Hayal kırıklarınızla nasıl baş ediyorsunuz?

Loner3544

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
2 Ocak 2021
21
21
3
40
Yıllarca kurduğunuz hayaller, umutlar. Hayattan istediğiniz şeyler. Bunlar olmayınca ya da bunlardan umudu kesince çektiğiniz acıya nasıl dayanıyorsunuz? Ama basit şeylerden bahsetmiyorum. Büyük şeylerden. Şuraya gidemedim, bunu alamadım gibi değil. Kaderiniz istediğiniz gibi olmayınca, ya da olmayacağını hissettiğinizde.

Sağlık sorunlarını ve %100 imkansız konu başlıklarını hariç tutarsak, her zaman alternatif bir yol vardır.
Hayatımız, her tercihimiz aslında hayat mücadelesi,
Hayat mücadelesi ise küstüm oynamıyorum, pes ettim demeyi kabul etmez.
Bazen bazı şeyleri kabul etmek ve bu ön kabulle birlikte yeni kaderimizi çizmeyeliz.
Denemeden pişman olmak, keşke demek asıl problem.

Bir süre hayatimda hicbirsey istedigim gibi gitmedi. Bunun acisini yasiyorsun, ama ondan sonra toparlanip yeni hayaller kuruyorsun. Ama bana göre herseyin acisi ilk yasanmali sonra birakilmali

Hiçbir zaman iddialı hayallerim olmadı ya da daha doğrusu, gerçekleşmesi mümkün hayallere sahip olmadım.
Dolayısıyla bir umutsuzluğum yok, bir şeye bel bağlamadım.
Gerisi sıradan hayat işte, ha şöyle ha böyle çok da bir şey farketmiyor sağlık olduktan sonra.

Hayal kurmak güzel ama kurduğumuz her hayal gerçek olucak diye birşey yok. ben kurarım hayal olur olmaz bunda,da vardır bir hayır der geçerim.. sağlık hariç takmam kafama ..

Insan her şeye alışıyor.
Acı şiddeti aynı kalmaz.
Başlarda çok üzülür, perişan hissedersin.
Sonra yenisini eski hayal kırıklıklarının yanına koyar yasamaya devam edersin.
Artık daha az şaşırır, daha az etkilenirsin.
Başlarda neden diye soruyor insan ama sonra sormayı da bırakıyor..

Herkes kısmeti kadarına sahip olur.

Yıllarca kurduğunuz hayaller, umutlar. Hayattan istediğiniz şeyler. Bunlar olmayınca ya da bunlardan umudu kesince çektiğiniz acıya nasıl dayanıyorsunuz? Ama basit şeylerden bahsetmiyorum. Büyük şeylerden. Şuraya gidemedim, bunu alamadım gibi değil. Kaderiniz istediğiniz gibi olmayınca, ya da olmayacağını hissettiğinizde.

hayallerimin gerçekçiliğini sorgularım

Nasa da çalışıp astronot olsam Mars'a gitsem

bu hayali 10 yaşındayken kursa idim (belki de kurdum) şimdi gerçekleşmedi diye karalar mı bağlayayım

ya da ne bileyim daha iyi şartlarda yaşama hayali olan milyonlar var, biri de bensem ve diğer milyonlar gibi hala bu durumdaysam hedefimi daha gerçekçi boyuta çekerim

küçükken iki çocuk isterdim şimdi bir tanesine zorluklarla sahip oldum elimdekinden mutlu olmak yerine hayalime kavuşamadım mı diyeyim

mesleki olarak hayallerim vardı bir bölümü gerçekleşmedi bir bölümü evrildi

geçen konuştuk belki onlardan biri gerçekleşseydi hayatım böyle olmaz hatta tam tepe taklak da olabilirdi

hayatının alt üst olmasından korkma ne biliyorsun ki altının üstünden daha kötü olduğunu sözü var ya onun gibi umutlu ol

"kaderinizin istediğiniz gibi olmayınca" cümleniz çelişkili

kader ise zaten sizin istediğiniz gibi olmaz istekle, emek harcayarak elde edilecek şeyler varsa da kader vs değildir

lakin olmadığını düşündüğünüz şeyleri yazarsanız makul öneriler olur yoksa burada biraz edebiyat parçalar ve çıkarız konunuzdan size de çok faydamız dokunmaz

Ben hep iyi tarafından bakıyorum önce "yok yok öyle değildir şöyledir" gibisinden. Sonra hayal kırıklığına uğradığım zaman da çok etkileniyorum ve üzülüyorum belli bir zaman sonra zaten unutuluyor.

Ben hep iyi tarafından bakıyorum önce "yok yok öyle değildir şöyledir" gibisinden. Sonra hayal kırıklığına uğradığım zaman da çok etkileniyorum ve üzülüyorum belli bir zaman sonra zaten unutuluyor.

ben zaman makinesi hayali kurmayı bırakmadım hala.
back to the future sevmenin zararları.

Birşey yapamıyorum çok çabaladım istediğim gibi olması için olmadı, şimdi oturup kendi hayatımı izliyorum bir, bitki gibiyim nefes alıyorum su içiyorum günler öyle geçiyor.

Durumu kabullenip, elimdeki şartlarda devam ediyorum. Elbette üzülüyorum ama dünyanın sonu gibi davranmıyorum.

kazık yiyerek hayalkırıklığına uğradım. Baş edemiyorum. Yeni bir mutluluk kapısı açılınca hayalkırıklıkları geçiyor. Çok şükretmeyi denedim daha beterini düşünmeyi denedim ama malesef. Mutluluktan havalara uçacağımız bir şeyler yaşayınca ancak toparlanabiliyorsun. Umarım mutluluğu tadarım ben de

Back
X