• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hayat adil mi???

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Sanki kardeşinin ölümüyle annesizliği daha derinden hissetmeye başladın doğru mu? o kadar konuna şahit oldum burda kardeşinin ölümüyle sürekli anneni anıyorsun.
Irta zırta destek al diyenlerden değilim fakat senin gerçekten iyi bir psikologdan destek alman gerekiyor. yaşadıkların herkes için çok ağır burda imtihan, cennet, mükafat diyenler için bile..
Çünkü ailemden son kişiydi kardeşim. Ayrıca destek te alıyorum teşekkür ederim nezaket icin

Her imtihan zordur ama bence kabul edilmesi gereken iki imtihan vardır ki zorlarin şahidir biri can sağlığı canın aciyorsa kim ölmüş kim kalmış umrunda olmaz diğeri sevdiklerinin ölmesi caresizligin dibidir yapacak hiç bir şey kalmamıştır..şimdi bunların yanında kocam ilgi göstermiyor,k.validem bunu dedi eltim şunu giydi görümcem beni yedi çocuğum olmuyor dert değil seçimdir kocayı bosar san kvalide elti görümce derdinden kurtulursun çocuğun olmuyorsa bir yetimi sahiplenirsin biter..konu sahibinin sorunu büyük Allah güç versin ve evet her imtihan eşit değildir ama benim inanclarima göre herkesin cennetinde bir değildir mutlak ki büyük imtihan sahipleri yüksek mertebede ki cenneti hak ederler onu hak edenden olun inşallah..bazen hepimiz şüpheye düşüyoruz biliyorum ama inancımızı da kaybedersek boşluk bizi kara deliğinde yok eder kendinize bunu yapmayın .. Allah yolunuzu açık etsin..

burada bu konulara girmek yasak o yüzden daha fazla konuşmak istemiyorum.. ama isterseniz size Bi isim verebilirim özelden videolarına bakabilirsiniz tüm sorularınızın cevabını alırsınız yine böyle düşünürseniz o zaman konuşuruz..
Bana da yazar mısınız? ben de gün geçtikçe inancımı kaybediyorum, kimmiş bu merak ettim?

Her imtihan zordur ama bence kabul edilmesi gereken iki imtihan vardır ki zorlarin şahidir biri can sağlığı canın aciyorsa kim ölmüş kim kalmış umrunda olmaz diğeri sevdiklerinin ölmesi caresizligin dibidir yapacak hiç bir şey kalmamıştır..şimdi bunların yanında kocam ilgi göstermiyor,k.validem bunu dedi eltim şunu giydi görümcem beni yedi çocuğum olmuyor dert değil seçimdir kocayı bosar san kvalide elti görümce derdinden kurtulursun çocuğun olmuyorsa bir yetimi sahiplenirsin biter..konu sahibinin sorunu büyük Allah güç versin ve evet her imtihan eşit değildir ama benim inanclarima göre herkesin cennetinde bir değildir mutlak ki büyük imtihan sahipleri yüksek mertebede ki cenneti hak ederler onu hak edenden olun inşallah..bazen hepimiz şüpheye düşüyoruz biliyorum ama inancımızı da kaybedersek boşluk bizi kara deliğinde yok eder kendinize bunu yapmayın .. Allah yolunuzu açık etsin..
Teşekkür ederim beni anladiginiz için. ..

Bir de şey dicem. Yani körü körüne inançlı olmak kendi inandığın inancı asla ve kati ekeştirememek bana şey gibi geliyor, hani günümüz partizanlığı gibi. Abi Bi dur Bi düşün ya Bi eleştirel gözle bak. Tamam seviyorsundur inanıyosundur ama çok adil çok merhametli diye öğretilen yaratıcı , insanlar katledilirken kadınlar, kundakta ki bebeler işkencelere tecavüzlere uğrarken cokta merhametli değil demek ki.
Noldu ya foto gitti hesabı ölü taklidi yapıyor o sırada.

Biraz eleştirin biraz farklı bas acısıyla bakın.

İsyan ettiğim yok bu nerden çıktı. Herkes ana baba kaybedecek ama 16 yasinda bir gecede hepsini kaybetmek acı. Empati yapın ya
Vallaha gayet empati yaparak yazıyorum
Ama bize kızarak da bir şey olmaz diyorum ki acı ve üzücü olan şeyler için yardım alın lütfen ben gayet guzelce yazıyorum

ben buraya ayyy çok kötüüğ çokkk üzücü yazabılırım ki zaten çok kötü ve üzücü bence bu bir insanı daha kötü yapar

İsyan etmek kötü bir şey mi ? Herkes zaman zaman edebilir

Oncelikle herkesin kadinlar günü kutlu olsun❤ Bugün çok düşündüm gerçekten adil mi hersey?
Lise son sınıfta ailemi kaybettim, 4 ay önce canim kardeşimi kaybettim... Eşim aldattı boşandım. Sinama ise neyin bedelini ödüyor um? İsyan değil de ben de isterdim bir hafta sonu annecimin evinde bir kahvaltı etmek. Anneler gunubde anneme bir hediye almak isterdim. Annemin sesini unuttum ne acı birsey. Zor ya çok zor. Yalan dünyada tüm canlarim öldü gitti.

