- 8 Kasım 2014
- 4.869
- 10.602
- 408
- Konu Sahibi Bittercoffee
Abimi evlendirdigimizde( ki yengemle kulturlerimiz tamamen farklidir) onun ailesi de acip agzini kizimiza sunu alacaksiniz bunu alacaksiniz demedi. Gelin alisverisine annem ya da biz gitmedik. Alisverislerini abimle yengem yapti. Onlarin memleketinde bir dugun bizim memlekette bir dugun yapildi. Su esya alinacak su salon tutulacak su gelinlik olacak diye kimse bize dayatmadi. Ama annem de babam da biz de gucumuzun yettiginin en iyisini yaptik. Babam abime ev de aldi beyaz esyasindan mobilyasina her seyini de tamamladi. Yengemle abim gidip begendi her seylerini. Ayni sekilde ben evlendigimde de su salonu tutacaksiniz demedik su esyalari alacaksiniz da demedik. Babam gucunuz neye yetiyorsa onu yapin dedi. Evimin esyalarini,gelinligimi kendim sectim. Hatta esime cok yuk olmasın diye begendigim sifir gelinlik yerine 2. El gelinligi aldim. Benim babam ya da yengemin babasi aman salonu tutarken neden bize danismadiniz aman gelinime ya da kizima alinan elbise neden ucuzdu diye araya girseydi eminim ki cok buyuk problem cikardi. Gucu ona yetmistir onu almistir...her kafadan bir ses cikinca dugun uzeri iste boyle sorunlar cikiyor.
Zihniyetimizi begenmiyorsunuz ama inceledigim kadariyla bu zihniyetteki insanlarin dugunlerinde bu tarz sorunlar cikmiyor... ''sizin zihniyet''le baslayan cumleler dizebilirim buraya ama bunu yapmayacam. Sizin zihniyetiniz sizin dogrunuzdur benim zihniyetim de benim dogrumdur.
@huzurgizemmm
Bakın siz tamamen farklı cevap veriyorsunuz. Sizin seçiminize karışmadılarsa demekki onlar da memnun olmuşlar ki bi şey dememişler. Ama parasını pulunu bi kenara bırakırsak, seçtiğiniz düğün salonunu kız tarafı beğenmeseydi, gelin hanım en doğal hakkı olarak ''ben burda evlenmek istemiyorum'' deseydi, ''kız tarafı buna karışamaz, erkek tarafı ne istiyorsa onu yapar, ya kabul edin ya da siz bilirsiniz'' mi diyecektiniz? Bence düğün mekanı iki ailenin de oturup ortak bir karara varmasıyla belirlenmeli. Ben sizin aslında neler düşündüğünüzü bilemem, söylediğiniz cümle neyse onu baz alarak cevap yazarım. Ve tabii ki 'kız tarafı karışamaz, erkek tarafının dediği olur'' tarzındaki bir zihniyeti beğenmem, bence bi kadın olarak siz de beğenmemelisiniz. Ha diyorsanız ki ''siz yanlış anlamışsınız, ben öyle düşünmüyorum.'' O zaman lafım yok tabii ki.