• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hayat adil mi???

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Benim yasadiklarimi yasa sen mutlu ol insallah
hoşunuza
1500 sene önce adamın biri mağarada Allah benle konuştu demiş. Cennet var demiş o var demiş bu var demiş şunlar yasak demiş. Her türlü işkence cinayet tecavüz cart curt imtihan denmiş. Biri de cıkıp yahu birader iyisin hoşsun da bu cocuklar tecavüze uğrayıp öldürülüyor bu neyin imtihanı dememiş.

Ben şimdi banlanıcam. Ama lütfen Bi dışarıdan bakın. İnançlara saygım da var. Yalnız inandığımız seylere körü körüne inanmayalım o yasak bu günah Allh yakar diye sorgulamaktan vazgeçmeyin. Bi düşünün ya bu insanlar, insan yapısının etrafın da niye tur atıyor hangi mantıkla. Sel yıktı ya orayı.
şimdi sanırım Allah a inanmıyorsunuz.. ama burada inanmadığınız Allah a suçu atmış oluyorsunuz.. Allah herkese özgür irade vermiş,şeytan ya insanın tohumunu en dibine kadar çürütüyor ya da onu mücadele ettirip ayrı bir Müslüman kabiliyetini ortaya çıkarıyor. Allah zaten bütün bu zalimlerin hükmünü verecektir sizin içiniz rahat olsun....Diğer konuya girmek bile istemiyorum ban yemeyelim..

Yahu bugun kk da dehset yorumlar goruyorum gercekten

Annesinin hastaligina uzulen uyeye ya olseydi annen diye kiziliyor , tum ailesinin vefatına uzulen uyeye de ee daha ne buyuk acilar var deniyor

Allah gercekten akil , fikir yaninda vicdan , merhamet versin herkese

Konu sahibi arkadasim , ne zaman senin yorumunu ya da konunu gorsem icim sizliyor , hayat hic adil degil gercekten , evet hepimiz sinaniyoruz , hepimizin derdi var ama bana gore dertlerin en buyugu evlat acisi ( evlerden uzak , allah kimsenin basina vermesin ) ikincisi de anne, baba ya da kardes acisi ki sen hepsini birden yasadin omrunde

Hicbir soz senin acini dindirmez , uzuntunu almaz , sadece seni her gordugumde dua ediyorum senin ve ailen icin , bilesin istedim , huzur icinde yatsin ailen
Cok guzel yazmışsın. Ben sadece kemdini aile özlemi m için uzulurken bazı tipler çıkıp utan daha büyük acılar var diyor pes. Daha fazlası benim olmem herhalde ki o zaman buraya yazamam.
Teşekkürler dualarin için sevgiler

Cok guzel yazmışsın. Ben sadece kemdini aile özlemi m için uzulurken bazı tipler çıkıp utan daha büyük acılar var diyor pes. Daha fazlası benim olmem herhalde ki o zaman buraya yazamam.
Teşekkürler dualarin için sevgiler
Engelle ve gormezden gel rica ediyorum
Dertse asil dert seninki , her daraldiginda konu ac bizler burdayiz
Keske elimden birsey gelse , sadece seni anliyorum demekten ve dua etmekten baska birsey gelmiyor elimizden

Yahu bugun kk da dehset yorumlar goruyorum gercekten

Annesinin hastaligina uzulen uyeye ya olseydi annen diye kiziliyor , tum ailesinin vefatına uzulen uyeye de ee daha ne buyuk acilar var deniyor

Allah gercekten akil , fikir yaninda vicdan , merhamet versin herkese

Konu sahibi arkadasim , ne zaman senin yorumunu ya da konunu gorsem icim sizliyor , hayat hic adil degil gercekten , evet hepimiz sinaniyoruz , hepimizin derdi var ama bana gore dertlerin en buyugu evlat acisi ( evlerden uzak , allah kimsenin basina vermesin ) ikincisi de anne, baba ya da kardes acisi ki sen hepsini birden yasadin omrunde

Hicbir soz senin acini dindirmez , uzuntunu almaz , sadece seni her gordugumde dua ediyorum senin ve ailen icin , bilesin istedim , huzur icinde yatsin ailen
Sevgili milana benden yaşça büyüksünüz tecrübeleriniz empati yetenegınız elbette daha gelişmiştir....
Fakat herkes kendi yaşadığı tecrubeyi düşündüklerini yazıyor...