Yazdıklarını okuyunca gözlerim doldu. Annemle babam ayrıydı. Biz ananemlerde yaşadık annem bizi alıp baba evine döndü. Ananem hiç istemedi her Allah’ın günü istemediğini söylerdi biraz büyüdüm iş beddua etmeye sabahları okula giderken evsen kovmaya tatillerde psikolojik şiddetle evden kovardı. Annem çalışırdı annemi arardım babana git derdi.
Babama giderdim o da 3 gün sonra geri yollardı. Babam da istemezdi karısı da.
Ömrüm neden benim ailem yok diyerek geceleri dua ederek geçerdi.
Sabah kahvaltısı akşam yemeği ızdırap olurdu ağız tadıyla yemek yemeden 30 yaşıma geldim. 25 yasında evden cıktım iş Sahibi oldum. Evlendim aldatıldım şifdet gördüm.
Aile evine dönmedim. Gerçek aileler nasıl olurmuş yeni yeni görüyorum nasıl birlik içinde nasıl kenetlenmiş. Akşam yemeklerinde muhabbet edildiğini ben iki üç yıldır tanık oluyorum. Onlar da kavga ediyorlar ama bir aradalar. Zor zamanlarında da destekler. Üni hayatım beş parasız geçti. Nasıl oldu mezun oldum da işe girdim Anlamadım.
Hayatım hep sorgulamakla geçti neden benim hayatım böyle.
Babam öldü üzülemedim çünkü bi anım yok hiç bi paylasımımız yok. Tanımıyorum ki. Babaannem öldü. Buraya yazınca düşündüm hangi yıl öldüğünü hatırlayamadım.

O yüzden sizi çok iyi anlıyorum. Şu an kendi evimde bir başıma bilgisayarın başında vakit geçiriyorum uykum gelse de uyusam diye.
Çok basit istekler. Ailemle oturup çay içmek vs

Ha bu arada annem dışında kalan kişilerle görüşmüyorum. Ananem dedem ölünce değişti iyi davranmaya başladı ama artık dayanamıyorum onu görmeye.

Psikolojik destek de alıyorum. Ha işe yarıyor mu günü kurtarıyor.

Boyle oturdum size agladim bu aksam konuyu simdi gordum. Basit aile esleriyle kiyasiya verdigim anlamsiz savas geldi aklima. Oysa annem hayatta babam hayatta kardesim hayatta. Bende melek ablami kaybettim benimde kayiplarim var tabiki. Ama size cok uzuldum.hayatin sana cok guzel seyler getirecegine inaniuorum.belki cok iyi bir esin guzel evlatlarin olur. Belki annenin boslugu az da olsa dolar. Cok cok dua edicem size.kendime ettgm gibi. 🤲

Vallaha gayet empati yaparak yazıyorum
Ama bize kızarak da bir şey olmaz diyorum ki acı ve üzücü olan şeyler için yardım alın lütfen ben gayet guzelce yazıyorum

ben buraya ayyy çok kötüüğ çokkk üzücü yazabılırım ki zaten çok kötü ve üzücü bence bu bir insanı daha kötü yapar

İsyan etmek kötü bir şey mi ? Herkes zaman zaman edebilir
Kimseden ay çok kötü demesini istemedistemem. Ne işime yarar bu? Ama bir derdimi yazınca ay utan herkes acı vekiyor nedir ya? Sen sus daha acılar var nedir? Kimseye kizdigi m da yok. Ne alaka bu yorumlar da pes

