- 23 Mart 2015
- 5.817
- 12.254
- 448
- 36
- Konu Sahibi kumandapili
-
Evet. Psikolojik olarak yalnız hissedince de benim için evli olmanın bir anlamı kalmıyor. 33 yaşındaki adama da laf anlatmak istemiyorum. Bu konuda yeterince çaba gösterdiğimi düşünüyorum iki senedir. İki aydır ayrıyız.Sevgilim atandı, uzağa gitti. Evli olmak farklı bir şey onu kabul ediyorum. Yakın zamanda yanına gittim, o da gelecek. Her akşam birlikte geçirdiğimiz oyun, dizi zamanlarımız var. Sohbetimiz, ilgimiz hiç azalmıyor şükür. Bana sorun uzak olmanız değil eşinizin umursamaz tavırları olabilir gibi geldi. Fiziksel olarak yalnız olabilirsiniz ama psikolojik/ruhsal olarak yalnız hissetmeniz normal değil çünkü.
Sosyal desteğim var uzman desteği de alıyorum, evet tükenmişlik yaşıyorum maalesef tükenmişliğin en çok yaşandığı bir meslek grubundayım. Ücretsiz izin için beş yılımı doldurmam ya da doğurmam gerekiyor diye biliyorum. Ama bir süre yıllık izin alacağımİşten istifa edemeseniz bile bir süre ücretsiz izin alamaz mısınız ?
Ben sizi çok tükenmiş gördüm ise ara vermek iyi gelebilir sanki.
Ve eşiniz konuşurken açıkça sözünü kesip söyleyebilirsiniz bende konuşmak istiyorum dikkatlice dinlemeni istiyorum diye.
Birde iş çıkışı size iyi gelecek şeyler yapabilirsiniz belki sosyal desteği artırmak iyi gelebilir yalnızlık hissini alır sanki.
O zaman sorun belli maalesef. Çünkü yanınızdayken de bundan farklı davranmaz herhalde. Ya da bir yere kadar davranır. Uzaktan da olsa gönlü hoş edilebilir insanın ya, hem de siz gidip geliyorsunuz.Evet. Psikolojik olarak yalnız hissedince de benim için evli olmanın bir anlamı kalmıyor. 33 yaşındaki adama da laf anlatmak istemiyorum. Bu konuda yeterince çaba gösterdiğimi düşünüyorum iki senedir. İki aydır ayrıyız.
Ben onun gözünden ruh halini anlıyorum o ben galon galon alkol alıp sakinleştiricilerle uyuyup yedi yirmi dört ağlayınca bile neyin var demiyor ben bu adama ne anlatayım?
Tabiiki normal bunun kadar normal olan başka hiçbir şey yok. Özlüyorsunuz ve belli ki siz daha duygusalsınız ilişkilerde hep bir taraf daha duygusal oluyor. Aslında bu ayrılık özlemde beraberinde getirirNormal demigözlerim falan doldu bir kötü oldum. Üç haftada bir gelip gidiyoruz şehirlerimize ama aynı evde yaşamanın verdiği o his yok tabiki.
Çok teşekkür ederim, her yorum çok aydınlatıcı olduTabiiki normal bunun kadar normal olan başka hiçbir şey yok. Özlüyorsunuz ve belli ki siz daha duygusalsınız ilişkilerde hep bir taraf daha duygusal oluyor. Aslında bu ayrılık özlemde beraberinde getirirbiraz ilişki detoksu gibi düşünün. Ama çok uzun süre böyle yaşanılmaz yani. 4-5 ay en fazla. Sonra ya eşiniz ya siz işlerinizi birbirinizle beraber yaşayabileceğiniz şekilde ayarlarsınız.
Daha sık görüşün bu soğukluk aslında özlem.
Özlem çok güçlü bir duygu karşılık aldığında müthiş ama cevapsız bırakıldığında sizi soğutur. Birbirinizi sevdiğiniz her şekilde belli oluyor ben kötü bir durum sezmedim. Her kadın böyle hisseder
Long distance ne ya uzak mesafe yazınca havalı mı hissetmiyorsunuzSizi, hayatınızı, gününüzü merak etmeyen biri sizinle ilgilenmiyordur.
Hep diyoruz, sevgi=ilgi..
İlgilenmeyen adam, sevmiyordur, nokta.
Bence full ilgisi üzerinizde olan, sevgisini aşkını sürekli hissettiren, sizi merak eden birini hak ediyorsunuz.
Ben bir long distance ilişkimi bu yüzden bitirmiştim. İtalya'daydı adam, günde 3-4 saat görüntülü konuşma açardık ama karşımda yemek yapar, evini toplar, arkadaşlarıyla telefonda konuşurdu. Ben de öyle izlerdim mal gibi. Şikayet edince "günde 3-4 saat konuşma yapıyoruz, nesi yetmiyor" derdiTabi ki terk ettim.
