Hayallerim yıkıldı

Huzurlum

Üye
Kayıtlı Üye
6 Eylül 2013
27
0
16
35
Bursa
Selam kızlar... O kadar mutsuzum ki.. Öyle bi yerde öyle bi noktadayım ki.. Çekip gitmek istiyorum burdan ama gidemiyorum işte.. Kızım hariç hiç kimsenin benim insanım olmadığı sevilmediğim istenmediğim yük olarak görüldüğüm yerde yaşamak öyle zormuş ki.. Nereden başlasam yazsam nasıl derdimi anlatsam bilemiyorum..ailemin istemediği biriyle evlendim daha kötüsü eşimin ailesiyle altlı üstlüyüz.. Maddi olarak bağımsız değiliz ne yazık ki tabi doğal olarak herşeyimize de karışılıyor.. Keşke dert karışılması olsa sadece.. Evim derken buraya annemin kaynanam tarafından kovulmasını mı anlatayım lohysayken kaynanam sayesinde kocam tarafından nasıl hırpalandığımı mı kaynanamın kocamı her fırsatta acıtasyon yaparak beni kocama kötülemesini mi.. Deli gibi severek evlendiğim insan ellerimden kayıp gidiyor.. Sevilmiyorum artık istenmiyorum hissediyorum.. Bugün evlilik yıldönümümüz.. Saçma sapan nedenlerden yatağı ayırdı benim ömrümü adadığım adam.. Kimsem de yok bu şehirde.. 2 yıllık Evliyim daha ve herşey mahfoldu.. Evlilikle ilgili evimle ilgili evladımda ilgili tüm hayallerim yandı kül oldu uçtu.. Ne yapayım bilmiyorum.. O kadar yalnızım ki.. Küçük bi çocuk gibi annemi istiyorum diye ağlayasın var.. Çok kötüyün çok...

canım cok zor günler geçiriyosun, inan ki sabır cok önemli. küçük yavrun varmış onu düşün,onunla mutlu ol. benim annem neler çekti babaanne demeye dilim varmayan o kadından.çok iyi hatırlıyorum farklı şehirlerde oturuyoduk geliyolardı babamın aklına girip annemle kavga ediyolardı.ben ve ablamı da komşulara götürüyodu annem sırf o kavgalara şahit olmayalım diye.ama bende yara kalmış hepsi,kayınvalideme ısınamıyorum,kadın cok iyi ama sürekli bana laf sokuyomuş gibi hissediyorum tarifi yok gerçekten Allah'ından bulsun senin kaynananda. inan babam annemi takmıyodu neler yapıyodu neler özellikle onlar bizim eve geldiginde. ama zaman geçti,annemin çocukları büyüdü,babam annesinin oyunlarını çözdü. şimdi varya annemin agzına bakıyo babam. tabi bizimde büyük payımız var. sen sen ol sabret.. annene yaptıgı terbiyesizligi de sineye çek günü gelir herşeyin,senin yerine Allah alır intikamını sen annene hediyeler al. onun özürünü sen dile.eşinde mutlaka düzelir. lütfen cocugunu düşün, eşinle cok iyi geçin. senin gibi sorunları olan cok kişi var. hepsi geçecek emin ol. Allah'ın adaleti er geç tecelli eder..

evliliğin ilk yılları genelde bunlar yaşanıyor canım, ama zamanla düzene giriyor inan bana...
biraz zamana bırak...kafanı herşeye takma....inan yıpranırsın...biraz galesiz olmak lazım yoksa sinir hastası olursun...
bol bol dua et....evine yuvana bereket dirlik huzur vermesi için....eşin içinde anlayışlı sevecen olsun diye dua et rabbine..kv dene de allah bildiği gibi yapsın...anneni kovmak da nedir yahu, ayıp be...yüzyüze bakılacak bir insanı kovmak çok büyük terbiyesizlik...ömür boyu dünür olacaksınız,..yazık...

