- 12 Mart 2009
- 5.981
- 4.905
- 173
- Konu Sahibi upsydaisyy
-
ben zaten dini bir konuda yorum yapmak için açmadım ki bu konuyu bana gelen cevaplar direk o yönden olunca açıklama yapmak zorunda kaldımDini konularda yorum yapmakta yasak biliyorsun degil mi?
gitmeyebilirdi. dini konuları karşı cins etkileşimlerine malzeme yapmak hiç hoş değil bence. sosyal medyadaki imajlara çok kapılma. düşün sen kendini nasıl yansıtıyorsun aslında tamamen öyle misin muhtemelen değilsin o da aynen öyle. ciddi insanlar daha ağır ve temkinli adım atar bu arada. dank diye görüşelim diyen biri ortam arıyordur kendine.ben kendimi çok yalnız hissettiğimi ve dini konularda konuşacak danışacak kimsem olmadığını söylediğim için öyle dedi konu oraya gitti yani
ya konuyu nasıl böyle yanlış algılayıp başka yerlere çekiyorsunuz çok şaşırdım o anda yapacak bir şeyim yokru sıkılıyordum ve başlığı görünce açıp baktım yani bunun ne gibi dünevi bir yanı olabilirzeki yakışıklızengin sadık dürüst erkek"
Nedense ilk bu çekmiş dikkatini..
Dünyevi şeylerden ahirete..
Hayırlısı be gülüm..
arkadaşlar herkese iyi akşamlar. Başlıkta da yazdığım gibi rabbim hiç ummadığım bir anda öyle birini çıkardı ki karşıma hayalimde kurduğum ama var olmadığına inandığım adam meğerse benimle aynı şehirde nefes alıyormuş. Size kısaca neler olduğunu özet geçmek istiyorum. Scorp diye bir uygulama var bazı başlıklar açılıyor ve insanlar da bu başlık altında yorumlarını video olarak atıyorlar bu sosyal medya ağında. Ben normalde pek girmem ama cuma günü bir başlık gördüm "zeki yakışıklı zengin sadık dürüst erkek" diye. Sıkıntıdan açtım videoları izliyorum sonra birininkine denk geldim videoda oğlan dedi ki bu özellikleri taşıyor ama dam belki ahiretini yakmıştır bunu çok takan var mı onu bilemem. O kadar ilgincime gitti ki açtım diğer videolarını izledim. Gerçekten de dini görüş açısından aynı kafadayız. Yani o kadar mükemmel yorumlar yapmış ki bazı videolarında gözümden yaş aktı o derece duygulandım. Hayran kaldım ona. Benim maalesef ki bütün arkadaşlarım inançsız ve ben artık allah yolunda cennet yolunda beraber yürüyeceğim bir eş bulabileceğime inanmıyordum. Ama o resmen bende şok etkisi yarattı. Beni hala böyle erkeklerin var olduğuna inandırdı.
Ben de instagramdan bu çocuğu bulup ona saygı çerçevesinde bir mesaj attım. Beni bu hayatta bir yerlerde alilerin yusufların hala var olduğuna inandrdığı için ona teşekkür ettim. kısa bir konuşmamız oldu burada ne kadar yalnız hissettiğimden bahsettim o da istersem dışarda da görüşebileceğimizi benim gibi insanlara her zaman yardımcı olmak istediğini söyledi. Teşekkür ettim ve konu burda kapandı gitti. Mesajda dini anlamda yalnız hissettiğimi ona söylediğimde bana "la tahzan innalahe meana" demişti bu kurandan bir ayet üzülme allah bizimledir demek. Ben de ertesi gün bunu instagramda paylaştım ve altına da güzel bir şiir yazdım. o fotoğrafı beğendi.