kendi adıma konuşmam gerekirse bazı durumlardan ötürü(başarısız olduğum gerekçesiyle) ailem bana dünyayı dar etti
Görüşmedim görüşmedik belli süre şuanda da çok iyi değiliz ama

acaba ölseler diye düşündüm en azından öldü de yok derdim
Hayat bana göre o zaman da adil değildi çünkü
Çevremdeki kimse bu olayı yaşamamıştı...
Resmen adam gibi arayıp sormadılar
Gittiğim yerde her hakarete maruz kaldım vs vs

sorgulamak sadece beni geri çekti hayatım için çabalamaktan başka seçeneğim yoktu
Ben yaşadığım tecrubeyi yazdım herkes aynı düşünmeyebilir
Kendimi hep telkin ettim

ama konu sahibinin duygusallıgına verıyorum o da haklı ve bir de çocuğu var sanırım
Hayat malesef koşuyor zaman koşuyor yürüyerek bile yetişemiyoruz
Düşünürek hep kaçırırız

olay bu yılmadan çabalamak olumsuzluklar elbette üzecek çoooooooook bile üzecek
Hayatın adaletini düzeltebılırmıyız?

Öncelikle basınız sağolsun.
Hayat kesinlikle adil değil.
Ancak herkesin de derdi başka başka.
Kimisi parasız kimisi işsiz kimisi çocuksuz kimisi sevgisiz.
Hayatta herseyi mükemmel görünen kişinin bile sorunu var.
Sorunu olmayan çok az kişi vardır dünyada
O yüzden neden neden neden diye sorgulamayın.

Öncelikle basınız sağolsun.
Hayat kesinlikle adil değil.
Ancak herkesin de derdi başka başka.
Kimisi parasız kimisi işsiz kimisi çocuksuz kimisi sevgisiz.
Hayatta herseyi mükemmel görünen kişinin bile sorunu var.
Sorunu olmayan çok az kişi vardır dünyada
O yüzden neden neden neden diye sorgulamayın.
Sorgulamiyorum sadece bazen o kadar aci cekiyorum ki hepsi bu...

Kimin ne yaşadığı yada yaşayacağı belli olmuyor ki.Benim dayım maddi durumları oldukça iyiydi.İstanbul da iyi bir semtte oturdu,yaşadılar.Fakat 1990 da 20 yaşında bir oğulları vefat etti.Arkasından 2003 de yengem beyin kanaması geçirdi,9 sene adeta çocuk gibi yaşadı.2018 de dayım da Alzheimer oldu 6 ay içinde oda vefat etti.
Bazen bende zaman zaman çok bedbin olmuşumdur.Uzun süre parkinson annemle ilgilendim.Yeri geldi yalnız bırakıp bir fatura yatırmaya çıkamadım[O zamanlar otomatik ödeme vs böyle yaygın değildi.]Zaman zaman düşünürdüm bir çocuğum olsa baksaydım kocaman olurdu.

Kimseden ay çok kötü demesini istemedistemem. Ne işime yarar bu? Ama bir derdimi yazınca ay utan herkes acı vekiyor nedir ya? Sen sus daha acılar var nedir? Kimseye kizdigi m da yok. Ne alaka bu yorumlar da pes

Konuyu baştan sona tekrar okudum, hiç kimse ama hiç kimse utan herkes acı çekiyor ya da sus daha acılar var yazmamış. Ben mi göremedim acaba dedim.

Yaşadığın şeyler çok çok çok ağır. Herşeyden önce en büyük felaketlerden biri, depremde ailenin tamamını kaybetmişsin. Bunlarla 16 yaşında başa çıkmak zorunda olmak kim bilir sana neler yaşattı. Hiçbirini anlamamız mümkün değil.

Annemin öldüğü gün caminin orada namazının kılınmasını beklerken, gelen geçen yaşlıları gördüm. Namaza geliyorlardı o kadar öfkelendim ki. Bunlar dururken neden benim 49 yaşında annem gitti diye bağırdım, sinir krizi geçirdim. Sonra kendime gelince kendimden utandım. Zaten peşinden anneannemi de kaybettim. Aynı değildi tabii ama o da çok acıydı.

