Hatalımıyım Sizce?

Donusunboylemiolacakti

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
22 Şubat 2016
4.513
4.201
53
Iyi gunler kizlar bugun beni geren bi durum yasadim sonradan acaba hata mi ettim diye dusundugum bi durum objektif yorumlariniza ihtiyacim var

Bugun(isim vermeyeyim) malum buyuk marketlerden birine gittim oyle reyonlarda dolasirken 40 li yadlarda bi erkekle yaninda 26-27 yaslarinda genc bi cocuk vardi

Genc cocuk raftan bi deodorant aldi tabiri caizse onunla yikandi basindan aşağı bi guzel sıkıp rafa ayni yerine koydu hi kac saniyede gozlemledim alacak mi diye hic almadi onu ordan

Beyefendi kullandiginiz test urunubdegildi dedim (zaten orda test urunu yok belki hatasini anlar diye imali konustum) biliyorum dedi

O zaman soyleyeyim urunleri kullanmak yasak dedim sana soracak degilim dedi

Bende yaptiginiz sey yanlis farkindamisiniz dedim senden ogrenecek degilim desi bende ogretecek degilim bu yasa kadar ogrenmemisseniz ben ogretemem dedi

Bu arada o tarafta ucumuz tek variz ispiyonlamak gibi olmasin diyede oldugumuz yerden uzayktaki bi reon girevlisine seslendim duymayinca oraya gittim

Reyon gorevlisine deorantlari kullabiliyormuyuz dedim tabikide hayir dedi

O zaman reyonda bi arkadas kullaniyor haberiniz olsun dedim nerde gosterirmisiniz dedi tam o tarafa yoneliyordum

Yanindaki adamla elinde deodorantla geldi
Ben zaten onu alacaktim bilip bilmeden konusmayin dedi madem alacaktinizda rafa niye koydunuz yada ben uyardigimda neden alacaginizi soylemediniz dedim o arada bi kac kisi bize yaklasip bakti

Genc cocuk ayip ayip hic yakistiriyomusunuz kendinize bilip bilmeden konusuyorsunuz snnem yasinsasini (bu arada 29 yasindayim)

Bayan olmasaniz size verecegim cevabi bilirdim yanimiza gelenlerde bana ayiplar gibi baktilar orda kendimi ilkokulda arkadasini ogretmene ispiyonlayan cocuklar gibi hissettim ciktim marketten

Cocuk ergen yaslarda olsa bilmiyordur der konusurdum kesinlikle reyon gorevlisine falan sikayet etmezdim(hatta istiyorsan paran yoksa alalim diye bile teklif ederdim)

Bi kac kezde yere cop atanlari uyardigim icin cevredeki insanlarin ters bakislariyla karsilastim

Olay sonrasinda kendime cok sinirlendim herkes biliyo sana mi kalmis ahlak bekcisimisin kim ne ediyoesa dedim kendi kendime kizdim

Ama yinede vicdanim el vermiyor ben kendim kullanilmis urunu almak istemeyecegim gibi baskasinin almasinida istemem

Acaba hatalimiyim yanlis mi yaptim ustume vazife olmayan seylere mi karisiyorum sizin dusuncelerinize cok ihtiyacim var

Iyi yapmışsın bence sen öyle yapmasaydın almazdı o da öğrenmiştir bi daha böyle yapılmaması gerektiğini canını sıkma bosver

Iyi yapmışsın bence sen öyle yapmasaydın almazdı o da öğrenmiştir bi daha böyle yapılmaması gerektiğini canını sıkma bosver
Biz cocukken gittigimiz bi bakjal vardi evi ve bakkal altli ustluydu yaz aylarinsa bakkal sahibinin karisi sinek ilaclarini alip eve sikar geri geri getirip rafa koydugunu gorurduk cocukken kadinin yaptiginin yanlis oldugunu soylemedigim icin cok iximde kaldi yani kul hakkini dusunmeseler dahi ahlakli bi davranis degil yaprigi ama şimdilerde sanki ustume vazife degilmiste kinusuyormusum gibi hissediyorum

