Hayalet Koca

İşten istifa edemeseniz bile bir süre ücretsiz izin alamaz mısınız ?
Ben sizi çok tükenmiş gördüm ise ara vermek iyi gelebilir sanki.
Ve eşiniz konuşurken açıkça sözünü kesip söyleyebilirsiniz bende konuşmak istiyorum dikkatlice dinlemeni istiyorum diye.
Birde iş çıkışı size iyi gelecek şeyler yapabilirsiniz belki sosyal desteği artırmak iyi gelebilir yalnızlık hissini alır sanki.

Evet. Psikolojik olarak yalnız hissedince de benim için evli olmanın bir anlamı kalmıyor. 33 yaşındaki adama da laf anlatmak istemiyorum. Bu konuda yeterince çaba gösterdiğimi düşünüyorum iki senedir. İki aydır ayrıyız.
Ben onun gözünden ruh halini anlıyorum o ben galon galon alkol alıp sakinleştiricilerle uyuyup yedi yirmi dört ağlayınca bile neyin var demiyor ben bu adama ne anlatayım?

Sosyal desteğim var uzman desteği de alıyorum, evet tükenmişlik yaşıyorum maalesef tükenmişliğin en çok yaşandığı bir meslek grubundayım. Ücretsiz izin için beş yılımı doldurmam ya da doğurmam gerekiyor diye biliyorum. Ama bir süre yıllık izin alacağım

O zaman sorun belli maalesef. Çünkü yanınızdayken de bundan farklı davranmaz herhalde. Ya da bir yere kadar davranır. Uzaktan da olsa gönlü hoş edilebilir insanın ya, hem de siz gidip geliyorsunuz.

Normal demi gözlerim falan doldu bir kötü oldum. Üç haftada bir gelip gidiyoruz şehirlerimize ama aynı evde yaşamanın verdiği o his yok tabiki.
Tabiiki normal bunun kadar normal olan başka hiçbir şey yok. Özlüyorsunuz ve belli ki siz daha duygusalsınız ilişkilerde hep bir taraf daha duygusal oluyor. Aslında bu ayrılık özlemde beraberinde getirir biraz ilişki detoksu gibi düşünün. Ama çok uzun süre böyle yaşanılmaz yani. 4-5 ay en fazla. Sonra ya eşiniz ya siz işlerinizi birbirinizle beraber yaşayabileceğiniz şekilde ayarlarsınız.
Daha sık görüşün bu soğukluk aslında özlem.
Özlem çok güçlü bir duygu karşılık aldığında müthiş ama cevapsız bırakıldığında sizi soğutur. Birbirinizi sevdiğiniz her şekilde belli oluyor ben kötü bir durum sezmedim. Her kadın böyle hisseder

Çok teşekkür ederim, her yorum çok aydınlatıcı oldu

Long distance ne ya uzak mesafe yazınca havalı mı hissetmiyorsunuz

Off off koca bulmak zaten dünyanın en zor işi bir de bulduğun fayda etmiyor.ben de bıktım bu dünyadan yaa.ne yapacağımı şaşırıyorum ben de.

Sizin olay uzak mesafeden değil eşinizin hissiz, ruhsuz olmasından bence.
Aynı evde iken nasıldı? Çok mu mükemmeldi ilgisi?

İçimden gelmiyor. Daha önce iki-üç kez sinir krizi eşliğinde paylaştım, bir değişiklik olmadı.
E ciddiye alıp umursamıyor demek ki. Evlilik ya da hayatımızda biri olmadı elbette bu demek değil.

Ayrıca adama kriz eşliğinde kendinizi ifade etmişsiniz ama yine de kendinizden şüphe ediyorsunuz, yapmayin.

Bence uzaklıkla da ilgisi yok, size odaklanıp sizi merkezine almıyor.

eşiniz bencil demekki siz arada anlattığınız şeyden soru sorun bakalım gerçekten dinlemiyor mu ? yoksa dinliyor mu? Sizde size ne veriyorsa onu verin fazla fedakar davranmayın

Kafaları basmıyor diyerek erkeklerin ozensizligini, umursamazligini normallestirmeyin lütfen. En en kafası basmayan bir adam bile eşinin mutlu mu mutsuz mu olduğunu anlar. Kaldı ki konu sahibi kendisini ifade etmiş buna rağmen bir çabası, bir desteği yok. Neden hep kadınlar uğraşacak?

E uğraşmayın o zaman ne diyeyim. Evliliğiniz iyice moka sarsın, daha mutsuz olun direterek. Beni ilgilendiren bir durum yok.

İlgi, sevgi, özen ya vardır ya yoktur. Bu talep edilerek ve sürekli kendinizi ifade etmeye çalışarak elde edilemez bunu bildiğiniz için artık "laf anlatma" enerjiniz de kalmamış.

Evet öyleydik ama şu an inanın bilmiyorum. Ben kendim destek alıyorum. Kendim de psikologum. :d Gönül işleri karışık ya.
Psikolog olduğunuz için ilgiye, desteğe ihtiyacıniz olduğunu dusunmuyor olabilir. Her şeyin üstesinden kendi basiniza gelebileceğinizi hatta kendinin sizden daha fazla ilgiye ihtiyacı olduğunu düşünüyor olabilir

sanki bu iş konularıyla ilgili şu an zorunlu olarak çalışmak zorunda olduğunuzu (onun gelebilmesi açısından) hissettiğinden ve belki de bu konuda sıkıntıda olduğunuzu bildiğinden bu konuları hiç açmıyor olabilir mi?

yani anlatabildim mi bilmiyorum demek istediğimi, yani sizin hiç sorununuz yokmuş gibi davranıyor sanki.

Ne biliyim dinlese ayrıl diyecek ama ayrılmamanız lazım, o yüzden hiç o konulara girmiyor olabilir mi? erkekler yapıyo bunu çünkü.

Siz iş yerinizden çok sıkılmışsınız.. Ordaki olumsuzlukları evliliğinize yansıtmayın.. Yani günah keçisi Eşiniz ve evliliğiniz olmamalı..

Evet, tayin yüzünden ayrı olmak, evlilik birliğinin olmaması üzücü ve yıpratıcı ama bu yaşadıklarınızı bir çok Öğretmen, memur vs.. maalesef ki yaşıyor.

Eşinizle en kısa tatiller de bile buluşun birlikte vakit geçirin. Keyif almanız ikinizin de elinde sadece eşinizi suçlayamazsınız. Ben de eşimle 1.5 sene Atama yüzünden ayrı Şehirlerde yaşadık bir tane de çocuğumuz vardı. Çocuğum benim yanımdaydı ve hem kendim için hem çocuğum için 2 günlük tatilleri bile eşimin yanında geçirmeye çalışrdım yada eşim gelip en küçük iznini bizim yanımızda geçiriyordu.

Bu zorluklar ilişkimizi de güçlendirdi.

Eşinizi sevdiğinizden eminseniz mücadele edin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…