- 28 Mart 2014
- 16.087
- 55.120
- 598
- Konu Sahibi Munzevi Zencefil
-
Hahahaahah yazık sana yaaaEnistem sayesinde canım bi kac yıl önce bi avmde siparis vermisti ve koca kunefeyi zorla yedirmisti o icindeki peynir falan gözümden yaş gelmisti kusarsan bi daha gezdirmem sizi didibende aglaya aglaya yedim
Hep söylerim beyninde hasar bıraktım hakkını helal et diyiHahahaahah yazık sana yaaa
Teşekkür ederim sevilmez mi yaa şuna baksanaDombik bende hastasıyım künefenin, ellerine sağlık
Teşekkür ederimellerinize sağlık :)
hani diyetteydin sen cadiGörüntüde harika ben çok.tatlı sevmediğim için yanında kaymak. Veya dondurma.tercih ediyorum . Kesmesin bol bol yiyebileyim diye
Ellerine sağlık dombikimm..Merhaba
Hataylıyım ama Urfa da yaşıyorum. Doğal olarak memleketimin en bilinen tatlısıyla katılmak istedim bende. Aldığım tüm malzemeler yerel dükkanlardan Urfa'dan. Bulamadığım tek malzeme Antakya'dan temin edilebilen sünen künefe peyniri. Burada onu bulamadım malesef. Zaten eğer yaparsanız tüm malzemeleri Hatay'dan alırsanız tam lezzeti yakalamış olursunuz.
Malzemeler( 2 kişilik )
Yarım kilo tel kadayıf
300 gr tuzsuz peynir
150 gr tereyağ
Künefe tepsisi
Şerbeti için;
2 bardak su
1,5 bardak şeker
Bikaç damla limon
Eki Görüntüle 1740700
Eki Görüntüle 1740704
Eki Görüntüle 1740712
Yapılışı;
Öncelikle şerbeti hazırlayalım. Şerbet soğuk olarak döküleceği için. Şeker ve suyu kaynatıp kıvamı tutmaya yakın bikaç damla limon eklenir. Beş dk daha kaynatılıp soğumaya bırakılır.
Küçük bir tencerede tereyağı kaynatmadan eritilir.
Eki Görüntüle 1740714
Tel kadayıf elimizle ufalanır. Üzerine tereyağ azar azar dökülür.
Eki Görüntüle 1740715
Elimizle tereyağ ve tel kadayıf birbirine yedirilir ama hamur gibi olmamasına dikkat edilmelidir.
Eki Görüntüle 1740717
Künefe tepsisi iyice yağlanır.
Eki Görüntüle 1740718
Üzerine kadayıf serpiştirilir.
Eki Görüntüle 1740719
İlk kat tamamlanınca ufalanan tuzsuz peynir koyulur.
Eki Görüntüle 1740720
Eki Görüntüle 1740721
Üzerine yine tereyağlı tel kadayıf serpiştirilir.
Eki Görüntüle 1740722
Görüldüğü gibi düz bir tabak yardımıyla kadayıflar sıkılaştırılmaya çalışılır.
Eki Görüntüle 1740724
Eki Görüntüle 1740726
Daha sonra ocağın büyük kısmında altı az açılarak yavaş yavaş döndürerek pişirilir. Bu noktada eşlerden yardım isteyiniz.
Eki Görüntüle 1740727
Alt kısım kızarınca bir tepsi yardımıyla diğer taraf döndürülüp pişirilir.
Eki Görüntüle 1740729
Soğuyan şerbet üzerine yavaş yavaş dökülür. Coossssss sesi itinayla duyulur.
Eki Görüntüle 1740732
Biraz beklenir şerbeti çekmesi için. Sonra ev ahalisi çağrılıp soğumadan höpürdetilir. Tepside yenirse çok tatlı ve romantik olur
Eki Görüntüle 1740731
Eki Görüntüle 1740733
Eki Görüntüle 1740740
Eki Görüntüle 1740741
Eki Görüntüle 1740743
Eki Görüntüle 1740745
Etraf biraz dağıldı, döküldü ama bir buçuk yaşındaki kızım ilk kez tattı künefeyi. Çok da sevdi. Bu bana yeter ♡♡
Afiyet olsun bütün arkadaşlara. Yarışmacı arkadaşlarıma da başarılar dilerim
Teşekkür ederimOfff bayilirim kunefeye. Ellerinize saglikk...
Teşekkür ederimEllerine saglik canim mukemmel gorunuyo, gece gece canim cekti valla
Teşekkür ederimÇok lezzetli gözüküyor. :) Künefeyi sevmem ama kadayıfı severim.hd iskendercisinde eşim çok söylerdi künefe. Ben de peynirsiz yerlerinden tırtıklardım. Peynir olmasa tam benlik.
Ellerine sağlık başarılar dilerim.
Sağolasın canım benimne güzel yapmissn sen öyleemegine eline saglik dombikim
yarismada basarilar dilerim
Yaaa bide kaymaklı filan diyohani diyetteydin sen cadi
Hemen gönderiyorum bi porsiyonEllerine sağlık çok güzel olmuş. Kan şekerim dustu sanırım başım dönüyor-mesajin alındığını varsayıyorum-
Şerbetli tatlılara ba-yı-lır-ım! Çok güzel bir tercih yapmissin. Adı bile iştah kabartirken, bütünleştiği şerbetiyle sanat eseri sanatyarışmada başarılar dilerim canım
Teşekkür ederimAyyyy aklıma Hatay'da kral künefede yediğim kaymaklı künefe geldigerçi mersinde de güzel yapan yerler çok ama kral baskaydi
Çok güzel görünüyor arkadaşım ellerin dert görmesin....
Teşekkür ederim kakaomEllerine sağlık dombikimm..tatlı ben ... ben tatlıı her türlüsünü severimm.. Başarılar canımm..
dombik!
sen ne yaptığını sanıyosun
Teşekkür ederimBiri künefe mi dedi
Çok güzel görünüyor ellerine sağlık. Yarışmada başarılar diliyorum
bu hafta içi yaparım dombikim.Hemen gönderiyorum bi porsiyonteşekkür ederim
Teşekkür ederimevet kral künefe de çok başarılı bu konuda ama benim annem en başarılısı
Teşekkür ederim kakaomeee hadi sen nerdesin tarif görelim
Teşekkür ederimkünefesiz olmaz dedik
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?