• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hayal ettiğim bu değildi.

letthelightin

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
1 Kasım 2023
699
1.412
28
32
Merhaba sevgili kadınlar,
Eski açtığım konuyu bilenler vardır. Eş ailesiyle tatile gitme mevzusundan ve eşimin kendisini herkesin babası zannetmesinden dolayı aramızda gerginlik çıkmıştı. Eşim babasını tatil yerine götürüp geri döndü. Kalbim kırık olduğu için sıcak davranamıyordum. O da bu duruma sinirlendi. "Keşke babamı götürdüğümde buraya geri dönmeseydim." dedi. Aşırı üzüldüm ve daha da gerilmeyelim diye günlük yürüyüşümü yapmaya çıktım.

Sanırım her şeyi uzattığımı düşünüyor. Belki haklıdır. Ama ben de durduk yere mutsuz hissetmiyorum. Kendimi ikinci plânda ve yalnız hissettim birçok olayda. Benim çok hasta olduğum bir gün kız kardeşinin klimasının kurulumunu gözlemlemeye gitmesi, ailede bana karşı bir hakaret olunca sorgusuzca göğüs germemesi, kimden telefon gelirse gelsin hemen koşması, paramızı birleştirip daha iyi bir araba satın alabilecekken kız kardeşine yardım olsun diye ondan hasarlı araç satın alması, bizim birçok kere yolda kalmış olmamız ve buna benzer şeyler. Anneme bu aralar mutsuz olduğumu anlattım, hiç oralı olmadı. Anneme göre aldatma ve şiddet yoksa mutsuz olmaya gerek yok. Bu da beni desteksiz hissettiriyor.

Belki bana kendin etmiş kendin bulmuşsun diyenler olur. Belki de biraz hak verenler. Biliyorum kimse değişmez bu saatten sonra. Ya olduğu gibi kabul etmeliyim ya da gitmeliyim. Çok zor şeylermiş.

Benim eski konularıma bak, eşimin eski halini anlatıyorsun…
Protokolü imzalamaya gel dediğim gün sözler verdi evler değişti kendi değişti. Şimdi derdi ben ve doğacak çocuğu, gerekli olduğunda abilik yapıyor ama o babalık kavramını bıraktı kendi çocuğuna artık.

Kısacası hep kullandığım kelime çingenelik gerekip ortalığı kaldırmak gerekiyor, seviyorsa değişecek söz verecek…
Değişmiyorsa yolunu alacak.

Eski açtığım konuyu bilenler vardır. Eş ailesiyle tatile gitme mevzusundan ve eşimin kendisini herkesin babası zannetmesinden dolayı aramızda gerginlik çıkmıştı. Eşim babasını tatil yerine götürüp geri döndü. Kalbim kırık olduğu için sıcak davranamıyordum. O da bu duruma sinirlendi. "Keşke babamı götürdüğümde buraya geri dönmeseydim." dedi. Aşırı üzüldüm ve daha da gerilmeyelim diye günlük yürüyüşümü yapmaya çıktım.

Sanırım her şeyi uzattığımı düşünüyor. Belki haklıdır. Ama ben de durduk yere mutsuz hissetmiyorum. Kendimi ikinci plânda ve yalnız hissettim birçok olayda. Benim çok hasta olduğum bir gün kız kardeşinin klimasının kurulumunu gözlemlemeye gitmesi, ailede bana karşı bir hakaret olunca sorgusuzca göğüs germemesi, kimden telefon gelirse gelsin hemen koşması, paramızı birleştirip daha iyi bir araba satın alabilecekken kız kardeşine yardım olsun diye ondan hasarlı araç satın alması, bizim birçok kere yolda kalmış olmamız ve buna benzer şeyler. Anneme bu aralar mutsuz olduğumu anlattım, hiç oralı olmadı. Anneme göre aldatma ve şiddet yoksa mutsuz olmaya gerek yok. Bu da beni desteksiz hissettiriyor.

