• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hayal mi gerçek mi? Enes batur

Yanlız güzel reklam oldu ha hiç birşey yapmadan kazandığı paralarına para katar :KK66:
Valla aklı başında olan
Hayatından dakika çalıp bu Velet’e ayırmaz.
Olmayanı tutan yok
Buyursun izlesin
Ben mi kaybederim sanki, biz mi kaybederiz saatleri
Boşver

Valla aklı başında olan
Hayatından dakika çalıp bu Velet’e ayırmaz.
Olmayanı tutan yok
Buyursun izlesin
Ben mi kaybederim sanki, biz mi kaybederiz saatleri
Boşver
Biz hayatımızdan çıkarsak da malesef tehlike çocukların sürekli karşısında. Ben de normal şartlarla bu vatandaşın adını bile bilmezdim ama nasıl pepee, niloya, kare, uğur böceği, vs vs ezbere biliyorsam bunu da biliyorum ve bir anne olarak doğru ve yanlışı öğrenemezsem görevimi layıkıyla yerine getiremem diye düşünüyorum. Her önüme gelene de araştırmadan kulaktan duyma şeylerle oğluma "bu tü kaka olmaz sakın" dersem bu da yanlış olmaz mı? Zaten amacım doğru ve yanlışı öğrenip, ona da yol göstermek. Yoksa inanın ben de bu tür şeylerin peşinden koşmaya hiç hevesli değilim. En son kendi yaşıma uygun bir filme ne zaman gittiğimi hatırlamıyorum bile. o_Oo_O

19 yaşındaymış şaka gibi ya
Birikim sıfır, ama bir özgüven ki
Paramla döverim
Sorma
İşin daha acı yanı çoğu videosunun içeriği yabancı kanallardan çalıntı.
Özellikle Pewdiepie'ın videolarını neredeyse birebir kopyaladığı bir çok videosu var.
Okuduğu okulu da bırakmış. Yazık yani. Şu ülkede yarın Youtube'u kapatabilirler, o şekilde bir belirsizlikteyiz ama yine de Youtube'a bel bağlamak...

Biz çıkarsak da malesef tehlike çocukların sürekli karşısında. Ben de normal şartlarla bu vatandaşın adını bile bilmezdim ama nasıl pepee, niloya, kare, uğur böceği, vs vs ezbere biliyorsam bunu da biliyorum ve bir anne olarak doğru ve yanlışı öğrenemezsem görevimi layıkıyla yerine getiremem diye düşünüyorum. Her önüme gelene de araştırmadan kulaktan duyma şeylerle oğluma "bu tü kaka olmaz sakın" dersem bu da yanlış olmaz mı? Zaten amacım doğru ve yanlışı öğrenip, ona da yol göstermek. Yoksa inanın ben de bu tür şeylerin peşinden koşmaya hiç hevesli değilim. En son kendi yaşıma uygun bir filme gittiğimi hatırlamıyorum bile. o_Oo_O
Siz çok bilinçsizsiniz kanımca
Tür film vs çok sıradan ifadeler
Vakit ayırıp, yönetmen ve senarist araştırın
Türkiye’de çocuk edebiyatı nerdeyse yok olduğu gibi
Çocuk sineması da yok
Bu yüzden yabancı yönetmen, senarist takip etmelisiniz.
Bence netten ya da posta yoluyla aylık sinema dergilerine abone olun.
Digital platform da olabilir, ama yalpaze daralır.
Tim burtpn benim favorimlerinden. Ve çocuğa uygunsuz bir filmi yok mesela

Ha bir de benim çocukluğumda video kasetler vardı
Dikdörtgen siyah
Ailem bana uygun diye almış izletmiş
Şimdi onları oynatan aletler tarihi eser nerdeyse
Ama çocukken izlenen filmler hep
Çocuk aklıyla kalır
O kasetler saklanır hala
Düğün videosu gibi

