Hayaller ve Gerçekler

Mahinev88

Guru
Kayıtlı Üye
24 Ekim 2014
258
117
303
37
Merhaba arkadaşlar, uzun zamandır beni çok üzen bir konuyu sizinle paylaşmak ve öneriler almak istiyrm. Bu sene evlendim.düğün günüm kötü niyetli insanlar yuzunden kötü geçti. Eşimin akrabası takı sonrası hemen arkamizda gelip ailemden insanların gelmesine engel oldi kovdu bagormaya başladı beni ittirirken gelinliği min etek ucu takılıp yırtıldı. Odaya girer girmez uzerimdrkilere saldırdı yerlere takıyi dusurdu.esimin ailesi takiyi almayacaklardi. O gün sürekli ablama sizin işiniz bitti kız tarafı bitti söylenir durdular.ben takı odasında ağlarken karşımda umursama dan durdu kuzenleri bana güldüren. Eşim o an tepki verdi böyle olmaz die sonra dışarda eşim için beni odadan kovdu die dedikodumuzu yapmışlar ve tum bunlara kayinvalidem bizi savunmak ve yanımızda olmak yerine onun yanında ama yaptığını güya dogrulamiuor.kendi oğlunu üzdü beni geçin.ve sorun da su o güne dair içimde kaldı hersey 1 saat odadan çıkamadım ne gelinliği mi anladım ne heyecanımi.hevesim kuşağında kaldı. Düğüne gittik gelini gördüm ağlamaya başladım insanlardan nasıl saklayacagimi bilemedim.çok uzuluyrm.kayinvalidemi ne zaman açılsa bitti gitti Dior bi daha olmayacak ama bu dediğimde evet olmaz Dior ne kadar basit onlar için.ama eşim ve ben için çok uzucü. Bunu nasıl aşabiliriz ağlama krizlerinden kurtulmam lazim

Anlamadım ben bişey.
Altınları alıp ne yaptılar?
Ailen niye bitti gitti ne bitti görüştürmüyorlar mı?
Ne zamandır evlisiniz?
Eşinizin tutumu nedr?
Sakince bi açıklayın.

Üzerinize saldıran kim ? Takıları kim aldı ? Sizin üzerinize saldırılırken eşiniz napıyordu? Öylece seyretti mi yani ?

Artık eşinize sarılın unutun gitsin. Bu arada kimin ne oldugunu anlamışsınız cok çiğ bi insan ıs o kadın. O kadından uzak durun
Bu arada bu konu sizi cok üzüyorsa gelinliği tekrar giyecek şekilde bişey yapabilirsiniz. Mesela ayarlayın cici bi otel giyinin tarlanın gidin orada balayı yapın. Düğünü değil bu güzel anıyı düşünün. Gelinlik duruyorsa da kiralayıp. Zaman geçersehiç yapamazsınız

Anlamadım ben bişey.
Altınları alıp ne yaptılar?
Ailen niye bitti gitti ne bitti görüştürmüyorlar mı?
Ne zamandır evlisiniz?
Eşinizin tutumu nedr?
Sakince bi açıklayın.
Yazarken bile o anı yaşıyorum, takıları alamadılar, bizde kaldı. Hayr yani kız tarafı bişeye karışmasın deniyor ama zaten karışan yok sonuçta düğün onların ev sahipliginde.nisan boyunca bi taş üstüne taş koymayan insanlar o gün kendileri onemlı bir zatmis gibi davrandilar.Eşim o anda hemen kızdı ona hatta napiyorsn bu boyle olmaz dedi böyle yapicaksin çık dışarı dedi ama karşındaki ondan yaşça büyüktu ve surekli ona sen sus senin ustunde benim hakkım çok die bağırdı o an o kadar absürt ve salakcaydi ki eşim kizdi gi içinde dışarda beni kovdu yeğenim demiş

Üzerinize saldıran kim ? Takıları kim aldı ? Sizin üzerinize saldırılırken eşiniz napıyordu? Öylece seyretti mi yani ?
Takılar bizde kalıcak ti zaten neden böyle bişey oldu anlamadik esimin babası demiş siz bana o sırada nden haber vermediniz.bu pislikleri yapan kayinvalidem ve kız kardeşleri.eşim izin vermedi zaten.bu böyle olmaz bi sakin ol vs dedi.aynı tavrı devam ettirincede ya sakinles ya çik dışarı dedi o konuda esime bişey demem beni savundu ama olan olduktan sonra tepki versen ne olir beni uzup 1 saat ağlayıp makyajim aktiktan sonra

Dininiz imanınız para ya.
Bunlar nasıl aile yapıları.
Nasıl gidip de evleniyorsunuz, sizin anneniz babanız yok mu?
Eşimin babası ve o taraf çok iii ler inanin anne tarafı vé akrabaları patavatsiz.insanlar boş boğaz nerde ne yapacaklırini bilmiyorlar.biz herseyi esimle yaptık herseyi.düğün için o yetmedi artık babası salonü halletti.herseyi biz yaptık ama sonunda bizi üzme yi başardılar.

