Danışan olarak almaktan bahsetmiyorum elbette bunun etik olmadığını biliyorum.
İlişki ve iletişim sırasında sorun ortaya çıktığında mesleki bilgimizle yaklaşmak zorunda değiliz demek istedim.
Psikoloji eğitimim var diye ve bu kişi akraba diye ben onun kişiliğini,alt yapısındaki sorunları analiz etmek ve onun kaprisini,tribini çekmek zorunda değilim.
İnsan psikolojisinden anlıyorum diye alttan almak durumunda hiç değilim.
Açıkçası eltini çağırmak zorunda değilsin kısmına katılamadım. Evin diğer oğlundan bahsediyoruz farkındaysanız. Bu zamana kadar kavga tartışma da yok sonuçta aranızda. Bu işlerin adabı böyle bana göre, kvlerden ayrı tutulmaz eltiyle kocası. Ama haberim yoktu geldiklerinden diyorsan bunu kv söylesen iyi olurdu.
Yok turuncu, onlar gelmeyi çok istediler yalan yok. Ben içimden gelmiyor anne, zorlamayın nolur başka zaman inşallah dedim. Hem moralim bozuktu hem de masada kimse eğlenmeyecekti biliyorum, herkes eltimi konuşacaktı iyice gereceklerdi beni. Ama bizimkiler gitmeden yemeğe almayı düşünüyorum tabi ki.
Nişanlım zaten benden daha sert tepki gösteriyor, benim çok bir şey yapmama gerek kalmadı. Annemi ayrı, babaannemi ayrı arayıp o kadın adına özür diledi. Kayınvalidem, kayınbabam arayıp defalarca özür dilediler.
Ben de kayınvalidemi kötü niyetli görmüyorum, sadece biraz boşboğaz. Bir de psikoloğum diye bana default olarak dert dinleme özelliği yüklendiğini sanıyor
Yüzsüz yüzsüz gelecek mi bir de düğüne bu ya o kadar lafları edip edip. Nişanlım çağırmaz ben istesem de.
Hiçbir fikrim yok, ilk tanıştığımızda sıcak davranmıştı ama orada bile gereksiz bir sıcaktı tatile gidelim beraber falan. İlk günden uyuz bence bana.
Onun kocası çok mal ve montofon bir insan. Suratına söv, hiçbir laf etmez sana.
Açıkçası eltini çağırmak zorunda değilsin kısmına katılamadım. Evin diğer oğlundan bahsediyoruz farkındaysanız. Bu zamana kadar kavga tartışma da yok sonuçta aranızda. Bu işlerin adabı böyle bana göre, kvlerden ayrı tutulmaz eltiyle kocası. Ama haberim yoktu geldiklerinden diyorsan bunu kv söylesen iyi olurdu.
Astoria konunda sürekli elti , kayınvalide sözcükleri geçmeye başlamış.Bunları bu kadar dert etme , sen dert ettikçe onlar sana bu şekilde muamele eder.Kayınvaliden de doğru davranmıyor.Gelip sana anlatması çok abes.Hoş da değil.Nişanlınla bir olun gerisi boş.Herkes el oluyor evlenince kapının dışında kalıyor.Hayatın gerçeği , zamanla herkes kabul eder.Eltinin yaptığının sebebi de kıskançlık.Fazla anlam yüklemeye gerek yok.Kocası da meşgule almış.Hoş şeyler değil bunlar ya.Sen kendine ve nişanlına odaklan.
Bence daha fazla üzülme bununla ilgili..
Olan olmuş ve bence iyi olmuş.
Kadın şimdiden çıkmış hayatından.
Daha kritik zamanlar, ister istemez gerginlikler oluyor evlilik zamanlarında.
Onlara da denk gelebilirdi bu cirkefligi.
Şimdi her şeyden uzakta kalacak, senin de kafan rahat olsun.
Çok gerekliyse, sevgilin sadece abisini düğüne çağırır.
O da kendi bilir, gelir mi gelmez mi.
Ve en baştan bu beraber tatil ısrarından belliydi ariza olduğu.
Iyiki çok yüz göz olmadınız.
Firsat bu firsat uzak kal iste.
Bu da bahanen olsun
Hala ozur dileme pesindesin, allahtan belani mi istiyorsun?
Bence inceldigi yerden kopsun. Senin hatan olan bir olay degil ki... bizim orada 'yuz verdik ayiya,geldi s.çti haliya' derler. Siz yakin oldugunuz sürece bu olaylar artarak devam eder.Düğün arefesi kötü olmasın kimse diye ya, ona bayıldığımdan değil. Güzel bir düğünüm olsun istiyorum, kavgalı, buz gibi rüzgarların estiği değil. Hoş sonradan bir sürü hakaret ettiğini öğrendim, bilseydim özür dilemeyi aklımdan bile geçirmezdim. Şimdi arıyor beni, bu sefer de ben açmıyorum. Ne halleri varsa görsünler.