Siz çok bilinçsizsiniz kanımca
Tür film vs çok sıradan ifadeler
Vakit ayırıp, yönetmen ve senarist araştırın
Türkiye’de çocuk edebiyatı nerdeyse yok olduğu gibi
Çocuk sineması da yok
Bu yüzden yabancı yönetmen, senarist takip etmelisiniz.
Bence netten ya da posta yoluyla aylık sinema dergilerine abone olun.
Digital platform da olabilir, ama yalpaze daralır.
Tim burtpn benim favorimlerinden. Ve çocuğa uygunsuz bir filmi yok mesela
Kesinlikle çok bilinçli bir anne olduğumu iddia etmiyorum . Sadece elinden geleni yapmaya çalışan bir anneyim, bu kadar. Oğlum zaten tam gün okulda ve haftasonları daha çok dışarı etkinlikleri tercih ediyoruz. Sinema senede birkaç kez oluyor ki şimdiye kadar gittiği bütün filmer animasyon. Gittiği animasyon bile olsa ben de izleyip her zaman içerisindeki alması gerektiği doğru ve yanlışları konuşup tartışırım. Yalnız çocuklar aynı yaşta kalmayıp büyüyorlar ve büyüdükçe de gözleri daha fazla açılmaya başlıyor.
Bu kadar araştırmaya ve o filmleri bulup izlemeye diğer küçük oğlum yüzünden zaten zamanım da yok malesef yalnız söylediklerinizi oğlumun ileriki yaşları için kesinlikle değerlendireceğim. Tavsiye için teşekkürler .

Ben 9 yaşındaki oğlumla filme gittim evet küfür çok kesinlikle tavsiye etmem biz ikinci arada çıktık ve hiç güzel değil boşu boşuna omrumuzden iki saat gitmiş oldu ve çocuklara uygun değil.

Kesinlikle çok bilinçli bir anne olduğumu iddia etmiyorum . Sadece elinden geleni yapmaya çalışan bir anneyim, bu kadar. Oğlum zaten tam gün okulda ve haftasonları daha çok dışarı etkinlikleri tercih ediyoruz. Sinema senede birkaç kez oluyor ki şimdiye kadar gittiği bütün filmer animasyon. Gittiği animasyon bile olsa ben de izleyip her zaman içerisindeki alması gerektiği doğru ve yanlışları konuşup tartışırım. Yalnız çocuklar aynı yaşta kalmayıp büyüyorlar ve büyüdükçe de gözleri daha fazla açılmaya başlıyor.
Bu kadar araştırmaya ve o filmleri bulup izlemeye diğer küçük oğlum yüzünden zaten zamanım da yok malesef yalnız söylediklerinizi oğlumun ileriki yaşları için kesinlikle değerlendireceğim. Tavsiye için teşekkürler .
Rica ederim.
Ben o kadar alevli yazmışım ki
Sakinliğinize hayran kaldım.

Bu noktadan sonra dışarıdan yardıma ihtiyaç var elbette.
Dergileri bu yüzden tavsiye ettim. Yalnızca sinema değil.
Bir çok başarılı editörün süzgecinden geçen dergiler, tam da sizler için aslında. Çalışan insana, aynı hayat çizgisinde özet ve kısa bilgiler,

Ben açıkçası öğretmenlere de güvenmiyorum. Benim öğretmenlik okuyan arkadaşlarım, kolejde, devlette. Bunlar mı öğretmen oldu? Şık giyinmek mi öğretmenlik? Çocukken gözümde büyüttüğümüz insanlar bunlar mı?
Tenefüs aralarında coco indirimi, eng home indirimi, öğrencilerle dalga geçmek, veli profili inceleyip hakkında konuşmak.

Ayyhh içim bunaldı. Çok zor anne olmak. İyi ki değilim.

