Hayal dünyasına çok kapılmaya başladım

ladymera

Üye
Kayıtlı Üye
8 Ağustos 2020
194
295
18
Çok mutsuz bir hayatım var. Ondan dolayı bir kaç yıldır kurduğum bir hayal dünyam var. Orda hayalini kurduğum herşeye sahibim. Eskiden sadece güzel bir hayaldi sadece ve beni mutlu ediyordu. Ama şimdi biraz fazla kapılmaya başladım. Sürekli elimde telefon, sosyal medyada. Zengin insanlara, güzel hayatlara kapılır oldum. Onlar neden böyle ben neden böyleyim gibi. Bu beni iyice mutsuz etmeye başladı. Bundan nasıl kurtulacağımı bilmiyorum. Kendi hayatım da dönmek istemiyorum çünkü gerçekten çok mutsuz olduğum bür hayat.

Mutsuz bir hayatım var dan kastınız ne ? Rutin bir hayatmı ? Yoksa ekonomik ve sağlık sorunları mı ? Sizi mutsuz eden ne ?

Canım aslında orası sadece bir görüntüden ibaret, eminim çoğumuz arada o resimlere dalıp gidiyoruz keşke diyoruz ama emin ol o hayatların ardında kimbilir neler var neler. Oturup dinlesek belki halimize şükredeceğiz. O yüzden fazla aldanma ve kendine yeni uğraşlar bul derim. Şikayet etmek yerine belkide harekete geçmen gerekiyordur, olamaz mı :KK68:

Bu durumu düzeltmek yine sizin elinizde olan bir durum. Herkes hayal kurar bence çok güzel hayal kurmak. Zaten insanlar gerçekleşmesini istediği şeylerin hayallerini kurarlar. Tabi bu hayaller öyle uçuk kaçık değilse o hayalleri gerçekleştirmek için çabalar didinirler. Yani en azından ben öyleyim. Hayal dünyanız ile gerçek dünyanızı birlikte yürütürseniz daha mutlu olursunuz. Kendinizi başkalarının hayatlarındaki maddi rahatlıklıkları, konforlu yaşamları ya da çevrelerinin çok geniş olmalarıyla karşılaştırmaya devam ettiğiniz müddetçe zaten mutlu olamazsınız. Kendi hayatınızdan zevk almaya bakın bakış açınızı değiştirin. Her şeyden öte sağlıklı olduğunuz için şükredin.

Çok mutsuz bir hayatım var. Ondan dolayı bir kaç yıldır kurduğum bir hayal dünyam var. Orda hayalini kurduğum herşeye sahibim. Eskiden sadece güzel bir hayaldi sadece ve beni mutlu ediyordu. Ama şimdi biraz fazla kapılmaya başladım. Sürekli elimde telefon, sosyal medyada. Zengin insanlara, güzel hayatlara kapılır oldum. Onlar neden böyle ben neden böyleyim gibi. Bu beni iyice mutsuz etmeye başladı. Bundan nasıl kurtulacağımı bilmiyorum. Kendi hayatım da dönmek istemiyorum çünkü gerçekten çok mutsuz olduğum bür hayat.
Bende eski hayatımı özlüyorum eskisi gibi olmanın hayalini kuruyorum insanı ayakta tutan bu, içimde hiç umut olmasaydı her şey daha zor oldurdu.
Madem o zengin hayatlara özeniyorsunuz bunun için telefonda boş boş ekrana bakmaktansa zengin olmak için çaba sarf edin. O insanlar da çalışarak hayatlarını kazandı:KK51:

Önce hayatınız da olan şeyler için şükrederek başlayabilirsiniz. Sağlık, içeceğiniz temiz bir su, aile bireyleriniz için, yiyecek bir lokma ekmek için, varsa işiniz için.

Yalnızlık, ekonomik sorunlar. Hiçbir şeyden zevk alamama vs
Herkesin buna benzer sorunları var , ama hayaller tamamlamıyor bu boşluğu maalesef. Az dozda hayaller iyi fakat fazlası seni tamamen mutlu olmak yerine mutsuz eder. Öncelikle bende sana bir tavsiye , sosyal medyaya bir ara ver . Başkalarının gösterişli hayatını izlemek sana bişey kazandırmaz . Açıkçası onların sadece birer şişirme görüntü olduğuna inanıyorum. Benim yok ama arkadaşlardan biliyorum ellerinde sürekli telefon her anlarını resimlemelerini ve onu hemen sosyal medyada paylaşmalarını... Ben onu anı kendim yaşıyorum başkalarına göstermeye ne gerek var anlamıyorum...