Sana bu yüzden psikolojik tedavi al dedim ama o kadar öfkelisin ki kötü birşey yazdığımı zannettin. Olsun yaşadığın acılara veriyorum. Senin kötü olman bana birşey kazandırmaz aksine kendini daha iyi hissetmeni hayata tutunmanı isterim. Ferahlık diliyorum sana.

Sevgili milana benden yaşça büyüksünüz tecrübeleriniz empati yetenegınız elbette daha gelişmiştir....
Fakat herkes kendi yaşadığı tecrubeyi düşündüklerini yazıyor...

kendi adıma konuşmam gerekirse bazı durumlardan ötürü(başarısız olduğum gerekçesiyle) ailem bana dünyayı dar etti
Görüşmedim görüşmedik belli süre şuanda da çok iyi değiliz ama

acaba ölseler diye düşündüm en azından öldü de yok derdim
Hayat bana göre o zaman da adil değildi çünkü
Çevremdeki kimse bu olayı yaşamamıştı...
Resmen adam gibi arayıp sormadılar
Gittiğim yerde her hakarete maruz kaldım vs vs

sorgulamak sadece beni geri çekti hayatım için çabalamaktan başka seçeneğim yoktu
Ben yaşadığım tecrubeyi yazdım herkes aynı düşünmeyebilir
Kendimi hep telkin ettim

ama konu sahibinin duygusallıgına verıyorum o da haklı ve bir de çocuğu var sanırım
Hayat malesef koşuyor zaman koşuyor yürüyerek bile yetişemiyoruz
Düşünürek hep kaçırırız

olay bu yılmadan çabalamak olumsuzluklar elbette üzecek çoooooooook bile üzecek
Hayatın adaletini düzeltebılırmıyız?

Vandercim ,seni severim , cok akli basinda ve olgun bir genc kadinsin ama bu konular cok hassasdir , konu sahibi zaman zaman boylekonular aciyor ki acsin zaten , bu sekilde azicik bile rahatliyorsa ne mutlu bizlere
Bu konu empati yapilabilecek bir konu degil , evet hayat adil degil , evet hepimiz farkli farkli seyler yasiyoruz, burada anonim kimliklerimizle variz , hicbirimiz birbirimizin gercek hayatinda yasadiklarini bilmiyoruz
Kimbilir ne aci hayatlar var aramizda bilmedigimiz
Her konuda farkli yaklasima saygi duyarim , ama boyle bir konu cok aci , empati yapmak bile insanin kalbini sizlatiyor , dehsete dusuruyor , o yuzden bu tarz konularda konu sahibine sadece "seni anliyoruz" , "yanındayız"demek yeterli bence , en azindan biraz icini bosaltir , kendini iyi hisseder , gerisi bos bana gore , sen iyi bir kizsin , kirdiysam kusuruma bakma , biraz daha buyudugunde anlayacaksin beni 😉

Oncelikle herkesin kadinlar günü kutlu olsun❤ Bugün çok düşündüm gerçekten adil mi hersey?
Lise son sınıfta ailemi kaybettim, 4 ay önce canim kardeşimi kaybettim... Eşim aldattı boşandım. Sinama ise neyin bedelini ödüyor um? İsyan değil de ben de isterdim bir hafta sonu annecimin evinde bir kahvaltı etmek. Anneler gunubde anneme bir hediye almak isterdim. Annemin sesini unuttum ne acı birsey. Zor ya çok zor. Yalan dünyada tüm canlarim öldü gitti.
Ne kadar zor bir sınav 🙁😢 Allah sabır versin kuzum çeken bilir sadece .. ama maalesef adil değil hayat 😢😢