Bence karışmamak en güzeli. Herkesin psikolojisi bozuk. Sana vursa, Allah korusun, kim telafi edecek? Görmezden gelmek en güzeli.
Valla korkmadim degil hatta ya bi tokat cakmaya kalkarsa ne yaparim dedim markettwn cikarken bile korkudan arkama baka baka yurudum ama soylemesemde sanki kotu bisey yapmisim gibi hissedexektim kendimi

İyi yapmışsın. Adama bak ses etmezsin sanmış korktun sanmış ama sesin çıkınca hemen almış bu parası olmayıp da açgözlü olanlardan gına geldi artık
Almak gibi bi niyeti olmadigindan adim gibi eminim ama insanlarin icinde elinde deodorantla geldi beni yalanci cikardi ordakilerde ona degil bana hataliymisim gibi baktilar

Bizde yokluk gorduk ama hic hakkimiz olmayana el uzatmadik gerci kucuk degildi hadi o yanlis yapti yanindaki adamin onu uyarmasini beklerdim

Yani burda ürünlerin güvenliğini sağlamak marketin görevidir diye düşünüyorum ki büyük bir marketmiş bunu zaten sağlamaları gerekir. Tester konulur ya da kozmetik reyonuna bir görevli bulundurulur bu kadar basit. Daha sonra gidip bu konudaki şikayetinizi belirtseydiniz daha iyi olurdu çünkü bu tarz durumlarda birebir muhattap olmak gereksiz.

İkilemde kalsam da karışmamak en iyisi galiba. Çünkü market reyonlarındaki ürünlerin böyle istismar edilmesinin önüne geçmek tamamen marketin sorumluluğundaki bir davranış. Yani bir sürü güvenlik kameraları, elemanları falan var. Onların önlemesi gereken bir durumu vatandaş önlemeye kalkınca ortaya böyle değişik birşey çıkıyor. Zaten kime ne söylesek tuhaf tuhaf karşılıklar veriyorlar, kafayı yemiş millet. Ben sizin yaşadığınıza benzer bir olayla hiç karşılaşmadım ama oluyordur yani. Özellikle deodorant alacaksam mutlaka ağırlığına falan bakarım zaten hangisi boş hangisi dolu insan eline alınca anlıyor. Marketin yapacağı şey şu, satılacak olanları ambalajlı ya da jelatinli bir şekilde rafa koyacak, önlerine de birer tane tester, tamam. Bu hayatta başkalarının iyiliğini düşünmek hata olmuş, insanlara acımak hata olmuş resmen.

Hicde değil iyi yapmışsın çok kızıyorum boylelerine sırf bu yüzden aldığım ürünün en arkadaki ve en ağırını alırım kim nasil takip etsin binlerce ürün var

İyi yapmışsın da ben de arkadaş gibi kötü bir şey yaparlar mı diye endişelenirdim.
Şahsa değil de direkt mağaza yetkilisine söylemek daha güvenli sanırım
Bende tedirgin oldum insan icinde rencide edecek bi hareketle karsilik verse misal el kaldirmaya falan kakksa yada sonra takip etse diye ama soylemesemdecicim rahat etmeyecekti

Birde soyke bisey var sanki uyarmasam konusmasam haksiz yere hirsizlikla suclamisim gibi hissedecektim

Marketlerde 1 kr para üstünüzü de istiyor musunuz peki merak ettim bunu da marketler bolca yapıyor ya indirim adı altında
Tam olarak ne dediginizi ve 1 kr kinuyka baglantisi nedir anlayamadim daha acik kinusursaniz ona gore cevap verebilirim

iyi yapmışsın. zeytinyagı gibi üste cıklıp seni baba ogul bastırmışlar.
ben de cok yapardım çöp atmayın bilmem ne etmeyin diye... eger taakatim varsa höykuyuyorum. yoksa dönüp gidiyorum. cahillle ve çirkef ile uğraşmak zordur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…