Hayal kurma sorunu

Sizinki hayalden ziyade kendi hayatınızdan bir kaçış gibi geldi bana. İnsan beyni gerçekten mükemmel ve bir o kadar da karmaşık. Beyniniz bu şekilde bir mekanizma geliştirerek stresinizi azaltmaya ve mutluluk seviyenizi yükseltmeye çalışıyor. Fakat bu mekanizma uzun vadede mutsuzluk getirir. Çünkü olmasını istediğimizle elimizde olan arasındaki uçurum arttıkça mutsuz oluruz. Tabiki hayal kurmak güzel ama sahip olduğumuz hayatı sahiplenmek de bir o kadar gereklidir.

İçinde bulunduğunuz anlara daha fazla odaklanmanızı öneririm. Bir süre bu hayal mekanizmasını azaltın ve onun yerine yürüyüş yapmayı deneyin. Bulunduğunuz andaki çevrenin farkında olarak yapın bunu. Havanın kokusu, toprağın rengi, etraftaki insanlar vs bunların hepsine dikkat kesilin.

Yalnız degilsiniz bende cocuklugumdan beri hayal kurarım ve o kadar mutlu oluyorum ki.evlendim hala da kuruyorum sanırım yaslanıncaya kadar kuracam.bence bu bi sorun degil eger sizi mutlu ediyosa yapın

Hayatim boyunca hayal kurmadim fazla gercekciyim heralde

bende devamlı fantastik hayaller kuruyorum güçlerimin olduğunu falan...şimdi bilgisayar oyunlarına daldım öyle fantastik bir dünya ki gerçek hayata dönünce bi süre afallıyorum işimiz zor ya...

Merhaba hayal kurmak kadar güzel birşey var mı? Lütfen devam edin. Okuduğum bir yazıda egonun kendini tatmin etme araçlarından biri hayal kurmaktır yazıyordu. Bende hayal kurmayı çok severim. Hayallerimde hep çok az insanın olduğu uzun yürüyüşler yaptığım yalnız yaşadığım ormana çok yakın bir evim var. Ah keşke...

Yürüyüş yapıyorum zaten düzenli spor da yaparım ama dışarıda değil. Çevremde yürüyüş yapılacak güzel yerler yok. Yürüyüş yolunda yürüsem havanın kokusu tavuk dönerle egzoz karışımı. İnsanlar zaten sürekli somurtuyor herkes dertli. Daha beter soğurum hayattan

Hayal kurmak güzeldir aslında, motivasyonu da arttırır. Mesela kişi tıp okumak istiyorsa doktor olduğuna dair hayaller kurarak tıp kazanmak için daha sıkı çalışabilir. Ama gerçeklikten çok uzak hayaller kurmak insanı bile bile mutsuz eder. Çok açken bir restoranda lezzetli yemekler yiyen insanı camdan seyretmeye benzer bu. Hayaller gerçekçi ama yaşadığın hayat bu hayallere çok uzaksa ruh halini fazlasıyla etkiler. Hayal kurarken hakikatlere de dikkat etmek lazım. Ben sizi çok meşgul edecek şeyler bulmanızı öneririm, bu uğraşlar hayallerinize yakın şeyler de olabilir. Aklıma belli bir örnek gelmedi ama mesela çok ünlü bir film yıldızı olma hayalleriniz varsa, ajanslara kaydolarak, küçük figüran roller almak için uğraşarak işe başlayabilirsiniz. Bu hem kafanızı meşgul eder hem de kurduğunuz hayallere bir derece de olsa yaklaşıp doyum sağlamanıza yardımcı olabilir.

Bende senin gibiyim bazen hayal kurup mutlu olmak için erkenden yatıyorumAma herşey hayallerimizdeki gibi olmayabilir

Hayeller bostur sadece gerceginizden kopariyor daha cok hayal kirikligina ugrarsin gercek aci olsa yine Hayeller den iyidir

Düşünmek, hayal kurmak o kadar güzel bir nimet ki bence. Kafanın içinde bir dünya var ve orada özgürsün. Kuralları, sınırları sen belirliyorsun. Muhteşem bir şey bence.
Gerçek hayattan kopmadığın sürece hiçbir beis yok. Ki gerçekleşmeyecek şeyler de değil bu bahsettikleriniz. Umutsuzluğa kapılmadan hayallerinizi motivasyon kaynağı olarak kullanmaya çalışın.

Hem hayal de kuramayacaksak niye yaşıyoruz ki?

Dünyadaki büyük mucitler en büyük hayalci değillermiydi?

Ohaaaaaa yalnız değilim yaşasın!!!!! Ama senin hayalin gerçek yaşantının önüne geçmesin ya gerçek dünyayla kıyaslama hayallerini bir motivasyon kaynağı olarak düşün gerçi olmazsa bende dahil intihar sebebi ama. Güzel hayaller kuruyorsun gerçekleştirmeye çalış fighting

Sanırım bu yaşadığımız hayattan memnun olmadığımız anlamına geliyor. Hayallerimle mutluyum hatta çoğu zaman yatağa hayal kurmak için girer öyle uyurum. Mutsuzken uyunmuyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…