Danışan olarak almaktan bahsetmiyorum elbette bunun etik olmadığını biliyorum.
İlişki ve iletişim sırasında sorun ortaya çıktığında mesleki bilgimizle yaklaşmak zorunda değiliz demek istedim.
Psikoloji eğitimim var diye ve bu kişi akraba diye ben onun kişiliğini,alt yapısındaki sorunları analiz etmek ve onun kaprisini,tribini çekmek zorunda değilim.
İnsan psikolojisinden anlıyorum diye alttan almak durumunda hiç değilim.
Görümcem var ama görümcem demiyorum , hayatıma o kadar müdahil olamaz , çok iyi biridir ama sınırlarım var.Böyle bişey yaşasam sen burda değildin falan yazar fazla da dallandırıp budaklandırmalarına izin vermezdim.Ki düşün benimki görümce kan bağı var.Elti ne ki yani? Paye verme bu tiplere.Söylememe gerek yoktu ki, biliyordu haberim olmadığını. Kayınvalidemler bizi yemeğe aldığında 1haftadır tatilde olduğunu söylediler, döndüğünden de haberim yoktu. Zaten konuşmuyoruz ki biz öyle, ben gittim ben döndüm diye. Tatile gittiğinden haberim yoktu, döndüğünden nasıl olabilir ki? Kayınvalidem döndüler diye haber verebilirdi belki.
Bugün aramış iki kez, duymamışım. Geri de dönmedim. Ne diyecekti bilmiyorum. Evet o sözcükler çok geçiyor ama sorun çıkartan o/onlar, ben ne yapabilirim ki? :)
Tabi ki de hatali degilsiniz. Istediginizi cagirip cagirmamakta özgursunuz. Bu eltiniz basiniza cok bela olacakmis gibi geldi. Siz de fazla yuz vermeyin ben olsam aramazdim aciklama yapmak zorunda da değilsiniz.
Görümcem var ama görümcem demiyorum , hayatıma o kadar müdahil olamaz , çok iyi biridir ama sınırlarım var.Böyle bişey yaşasam sen burda değildin falan yazar fazla da dallandırıp budaklandırmalarına izin vermezdim.Ki düşün benimki görümce kan bağı var.Elti ne ki yani? Paye verme bu tiplere.
Muhatap almam artık onu o kadar hakaretinden sonra.Açsana telefonu neden açmıyorsun? Konuş iletişime geç işte.
Ne diyecekti acaba sana yüzsüz yüzsüz
Belli ki herkesten zılgıtı yemiş.
Özür dileyecekti bence
Burada herkes haklısın, seni kıskanmış,elti de neymiş, boşver takma dediği için miMuhatap almam artık onu o kadar hakaretinden sonra.
Burada herkes haklısın, seni kıskanmış,elti de neymiş, boşver takma dediği için misen de eltinin hareketine gerçekten canını sıkmış olsaydın telefonu açmıştın.
Aaaa gerçekten mi??? Bunların sana yetiştirilmesi doğru değil öncelikle bunu belirteyim. O zaman koşarak uzaklaş eltin cidden terbiyesizmiş. Hakkında bunları düşünenle görüşüp ne yapacaksınHayır. Nişanlıma "O kızın ...na takılmış gidiyorsun, bir sarı saç gördün diye kudurmuşsun" tarzı hakaretler ettiği için. Bunları bilmeseydim belki bir derece daha yapıcı olabilirdim, ki konuyu ilk açtığımda o niyetteydim zaten. Düğün arefesi kim ister ki aileler birbirine düşsün?
Ya ben onunla konuşmam, bitti artık. Kayınvalideme de söyledim, nişanlıma da söyledim. Kayınvalideme de hak veriyorum, iki oğlu var napsın evlat yani gelinlerin arasını bulmak istiyor olabilir. Nişanlım çok sinirli zaten ama onun kötü olmasını istemezdim. Abisi de, çok özür dileyerek söylüyorum, malın biri. Bir insan hiç mi fikir beyan etmez yahu, boş boş bakıyor her olayda. Karısına da hiçbir şey söylemiyor.
O sandı ki ortalığı karıştırır dikkatleri üstüme çekerim olur biter, bu kadar olayların büyüyeceğini düşünemedi.Eltim sabah beni aramış bu arada, iki kez. Duymamışım, geri de dönmedim. Ne diyecek ya da saçmalayacak umrumda değil. Yüzünü dahi görmek istemiyorum bu saatten sonra, rezil. Nişanlımı da aramış ama o bilerek açmamış.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?