- 19 Kasım 2013
- 18.856
- 34.035
- 798
- Konu Sahibi Yepyenihayat
-
Ya ben de arsaya yatirim yapmak istiyorum fakat bu arsanin gideri olup olmadigi nasil anlasilir mesela? Bu konuda fikrim yok maalesef..
Evet eskiden lcv güzel bir markaydı ama şimdi değil, çünkü kaliteyi düşürdüler zamanla ondan. Bide bir ev bir arabayı beğenmiyormusun az şeymi?Oysa bana artık hayat daha ucuzmus gıbı gelıyor.
Ulasılabılırlık mı artı bılmıyorum onceden lcw guzel bır markayken ben cocukken sımdı benım ıcın bısey ıfade etmıyor
Bu duruma uzuluyorum ha ortada bısey varmı yok bı ev bı araba gıydıklerımızde 2 yıkamada cop
Kızlar merhaba. Çok sık konu açıyor olabilirim sizlerle konuşmak beni iyi hissettiriyor. Sizlere danışmak istediğim bir konu var. Hayat sizce de çok pahalı değil mi? Ayın sonunu zor getiriyorum. Hatta eksiye bile indiğim oluyorbende mi bereket yok anlamıyorum. Evlilik hazırlığı içindeyim. Çeyiz diziyorum. Kendime doğru düzgün bişey alamıyorum bile. O gün watsons a gittim. Eksiklerim vardı. Çoğunu almadım bile. 200 lira para ödedim. İçime oturdu resmen. 1 yıldır kozmetik alış verişi yapmıyordum. Herşeyim bitmişti. Almak zorunda kaldım. Malum hergün başka bir aile topluluğuna giriyorum ve bakımlı olmak zorundayım neyse kızlar bu bir örnek mesela. Siz ne durumdasınız.beniö gibi düşünenler bana katılan veya katılmayanlar fikirleirini söyleyebilir mi? Birde evlenmek ne zor işmiş ya Allahımm tüm yuva Kuran'lara kurmuş olana yardım etsin inşallahhh Aminnn...
O kısım biraz zahmetli aslında ama belediyede çalışan bir tanıdık işleri kolaylaştırabiliyor tabi arsa alacağınız yerdeki insanlarla muhabbet ve oranın gelişimini takip etmek de şart.
Belediyedeki tanıdık size oranın imar durumunu söyler, çevrede yapılmış ve projesi olan Avm, okul, hastane gibi yerlerden haberdar da olabilirsiniz bu vesileyle ki bunlar düşündüğünüz yerin büyük balık olduğunun habercisidir üstelik alacağınız yerde devlet payı var mı diye bakmış da olursunuz ki hazine payı dediğimiz bu kısım ihale usulüyle verildiğinden bazen en az satın alım kadar parayı da buraya gömmek zorunda kalabilirsiniz, önden haberdar olursanız almaktan vazgeçmeniz yerinde olabilir çünkü mal sahibi de olsanız o kısmı satın almadan orayı bir daire ya da dükkana dönüştürmek ya da birine satmak ciddi sıkıntı ve size arsayı satan adam büyük ihtimalle bunu söylemeyecektir.
Çevre arsalara bakarak son yıllarda alım satım bedellerini öğrenmek de sizin müstakbel kârınızı ortaya koyacaktır ki bunun için eş dost tavsiyesinden ziyade bulunduğunuz ya da sık geliş gidişiniz olan yerleri öneririm, gelişimine bizzat tanık olduğunuz yerler her zaman daha fazla kazandırır.
En sonunda arsayı almaya kesin karar verdiğinizde, mal sahibinden satın almadan tapu fotokopisi ya da fotokopi vermek istemezse tapunun resmini kesinlikle alıyorsunuz, belediyeye gidip pafta numaralarını karşılaştırarak bir sahtecilik olmadığından emin oluyorsunuz, ardından imar durumu nedir, iskan izni var mı, metrekaresi ne kadar olursa olsun bahçeli nizam esas olduğu için inşaat yapılması halinde ne kadarını kullanmanıza izin var, öğreniyorsunuz, bunları mal sahibinden öğrenmek, öğrenseniz de doğruluğundan emin olmak neredeyse mümkün değil, ben imzalı mühürlü belge üzerinde arsanın resmi durumunu görmeden kuruş vermedim kimseye, vermem isterse dünyanın merkezi olsun.
Örnek vereyim, 222 metrekare bir arsanın izni 201 metrekarelik bir inşaat olabiliyor, 635 metrekarelik bir arsayı siz bütün alıyorsunuz, tapuda ikiye bölünmüş çıkıyor, artık arsa kısmına inşaat izni verilmiyor, bu da arsanın üçte birinin atıl olması demek.
Karmaşık anlatmış olabilirim ama işin içine girince işler kolaylaşıyor, ben çok keyif alıyorum bunları araştırıp bulmaktan mesela, hazine aramak gibi, oyun gibi geliyor, getirisi büyük olunca da keyif ikiye katlanıyor tabi, kesinlikle size de tavsiye ederim.
