdiki hayatını rahatını görünce bile bile lades mi dedim diye çok üzülüyorum en azından huzurlu yuvam olurdu diyorum kendimi daha da kötü hissediyorum sizce kabahat mı ettim
Geri dönüp bakma.
Senin hayır dediğin kişi ile evli kıza bakıyorsun ama belki sen kabul etsen çok mutsuz olacaktın.
Önüne bak.

hayatın başka ne fırsatlar getirceği belli olmaz sen yinede severek evlen bence

Arkadaş değil bana görücü gelen adam bi kızla evlendi şimdi kızın hayatı güzel evi yuvası arabası huzuru var o yüzden bu düşüncelerim

Sirf parasi var diye, huzuru var diye demek degildir. Instadaki fotolarada kanma.

Herkes hayatta sansli olamiyor. Sen ekstra mücadele vermek zorundasin ve evet adaletli degil ama savasmayi pes etmeyeceksin.

Ilk is üniye gitmek. Bunu arastirman lazim. Yurtlari, burslari, gitme imkanlari,... Annenler onay vermezse bile, yine git. Evet daha zor olacak arkanda durmayan bir aile ile ama pes etme. Zorlandigin halde yine bir ise gir, eger olursa part time, biraz para kazan o sekilde üniye git. Kim bilir üniden sonra is bulursun ve o sehirde kalmaya devam edersin, ailenden uzakta.

Evliligi düsünme, kendine odaklanmaya çalis. Pes etme. Burdaki dalga etmelere felan bakma. Bu sekilde çok konu açiliyor çünkü. Ve açanlarda senin kadar zor durumda olan kizlarda degil. Ondan dolayi dalga geçiliyor.

Daha yaşın 22. Lütfen okulunuza odaklanın .

Back
X