Vandercim ,seni severim , cok akli basinda ve olgun bir genc kadinsin ama bu konular cok hassasdir , konu sahibi zaman zaman boylekonular aciyor ki acsin zaten , bu sekilde azicik bile rahatliyorsa ne mutlu bizlere
Bu konu empati yapilabilecek bir konu degil , evet hayat adil degil , evet hepimiz farkli farkli seyler yasiyoruz, burada anonim kimliklerimizle variz , hicbirimiz birbirimizin gercek hayatinda yasadiklarini bilmiyoruz
Her konuda farkli yaklasima saygi duyarim , ama boyle bir konu cok aci , empati yapmak bile insanin kalbini sizlatiyor , dehsete dusuruyor , o yuzden bu tarz konularda konu sahibine sadece "seni anliyoruz" , "yanındayız"demek yeterli bence , en azindan biraz icini bosaltir , kendini iyi hisseder , gerisi bos bana gore , sen iyi bir kizsin , kirdiysam kusuruma bakma , biraz daha buyudugunde anlayacaksin beni 😉
Tesekkur ederim guzel yorumlarin icin.ilgili uyeyi gormezden geliyorum sorun yok. Ve hayat adil degil insanlar da adil esit degil. Bazi uyeler ozelden ve buradan destek olurken bazilarinin kalp yaralari disina vurmus yorumlari var. Herkes kalbinin ekmegini yesin. Sevgiler.

Öyle bir söz var ama ayet olduğunu bilmiyordum. Buraya yazılmaz ama ikili ilişkiler dışında nerdeyse hiç derdim olmadı. Nişanlandım, evlendim ayrıldım, şimdi yine evliyim bunlar üzdü tabi yıllardır ama çok da dert değil. Evladımızın olsun hayırlı sağlıklı dedim. Son üç yıldır derdim hiç yok şükür. Evladım da oldu. Ufacık dert var o da sütüm az, bebeğime yetsin diye duam. Allah bana dert vermiyor yani kaldıramayacak anlamında sanırım. Saçmaladım biraz
Allah bağışlasın da ne alaka bebeğinizle hiç anlamadım
Az önce konunuz vardı orda baya okuduk

Hahahah sağolun teşekkür ederim
Ama genelde sertim bu da hayatın bir cilvesi bana...
Ben bu konulara yazmasam iyi olacak tekrar teşekkür ederim

Hahahah sağolun teşekkür ederim
Ama genelde sertim bu da hayatın bir cilvesi bana...
Ben bu konulara yazmasam iyi olacak tekrar teşekkür ederim
Sert olman da senin hayat tecruben yuzunden , senin de yasadiklarin kolay degil , hayatta yasadiklarimiz bizi biz yapiyor ☺️

Oncelikle herkesin kadinlar günü kutlu olsun❤ Bugün çok düşündüm gerçekten adil mi hersey?
Lise son sınıfta ailemi kaybettim, 4 ay önce canim kardeşimi kaybettim... Eşim aldattı boşandım. Sinama ise neyin bedelini ödüyor um? İsyan değil de ben de isterdim bir hafta sonu annecimin evinde bir kahvaltı etmek. Anneler gunubde anneme bir hediye almak isterdim. Annemin sesini unuttum ne acı birsey. Zor ya çok zor. Yalan dünyada tüm canlarim öldü gitti.
Adil deil.Rabbim yar ve yardımcınız olsun.Ne soylenir bilmiorum.Çok mutlu olun.

Şimdi seninle aynı gün aynı anda doğan biri amerikada çok zengin bir ailenin tek bebeği olarak doğdu biri de afrikada susuzlukla savaşan bir ailede doğdu.Sen de böyle bir ailede türkiyede doğdun.
Başta seçemediğin şartlar var nasıl adil olabilir?

Yasamayana konuşmak kolay gelir.bem yaklaşık 2 sene önce babamı kaybettim aniden ve inanın şuan bile alıyorum.acisi aynı.sizin yaşadığınız ise benim acımin kaç katı.sabirlar diliyorum.kaldi ki işin icin de bir de boşanma travması var.belki alakasız olacak ama eşinize o kadar kızdım ki.zaten çok fazla acı yaşamış eşine neden bir de bunu yaşatır bir adam , daha çok üzerine titremesi gerekirken.
Olmuslerimiz geri gelmeyecek ama biz hergun onlara yaklaşıyoruz . Ben çok özlediğim anlarda bunu düşünüyorum.
Ama o gün gelene kadar da bizim gibi yarali kadınların hayatında adam gibi adamlar olmasının bize çok büyük destek olacağını düşünüyorum. Dilerim Allah sizi sarıp sarmalayacak adam gibi bir adam çıkarsın karşınıza.

Bence hayat adil değil bu tarz sorularında cevabı yok maalesef ben bazen neden doğdum hiç doğmasaydım a kadar gidiyorum bu sorular beni bunalıma sokuyor cevabı yok çünkü çok üzgünüm hem sizin hem kendim için

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X