Hayat Beni Neden Yoruyorsun..

Maalesef arkadaşım senedin üstünde nakten yazıyorsaki muhtemelen nakten yazıyordur o senet için borç para verdim karşılığında senet aldım derler. malen yazılmış olsaydı durum biraz daha farklı olurdu. malzeme almak istedim senedi verdim malzeme teslim edilmedi diyerek dava açabilirse kazanma şansı olur. ama adamlar taktıysa kafaya onuda kılıfına uydururlar.

benzer durumu bende yaşıyorum şuan daha fazla meblağ ve bunların içinde imzalaış olduğum çekte var. (çek de hapis kararı var). ben kötü ayrılmadım eski işyerimden o yüzden biraz içim rahat ödeneceği ile ilgili. mahkemem devam ediyor. haziranda davam var. büyük ihtimal çekle ilgili karar çıkacak. öyle ki çıkan bu karar yüzünden stajım yanabilir. bendeevden gelen her telefonda acaba birşey mi oldu diye yüreğim ağzıma geliyor. dua ede ede açıyorum telefonu birşey olmasın diye.

senin konunda anlamadığım birşey var. şirketi senin imzan olmadan kapatamazlar. iyice araştır bu durumu. şirkette anladığım kadarıyla hissen var. içini karartmak gibi olmasın ama vergi dairesi sigorta vb kamu alacaklarında sermayen kadar sorumlusun. şirketin kapatılıp kapatılmasığını net öğren. senin imzan olmadan kapatma işlemi yaptılarsa dolandırıldığına dair bir ipucu olabilir bu.
aklına takılan birsey olursa yardımcı olmaya çalışırım.

Siz yine işin hukuki boyutunu araştırmaya devam edin, ama benim anladığım, bu parayı bir şekile ödetecekler size, maalesef. Onun için, bence, mutlaka ailenize olayı daha etraflı olarak anlatın. Onlar zarar görmesin istiyorum diyorsunuz ama, evinize haciz falan gelse, aileniz bir şekilde bundan haberdar olup daha da fazla üzülebilir. Belki onların aklına bir çare gelir. Bankadan çekilecek krediyi ödeme gücünüz varsa, belki sizin yerinize aileden biri çekebilir, siz ona ödersiniz.

12,500 Tl. tabi ki az bir para değil, dengeleri fena halde bozacaktır, ama bütün hayatınız boyunca da sırtınızda taşıyacağınız bir kambur olamaz diye düşünüyorum. Tabi bu arada, dost bildiklerinizin, erkek arkadaşınızın davranışları da işe tuz biber ekmiş, ama moralinizi yüksek tutmaya çalışın. Neticede eliniz ekmek tutuyor, bir işiniz var.

Yukarıda da dediğim gibi, ailenlenizle konuşun bana kalırsa, daha sonra olmadık bir şekilde duyarlarsa, onlar için daha büyük bir şok olabilir.

canım sen kaç yaşındasın.Yani tam olarak bütün yorumları okuyamadım ama.18 den küçüksen senet geçersiz.Yok büyüksende sanırım büyüksün gelen tebligatı ailen almasın.Kalmıyor burda desinler.Muhtarda kaydın varsada tebligatı muhtara yapsınlar.Hacize gelirlersede adına kayıtlı bir fatura yoksa eve gelen annenlerin evinde haciz işlemi yapamazlar.yaşın reşit olduğu için.Komşularıda uyarın burda kalmıyor desinler belki sorarlar.ay neyse ben yazıyorum burdan saana bunları sonra başıma birşey gelmesin.gerçi öğrenmişssindir herşeyi ama.

Bir arkadaşım yüzünden bir işe girdim canım ama şirket yeni kurulduğu için tecrübe sahibi kimse olmadığından ve bende işi bildiğim için beni zorla işin içine soktular fakat benim şirket için hiç sermayem olmadığından bana senet imzalattılar sözlü olarakta kesinlikle teminat senedi olduğunu iş yapıldıkça ordan kesinti olacağını söylediler.Bende saf gibi inandım orda 5 ay çalıştım bu süre boyunca ne ordan 5 kuruş alabildim nede istediğim gibi işleri yönetmeme izin verdiler..En sonunda ben bir tartışmadan dayanamadım onlarda beni kovmaktan beter ettikleri için ayrıldım şirketten..O senedin üstünde teminat senedi yazmıyodu ama alacaklı ve tarihte yazmadılar zaten harici olarak istemeyeceklerine söz verdikleri için..Şimdide benim okadar zararım yetmezmiş kimi o senedi hiç tanımadığım birine vermişler adamda senedi bankaya ciro etmiş...Hiç başıma böyle bişey gelmemiştiki nerden bilirdim böyle çakallık yapacaklarını beni dolandıracaklarını..Kafayı yiycem düşünmekten :14:

senedin daha vadesi gelmedi sanırım arkadaşım. şöyle bir öneride bulunabilirim eğer vadesi gelmediyse. ulaşabilirsan senedi bankaya verenlerle görüş. bu senedin ödenmeyeceğini hukuki yollara başvuracağını söyle. adamlar panik yapacaklardır ve senedi aldıkları adama ulaşmaya çalışacaklardır böyle bir durum var diye. senedi değiştirin derler büyük ihtimalle.(tabi bu adamlar kendi adamları değilse.) (adamların telefonunu muhtemeln bankadan alabilirsin.)(adamlar ortada yoksa yapacak birşey olmuyor tabi. ama kimin kimle nasıl bir bağlantısı olduğunu bilemezsin en azından şansını dene.)

Son düzenleme:
Canım onlar zaten muhtemelen kendilerinin borçlu olduğu birisine vermişler senedi çünkü ben adamı hiç tanımıyorum ama bide onların adamıysa falanda şüphelenmiyor değilim..Acaba adama ben dava açıcam falan desem cayma durumu olabilirmi?
Yoksa savcılığa zaten suç duyurusunda bulunmayı düşünüyorum çünkü böyle eli kolu bağlı bir şekilde durmaklada elime birşey geçmiyor daha çok kendi kendimi yiyorum..

goknur85
canım sen kaç yaşındasın.Yani tam olarak bütün yorumları okuyamadım ama.18 den küçüksen senet geçersiz.Yok büyüksende sanırım büyüksün gelen tebligatı ailen almasın.Kalmıyor burda desinler.Muhtarda kaydın varsada tebligatı muhtara yapsınlar.Hacize gelirlersede adına kayıtlı bir fatura yoksa eve gelen annenlerin evinde haciz işlemi yapamazlar.yaşın reşit olduğu için.Komşularıda uyarın burda kalmıyor desinler belki sorarlar.ay neyse ben yazıyorum burdan saana bunları sonra başıma birşey gelmesin.gerçi öğrenmişssindir herşeyi ama.

canım 27 yaşındayım..bende bir avukattan böyle bir bilgi alarak aileme zaten söyledim benim adıma gelen bir evrak olursa kesinlikle kabul etmeyin diye ama başka bir avukatta sen tebligatı almasan bile muhtara gönderilen tebligatı sen almış sayılırsın ve ikamet ettiğin evde sana ait bişey olmasa bile ortak ikametgah olduğu için eşyaları haczedebilirler dedi bende ne yapacağımı şaşırdım birisi iyi bişey söylese başka biri kötü bişey söylüyor ondan bende düşünmekten hiç faaliyete geçemiyorum..Attığım adımın yanlış olmasını istemiyorum bu saatten sonra hata yapma şansım kalmadı çünkü :14:

Canım onlar zaten muhtemelen kendilerinin borçlu olduğu birisine vermişler senedi çünkü ben adamı hiç tanımıyorum ama bide onların adamıysa falanda şüphelenmiyor değilim..Acaba adama ben dava açıcam falan desem cayma durumu olabilirmi?
Yoksa savcılığa zaten suç duyurusunda bulunmayı düşünüyorum çünkü böyle eli kolu bağlı bir şekilde durmaklada elime birşey geçmiyor daha çok kendi kendimi yiyorum..

goknur85

canım 27 yaşındayım..bende bir avukattan böyle bir bilgi alarak aileme zaten söyledim benim adıma gelen bir evrak olursa kesinlikle kabul etmeyin diye ama başka bir avukatta sen tebligatı almasan bile muhtara gönderilen tebligatı sen almış sayılırsın ve ikamet ettiğin evde sana ait bişey olmasa bile ortak ikametgah olduğu için eşyaları haczedebilirler dedi bende ne yapacağımı şaşırdım birisi iyi bişey söylese başka biri kötü bişey söylüyor ondan bende düşünmekten hiç faaliyete geçemiyorum..Attığım adımın yanlış olmasını istemiyorum bu saatten sonra hata yapma şansım kalmadı çünkü :14:
senin muhtemelen muhtarda kaydın vardır dimi.Ailen kızım burda yaşamıyor bizde görşmüyoruz derse postacı muhtara gider.Muhtarda kaydın olduğu için muhtar tebligatı mecburen alır.Baban gidip mhtrdan bu tebligatı almasın sende dahil olmak üzere.Ortak mesken die birşey yok canım :)sen 27 yaşındasın.Orda kalmak zorunda değilsin.Hacize gelince annen bilmiyorum nerde olduğunu yok görüşmüyoruz desinler.içeri almasın annen.giremezler evinize.Zaten tebligatı muhtar aldığı için içeriye zorla giremezler.En kötüsü memurlar polis alıp eve evrak araştırmaya girerler mesela doğalgaz elektirik su faturası gibi.Mesela bir eşyanın faturası gibi.Kendi şahsına ait bir fatura bırakma evde tamammı.Bunlardan birisini bulamazlarsa hiçbirşey olmaz merak etme.Dediğim gibi komşularada tembih edin olsun bitsn.Bu borç herzaman karşına çıkar onuda bil.Kendini düzeltene kadar bu çareler var tamammı cnm.

