Hayat bazen çok zor...

gulrecelim

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
15 Temmuz 2020
3.485
En iyi cevaplar
2
6.357
108
31
Sömürülmeden çalışmak, normal kapasitede çalışarak bir yerlere gelmek imkansız mı. 3 yıl olacak mezun olalı düzgün bir iş bulamıyorum. Ne kamuda ne özelde. Üstelik hem ben hem eşim bulamıyoruz. Neye elimizi attıysak kuruyor resmen. 2 ay şarküteride çalıştım dayanamadım hasta oldum resmen ayrıldım, şimdi de çağrı merkezine girdim daha 4. günüm. Yaşama sevincimi elimden aldılar resmen. 4 gündür sürekli mesai 5 dakika dinlenme yok 10 dakikada yemeğini yiyip işinin başında olman lazım. Akşama parmağımı kaldıracak halim kalmıyor. Başka işler bak demeyin arkadaşlar çünkü yok..... Kendinizi geliştirin hele hiç demeyin eşek gibi çalışırken nasıl kendimi geliştirebilirim ki. Halim mi kalıyor. Üstelik para da yoksa. Eşime ciddi bir mobing uygulanıyor istifa etsin diye. Gene de istifa edemiyor işe gidiyor çünkü başka iş yok. Zaten aldığı para da çok bir şey değil. Ben şimdi bu adama nasıl diyeyim işten ayrılmak istiyorum yıldım diye. Daha iki günde. Desem zaten anında çık der ama eşim de insan ona da kıyamıyorum. Elinden gelenin fazlasını yapmak için sürekli didiniyor çırpınıyor. Kaç aydır mobing altında çalışıyor. Yarın işten çık demeyeceklerinin garantisi de yok. Tüm yükü eşime nasıl yükleyeyim. Ama yapamıyorum artık. Ağlamaya dahi zamanım ve yerim yok. Ne zaman rahat bir hayata kavuşacağız. Sağlığımız için şükürler olsun elbette isyan etmiyorum ama 27 yaşımda kendimi 50 yaşında gibi hissediyorum. Çok yorgunum anlatamam. Karışık yazmış olabilirim belki kafam çok dolu sadece anlatmak istedim. Ben matematik öğretmeniyim eşim makine mühendisi ikimizinde ataması az. B grubundan da 90 üstü alamıyoruz

Son düzenleyen: Moderatör:
Bölümünüz nedir bilemiyorum ama evet iş bulmak çok zor.
Dışarıdan bakıldığında atamam çok gibi görünen ama mezun sayısı da bir o kadar fazla olduğu için işsizim. Kpss olmadı, özel sektör şartlarını çok iyi bildiğim için kpssyi denemek istedim.

Daha öncesinde öğrenciyken dahil özel sektör tecrübem oldu. Şunun size söyleyebilirim. Bir ile adaptasyon süreci olur. Bu kimi insanda 10 gün kimisinde 1 ay. Bir şekilde şartlar mecbur olunca dayanmak durumundayız. Yada eşinizle bir karar alıp kpss için kendinizi iyice sıkmanız gerekiyor.

Size iş bulacak bir yorumum yok ama gerçekten merak ediyorum gebeliğe hazırlık kısmında mesajlarınız var, motivasyonunuz nedir? Eşiniz doğru düzgün maaş almıyor, siz işinizden memnun değilsiniz ne olacak belli değil, 3 yıl önce mezun olmuşsunuz iş bulamamışsınız birikim yok, kendinize bile yetemiyorsunuz besbelli. Eleştirmek için sormuyorum gerçekten merak ediyorum neden çocuk yapmak için acele ediyorsunuz?

Esiniz neden is aramiyor. Daha onceden istifasini istediklerini yazmıştınız. Kucuk bir şehirde falan misiniz. Suanda işçi çıkarımlarindan dolayi piyasa hareketlendi ben 2 haftada 3 yere cagirildim.

Vaktim az birçok hormonsal problemim var. Yumurtalıklarımda da sorunlar var uzun uzun anlatamayacağım. Doktorum 1 sn bile beklememem gerektiğini belirtti. Merakınızı giderbildim mi?