Canim ben istanbula atandim sevdigim insan burada diye 4 senedir buradayim cok olmasa da zorlandim istedgimi aldim ama her istedgmi degil evlenince bir de cocukla cdden zor yani geciniliyor ama birikim sıkınti...ay bebislerin masrafi coook aman saglik olsunda ne yapalim ama sıkıntisz olan pek yoktur sukur bu gune deİstanbul zaten çok yorucu bir şehir. Orda Nasıl yaşamayı başarıyorlar bilmiyorum. Güneydoğu da küçük bir ilçeye atandım. O kadar tatlı bir yer ki. Orda yaşicaaz 5-6 yıl. Ben bile bazen para yetiştiremiyorum küçük ilçede. İnstanbul da ne yapardım bilmiyorum :)
Evet yeni bir aileye girdim. O yüzden kendime bir bakıyorsam şimdi iki bakıyorum :) Napim kayın valide hergün bir yere götürüyor gelinim bu diye. Bende kıyafet bakım ahhh ahhh zormuş bu işler :)ben de öyleydim. çalışıyordum maaşımın yarısından çoğu birikim yapıp çeyizlere gidiyordu. ama hiç bi zaman kıyafetlerimden ödün vermedim. ha 3 alcaksam 2 aldım o ayrı. makyajımdan helee asla ödün vermedim. çünkü yeni bir aileye katılıyorsun her daim bakımlı gözükmen uygun olur.
JessicaJoy bir sey daha sormak istiyorum. Sence Arnavutköy arsa almak icin mantikli bir yer mi?
Allah evlenene yardım edermiş. İnşallah sorunsuz hallederiz. Bende eşimde şuan eşyalarımız minimal düzeyde alıyoruz :) ama en beğendiğimizi. Yani kısıtlama yapmıyoruz. Ama gereksiz bişeyde almıyoruz.maalesef ateş pahası herşey 15 yıldır çalışıyorum bir dikili ağacım yoktu. ta ki kendime dur nereye böyle diye çeki düzen verene kadar . ilk olarak kredi kartlarımın borçlarını kapatıp kartları iptal ettirerek başladım. 1000 tl lik bir şey alacaksam bile nakit ödeyerek ilerledim çok şükür kısa sürede birikim de yaptım hayalini kurduğum şeylere yaklaşmaya başladım. mesela eskiden bir gömlek alacaksam beğenmem yeterliydi ama şimdi nakit ödediğim için ücreti ön planda yine alıyorum ama ayda bir . siz evleniyorsunuz şimdi paranın gitmesi çok normal üzülmeyin bence sağlık olsun evinizin eksiği olmasın böyle günlerde gönlünüzce güzel şeyler alın. evlendikten sonra bereketlenir paranız hesabınızı o zaman yaparsınız
Evet yeni bir aileye girdim. O yüzden kendime bir bakıyorsam şimdi iki bakıyorum :) Napim kayın valide hergün bir yere götürüyor gelinim bu diye. Bende kıyafet bakım ahhh ahhh zormuş bu işler :)
Tecrübelerim yakınımdaki alanlar için geçerli o nedenle Arnavutköy hakkında fikir veremeyeceğim ama önceki mesajımda yazdığım gibi metropol merkezi de olsa imar ve iskanına bakılmayan bir yer ciddi risktir buna karşın mütevazı bir yerde izinli ruhsatlı ve çevresinde kamuya açık alanlar bulunan ya da bulunacak arsalar altın değerindedir o nedenle yerleşkeden ziyade arsanın kendisi ve çevresi bize daha sağlıklı bilgi verecektir.
Yani İstanbulun göbeğinde bir yer alırsınız, binlerce lira kâr etmeyi umarsınız ama yan tarafta inşaat mafyasıyla muhatap tipler vardır ve sizi yok pahasına malınızı elden çıkarmaya zorlarlar, maalesef bunları yaşayanları biliyoruz, bunlar biraz bilgi ve tecrübe, biraz da kısmet işi.
Örnek vereyim.
Sanayi bölgesine yakın, fazla yerleşim olmayan, ottan ağaçtan seçilmeyen bir yer aldım, çoğu güldü bana paramı gömdüm diye ama ben ileride yakın çevreye kurslar, park vs büyük marketlerin geleceğini biliyordum, önceki mesajımda bahsettiğim misliyle kâr eden arsam buydu, bir diğeri de turistlerin dolduğu bir yerdi, yakınlarında iki tane okul vardı, yine kâr etti ama ilki kadar değil.
Çıkaracaklar da düğüne yakın çıkarırlar :)düğün alışverişine de çıkarırlar kızı bildiğim kadarıyla. beni kayınvalidemler çıkarmayınca kendi annem çıkarmıştı git istediğini al sen yeni gelinsin diye. durumları iyiyse alışveriş yaptırt
Allah evlenene yardım edermiş. İnşallah sorunsuz hallederiz. Bende eşimde şuan eşyalarımız minimal düzeyde alıyoruz :) ama en beğendiğimizi. Yani kısıtlama yapmıyoruz. Ama gereksiz bişeyde almıyoruz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?