Yazdıklarını okuyunca gözlerim doldu. Annemle babam ayrıydı. Biz ananemlerde yaşadık annem bizi alıp baba evine döndü. Ananem hiç istemedi her Allah’ın günü istemediğini söylerdi biraz büyüdüm iş beddua etmeye sabahları okula giderken evsen kovmaya tatillerde psikolojik şiddetle evden kovardı. Annem çalışırdı annemi arardım babana git derdi.
Babama giderdim o da 3 gün sonra geri yollardı. Babam da istemezdi karısı da.
Ömrüm neden benim ailem yok diyerek geceleri dua ederek geçerdi.
Sabah kahvaltısı akşam yemeği ızdırap olurdu ağız tadıyla yemek yemeden 30 yaşıma geldim. 25 yasında evden cıktım iş Sahibi oldum. Evlendim aldatıldım şifdet gördüm.
Aile evine dönmedim. Gerçek aileler nasıl olurmuş yeni yeni görüyorum nasıl birlik içinde nasıl kenetlenmiş. Akşam yemeklerinde muhabbet edildiğini ben iki üç yıldır tanık oluyorum. Onlar da kavga ediyorlar ama bir aradalar. Zor zamanlarında da destekler. Üni hayatım beş parasız geçti. Nasıl oldu mezun oldum da işe girdim Anlamadım.
Hayatım hep sorgulamakla geçti neden benim hayatım böyle.
Babam öldü üzülemedim çünkü bi anım yok hiç bi paylasımımız yok. Tanımıyorum ki. Babaannem öldü. Buraya yazınca düşündüm hangi yıl öldüğünü hatırlayamadım.

O yüzden sizi çok iyi anlıyorum. Şu an kendi evimde bir başıma bilgisayarın başında vakit geçiriyorum uykum gelse de uyusam diye.
Çok basit istekler. Ailemle oturup çay içmek vs

Ha bu arada annem dışında kalan kişilerle görüşmüyorum. Ananem dedem ölünce değişti iyi davranmaya başladı ama artık dayanamıyorum onu görmeye.

Psikolojik destek de alıyorum. Ha işe yarıyor mu günü kurtarıyor.
Ben de sana kiyamam. Cok üzüldüm. Birlikte bir çay içmek bile yok biz gibiler için ne acı. Herşey gönlünce olsun❤

Başınız sağolsun.
Hiç adil değil.
Hepimiz sırayla tadacağız ölümü.
Beni de en çok ufak bebeklerin çocukların anne veta babaları ölünce adaletsizlik duygusuyla kaplanırım.
Mesela bir öğrencimin annesİ oldukça ufakken vefat etmiş. Sonradan babası evlenmiş iyi bir kadınla. Çok mutlular. Anne diyor hatta kendi isteğiyle. Ama bazen soruyormuş, öz anne gibi
Olmaz değil mi? Mutlaka daha az seviyordur değil mi diye. O sorgulamaları beni hep kahreder. Yine bir arkadaşımın eşi 1,5 yaşındayken çocukları vefat etti. Gittikleri psikoloğun daha ufak demesi üzerine her yerden fotoğraflar kaldırılmış. Ama yine de bazen soruyormuş. Henüz 2,5 yaşında. Öyle üzülüyorum ki düşündükçe.
Hayat gerçekten çok adaletsiz.

Konu sahibi, sizi simsiki kucaklamak istiyorum.

Hayat adil degil. Beni ailemle sinayan, bana yapayalnizligi reva goren hayat hic adil degil. Yasiyorum da nasil yasadigimi bana sorun siz. Kafami yastiga her koydugumda bir gunu daha bitirmenin huzurunu yasiyorum. Bu hayatin sonsuz olmadigini bilmek beni teselli eden tek sey.

Konu sahibi, sizi simsiki kucaklamak istiyorum.

Hayat adil degil. Beni ailemle sinayan, bana yapayalnizligi reva goren hayat hic adil degil. Yasiyorum da nasil yasadigimi bana sorun siz. Kafami yastiga her koydugumda bir gunu daha bitirmenin huzurunu yasiyorum. Bu hayatin sonsuz olmadigini bilmek beni teselli eden tek sey.
Yemin ederim düşüncelerime tercüman oldunuz. Sevgiler...

Oncelikle herkesin kadinlar günü kutlu olsun❤ Bugün çok düşündüm gerçekten adil mi hersey?
Lise son sınıfta ailemi kaybettim, 4 ay önce canim kardeşimi kaybettim... Eşim aldattı boşandım. Sinama ise neyin bedelini ödüyor um? İsyan değil de ben de isterdim bir hafta sonu annecimin evinde bir kahvaltı etmek. Anneler gunubde anneme bir hediye almak isterdim. Annemin sesini unuttum ne acı birsey. Zor ya çok zor. Yalan dünyada tüm canlarim öldü gitti.
Başınız sağolsun malesef insanların kurduğu bir düzende yaşıyoruz. Herşeyi Yaradanda aramıyorum Allah bizi yarattı ve imtihana bıraktı insanlarla iyiyi kötüyü yaşıyoruz ve olgunlaşıyoruz tecrübe ediyoruz. İnsanız herşeyi kabul edemiyoruz , herşeyden derste alamayabiliyoruz hatalı kullarız. Ölüm de bir gerçek veya diğer acılarda insanların düzgününe denk gelemeyedebiliyoruz ihanet edilip bırakılabiliyoruz malesef kimse bizi yerden kaldırmayacak bunları tüm tatlı ve acı gerçeklerle kabul edip yürümemiz gerekiyor Umarım sizi destekleyecek güzel insanlarla dolu bi hayatınız geçer mutlu bir ömrünüz olsun