Doğru söylüyorsun... Allah büyüktür.. Gün gelir devran döner.. Ama en çok da eşimin annesinin yanına gidip gidip bana tavır almış olarak geri dönmesi canımı sıkıyor.. Hamileliğimde ve doğumdan sonra gösterdi kaynanam gerçek yüzünü ya da ben ancak gördüm nasıl biri olduğunu.. Ama artık bebek var kolay kolay bırakıp gidemem nasılsa diye bi rahatlama geldi herkese laf sokmalar iğnelemelwr arttı.. Herşey dedikleri gibi olsun istiyorlar benim ailemi sevdiklerimi bi kenara bırakıp sadece onlarla olmamı istiyorlar..neler oldu hep eşimle aram iyi olsun diye uğraştım didindim.. zaten evliliğimin ilk bir yılı da çok zor geçmişti.. Eşimin arkadaşları ve benim bilmediğim içkisi sağolsun.. O problemler aşıldı 5-6 ay herşey çok güzeldi.. Sanırım biraz da hamile olduğum için myleymiş.. Yine aramız kötü.. Yatağı ayırmasına dayanamıyorum.. Tamam ben de hataları olan biriyim elbet ama en ufak şeyden yatak ayırılmaz ki.. Tüm çektiklerimi Allah'a havale ediyorum... Benim Babannem de aynıdır..ne istiyorlar anlamıyorum.. Tek yapmaları gereken huzur vermek rahat bırakmak ama duramıyorlar..

Ve siz hala eşinizi sevdiğinizi söylüyosunuz öylemi tüm bu yaşananlara rağmen Sevdiğiniz insan size sahip çıkar, sizi korur,sizi ağlatmaz, başkaların dolduruşuna gelmez ise sevgiyi hak eder... Siz sevmeyi değilde acı çekmeyi seviyosunuz gibi geldi. Ve hala orada kalarak kadınlık gururunuzuda ayaklar altına alıyosunuz. Hiç bi bayan sizin bu yaşadıklarınızı hak etmez.. Dönüp arkanıza bile bakmadın gidin bence...

Çok zor durumun Allah k.v ıslah etsin seninde ana kuzusu olduğunu unutmuş yazık çok yazık..

nasıl anneni evden kovmasına razı olursun o ev senin evin kimse karışamaz ki...

k.v konuşsan senden ne istiyor? neden eşine seni kötülüyor?
belki konuşursan düzelir ne bileyim..
yavrunda var onunda sana ihtiyacı var sımsıkı sarıl yavruna onda huzuru bulacaksın...

eşine zaten diyecek bir söz bulamıyorum... sevdiği kadının gözleri önünde eriyip yok olmasına müsaade ediyorsa o adamda hiç bir şey beklenemez herhalde....

Neden bir süre ayrı kalmayı düşünmüyorsunuz,olayları kafanızda tartın düşünün nereye kadar çekilir bu ortam.
Eşinizde yetişkinbirisi bakmasın annesinin ağzına ,büyüsün biraz bie aile olduğunun farkına varsın.
Gençlerin en büyük hatası aile büyükleini dinlememek oluyor,buda hayatlarına böyle yansiyor maalesef.

Annemi açıktan kovmadı.. Önce geleceğini söyleyince bana kendisinin dünürü çağırmadan gitmediğine dair bişeyler anlattı.. Bizde böylesine getirdi.. Benden çağırmamı iste dedi açık açık.. Ben ama öyle bişey diyemem ona burası benim evim onun değil.. Ben de dedim anne ben doğum sonrası annemden başkasının yanında rahat edemem çekinirim o yüzden çağrdım dedim.. Ki annem son iki ay gelirdi benim yanıma ama doğumum iyice yaklaşmadan gelmedi zaten.. Geldikten sonra da annemle her konuda inatlaştı.. Sabahın köründe kapıyı çalmadan girdi eve.. Şunu şöyle yapın bunu böyle yapın emirler.. Anneme versin artık sen bize kızı karışma diye imalar.. Resmen burası benim evim sen kızını unut yaptı anneme.. Bana anlattığı dünürüm beni çağırmadan gitmedim hikayesini anlattı anneme.. Niye geldin desi hep imalarla.. Mevlüt'e diğer kalan akrabalarım otelde kaldı da dört katlı ev burası gitmeyin diyemedi de benim evim derkenburaya iyi olur dedi imalarla.. Bi an önce gitsin diye bekledi akrabalarımı.. Mevlüt erken saatte yapılınca annem dedi iyi oldu biz de vakitlice çıkarız yola.. Kaynanam iyi olur diyo karşıdan.. Eh be kadın sen karışmayaydın benim işime be yorulcaktın ne beni yorcaktın.. Ona sorsan mevlüt yaptı doğumun parasını ödedi tatlılar yaptı ya o en mükemmeli.. Ben ona çağırtıp annemi de sonra sen paşasın yapmadım ya ona ne kötüyün ben.. Lohusa halimle daha neler yaptı bana neler.. Sıkıntıdan sütüm bi gün vardı bi gün yoktu .. O kadar bencil o kadar cahil o kadar kurmazmış ki.. Annem bana çok söylemişti ama ben güler yüzüne kandım.. Şimdi de öyle saklanıp gülümsemenin arkasına ne laflar sokuyo.. Ne işler çeviriyo.. Ne gerek varsa.. Asla affetmiycem o kadını..rt
T
Y

Evet seviyorum ve bu cidden enteresan.. Ama eşimin beni sevdiğine artık inanmıyorum.. Şimdi küçük bebeğim var.. Yuvayı kurmak da yıkmak da kolay değil.. Zamanım gelir benim de döner o devran nasılsa bekliyorum ben..