İyi geceler.. Konunuzu ve yazılan yorumları okudum. Ben ismini cok duydugum halde izlemedim videolarını, o yüzden bir yorum yazamadım. Tam sayfadan çıkıyordum ki bu kadar tesadüf olur, google haber akışında bu yazıya rastladım. Bahsedilen youtouber i tanımasam da yapılan yorumları da dikkate alarak, yazıyıda genel olarak güzel buldum. Paylasmak istedim:
https://www.yenisafak.com/yazarlar/...-erkek-cocuklar-icin-rol-model-olursa-2043203

İyi geceler.. Konunuzu ve yazılan yorumları okudum. Ben ismini cok duydugum halde izlemedim videolarını, o yüzden bir yorum yazamadım. Tam sayfadan çıkıyordum ki bu kadar tesadüf olur, google haber akışında bu yazıya rastladım. Bahsedilen youtouber i tanımasam da yapılan yorumları da dikkate alarak, yazıyıda genel olarak güzel buldum. Paylasmak istedim:
https://www.yenisafak.com/yazarlar/...-erkek-cocuklar-icin-rol-model-olursa-2043203
Kaynak pek rahatlatıcı değil aslında
Bence linki kaldırın, yasak olabilir
Özelden gönderin gerekirse

Rica ederim.
Ben o kadar alevli yazmışım ki
Sakinliğinize hayran kaldım.

Bu noktadan sonra dışarıdan yardıma ihtiyaç var elbette.
Dergileri bu yüzden tavsiye ettim. Yalnızca sinema değil.
Bir çok başarılı editörün süzgecinden geçen dergiler, tam da sizler için aslında. Çalışan insana, aynı hayat çizgisinde özet ve kısa bilgiler,

Ben açıkçası öğretmenlere de güvenmiyorum. Benim öğretmenlik okuyan arkadaşlarım, kolejde, devlette. Bunlar mı öğretmen oldu? Şık giyinmek mi öğretmenlik? Çocukken gözümde büyüttüğümüz insanlar bunlar mı?
Tenefüs aralarında coco indirimi, eng home indirimi, öğrencilerle dalga geçmek, veli profili inceleyip hakkında konuşmak.

Ayyhh içim bunaldı. Çok zor anne olmak. İyi ki değilim.
Estağfurullah... Karşımdaki kim olursa olsun dinlemek adetimdir. Benim yanlış bildiğimi doğru, doğru bildiğimi yanlış bilebilir. Asla her şeyi biliyorum diyemem.
Bu tür dergilerden kesinlikle alacağım inşallah... Özellikle tavsiye edeceğiniz bir yayın varsa da sevinirim zira sinema kültürüm gerçekten yok.
Öğretmen konusuna da kesinlikle katılıyorum. Oğluma tam bir sene okul arayıp da bin pişman olup, tekrar bir sene daha araştırıp okul değiştirmişliğim var. Gerçekten çok zor bir süreç ama kesinlikle çocuklar için değer... Onlar hayatın anlamı benim için. Doğana kadar hiçbir şey hissetmesem de doğduktan sonra hayatımın önüne geçtiler. :anne:

Son düzenleme:
Coco var cocuklar icin giden herkes cok memnun ... filmi de o kisiyide tanimiyorum. 19 yasindaymis bu sabah sevgilisiyle sabah magazin programinda rasladim 5 dakika tahammul edemedim . Kendimi bi halt sandigimdan degil estagfurullahta o kim! Yani hic bir egitici ogretivi bi yani yok ve eksileri cok... youtuberlik zaten cooook tuhaf benim icin bu nasil bi akim cozemiyorim cidden gelecegimiz icin korkuyorum...cocugunuzla birlkte amir khan nin her cocuk ozeldir filmini izleyin evde keyifle inanin gelecegi icin bi tas koyarsiniz temeline ve sizinde ufkunuzu acar.

