hatam büyük bundan sonra ne yapmalıyım

en başından sonuna kadar katılıyorum sana...ama laf duyarsam bende sayarım demekle olmuyor..bugün kolidorda yine yüksek sesle saydırdılar...öğrenciler veliler var...nasıl cevap vereyim sen söyle..daha da mı rezil kepaze olayım..3-5 kişi duyarken cevap verirsem herkes duyar..bunlar olsun istemiyorum...3 ay 3 yıl olcak...inan artık onları kaybettiğime üzülmüyorum..keşke daha önce bittiğinde devam etmeseydimmm...en azından böyle öğrencilere rezil etmeye kalkışmazlardı..

anlamıyorum nasıl bir yerde öğretmenlik yapıyorsunuz.öğrencilerin velilerin olduğu bir yerde bunlar nasıl yapılıyor.idare bu şamataua nasıl izin veriyor.evlatlarımız nasıl biryerde eğitim alıyor acaba ,bizim okullarımızda ve dersanelerimizde de bu tür olaylar yaşanıyor mu acaba demeden kendimi alamıyorum

Canım açıklayabilir misin ben bu konuda çok bilgili değilim. Mobbing olması için ne gerekli?

Merhaba, istersen bu siteye bir göz atabilirsin. Burada çok detaylı bilgiler var.

Mobbing

"Özetle Mobbing
İşyerinde gerçekleşen,
Bir veya daha fazla kişi tarafından,
Bir veya daha fazla kişiye,
Sistemli bir şekilde,
Düşmanca ve ahlakdışı bir yaklaşımla,
Süreklilik gösteren bir sıklıkla,
Çok çeşitli sebepleri olabilen,
Kişiyi sindirme maksadı ile,
Kişinin özgüvenine uygulanan psikolojik ve hatta fiziksel saldırgan davranışları ifade etmektedir."

Konu sahibinin durumunda ise sistematiklik yok bir kere. Süreklilik gösteren bir sıklık da. Sadece bir arkadaş grubu içerisinde dargınlık yaşanıyor.

(Sözlerimi yanlış anlamayın ama bir grup öğretmenin böyle çocukça tutumlar içine girmesi beni çok şaşırttı. "Çete" diye anılmaktan haz almak, dedikodu yapmak, bir kişiyi yalnızlaştırma politikası, dedikoduya devam etmek için 10 kişi yemeğe gitmek vs. Peki siz ve diğer arkadaşlarınız öğrencilere böyle mi örnek oluyordunuz? Sınıfınızda sizin gibi davranan öğrencilere bakış açınızı yaklaşımınız nasıl oluyordu? Yani ben bu yaşananları açıkçası öğretmenlik mesleği ile bağdaştıramadım. )
yaşadıklarımdan önce böyle düşünmeye başlamıştım..ama kopamıyordum işte...aslında en ufak sorunda bana ağzına geleni sayıyordu ama işte kendime saygım falan kalmamı benim...3 boyunca öğrencilerin önünde ne hale getirecekler beni bilmiyorum..allah benim belamı versin..ama inan bana artık arkadaşlıklarımın bitmesine üzülmüyorum..çünkü bu hareketleri bana yapanlar dostum oılamazlardı..yani bu laf atmalardan hakaretlerden bahsediyorum tabi...onurlu şekilde küsmeyi de başaramadılar..

Son düzenleme:

Katılıyorum size. Çocuklarımıza örnek olması gereken eğitimcilerin bu hali beni de çok üzdü.

hayır artık o kadar masum değil...en yakın dediğim canımı vereceğim ama çok önceden bir sırrını paylaştığım kişi öğrencilerin yanında hakaretler ediyor...

hayır artık o kadar masum değil...en yakın dediğim canımı vereceğim ama çok önceden bir sırrını paylaştığım kişi öğrencilerin yanında hakaretler ediyor...

Sizin bir idareciniz, müdürünüz yok mu? Hiç olmadı gidin ilçe milli eğitime şikayette bulunun.

kuzum siz nerde öğretmenlik yapıyorsunuz,söyleyin bana veliyim rahatsızım diye şikayet edeyim

Sizin bir idareciniz, müdürünüz yok mu? Hiç olmadı gidin ilçe milli eğitime şikayette bulunun.

ama benim hatalarım hepsi üst üste geldi
ben de suçluyum..ne yapabilirim ki...müdür dicek,hep sen mi masumsun...inanın o kadar talihsiz işler geldi ki başıma..ir de üstüne bu..mahvoldumm

ben de suçluyum..ne yapabilirim ki...müdür dicek,hep sen mi masumsun...inanın o kadar talihsiz işler geldi ki başıma..ir de üstüne bu..mahvoldumm