Bende evliyim 1 yıllık evliliğin ne zorluklarla kurulduğunu sevginin ne demek olduğunu bilirim. Evet bi dönem gerek yeni bi hayata , gerekse beraber olduğunuz insanın ne kadar severekte evlenmiş olsanızda ailesine alışmakta zorluk çekiyosunuz. Ama sadece ortama alışma ve yeni bi hayata ısınma zorluğu.. Siz öyle şeyler yazmışsınız ki inanın nutkum tutuldu Annenizin kayınvalideniz tarafından evden kovulması, eşinizin kayınvalideniz tarafından dolduruşa gelmesi, hayatınıza karışılması vs.. Evet gün gelir bu devran tersine döner ama arkasında yorgun yıpranmış birini bırakarak Demek istediğim kimseye seviyorum yada küçük bi bebeğim var diye kendinizi ezdirmemeniz..

Son düzenleme:
sessiz olan eziliyor maalesef..

birde ezen; görgüsüz,saygısız olunca, ezilenin kalbine kocaman bir mahcubiyet madalyasını da takıyor...

Allahım tez zamanda ıslah etsin hem kvni hemde eşini..Yaşadıkların zor ama kendini yıpratma,sabret..

Bende evliyim ve az çok anlayabiliyorum seni..Bence bi süre ayrı kalıp kafanı toplamalısın..Hemde eşin kendine gelir..Yatağını ayırmakta ne demek..Hala seviyorum diyosun bide yapma canımm yaa daha ilk yıllarınız bunlar..Tabiki evlilik bu sorun yaşanıcak ama ailesi yüzündense bu dur bidaha düşün derim..Bence kafanı dinliyceğin bişeyler yap..Ben düşünüyorum da çıkar giderdim kimseye bişey demeden ailemin yanına kalırdım bi süre,eşimede ayrı eve çıkıcaz yoksa gelmem derdim,eşinde ailesini değil seni ve çocugunu seçer zaten..Çekilcek gibi değil,benim 10 dakikalık mesafe olmasına rağmen haftada 1 görmeme rağmen uzak bi şehre kaçasım var eşimide alıp..Senin işin çok zorr

Kv ile altli ustlu oturan pek cok kadinin yasadigi sorunu yasiyorsunuz.
Tek careniz oradan baska yere tasinmak .
Yoksa duzelmesi cok zor .

Allah kötü kaynanaların şerrinden korusun.. Gerçekten gelinini seven arkadaş gibi olan zararsız olan o kadar nadir ki.. illa oğullarını kıskanacaklar, illa ki karışacaklar. ne diyim ki Allah sabır versin. Tek bildiğim kadın güçsüz oldu mu hep ezilen taraf oluyor. Paranın rolü o kadar büyük ki.. Ne acı değil mi Rabbim özgür yaratmış hepimizi, ama susmak zorunda kaldığımız, özgürlüğümüzü engelleyen birşeyler hep var ne yazık ki..

Valla ben senin yerinde olsam kocamın ağzından girer burnundan çıkar kendime çeviririm.Kaynanaı yönetemezsin,ama koca senin kocan.Kaynanaı durduracak tek insan da kocan.Ne demek istediğimi anladın mı?İyi polis kötü polis.

İki yılda bu kadar olaya rağmen bir de çocuk..

Lütfen işinizi gücünüzü kurmadan evlenmeyin
Başkasından maddi yardım alırken sen karışma diyemezsin işte
Haklılar demiyorum ama keşke aynı binaya değil de çalışıp kiraya çıksaydınız