Vaktim az birçok hormonsal problemim var. Yumurtalıklarımda da sorunlar var uzun uzun anlatamayacağım. Doktorum 1 sn bile beklememem gerektiğini belirtti. Merakınızı giderbildim mi?
Pek değil açıkcası. Yani siz vaktiniz az diye kendinizin zorla yaşadığı bir koşula sırf istiyorsunuz diye bir çocuk getireceksiniz. Aklım almıyor bu mantığı

Sevgili meslektaşım, özelde çalışan bir öğretmen olarak seni çok iyi anlıyorum. Özel ders ilanları versen mi acaba? Özel ders saati ücretleri güzel oldukça. Çağrı merkezi aşırı yorucudur Allah kolaylık versin..

Doktorunuz çocuğa hangi parayla bakacağınız hakkında bir fikir de verdi mi?

Kapitalizmin dibine vurduğumuz şu zamanda ne yazık ki rahat çalışarak çok para kazanılacak iş yok. En yorucu işlerin bir çoğu asgari ücretli. O yüzden eğer çalışmaya gönlünüz yoksa baştan konuşun eşinizle, geceleri taksiye falan çıksın, çocuğa baksın…

Pek değil açıkcası. Yani siz vaktiniz az diye kendinizin zorla yaşadığı bir koşula sırf istiyorsunuz diye bir çocuk getireceksiniz. Aklım almıyor bu mantığı
Herkes herkesi anlamak zorunda değil. Aklınızın mantığınızın aldığı konulara yorum yaparsınız, teşekkür ederim

çocuk sahibi olunca ne olacak? daha şimdiden havlu atmışsınız, ağlamaya bile zamanım yok eşime yüklenemem diyorsunuz.

çocuk olunca çalışamayacağınıza göre bütün yükü eşinizin omuzlarına yüklemiş olacaksınız, bir de çocuk.

çalıştınız diyelim, ağlamaya vaktiniz olmayan bir iş hayatında çocuğa kim bakacak, o kadar çocuk çocuk diye paralanmış olmanın ne anlamı kalacak?

Etlibamya ben baska birseyi merak ediyorum, gecen seferde sorununun direk çözümünü atmıştım cevap verme tenezzülunde bulunmadin. Simdide konunun dışındaki tartışmaya katılmak daha cazip geliyor gibi davranıyorsun. Esin meslektaşım yardımcı olmaya çalışıyorum ama senin pek oyle bir niyetin yok gibi.

Konu sahibi arkadaşım yorumlara sinirlenmişsin ama bir bakıma haklı yorum yapılmış. Hamile kalsan o bebeğe nasıl bakmayı planlıyorsunuz gerçekten? Doğumdan sonra çalışmak istesen bile çalışamayacaksın, eşinin iş durumu da sallantıda?
Madem işinden memnun değilsin, başka iş bulmaya bakacaksın, en mantıklı çözüm bu. Ayrıca işteyken iş daha kolay bulunuyor. Gönlünce bir iş bulmanı dilerim.

Gözümden kaçmış olabilir. Buyrun ?

Bebek istemenizi yadırgayan arkadaşlara kızmayın çünkü haklılar.
Konu başlığınız ‘hayat bazen çok zor.’
Bu zorluğa bir de çocuk eklemek mantıklı mı?
Kaldı ki çocuk çoğu zaman en yolunda giden evlilikleri bile sarsıyor.
Hormonlar, harcamaların artması, çocuk bakımında yaşanan anlaşmazlıklar, ailelerin sürece dahil olması vs. derken çiftler arasında çatışmalar çıkıyor.
Sizde maddi sıkıntı, işsizlik zaten var.
Bu durumda bebek sahibi olmayı ertelemek en doğrusu.
Gerekirse tüp bebek yaptırırsınız ilerde.

2010 ilk mat mezunuyum mezun olalı 11 atanalı 9 yıl olmuş çok uzak kaldım belki piyasaya bilmiyorum eşim de 2002 elek-elekt. Mezunu. piyasaya uzak kalmış olabiliriz, o yüzden bilmeyerek soruyorum. Bölümleriniz çok iyi nasıl iş konusunda sıkıntı yaşıyorsunuz üniversiteleriniz mi vasat altı. Kamu olmasın özelde çok iyi pozisyonlarda çalışabilirsiniz. Gerçi İstanbul için konuşuyorum ben bulunduğunuz şehri bilemiyorum. Durumunuza üzüldüm umarım gönlünüze göre işler bulursunuz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…