Belki bana kendin etmiş kendin bulmuşsun diyenler olur. Belki de biraz hak verenler. Biliyorum kimse değişmez bu saatten sonra. Ya olduğu gibi kabul etmeliyim ya da gitmeliyim. Çok zor şeylermiş.

Eski konularınıza da bakarak; ayrılın.

Benim eski konularıma bak, eşimin eski halini anlatıyorsun…
Protokolü imzalamaya gel dediğim gün sözler verdi evler değişti kendi değişti. Şimdi derdi ben ve doğacak çocuğu, gerekli olduğunda abilik yapıyor ama o babalık kavramını bıraktı kendi çocuğuna artık.

Kısacası hep kullandığım kelime çingenelik gerekip ortalığı kaldırmak gerekiyor, seviyorsa değişecek söz verecek…
Değişmiyorsa yolunu alacak.
Bakayım eski konularınıza. Bu arada anladım ne demek istediğinizi. Ama nasıl görünüyor biliyor musunuz. Bir sahnede ben ve eşim. İki kök aile seyirci. Muhteşem iyilik sever eşim ve vicdansız sorun çıkaran ben. Benim annem babam da onu tapacak kadar çok sever. Babam benimle bir konu için küstü ve gözümün önünde aynı konu için eşime "seni çok seviyorum", dedi. E durum böyle olunca da deniyor ki "He tamam o kız kabahatlidir." Galiba benim milletin ne düşündüğünü bırakıp kendim ne hissediyorum ona ağırlık vermem lazım.

Değişmez değil mi? Pozitif şeylerine bakacak olursam da aldatma şüphesi hiç olmadı, eve çok iyi bakar ve merhametlidir. Ya bunlarla yetineceğim ya da diğer yolu seçeceğim.
Adamı tanıyan, onunla bir yastığa baş koyan sizsiniz. Hiç değişmeye yönelik bir çabası, adımı oldu mu ?

Bakayım eski konularınıza. Bu arada anladım ne demek istediğinizi. Ama nasıl görünüyor biliyor musunuz. Bir sahnede ben ve eşim. İki kök aile seyirci. Muhteşem iyilik sever eşim ve vicdansız sorun çıkaran ben. Benim annem babam da onu tapacak kadar çok sever. Babam benimle bir konu için küstü ve gözümün önünde aynı konu için eşime "seni çok seviyorum", dedi. E durum böyle olunca da deniyor ki "He tamam o kız kabahatlidir." Galiba benim milletin ne düşündüğünü bırakıp kendim ne hissediyorum ona ağırlık vermem lazım.

Bende sana şunu söyleyeyim bitanem,
benim ailemde çok düşkündüler bir iki ufak sorunda aman damadımız dediler iyidir dediler eşim ve ailesi şey gibi düşündü heeee demekki bunlar bir cacık yapmaz unutulur geçer. Son olayda babam demediğini bırakmadı geri göndermedi beni, kızım istemiyor konu kapanmıştır dedi. O zaman anladılar konunun ciddiyetini özellikle eşim.

Dediğim o ki senin arkanda aile desteğini görmeyince tepene biniyorlar, gariban anam babam sevdikleri için damadım derken bunlar ezik olarak algıladılar beni. Ailenle konuş önce ailenin kapı gibi durduğunu görmeleri lazım.
Şimdi babamlar görüşmüyor karşı taraf ile.

Adamı tanıyan, onunla bir yastığa baş koyan sizsiniz. Hiç değişmeye yönelik bir çabası, adımı oldu mu ?
Yani şöyle, biz 18 aydır aynı evin içindeyiz. Bazen adım atsa da genel olarak herkesin kahramanı olmak isteme huyu bâki. Bana toksik dedi. Bu forumda da geçen bana ezik demişlerdi. Her hakaret yığıldı üstüme anlayacağınız 😅