Bence daha fazlasını hak ediyorsunuz.
Off off koca bulmak zaten dünyanın en zor işi bir de bulduğun fayda etmiyor.ben de bıktım bu dünyadan yaa.ne yapacağımı şaşırıyorum ben de.Evet. Psikolojik olarak yalnız hissedince de benim için evli olmanın bir anlamı kalmıyor. 33 yaşındaki adama da laf anlatmak istemiyorum. Bu konuda yeterince çaba gösterdiğimi düşünüyorum iki senedir. İki aydır ayrıyız.
Ben onun gözünden ruh halini anlıyorum o ben galon galon alkol alıp sakinleştiricilerle uyuyup yedi yirmi dört ağlayınca bile neyin var demiyor ben bu adama ne anlatayım?
Sizin olay uzak mesafeden değil eşinizin hissiz, ruhsuz olmasından bence.Evet. Psikolojik olarak yalnız hissedince de benim için evli olmanın bir anlamı kalmıyor. 33 yaşındaki adama da laf anlatmak istemiyorum. Bu konuda yeterince çaba gösterdiğimi düşünüyorum iki senedir. İki aydır ayrıyız.
E ciddiye alıp umursamıyor demek ki. Evlilik ya da hayatımızda biri olmadı elbette bu demek değil.İçimden gelmiyor. Daha önce iki-üç kez sinir krizi eşliğinde paylaştım, bir değişiklik olmadı.
Kafaları basmıyor diyerek erkeklerin ozensizligini, umursamazligini normallestirmeyin lütfen. En en kafası basmayan bir adam bile eşinin mutlu mu mutsuz mu olduğunu anlar. Kaldı ki konu sahibi kendisini ifade etmiş buna rağmen bir çabası, bir desteği yok. Neden hep kadınlar uğraşacak?Zor gelmesin, karı kocasınız siz. Tabi ki isteklerinizi ihtiyaçlarınızı beklentilerinizi dile getireceksiniz. Erkekler bizim gibi değiller, detayları farketmiyorlar. O yüzden detayları gösterip isteklerimizi anlatmamız gerekiyor. Kötülüklerinden değil kafaları basmıyor
E uğraşmayın o zaman ne diyeyim. Evliliğiniz iyice moka sarsın, daha mutsuz olun direterek. Beni ilgilendiren bir durum yok.Kafaları basmıyor diyerek erkeklerin ozensizligini, umursamazligini normallestirmeyin lütfen. En en kafası basmayan bir adam bile eşinin mutlu mu mutsuz mu olduğunu anlar. Kaldı ki konu sahibi kendisini ifade etmiş buna rağmen bir çabası, bir desteği yok. Neden hep kadınlar uğraşacak?
İlgi, sevgi, özen ya vardır ya yoktur. Bu talep edilerek ve sürekli kendinizi ifade etmeye çalışarak elde edilemez bunu bildiğiniz için artık "laf anlatma" enerjiniz de kalmamış.Evet. Psikolojik olarak yalnız hissedince de benim için evli olmanın bir anlamı kalmıyor. 33 yaşındaki adama da laf anlatmak istemiyorum. Bu konuda yeterince çaba gösterdiğimi düşünüyorum iki senedir. İki aydır ayrıyız.
Konu sahibi ben değilimE uğraşmayın o zaman ne diyeyim. Evliliğiniz iyice moka sarsın, daha mutsuz olun direterek. Beni ilgilendiren bir durum yok.
Aaaa iyiki söylediniz anlamamışım ben. Ordaki siz hitabı çoğunluğa seslenirken kullanılanından, 2. Çoğul şahıs yani.Konu sahibi ben değilim
Psikolog olduğunuz için ilgiye, desteğe ihtiyacıniz olduğunu dusunmuyor olabilir. Her şeyin üstesinden kendi basiniza gelebileceğinizi hatta kendinin sizden daha fazla ilgiye ihtiyacı olduğunu düşünüyor olabilirEvet öyleydik ama şu an inanın bilmiyorum. Ben kendim destek alıyorum. Kendim de psikologum. :d Gönül işleri karışık ya.
Siz iş yerinizden çok sıkılmışsınız.. Ordaki olumsuzlukları evliliğinize yansıtmayın.. Yani günah keçisi Eşiniz ve evliliğiniz olmamalı..Berbat bir his sahiden. Gidemiyorum, işimden ayrılabilsem zaten üzerimdeki baskıdan dolayı çoktan ayrılırdım. İkimizin de memleketi olan bir yerde yaşıyorum. Uzun vadede plan yapınca burada kalmam onun eş durumundan buraya gelmesi daha makul. Ama o gelene kadar ben buz gibi soğuyacağım sanırım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?