Ama o gün gibi olmayacak.gelinligimi kiralamıştık.bilmiyirum nasıl olabilir

Evleneli ne kadar oldu? Artık unutup evliliğinize odaklansanız?
7 ay oldu ben unutmak istesem rüyamda görüyorum yada kayinvalidem konuyu açıyor o kadınla konuşun illa bi ortamda beraber karşı karşıya geliceksiniz olmaz öyle esimin uzerinde hakkı çokmuş. Ama sorsanız neler de yapmışlar kayinvalidem kabullenemiyor ablanın kotuluklerini

Sürekli düşündüğünüz için zaten rüyalarınıza giriyor. Bu kadar etkilendiyseniz psikolojik destek alın. 7 aydır bu konu dönüyor bir adım öteye gidilemiyor.

Yangından mal kaçırır gibi,üstünüze atlamışlar ne kadar ayıp.
Siz tepki vermediniz mi,eliniz armut mu topluyordu o sıra....
Bu tür durumlarda aslında kişi kendine kızıyor belki de basiretsizliğine,eşiniz tepki göstermiş haddini bildirmiş.
Belki de o gün zehir olmasın diye daha fazlasından çekinmiş de olabilir,1 saat ağlayacağınıza keşke kimseye prim vermeseydiniz...
Neyse olan olmuş,eşiniz yanınızdaysa geri dönüşüme atın,zamanı gelince bol bol kullanın....
Evliliğinize odaklanın....

Bu anlattığınız ülkemizdeki düğünlerin yarısında oluyor ki

Gelinin üstündeki altınlara atmaca gibi sarılır erkek tarafı kız tarafından birini odaya bile almazlar

Bu rutin

Kv dem mesela kızının düğününde eline verilen zarfları bile almadı ben onların parasına el sürmem diye

Bu şekilde bir kültür var kız tarafı ellemez vs diye ama biraz dişli olmak lazım

Ha bu arada evet eşin teyzeyi kovmalı hatta kovmaktan beter etmeliydi

Lakin bu kadar ağlanacak bir şey yok ki

Geçmiş gitmiş artık unutun

Kv görüşün konuşun diyorsa ona rest çekin asla görüşmem diye diretirsen seninle de görüşmem diye de belirtin

Düğün bir daha olmaz ama hiç önemi yok

Yeni hayatınıza odaklanın

İleride çocuğunuz olur ona güzel doğum etkinlikleri vs yaparsınız oğlunuz olur sünnet düğünü yaparsınız

İyiyi düşünüp kendinizi rahatlatın

Olmuyorsa da psikolojik destek alın hayatınızın baharını kendinize zehir etmeyin

Evet zaten planımiz da bu yönde,çünkü biz az da olsa çok da olsa hep kendi emeğimizle yaptik.beni üzen herseyi yapıp emek verip birinin mahvetmesi. O günü unutmayı çok istiyim ama keyifle gelinligimle eğlenememek çok uzuyor.

Ayy valla geçmiş olsun ne diyeyim. Çoook iyi anlıyorum senin sinirini orada. Ama unutmaktan başka çaren de yok. Bir de sizinki akrabaymış.

Benim nikahımda ve evden çıkmamda eşimin uzaktan bir akrabası herşeye karışmıştı. O da ne bizimkiler, ne de onlarınki böyle adetleri bilmedikleri/umursamadıkları için kadın nedense dert edinmişti. En sonunda "benim 85 yaşında anneannem burada, size laf düşmez, biz kendisinin eşliğinde gerekli adetlerimizi yapıyoruz" dedim de küstü gitti. Çok da tırt! Sonra kendi memleketlerine gittiğinde Avrupalı tabii bunlar, Türk bile sayılmazlar, öyle adet,örf anane ne gezer demiş arkamızdan. (Babaannem Bulgar -gerçek bulgar- Dedem Çerkes - anneannem ile diğer dedem de Yunan göçmeni. 50lerde Türkiyeye gelmişler.) Ben de biz öyleyiz ne yapalım, ama bence Kayınvalidem memun, en azından bir gün torunları olursa AB pasaportu alacak, iyi yatırım. Hem buradaki düğün tam örflerimize uygun olmadı mı dedim. Kolu komşu da tebessüm etti, haklısın dediler. Kim ne derse desin, bana ney yahu. Ben onların adetleri ananeleriyle kendi memleketlerinde düğünümü yapmışım, kimse de şikayetçi değil.

Sizde yasamissinizdir eminim insan çok dolunca patlıyor içine at at sonra bişey olunca hersey dağılıyor. Haklısınız o gün düğün zamanında çalmam onlara yaradı.hemen toparlanmaloydim ama kendime de haksızlık edemem esimde bende yorulmustik artık olanlardan.Yanımda olması ve beni desteklemesi en önemlisi belkide

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…