Malesef eşimin ailesi bu evi kendilerinin görüyorlar... Ben de burda sığıntı gibi hissediyorum artık.. Zaten kovanları çok büyük bi kavga ettik ondan sonra ben konuştum kaynanamla.. Konuşmak istemedi kaçmaya çalıştı.. Herşeyi alttan alttan yapan birinden bu beklenirdi zaten.. Konuşurken eşim de vardı.. Ben çok şeyden alındığımı çok farklı şeyler düşünmeye başkasımı söyledim.. Ama alınmam suç oldu.. Anneme söylenen laflara annemin alınması suç oldu.. Annemin alınmasına kaynananm alındı bi kere de sıkıntının stresin son noktasındayken lohusalığımın herkes çok karışıyo yalnız kalmak istiyorum demiştim.. Kaynanam onu söyledi gözlerini doldura doldura.. Hiçbirşeye karışmıyorum ben neye karışıyorum kızım diyo bana ki evlendiğinden beri karışmasını hiç bişey kalmadı.. Tabi bunu yüzüne vurup da tartışmaya girmedim terbiyem müsaade etmedi.. Kendi hatalarım için özür diledim ben sonra ondan da bekledim öyle bişey.. Beni geçtim en azından annemden özür dilemeliydi.. Ama ona sorsak hiç hatası yok.. Çok mükemmel o hep beni düşünüyo.. Ama evimin kapısını kilitledim diye ki bunu kocam söyledi ben rahatsız oluyorum diyince ama yine de kaynanam doldurdu olay çıktı.. Ben kötü oldum.. Ben emziriyorum yazın o sıcağında seyredeceğe neden kapıyı kilitliyorum diye inatlaşın kocama ağladı :) benim evimde bana bırakın sormayı haber bile vermeden görümcemle kocasını yemekli ağırladı ben lohysayken.. Kayınpederim bile kapıları çalmadan giriyordu buraya gece 11 e kadar burda neymiş babama ayıp olurmuş gelmezse.. Ki benim babam annemle kaldıkları odadan çıkmadı ben rahat edeyim diye.. Daha neler neler yaptılar.. Kaynanamla konuştuğumda da ben suçlu çıktım ama kocam bazı sınırlar çizdi adaletli davrandı.. Sonra kaynanam baktı kocam benden yana gibi bu kez de sürekli arkadan arkadan beni kötülüyo hissediyorum.. Ben yanlarına gelince susuyorlar ve kocam gittikçe benden uzaklaşıyor.. Ben çalışmaya bi kaç yıl sonra başlıycam ve işte o zaman beni burda kimse tutamaz.. Allah bildiği gibi yapsın onları..çok yoruldum çok...

Eşim tam bi çocuk annesinin yanında.. Biz başkaları bulamadığı sürece mükemmel anlaşıyoruz aslında.. Ordan anlıyorum zaten kocamın aklına birinin girdiğini.. Çok çabuk etkileniyo hele ki annesi tam melek gözünde.. Evet benim annem de benim gözümde melek ama ben annemi iyi tanıyorum ve gerektiği yerde dur anne o öyle değil demeyibiliyorum.. Eşim bunu yapamıyor.. Kadın çok usta ama hemen dolduruyor göZlerşni yokşmyle düşündüm ben böyle iyi yaptım siz kötüsünüze getiriyo ama başka herkesin yaptığı hareketin nereye gittiğini anlayan ve cvp veren kadın kendi yaptıklarının söylediklerinin nereye gittiğini bilmiyo olamaz.. Çok güzel oynuyo büyük kızı hariç evde kimse bunun farkında değil.. Büyük kızı da daha fena zaten aynı şekil güle güle hem annesini hem de eşinin ailesini parmağında oynatıyor.. Ben ağzımı açsam bu evde ben fesadım kötüyün terbiyesizim cahilim.. Kızım olmasa son büyük kavgadan sonra çekip gitmiştim zaten kimse beni tutamazdı.. Şu anda da işe başlamayı bekliyorum o kadar.. O zamana kadar sabredicem ama bazen çok zorlanıyorum işte

zor günler geçiriyorsunuz ama illaki ufakta olsa sorunlar çıkabiliyor evlilikte.imkanınız varsa eşiniz ailesinde biraz daha uzağa taşınsanız olmazmı.iç içe olmakta iyi değil nekadar yakın olursanız okadar anlaşmazlıklar çıkar.oturduğunuz ev sizinmi yoksa eşinizin ailesininmi?

Ezdirmiyorum aslında şu anda.. Gözüm kararırsa çekip gidebileceğimi bebeğin mutlak olarak onlara mecbur bırakmadığını belli ettim.. Şimdiki problem de bu zaten.. Eskisi gibi karşılamadığı için kaynanam kocamı uzaklaştırmaya çalışıyor bendwn.. Şu sıra aynı onun yaptığı gibi duygusal girerek konulara kocamı kaybetmemeye çalışıyorum ama bu ben değilim.. Sabrımı iyice taşırırlarsa bebeğimi de alır sessizce çeker giderim.. Ama o kadar kolay olmuyo çekipgitmek.. Kocamdan tamamen umut kesmiş değilim güzel şeyler de var.. Ama işte sabrım taşarsa çeker giderim..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…