Yahu bugun kk da dehset yorumlar goruyorum gercekten

Annesinin hastaligina uzulen uyeye ya olseydi annen diye kiziliyor , tum ailesinin vefatına uzulen uyeye de ee daha ne buyuk acilar var deniyor

Allah gercekten akil , fikir yaninda vicdan , merhamet versin herkese

Konu sahibi arkadasim , ne zaman senin yorumunu ya da konunu gorsem icim sizliyor , hayat hic adil degil gercekten , evet hepimiz sinaniyoruz , hepimizin derdi var ama bana gore dertlerin en buyugu evlat acisi ( evlerden uzak , allah kimsenin basina vermesin ) ikincisi de anne, baba ya da kardes acisi ki sen hepsini birden yasadin omrunde

Hicbir soz senin acini dindirmez , uzuntunu almaz , sadece seni her gordugumde dua ediyorum senin ve ailen icin , bilesin istedim , huzur icinde yatsin ailen

Bir de şey dicem. Yani körü körüne inançlı olmak kendi inandığın inancı asla ve kati ekeştirememek bana şey gibi geliyor, hani günümüz partizanlığı gibi. Abi Bi dur Bi düşün ya Bi eleştirel gözle bak. Tamam seviyorsundur inanıyosundur ama çok adil çok merhametli diye öğretilen yaratıcı , insanlar katledilirken kadınlar, kundakta ki bebeler işkencelere tecavüzlere uğrarken cokta merhametli değil demek ki.
Noldu ya foto gitti hesabı ölü taklidi yapıyor o sırada.

Biraz eleştirin biraz farklı bas acısıyla bakın.

Inanca bakış acınız bu olduğu için zaten farklı bir yol seciyorsunuz. Ki saygı duyuyorum.
Sizin saçma buluyor olabilirsiniz, azıcık düşünün, mantikli degil diyip, aslinda inananlarin aklını aşağılamayın, hoş olmuyor.

Eğer inancı akıl ile ararsanız, mantığa uydurmaya çalışırsanız, bir yerde tıkanıp kalmasından daha normal hic bir şey yok.
Ki bu da tercih olan kısmı zaten.
Gönül işi, kalp, ruh, ihtiyaç, aşk, olarak bakarsanız, zaten bir çoğunun elle tutulur karşılığı yok.

Her şey zıddı ile kaimdir.
Kötülük olmasa, iyilik yada iyi olani anlamazdik.
Tecavüze uğrayan çocuk, dünyanın diğer yanında ac kalan çocuk, hepsinin hesabını biz de vereceğiz eğer düşündüğünüz buysa.
Elimizden geleni yapmadıysak, evimizde atılan ekmegin, elimiz uzanıyorken, uzatmadigimiz çocuğun acısının, hepsinin hesabını vereceğiz. Eğer adalet arıyorsanız, isyanınız buna ise, inanan icin sadece 60-70 yılla bitmeyeceği için, ben de sizi daha genis bakmaya davet edeyim o vakit.

En basiti,
Hani toplumsal duyarlılık için gizli kamera çekimleri var ya,
Eziyet edilen birine insanların nasıl sessiz kaldığı vs.
Heh iste
Orada o gün çekim olduğu bilinse, herkes sahip çıkar magdura.
Ama 10 kişiden hatta 20 kişiden 1i Çıkıyor
Geri kalan 19u icin ne kadar utanc verici öyle değil mi?
Şimdi her acı ceken için ne kadar utanmamız gerektiğini varın siz hesaplayın.
O Kamera hep crkiyor cunku.
Niye acı çekiyor demek yerine,
Ben ne yapabilirim, daha yapıcı olacaktır.
Aksi sadece kolaya kaçmak.

Başınız sağolsun malesef insanların kurduğu bir düzende yaşıyoruz. Herşeyi Yaradanda aramıyorum Allah bizi yarattı ve imtihana bıraktı insanlarla iyiyi kötüyü yaşıyoruz ve olgunlaşıyoruz tecrübe ediyoruz. İnsanız herşeyi kabul edemiyoruz , herşeyden derste alamayabiliyoruz hatalı kullarız. Ölüm de bir gerçek veya diğer acılarda insanların düzgününe denk gelemeyedebiliyoruz ihanet edilip bırakılabiliyoruz malesef kimse bizi yerden kaldırmayacak bunları tüm tatlı ve acı gerçeklerle kabul edip yürümemiz gerekiyor Umarım sizi destekleyecek güzel insanlarla dolu bi hayatınız geçer mutlu bir ömrünüz olsun
Cok tatlisiniz çok teşekkürler

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X