Oralara inanmayı ben seren serengille yaşar ipekten sonra bıraktım. Her gün mutlu poz paylaşıyorlardı tatiller yemekler huzurlu bir ev ortamı köpeklerle vs. Şimdi de kadın itiraf ediyor, kavga ediyorduk sırf başkaları mutlu olmasın diye mutlu poz veriyorduk mutlaka her gün fotoğraf koyuyorduk kimse sevinmesin diye demişti. Şiddet desen vardı uyuşturucu bilmem ne kavgalar.

Kendimce beni tatmin eden bir hayatım var sosyal medyaya bir tane fotoğraf koymuşluğum yok.

Bir tane arkadaşım var yeni boşandı, vasat bir yerde oturuyor sosyal medyada bir sürü “eğleniyor,geziyor” süsü verdiği fotoğrafı var görsen, hayatı bu yaşıyor dersin, aldığı 3 kuruş maaşı kendini sosyal medyada iyi göstermeye harcıyor telefonla aradığımda mutsuzum diye hönkürerek ağlıyor. Asla ama asla inanmam sosyal medyadaki hayatlara.

Bir arkadaşım vardı en yakın arkadaşım 2 senedir evliydi ve yemin ediyorum eşiyle kavgasız günü geçmiyordu Allahın her günü kavga tartışma kız çok huzursuzdu, adam buna yine de kul köle oluyordu çocukluk aşkı olduğundan. Kız çok güzeldi erkek vasat. adam sırf biraz iyi davransın diye gezdiriyordu kızı. Durumları da çok iyiydi. Sosyal medyada inanılmaz fotoğraflar sürekli farklı yerler lüks restoranlar, tatiller. . Ben o fotoğrafları her gördüğümde acıyordum onlara. Çünkü kız para için evlendi ve huzursuzdu, erkek sırf sevdiği için her şeyi sineye çekiyordu ama mutsuzdu. O fotoğrafların arka planını da sadece ben biliyordum, anne babaları bile bilmiyordu. Evlenmek istemiyordum onları gördükçe ufacık şeyden kavga ediyorlardı.

Uzun lafın kısası herkes ne yaşadığını kendi bilir ve ben şuna da inanıyorum gerçekten mutlu olan insanlar bunun için kimseyi ikna etmeye çalışmıyor hatta tam tersi nazar değmesin diye özel yaşamaya gayret ediyor. Göstermelik bir çoğu o çok çok abartılı olanlar.

Kimse doğmadan önce katalogdan yaşayacağı hayatı seçip öyle gelmiyor dünyaya. O yüzden başkalarının hayatı ile meşgul olacağınıza size bahşedilen hayattan zevk almaya bakın. Mutsuz olabilirsiniz, maddi sorunlar olabilir, evlilikte sorunlar olabilir, hayat bu sonuçta kötü her şey olabilir, ama aynı zamanda iyi şeylerde olabilir. Biraz da sizin elinizde. Hayatınızdaki problemlerden kaçmak yerine ne yapabileceğinizi düşünün, neyin faydası olur, kimin yardımı dokunur düşünün. Hiç çıkar yol bulamıyorsanız, bunu başkalarının hayatına kaçarak gerçekleştirmeyin, herkes kendi hayatını yaşamak zorunda istesekte istemesekte. Hobi edinin, hoşunuza giden şeylere emek verin, kendinizi geliştirmeye çalışın, belki yapabileceğiniz zamanınızı değerlendirebileceğiniz, yeteneğinizim olduğu bir sürü alan var. Bana ne faydası olur demeyin, en azından kendi hayatınızı yaşarken kötü şeyleri halledemeseniz bile, iyi şeyleri artı olarak dahil etmiş olursunuz yaşantınıza ve bu sizi şu anki halinize nazaran daha mutlu bir insan yapar

En önemli tavsiyem sosyal medyayı kapatın ve görmeyin.Bu algı bosan ilüzyona ortak olmayın.Sağlıksıysanız şükredin,kendi hedefinizi bulun.Onları gördükçe daha kötü oluyorsanız bakıp ne hayali kuruyorsunuz ki?

Back
X