- 28 Mart 2014
- 16.087
- 55.120
- 598
- Konu Sahibi Munzevi Zencefil
-
Hahahahaha vallahi tadı çoook güzeldiKonuna bakmadım resimlerinde doğru de bana dombikim çok canim cekecekse sonra. Bakayım
Canım nevrestemDombiğim ellerine sağlık şahane olmuşKünefesiz yöresel yemekler kategrisi olmaz
Yarışmada bol şans diliyorum
;?Merhaba
Hataylıyım ama Urfa da yaşıyorum. Doğal olarak memleketimin en bilinen tatlısıyla katılmak istedim bende. Aldığım tüm malzemeler yerel dükkanlardan Urfa'dan. Bulamadığım tek malzeme Antakya'dan temin edilebilen sünen künefe peyniri. Burada onu bulamadım malesef. Zaten eğer yaparsanız tüm malzemeleri Hatay'dan alırsanız tam lezzeti yakalamış olursunuz.
Malzemeler( 2 kişilik )
Yarım kilo tel kadayıf
300 gr tuzsuz peynir
150 gr tereyağ
Künefe tepsisi
Şerbeti için;
2 bardak su
1,5 bardak şeker
Bikaç damla limon Eki Görüntüle 1740700 Eki Görüntüle 1740704 Eki Görüntüle 1740712
Yapılışı;
Öncelikle şerbeti hazırlayalım. Şerbet soğuk olarak döküleceği için. Şeker ve suyu kaynatıp kıvamı tutmaya yakın bikaç damla limon eklenir. Beş dk daha kaynatılıp soğumaya bırakılır.
Küçük bir tencerede tereyağı kaynatmadan eritilir. Eki Görüntüle 1740714 Tel kadayıf elimizle ufalanır. Üzerine tereyağ azar azar dökülür. Eki Görüntüle 1740715 Elimizle tereyağ ve tel kadayıf birbirine yedirilir ama hamur gibi olmamasına dikkat edilmelidir. Eki Görüntüle 1740717
Künefe tepsisi iyice yağlanır. Eki Görüntüle 1740718 Üzerine kadayıf serpiştirilir. Eki Görüntüle 1740719 İlk kat tamamlanınca ufalanan tuzsuz peynir koyulur. Eki Görüntüle 1740720 Eki Görüntüle 1740721 Üzerine yine tereyağlı tel kadayıf serpiştirilir. Eki Görüntüle 1740722 Görüldüğü gibi düz bir tabak yardımıyla kadayıflar sıkılaştırılmaya çalışılır. Eki Görüntüle 1740724 Eki Görüntüle 1740726 Daha sonra ocağın büyük kısmında altı az açılarak yavaş yavaş döndürerek pişirilir. Bu noktada eşlerden yardım isteyiniz. Eki Görüntüle 1740727
Alt kısım kızarınca bir tepsi yardımıyla diğer taraf döndürülüp pişirilir. Eki Görüntüle 1740729 Soğuyan şerbet üzerine yavaş yavaş dökülür. Coossssss sesi itinayla duyulur. Eki Görüntüle 1740732 Biraz beklenir şerbeti çekmesi için. Sonra ev ahalisi çağrılıp soğumadan höpürdetilir. Tepside yenirse çok tatlı ve romantik olur
Eki Görüntüle 1740733 Eki Görüntüle 1740740 Eki Görüntüle 1740741 Eki Görüntüle 1740743 Eki Görüntüle 1740745
Etraf biraz dağıldı, döküldü ama bir buçuk yaşındaki kızım ilk kez tattı künefeyi. Çok da sevdi. Bu bana yeter ♡♡
Afiyet olsun bütün arkadaşlara. Yarışmacı arkadaşlarıma da başarılar dilerim
Gayet başarılı olmuşCanım nevrestem
Yapıyorum ediyorum da işte sunum yapamıyorum.Bu seferde doğal olayım dedim
Görüntüde harika ben çok.tatlı sevmediğim için yanında kaymak. Veya dondurma.tercih ediyorum . Kesmesin bol bol yiyebileyim diyeHahahahaha vallahi tadı çoook güzeldibilmem görüntüsünü siz oylayacaksunız
Teşekkür ederim canım benim ♡♡♡Bu ne ya bu neen çok senin sonrada eşinin ellerine sağlık canim .
;?
Ya yapan ben yiyen onlar harbi bi dilim yiyebildiysem dombik olayımKız sen ne ara yaptin bunukocanla betül mü yapti,onlarin ellerini gördüm
Niye pintilik yaptin bitane küçük yaptin büyük yapaydinYa yapan ben yiyen onlar harbi bi dilim yiyebildiysem dombik olayım
Teşekkür ederimO cosss sesine bayılıyorum yaaa
Ellerine sağlık harika görünüyor yarışmada başarılar
Hatırlat bi ara Betülü yollayayım sana. Bakalım ne durumlarda neler çıkaracaksın.Niye pintilik yaptin bitane küçük yaptin büyük yapaydin
Hadi yaaaBayılazaaaaamhiç künefe sevmem ama iştahım kabardı
Teşekkür ederimOooofff bee=))) o ne guzell bi görüntü =)) basarilar canim
Enistem sayesinde canım bi kac yıl önce bi avmde siparis vermisti ve koca kunefeyi zorla yedirmisti o icindeki peynir falan gözümden yaş gelmisti kusarsan bi daha gezdirmem sizi didiHadi yaaakünefe candır gerisi heyecan
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?