Hayal kırıklığı..

Evhamli123

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
4 Haziran 2020
479
En iyi cevaplar
1
427
103
Çok çıkmaz durumdayım herşey üzerime geliyor. 1 yıldır KPSS ye hazırlanıyordum. Sınavım çok kötü geçti.Zamani yetistiremedim kendime çok kızgınım. Başımızdaki görevli son yarim saat son 10 dk diye bir uyarı yapmadı hiç. Ben de nasıl bir algiysa saate yanlış baktım zaman çok çabuk geçmiş farkında değildim daha 1 saat kaldı diye düşünüyordum. Bir anda kalemleri birakin denilince çok büyük bir hayal kırıklığı yaşadım.

Gece hiç uyuyamadım üzüntüden. Ve bu 1-2 aylık süreçte canımı sıkan olaylar yaşadım. Sağlık durumumda saçma sapan değişikler oldu stresten kaynaklı ve ailem özellikle annem çok üzerime geliyordu. Atanır gidersin insallah ben seninle yapamıyorum, atanamazsan da ayrı eve çıkarsın gibi şeyler söylüyordu. Dün yine aynı şeyleri söyledi. Istenmedigimi düşünmek bunu hissettirmeleri beni çok kırıyor.Iş bulamıyorum korona var. Ayrı eve çıkarsam çalışmak zorundayım. Daha kendimi toplayamadım. Bundan yaklaşık 1 hafta 10 gün önce terkedildim. Ve daha bir suru olay.. Etrafimdaki insanların bana yasattıklarindan dolayi benim hakkıma girdiklerini düşünüyorum. Herşey ama herşey çok üst üste geldi. Kimse tarafından istenmediğimi düşünüyorum.

Hayatımın en kötü dönemlerini yaşıyorum.
Çok büyük bir hayal kırıklığı yaşıyorum ve beni kimse anlamıyor. O kadar çok ağladım ki ağlamaktan nefret ediyorum. Çünkü kendimi daha kötü hissediyorum. Midem bulanmaya başladı artık ağlamaktan.Ne yapacağımı nasıl ayağa kalkacağımı bilmiyorum. Gece insanların neden intihar ettiğini düşündüm. O kadar çıkmaza surukleniyorlar ki başka çareleri kalmıyor demek ki. Yapacagimdan değil ama ilk defa onların neler hissettiğini nasıl çaresiz kaldıklarını anlayabiliyorum.
Şimdi ben ne yapacağım nasıl kendimi toplayacağım? Nasıl bu duygu durumundan çıkacağım? Herşey bana o kadar zor geliyor ki.
Kimse beni anlamadığı için içimi dökmek istedim..

çok fevri biri misinizdir?
Annenizle çok kavga eder misiniz mesela?
Ergenliğiniz nasıldı?
Yanlış anlamayın hiçbir anne kolay kolay bu lafları etmez
sınavdaki saat olayı da maaesef sizin hatanız üzgünüm

Kaç yaşındasınız ? Olmuş bitmiş şeyler için üzülmek çok anlamsız, tamam düş kırıklığı yaşamışsınız ama artık elden gelen bir şey var mı ? geçmişi değiştiremezsiniz. Kpss için yeniden hazırlanıp hazırlanmamaya karar verin, hazırlanmayacaksanız iş bakmaya başlayın, çalışınca insanın anlamsız şeylere üzülecek zamanı kalmıyor. Kpss'ye yeniden hazırlanacaksanız şimdiden başlayın, başka şeylerle uğraşmak kafanızı dağıtır. Aile içi durumları bilmiyorum annenizle farklı bir şeyler yaşadınız sanırım, ama o evde kalacaksanız biraz alttan almakta fayda var. İntiharı filan zaten düşünmeyin, herkesin zor zamanları olur.

Ergenliğiniz nasıldı?
Herkes kadar ailemle aramda sorunlar oluyor. Benim bozulduğum olay benim odamı başka bir oda yapacakmış. Bunu bana 1 2 ay önce söyledi çok strese girdim Ya atanamazsam ne yapacağım diye. Bunu daha sonra konuşmamız gerektiğini söylediğim hâlde aradan biraz zaman geçince aynı şeyleri tekrarlamaya başladı. Sınavdan dolayı gergindim. Bende terslemisimdir illa ki. Ama onun canını yakacak hiçbir kelime söylemedim. Sürekli bunları dile getirmesi canımı sıkıyor. Herkes gibi ben de hayatımı kurmak istiyorum.
Sınavdaki dikkatsizligim yüzünden kendime çok kızgın olduğumu belirttim yukarıdaki konumda. Kendime kızgınlığım hayal kırıklığım çok fazla. Ben biraz anlayış isterdim aslında. Benimle aynı evde yapamıyor olabilir ama suanki halimi de görüyor. Bu konuları ben sınavdan çıkar çıkmaz değil de daha sonra konuşmasını tercih ederdim.

yanlış anlamayın bunları detaylı sordum ama anlamak içindi
ergen bir kızım var herşeyi ama herşeyi savsaklar çok çok seviyorum o benim canım
ama bazen tahammülüm hiç mi hiç kalmıyor
yine de böyle bişey diyemem hele sen git oda değişeceğim hiç mi hiç diyemem
inşallah iş bulur veyahut da öbür sene atanırsınız

Mesleğiniz neydi?