Şimdi sorunum şu ben ne yapacağımı bilemiyorum. Ona sulanıyorum zannetsin istemiyorum ama aklımı da alamıyorum. O benim aradığım ideal hayat arkadaşı benim için. Her gün dua ediyorum allaha hayırlısıysa bir şekilde olsun diye. Ama artık kafayı yicem. Mesaj atamıyorum bir şey diyemiyorum. Ben açık bir insanım o benim gibi birini istemez biliyorum. Kafam öyle karışık öyle bunaldım ki ne yapacağımı şaşırdım. Ne olur bana bir akıl verin. Onu kazanmak istiyorum. Amacım sokaklarda el ele kol kola haram bir sevda yaşamak değil ama karakterini o kadar beğendim ki. Karşıma çıkmasında da bir hikmet vardır diyorum. Ve oturduğum yerden tevekkül etmek istemiyorum. Ben bir şeyler yapmalıyım ki sonra tevekkül edeyim. Belki de istediğim islami yuvayı onunla kurabilicem. Yaşım daha genç farkındayım ama aklımı ve kalbimi ondan uzaklaştıramıyorum lütfen yorum yapın çok ihtiyacım var buna
kızlar size şöyle söyliyim benim zamanında sevgililerim oldu ama ben artık bunun yanlış olduğuna inanıyorum üsttede yazdığım gibi allah katında nikahsız bir birliktelik yakınlaşma mahrem olmayanla sanki mahremnmiş gibi davranmak islamda haramdır ve peygamber efendimiz de bunun yanlış olduğunu zaten dile getirmiştir ben inancım bana ne söylüyorsa onu yazdım buraya bu benim düşüncem neden kızdığınızı anlamıyorum yaşayanlara saygım sonsuz ama benim istediğim bu değil sadece onu belirtmek istemiştim
mesajlaşmıyoruz sadece ben ona teşekkür ettim oda cevapladı hepsi buyduMadem mesajlaşıyorsun, o da seni beğenirse açılır bekle bakalım.
Ancak kendini bu kadar kaptırma, erkekler için çok itici bir duruş bu inan.
inanın bir arayış içerisinde değilim ben sadece kafamdaki profile çok çok uyduğu için acaba tanışırsak ciddi bir yerlere varır mı diye düşünmüştüm ama hiçbir şey yapmıyorum kafam çok karıştı zaten bunu sormak için buraya konu açtım kafam karıştığı içinYorum yapan hanımlar da demek istiyor ki madem dini konuları onemsiyorsunuz ona göre hayatını yaşamaya çalışıyorsunuz
Ancak neden dinde yasaklanan yollardan arayış içindesiniz
Yani kısaca bu ne perhiz bu ne lahana turşusu
beni çok yanlış anlamışsınız biliyorsunuz ki dinimizde nikahsız yakınlaşmlar sevgili olmak haramdır
evet ben de o bilemediğim şeyi merak ediyorum zaten söyledikleri de yaşantısıyla bu kadar uyumluysa diye düşündüğümden aklımı alamıyorumAdamın sadece videolarını izleyip etkilenmişsiniz. Gerçek hayatta nasıl biri hiç bilmiyorsunuz. Dini dilinden kalbine indiremeyen o kadar kişi var ki. Tamam evleneceğiniz kişi de dindar olma şartını arıyor olabilirsiniz ama dini hayatının her alanında yaşayıp yaşamadığını onu tanımadan bilemezsiniz
Zeka fizik zenginlik .. Bunlar ahiret inancına mı yönelik???ya konuyu nasıl böyle yanlış algılayıp başka yerlere çekiyorsunuz çok şaşırdım o anda yapacak bir şeyim yokru sıkılıyordum ve başlığı görünce açıp baktım yani bunun ne gibi dünevi bir yanı olabilir
bu sadece bir headline ben kimseye dört dörtlük bir müslüman olduğumu söylemiyorum bu headlineı grüp videolara bakmanın da yanlış bir yanı olduğunu düşünmüyorum başlığın konuyla ne alakası olduğunu anlamadığımdan neden buraya parmak bastığınıza anlam veremedimZeka fizik zenginlik .. Bunlar ahiret inancına mı yönelik???
Kime dedin şimdi sen?hanımefendi ben sadece kendi
bu sadece bir headline ben kimseye dört dörtlük bir müslüman olduğumu söylemiyorum bu headlineı grüp videolara bakmanın da yanlış bir yanı olduğunu düşünmüyorum başlığın konuyla ne alakası olduğunu anlamadığımdan neden buraya parmak bastığınıza anlam veremedim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?