Avukatlar eşyalar babanın üzerine olsada haciz gelebilir dediği için ben kokrtum canım yoksa ben evdekilere ve apartmanda bikaç kişiye dedim zaten benim adıma evrak gelirse yada beni soran olursa ben burda oturmuyorum deyin diye tembihledim onlarda haksızlığı bildikleri için az çok destek olucaklar ama haciz memurları falan gelirse o koyar işte bana yoksa benim eve hiç fatura gelmez zaten benim adıma sadece kredi kartlarım var onlarında bütün ekstrelerini iptal ettim hiç fatura gelmiyor..Ben ailemi öyle bir duruma sokmak istemem ama en azından geçici olarak bundan başka bir çözümde bulamadım tabiki :14:
Saol canım birazda olsa içim rahatladı..

Avukatlar eşyalar babanın üzerine olsada haciz gelebilir dediği için ben kokrtum canım yoksa ben evdekilere ve apartmanda bikaç kişiye dedim zaten benim adıma evrak gelirse yada beni soran olursa ben burda oturmuyorum deyin diye tembihledim onlarda haksızlığı bildikleri için az çok destek olucaklar ama haciz memurları falan gelirse o koyar işte bana yoksa benim eve hiç fatura gelmez zaten benim adıma sadece kredi kartlarım var onlarında bütün ekstrelerini iptal ettim hiç fatura gelmiyor..Ben ailemi öyle bir duruma sokmak istemem ama en azından geçici olarak bundan başka bir çözümde bulamadım tabiki :14:
Saol canım birazda olsa içim rahatladı..

en kötü ihtimalle alabilirler tbiki ama baban eşyalar gittikten hemen sonra icra hukuk mahkemelerine dava açacak.Bu eşyalar bana aittir kızım bizimle kalmıyor.Nerde olduğunu da bilmiyoruz diyecekler.Giden eşyalarında faturalrını gösterip eşyaları tekrar geri alacaklar.Mahkeme masraflarıda ödemezssiniz.Ama dediğim gibi bu borç senin arkadaşım herşekilde çıkacak karşına.Evlensen evine gelirler.Kaç yıl geçerse geçsin önemli değil.Bir şekilde çaresine bak olurmu.Bunlar geçici hep.Bunlarıda belirteyimde.Ona göre tedbirini al.Bir sürü faizide çıkar bunun sonra.Bir çare bul inş.Allah yardımcın olsun tekra.Hayat bu oluyor bezen böle aksilikleR.Ders aldıysan saorun yok.

canım ben bir arkadaşıma sordum kendimde araştırdım ben yanlış biliyormuşum.Dediklerim olmuyormuş malesef.Sen en iyisi bir avukatla görüş.en güzeli bu.Kusura bakma yanlış bilgilenirdiğim için.Araştırmadan sana sölemiştim.

Önemli değil canım ben her halükarda bir avukata danışıp hareket etmeyi düşünüyorum zaten..Çünkü her avukatta farklı şeyler sölediği için artık kendimi farklı doktorlara gidipte her birinden farklı teşhis çıkan hasta gibi hissediyorum :14: Allah büyüktür elbet bulucam bir çözümünü yada zaman kazanmanın yolunu

arkadaşım bu durumu bir an önce halletmeye bak.çünkü sonra avukatı faizi bilmem nesi eklenirse aman kabarmasın.
iyi diyorsun da nasıl halledeyim dersen.bence eğer durumları varsa yani bu parayı çıkartıp verebilirlerse ne kadar istemesen de bence ailenden iste.anlat annene babana kandırıldım de,amacım sizi rahat ettirmekti de,ne bileyim böyle yapacaklarını de.söylemek zor biliyorum ama onlar da bu durumda söylemeni isterlerdi emin ol.
bir de çok üzülüp hasta etme kendini.herkes hata yapar.herkesin hayatında en bir kez kazık yemişliği vardır.12000 de sağlığından önemli değil yani.halledilir bir şekilde.ben yerinde olsam anneme babama söylerdim.