Coco var cocuklar icin giden herkes cok memnun ... filmi de o kisiyide tanimiyorum. 19 yasindaymis bu sabah sevgilisiyle sabah magazin programinda rasladim 5 dakika tahammul edemedim . Kendimi bi halt sandigimdan degil estagfurullahta o kim! Yani hic bir egitici ogretivi bi yani yok ve eksileri cok... youtuberlik zaten cooook tuhaf benim icin bu nasil bi akim cozemiyorim cidden gelecegimiz icin korkuyorum...cocugunuzla birlkte amir khan nin her cocuk ozeldir filmini izleyin evde keyifle inanin gelecegi icin bi tas koyarsiniz temeline ve sizinde ufkunuzu acar.
Coco yu izledi zaten teşekkürler. Amir khan da her çocuk özeldir izledik zamanında ama sanırım tekrarlamak iyi olur. Tavsiye için teşekkürler. Hatta iyi mi kötü mü bilemiyorum ama oğlum şimdiden çizgi filmden çok belgesel izlemeye de başladı. Düşünün artık nasıl takip ederiz çocukları. Ben gelecek nesle korkuyla bakmıyorum. Onların bizimkinden bambaşka bir dünyası olacak bunun farkındayım. Sadece biz onlara ayak uydurabilecek miyiz bunun korkusu var bende.

Bu arada konu çok farklı yerlere gitmeye başladı. Eğer hangi filmi izlemeliyim diye bir konu açarsam buradaki bazı tavsiyeler sanırım işime yarar. Ben filmle ilgili anne gözünden bir yorum bulamadığım için sizlerden yardım istedim. Gerçekten filmi izleyenler yorum yapabilirse inanın çok daha faydalı olacak benim için.

Tekrar söylüyorum annelikte süper değilim ama lütfen kendimi kötü hissettirecek yorumlar yaparak beni zor duruma sokmayın. Alt tarafı film sordum. İzleyenlerin yorumlarını değerlendirmek istiyorum.
Yardımcı olan herkese de tekrar tekrar teşekkürler.

Bazen bu gencleri desteklemek geliyor icimden. Ama yok, prim verilecek kisiler degiller gercekten. Biraz daha oyalayin zaten yakinda yayindan kalkar. Ama oglunuz o yasta enes baturun filminden haberi varsa videolarini da deli gibi izliyordur. Zaten izleyicilerinin cogunlugu o yas gruplarından malesef. Dikkat edin.

"Bazı ebeveynlerinin “o kim ki hayatı bir de filme alınıyormuş” dedikleri kişinin hayatını anlatan film, üç günde gişe rekoru kırdı."
Özellikle bu kısmı benim derdimi anlatıyor aslında. Ebeveyn olarak malesef olaylara kendi gözümüzden değil çocuk gözünden bakmalıyız diye düşünüyorum. Yoksa adam zerre umrumda değil. İşte tam da bu yüzden filmi anne gözünden görmek istedim. Teşekkürler

Bazen bu gencleri desteklemek geliyor icimden. Ama yok, prim verilecek kisiler degiller gercekten. Biraz daha oyalayin zaten yakinda yayindan kalkar. Ama oglunuz o yasta enes baturun filminden haberi varsa videolarini da deli gibi izliyordur. Zaten izleyicilerinin cogunlugu o yas gruplarından malesef. Dikkat edin.
Eski yorumlarımda da belirttim. Oğlum zamanında izledi ve takip ettiğim için bunun yanlış olduğunu ona anlattım. Şuan izlemediğini biliyorum ama gişe rekoru kırmış(!) bir filmden bahsediyoruz ki her yerde reklam vs çıkıyor. Hiç olmadı arkadaşlarıyla sohbet ederken vs. Mutlaka hakkında şeyler duyuyor. Bu şekilde ne kadar engellesek de anlatsak da gündemden haberdar oluyorlar.

youtube gerçekten çok tehlikeli çocuklar için 8 yaşındaki çocuğun internetle erişimini bence kesin siz farketmeden daha da kötü sitelere girebilir filmle ilgili bir bilgim yok ama nacizane bir tavsiyem var oğlunuz elbet bilgisayara geçmek isteyecek ama lütfen internete girmesine izin vermeyin resmen zehirleniyorlar . boş boş youtube kanalları yerine yaşına uygun ilgisini çekicek belgeseller izletseniz ben bayılırdım o yaşta belgesellere ki hala çok severim hem boş vaktini değerlendirir hemde bir şeyler öğrenir

Back
X