benden de +1Yalnız degilsin +1
Merhaba hayal kurmak kadar güzel birşey var mı? Lütfen devam edin. Okuduğum bir yazıda egonun kendini tatmin etme araçlarından biri hayal kurmaktır yazıyordu. Bende hayal kurmayı çok severim. Hayallerimde hep çok az insanın olduğu uzun yürüyüşler yaptığım yalnız yaşadığım ormana çok yakın bir evim var. Ah keşke...Herkese iyi akşamlar. Kendimi bildim bileli hayal kurmayı çok severim ve boş zamanlarımı hayal kurarak geçirim. Normalde olmadığım kadar mutlu oluyorum ve stresimi de bu şekilde atıyorum aslında. Ama şöyle bir şey var ki beni mutlu eden hayallerimle hayatım arasındaki uçurum arttıkça günlük hayatta o kadar mutsuz oluyorum. Sosyal hayatım iyidir ama hayallerimdeki hayatım daha iyi ve daha mutluyum.
Hayalimdeki hayatımdan vazgeçmek istemiyorum çünkü gerçekten olmadığım kadar mutluyum ama gerçeğe dönünce mutsuz olmak da istemiyorum. Dengem şaştı iyice. Terapi mi alsam bu konuyla ilgili karar veremiyorum. Tuhaf bir dert biliyorum ama sizce ne yapmalıyım?
Yürüyüş yapıyorum zaten düzenli spor da yaparım ama dışarıda değil. Çevremde yürüyüş yapılacak güzel yerler yok. Yürüyüş yolunda yürüsem havanın kokusu tavuk dönerle egzoz karışımı. İnsanlar zaten sürekli somurtuyor herkes dertli. Daha beter soğurum hayattanSizinki hayalden ziyade kendi hayatınızdan bir kaçış gibi geldi bana. İnsan beyni gerçekten mükemmel ve bir o kadar da karmaşık. Beyniniz bu şekilde bir mekanizma geliştirerek stresinizi azaltmaya ve mutluluk seviyenizi yükseltmeye çalışıyor. Fakat bu mekanizma uzun vadede mutsuzluk getirir. Çünkü olmasını istediğimizle elimizde olan arasındaki uçurum arttıkça mutsuz oluruz. Tabiki hayal kurmak güzel ama sahip olduğumuz hayatı sahiplenmek de bir o kadar gereklidir.
İçinde bulunduğunuz anlara daha fazla odaklanmanızı öneririm. Bir süre bu hayal mekanizmasını azaltın ve onun yerine yürüyüş yapmayı deneyin. Bulunduğunuz andaki çevrenin farkında olarak yapın bunu. Havanın kokusu, toprağın rengi, etraftaki insanlar vs bunların hepsine dikkat kesilin.
Keşke keşkeBence kurdugmuz hayaller gün gelir bizi bulur. Doğa ve enerji meselesi
Yürüyüş yolunda yürüsem havanın kokusu tavuk dönerle egzoz karışımı. İnsanlar zaten sürekli somurtuyor herkes dertli. Daha beter soğurum hayattan
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?