Çalışıyorsanız ayrılın hemen. Çalışmıyorsanız da iş bulun ondan sonra ayrılın. Düzelir sanmayın gittikçe daha da aileci olacaktır. Asla iletişim kuramayacaksınız hep tartışma ortamı oluşacaktır. Ailesinden velevki kazık yedi ilk birkaç gün ailesine söylenir. Sana karşı mahçup oldum dememek adına neyse azıcık üşütse anası danası koşar gider her şeyi unutur. Hiç değişmiyor aynılar

Buraya yazdıklarını eşine sırayla uygun dille söyle. Suçlayıcı bir dil kullanma. Eşin değişmek isterse ne alâ. Yok tam tersi tepki gösterirse " öyle mi? Ben babamın evine gidiyorum o zaman" de veya onu kendi babasına postala, zaten istemeyerek yanına gelmiş. Durumu ailene anlat, aileni arkana al, kararlı ol. Senin bu hareketinden sonra da adamda tık yoksa mecbur boşanacaksın.

Buraya yazdıklarını eşine sırayla uygun dille söyle. Suçlayıcı bir dil kullanma. Eşin değişmek isterse ne alâ. Yok tam tersi tepki gösterirse " öyle mi? Ben babamın evine gidiyorum o zaman" de veya onu kendi babasına postala, zaten istemeyerek yanına gelmiş. Durumu ailene anlat, aileni arkana al, kararlı ol. Senin bu hareketinden sonra da adamda tık yoksa mecbur boşanacaksın.
Bana sorsanız ki tamam bu adam bu güne kadar bu hataları yapmış, senin bir hatan oldu mu? Ara ara suçlayıcı bir dil kullanmak derim. Yazdıklarınızın üstüne düşüneceğim. Teşekkürler.

Çocuk fikriniz varsa bir an önce ayrılıp kendinize daha uygun, baba yapmak istediğiniz birini bulup yeniden evlenin. Kısa ve öz.
Çocuk olayını hiç gündeme almadım 18 aydır. Çünkü yeterli zaman ve ilgi alır mıyız emin olamadim. Ya da çocuklar yeğenleri tarafından zorbalığa uğrasa kim kimi savunacak? Bunlar hep muğlak konular.

Çocuk olayını hiç gündeme almadım 18 aydır. Çünkü yeterli zaman ve ilgi alır mıyız emin olamadim. Ya da çocuklar yeğenleri tarafından zorbalığa uğrasa kim kimi savunacak? Bunlar hep muğlak konular.

Bu görümce evli mi,
Yeğenler ondan mı ?
Eğer öyleyse daha da doymasın eşiniz bu saf kahramanlıklara
Başkaları hayatını yaşarken kendini ve sizi kısır döngüde tutuyor

Uzun vade de kararınız ne olur bilmem ama
Lütfen bugünlerde adım atan siz olmayın
Bu sefer dik durun

Eski konularınızı bilmiyorum ama size hakaret edilirken susan adamdan bir halt olmaz. Ailenizden onay beklemeyin ayrılın. Gitsin ailesinin memesine yapışsın kocanız da

Bu görümce evli mi,
Yeğenler ondan mı ?
Eğer öyleyse daha da doymasın eşiniz bu saf kahramanlıklara
Başkaları hayatını yaşarken kendini ve sizi kısır döngüde tutuyor

Uzun vade de kararınız ne olur bilmem ama
Lütfen bugünlerde adım atan siz olmayın
Bu sefer dik durun
Çocuk yok. Bu güne kadar olanları düşünerek farazi öyle olma ihtimali var demek istedim.

Eski konularınızı bilmiyorum ama size hakaret edilirken susan adamdan bir halt olmaz. Ailenizden onay beklemeyin ayrılın. Gitsin ailesinin memesine yapışsın kocanız da
Evler yazın çok sıcak malum. Ben odada rahat kıyafetlerle biraz dinlenirken eşim dışarıdan geldi. Arkadaşını salona getirmiş. Önden mesaj bile atmadı. Allah'tan salonda değildim. Çıldırıcam ben artık.

Back
X