Ergenliğiniz nasıldı?
Konu sahibi zaten kendini suçluyor o konuda. Yeteri kadar kötü hissediyor, böyle demeniz onu daha suçlu hissettirmez mi?
Geçmiş gitmiş bir şey sonuçta napabilir ki, önüne bakması gerekiyor artık, başka çare bulması gerekiyor, ne olursa olsun dik durması gerekiyor.

Intihar etmeyi düşünmüyorum sadece ne kadar çaresiz olduklarını anladığımı dile getirmek istedim aslında. 27 yaşındayım. Sınava Büyük bir umut bağlandığım için bir anda boşver diyemiyorum kendime. Soruları yapabilecekken zamanı kullanamadığım için çok üzgünüm. Kendi dikkatsizligim yüzünden kendimi affedemiyorum. Annemle de bu sınav sürecinde gerginliklerimiz oldu tabi olmadı diyemem. Ilk bana başka eve çık dediğinde tamam dedim kendi hayatımı kurmamı istediği için böyle bir şey söylüyor. Ama bu sürekli tekrarlanınca artık gerçekten beni istemediğini düşündüm.çok kırılıyorum. Alingan bir donemimdeyim. Çıkmaza sürüklenmiş gibi hissediyorum yalnız hissediyorum kendimi.

annesinin suçlarından bahsederken bunun ayırdına varsın diye yazdım belirttim
annesine hepten kinlenmesin diye

Tesekkür ederim anlayışınız için.

Ergenliğiniz nasıldı?
Ediyor ediyor hatta yediğin lokmayı sayan anneler bile var şaşırmayın hiç. Herkes ebeveyn olamıyor.

annesinin suçlarından bahsederken bunun ayırdına varsın diye yazdım belirttim
annesine hepten kinlenmesin diye
Anneme kinlenmedim. Başka bir cevapta belirtmiştim. Benim hayatımı kurmamı istediği için böyle düşünüyordur dedim kendi kendime. Fakat Sürekli aynı şeyleri tekrarlayinca artık beni gerçekten istemediğini düşünmeye başladım. Beni anlayamadığı için çok kırgınım.

Kaç kardeşsiniz ?
Sizin odanızı ne odası yapacakmış anneniz ,
2 kardeşiz. Ben tekim evde. Diger kardeşim evli.
Mutfak yapacakmış odamı. Benim odam bahçeye bakıyormuş. Mutfak karanlık kalıyor. Surekli mutfakta olduğu için boguluyormus. Ben de mutfak tarafına geçerim o zaman diye düşünmüştüm ama mutfak dolaplarını falan kaldırmak istemediğini söyledi. Mutfak aynı kalacakmış sadece lavabo yıkılacakmış. Duvarlar fayans. Bende kendimi kötü hissettim hicbir şekilde fikrimi almadığı için.

kadın kendince hayal kurmuş boş verin siz onu

arkadaşım kızı üniversiteye başlayınca odasını oğluna verecekti

evlerinde 4 oda var kocaman ev

dedim ki bunu sordun mu X e

yooo dedi neden dedi

yani dedim kız üniversite kazandı diye hemen gitti mi evden vs

düşündü haklısın dedi

zaten sonra pandemi çıktı kız geldi vs

annen de boş bir anında söylemiş takma onu

mesleğini yazmamışsın

KPSS olmuyorsa başka iş ara

çok çalışanlar daha çok takılıyor bu sınavda maalesef

biraz sakin olmak lazım bazen de sürpriz puanlar geliyor

ama branşının ataması çok değilse asla kendini sınava bağlamamak lazım

Grafik tasarım mezunuyum.Kendi bölümümden atama çok az. En düşük 87 puanla atanıyor. geçen sene 5 kontenjan açmışlar ondan önceki sene de 15. Ben duz memurluk için olursa olur diye düşündüm. Olmazsa 70 puan ve üstü alınca başka alanları tercih ederim diye düşündüm. Polislik katiplik vs..
2-3 sene önce özel sektörde iş buldum yaklaşık 9 ay çalıştım. Çok stresli bi ortamdı 8 kilo verdim. Artık hayattan hiç zevk alamayınca bıraktım. Cumartesi günü kesin çalışıyordum yarım gün.pazar günü de sadece uyumakla geçiyordu.

Evet haklısınız hayal etmiştir kendi kendine.ben çok üzgün olduğum için artık söylediklerini yanlış yorumlanmaya başladım. Düşünemiyor bazen ebeveynler çocuklarının ne hissedeceğini

70 olur belki

hele bir açıklansın

şimdiden bu kadar sıkmayın kendinizi

lakin ataması zormuş, alanınız iyi iş arayın

maalesef çalışma şartları böyle biraz da bunu bilip kabul etmek gerekiyor

cumartesi yarım gün çalışmayan özel sektör nerede ise yok

haftada 60 saat çalışıyor çoğu yer

Annen bana kendi annemi hatirlatti, psikolojik bir rahatsizligi var mi onun da?
Kardeşimden dolayı çok üzgün bazı olaylar yaşadık. Çok yıprandı. Yanında ben varım diye bana yükleniyor sinirini benden çıkartıyor. hem sınav stresi hem onun söylediği sözler dayanamıyordum artık. Tartışıyorduk arada sırada. Onu da çok anlamaya çalıştım sakin kalmaya çalıştım ama ben de başaramadım sakin kalmayı. Ikimiz de alttan alamadık. Konu başka eve çık demeye kadar geldi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…