Hayalleriniz gerçekleşmeyince ne yapıyorsunuz?

burcakkxoxo

ben <3 kendim
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
16 Nisan 2016
1.039
418
38
Ben obsesifim, istedigim bir seyi acayip kafaya takiyorum ve o sey gerceklesene kadar hep felaket senaryolari yaziyorum asla pozitif olamiyorum. Ayni zamanda tembelim pek ugrasmiyorum olmasi icin ama bazi seylerde benim degil kaderin elinde. Mesela birine asigim ama olmuyor yani aslinda oluyodu ama benle alakali buyuk bir engel ciktigi icin artik oluru yok. Daha sonra en buyuk hayalim ilerde yurt disina cikmak ama malesef durumumuz o kadar iyi degil. Okulda basariyi hedefliyorum aslinda calisinca yapiyorum ama biseyler hep engel oluyo, kafamdaki ses calissanda yapamicaksin diyo. Yuz modeli olmak istiyorum(biliyorum bu biraz ucuk) ama olamicagimdan neredeyse eminim. Hatta gelecegimi gorebiliyorum hic istemedigim gibi olcak. Siz hayal ettiginiz seyler olmayinca ne yapiyorsunuz?

Hayal ediyorum evet ama hayal ettikten sonrada hayirli ise olmasini diliyorum Rabbimden. Eger olmazsa da benim icin daha hayirli birsey vardir diyerek kendimi rahatlatiyorum.
Tevekkul etmeye calisin, sizi ondan daha fazla rahatlatacak birsey olacagini sanmiyorum...

Ben oyle diyemiyorum iste isyan ediyorum.

Oncelikle basliga cevabım : bir hayalim.olmadiysa once onun getirdiği hayal kırıklığını/ depresyonu yaşıyorum. Sonra bu depresif ruh hali gecince yeni hedefler belirleyip o yönde hayallerimi kuruyorum.
Ama bu dileklerim olabilecek seylerdir yani olmasi imkansiz gibi görünen bir seyi hayal edip ondan sonra illa olmalı şeklinde bir takıntım.yoktur. Ayrıca bir hedef konur, o hedefe yönelik çalışmalar yapılır, sonuç istediğim gibi olmazsa baska çözüm yolları aranir mesela bir B planı yapılır. O da mi tutmadı, o hayal olarak kalır ve daha gerçekçi bir hedef belirlenir.
Hayatta istediğim çoğu şey olmadı, sadece işim olsun demiştim artık en son, o da mesleğimle alakasız ama artık hayırlısı buymus deyip.elimdekilerin kıymetini biliyorum. Olana da olmayana da şükür deyip huzurla yaşıyorum :)

Beklentilerimi ve çıtamı düşük tutuyorum bu sebepen ne istiyorsam oluyor
Yani yurtdışına değil de başka şehre gitmeyi hayal ederim yurtdışı olursa çok sevinirim başka şehir olursa zaten hayalimdi derim ona da sevinirim.
Ve yurtdışına gitmek için zengin olmaya gerek yok okulda başarılı olursun öğrenci değişim programıyla yurtdışına gidersin olur biter. Benim hiç yurtdışı hayalim olmadı ama birgün karşıma bir fırsat çıktı mesleğim gereği yurtdışında 4 yıl kaldım istesem daha kalırdım ama ailemi memleketimi özledim kesin dönüş yaptım.
Şimdi kızım gitmek istiyor bu sebepten derslerini çalışıyor seneye Amerika'ya gidecek inşaAllah.Sen kendini fazla kaptırıyorsun yapma böyle.

Sevdim konunu,ben imkansız deidğim bir çok hayalı gerçekleşmiş biriyim,hatta çok gülerim çok fakırdık çokkkk,bir gün sen yurtdışlarını hep geZcen deseler asla inanmazdım,ruyalarımda hep uçardım avrupaya fılan,buyudum hepppp geZdım oraları,bunun gıbi olmaz bir sürü hayal oldu,bir şey kaldı,bak o olmuuor,yada ben yeterınce istemıuorum,bılemıyorum,ama olmuyor,

hayal ettiğim her şey için çok ama çok çabalıyorum. olumsuz düşüncelere hiç kapılmıyorum. bunca çabaya rağmen olmuyorsa, kısmet değilmiş deyip, sahip olduklarıma şükrediyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…