goknur85

Avukat doğru söylemiş.Önceden evet tebligatı birisi almadığı zaman dönüyordu ama kanun değişti artık evde birisi olmasa almasa bile muhtarlığa gider.Senin eline geçmiş olsada olmasada işleme girer.Önceden bu şekilde değildi ama yeni kanunla böyle bir düzenleme gelmiş.Haciz konusu hakkında tam bilgim yok açıkcası ama senedi alan kişiye ulaşıp ödemeyeceğini söyleyebilirsin eğer borca karşılık aldıysan aralarında sorun olacaktır buda sana zaman kazandırır en azından.Kendi adamları olsada senin ödemeyeceğini öğrendiklerinde farklı yollar düşünecekleri için yine zaman kazanmış olursun.Ama her ne olursa olsun ailene konuyu açmalısın bence belki senin için kredi çekebilirler Kolaylıklar diliyorum sana

özel mesaj hakkım yok arkadaşım o yüzden burdan yazacağım.

Davayı açan ben değilim. çek yüzünden bana dava açıldı. benim durumum fazlası ile karışık. çeklerde senetlerde benim imzam olduğu için itiraz etme şansım yok. Senetle ilgili dava ne kadar sürer tam bilmiyorum. ama düşün çekteki süre nerdeyse 3 yıl. belkide aşacak bu süreyi Temyizle beraber. temyizden sonra hapis kararı yüzde yüz çıkacak. ben suan sabretmeye çalışıyorum. Senetle ilgilide imzan varsa senedi sana öyle yada böyle ödettirmeye çalışacaklar. ama senet üzerinde 2 farklı yazı stili varsa yani bir kısmını sen bir kısmını başka biri doldurduysa süreç biraz daha uzar.
ben kendi durumla ilgili avukatla görüştüğümde kazanma şansımız çok düşüktü hatta direkt kazanamayız dedi.

Sen ilk önce senedi bankaya verenlerle görüş. arkada kaç ciro olursa olsun zincirleme hepsini bağladığı için hepsi birbirine senetle ilgili bilgi verecektir. 3. şahısları ilgilnedirmesede bu konu kimse 12,500 tl nin ödenmeyeceğini bile bile vadesini beklemez.
Allah yardımcımız olsun arkadaşım. Dua etmekten başka birşey gelmiyor elimizden. kendinden önce aileni düşündüğünü biliyorum. hani sen herşeye gögüs gerersinde onların üzülmesine dayanamazsın biliyorum. benim durumumu nerdeyse hiç bilmiyor bizimkiler. elimden geldiğince uzak tutmaya çalışıyoruym bu konudan. Allah izin verirse yakında adresde dğiştireceğiz. en azından içim biraz da olsa rahatlayacak. Varsa öyle bir şansın adres değiştir. Ama nacizane tavsiyem ailenin haberi olsun bu konudan. çünkü insan kendini çok çaresiz hissediyor kimseye birşey anlatmayınca. Ailen bilsin ki karşılarına böyle birşey çıktığında çok üzülmesinler. Eve gelen hiç bir tebligatı almasınlar. postacı muhtarlığa bırakır. sizde gider muhtarlıktan alırsınız. Evde olmasanız bile tebligat edilmiştir denir ama herhangi bir haciz durumunda bizimle yaşamıyor nerde olduğunu bilmiyoruz dediklerinde çok fazla birşey yapamıyorlar. çok zorlarlarsa eşyaları haczederler ama ailen dava açarsa kazanma şansları çok yüksek ki haksız kaldırımda bir de hacze gelen tarafa ceza veriliyor.
Allah Yardımcın olsun olsun...

Amin Teşekkür ederim kızlar bundan sonra dua etmekten başka bişey kalmıyor zaten bana :14:
Bende adres değişikliğini düşündüm fakat dedim ya yardım istediğim herkes teker teker kayboldu diye yardım istediğim konu buydu zaten en azından ikamet etmesemde adresimi değiştirebileceğim bir yer konusunda yardım istemiştim ama tabii kimse yardımcı olmadı yine kendi başıma kaldım..Acıyı çeken bilir tabii etrafımdakilere göre hiç bir problem yok panik yapmaya gerek yok bulunca haber veririz diyolar ama bunun tamamen oyalama olduğunu biliyorum..Kimseden yardım istemem artık kimseden hayır yok çünkü :85:
Ben zaten bugün savcılığa gidip senet iptal davası açtım karşı taraf kesin tutuşacak..Artık haksız yere ödemek zorunda kalsamda onların uğraşmasını istiyorum en azından bu şekilde biraz zaman kazanmış olurum..Baklım 10-15 gün sonra dava olurmuş umarım en azından biraz zaman kazandıracak bir çözüm olurda bende geçicide olsa biraz rahatlamış olurum

Back
X