Mahvoldum mahvoldum. Başka sözünüz yok. Düşünün ki bir öğrenciniz sizin yaptığınız hataları yaptı ve sınıfında dışlanıyor, intiharı düşünüyor. Bir eğitimci olarak onu nasıl teselli ederdiniz?

konunun başından beri hep içimden bu soruyu sormak geçti

Senin burda anlatmadığın başka şeyler de yaşanmış o zaman ama ne olduğunu anlatmıyorsun yoksa sadece bu sebepten hepsinin birden sana düşman olmaları ihtimali zayıf.

mesafeli olun.olayını anlattığınız arkadaşınızın size kırgın olması ve konuşmaması normal.ama diğerlerininde size cephe alması normal değil.demekki karakterleri oturmamış..en iyisi mesafenizi koruyun..eğer ezik durursanız ezeniniz çok olur.ezmeyinde,kendinizi de ezdirmeyin..kimsenin kimseye ihtiyacı yok..nice insanlar var tek çalışan..bırakın herkes kendi işini yapsın,3 ay nedirki yıllar bile çok çabuk geçiyor..yazık o kızına yazık o eşine unutma sen için önemli olan insanlar ailen, gerisi fasa fiso...o arkadaşlarım dediğin kişiler hiçbir zaman senin yanında olmazlar,iyi gün arkadaşlarıymış belli anlatımlarından..en iyisi onların senden değil senin hepsinden uzak durman...

Senin burda anlatmadığın başka şeyler de yaşanmış o zaman ama ne olduğunu anlatmıyorsun yoksa sadece bu sebepten hepsinin birden sana düşman olmaları ihtimali zayıf.

yok arkadaşım..yani bu tarz eleştiriler,ufak konuşmaların dışında yokkkkk...ama işte o herşeyi anlatan yaratık kendini çok masum gösterip millet hakkında yaptığı yorumları da benim üzerime atarak suçluyor..diğerlrine düşman ediyor.bir allahın kulu da çıkıp o bunları söylerken sen ne yaptın,sen yorum yapmasan devamı gelmezdi demiyorrr..yani herkes hakkında yapılan yorumlar karşılıklıydı..ama günah keçisi oldum..bu da benim suçum...demekki ona inanıp bana itavır alıyorlarsa sorun bende...o güveni sağlayamamışım..

evet konu sahibi çoğu şeyi es geçiyor ve sadece kendine yapılanların derdinde,altında başka şeylerde var ama nasıl bir yerde öğretmenlik yapıyor anlamadım

ayrıca olayların buraya gelmesindeki davranışı neydi

Son düzenleme:
Birincisi bence bu kadar ezik davranma kimse sana öğrencilerin öğretmenlerin yanında hakaret edemez ben olsam büyük ihtimalle müdüre şikayet ederdim. Hakaret etmeyi mazur göstermez dedikodu yapmış olmak. İkincisi de 3 ay o kadar az bir süre ki şikayet ettikten sonra bunları boşver düşünme. Senin özgüvenin bu kadar zayıf mı ki iş arkadaşları yüzünden intiharı düşünüyorsun.Herkes arkadaşıyla sohbet ederken ağzından birşeyler kaçırabilir ben de yapmıştım arkadaşım öğrenince kızdı ama sonra barıştık yani gidip te bütün şirkete yaymadı.

Siz deyin o zaman, "arkamdan konuşma, çık karşıma yüzüme konuş" diye. İnceldiği yerden kopsun, niye bu kadar korkuyorsunuz hiç anlamadım.

haklısın arkadaşım ama olay sadece bir kişi hakkında değil..yukarıda anlattığım gibi...evet ihtiyacım yokkkk...ama moralim yerinde olmuyor maaalesef..kendimi derse veremiiyorumm

Siz deyin o zaman, "arkamdan konuşma, çık karşıma yüzüme konuş" diye. İnceldiği yerden kopsun, niye bu kadar korkuyorsunuz hiç anlamadım.

insanların daha çok hakkımda konuşmasını istemiyorum da o yüzden muhatap olmak istemedim ama az önce tekrar okula gittim ve müdüre anlattım..mobbing den de bahsettim..bana sende hatalısın ama bu okula taşınacak bişey değil..onlarla yarın konuşucam dedi..

bu özelini başkasıyla paylaştığım kankam(!) da benim hakkımda 2 yıl önce böyle dedikodumu yapmıştı..neler neler söylemişti...evden bile kovar gibi çıkmıştık eşimle ben..ama yine ben ağlamıştım ben bunu hakedecek ne yaptım diye...eşimde çıkıp tek laf etmedi onu affettim diyeee..kimseye de rezil etmedimmm..ama bu adi birde laf atıyorr öğrencilerin yanında...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…