Hayat çok pahalı

Gerçekten pahalı ve ben hiç birikim yapamıyorum. İhtiyaçlarımdan kısarak yaptığım birikim beni mutlu etmiyor. Gezip tozmadan, tiyatroya sinemaya gitmeden, karbonhidrat yiyerek ömür mü geçer

Elbette ki para kazanmanın gayesi hayattan zevk almak
Ama eğlenmek var, eğlenmek var...
Gezi derken indirim kuponları ile (şu internetteki fırsat kuponları) 399 TL'ye bir gezi varken gidip 799 tl vermek mantıksız.

Protein yerken de A marketindeki X marka tavuk kilosu 10 tl iken B marketinde aynı marka tavuk 8 tl ise gidip pahalıyı alırsak giderimizi kontrol edememiş oluruz.

Sinemalar yetişkin için 17 tl mesela. Ben Migros'tan aldım, Cinemaximum'lar için geçerli sadece ama olsun, yetişkin bilet 10 TL. 3 tane aldım, 21 tl kardayım.

3-5 demeden hesabımızı bilirsek birikim yapabiliriz.

Araştırıcaksınız illa bugün beğendim bugün alıyım demiyeceksiniz.

Evlenirken yemek takımı çatal bıçak takımı tencere takımını ensona bıraktım.
Bin liralık 12 kişilik tabak takımını 250 liraya aldım. ( kütahya porselen )

Çatal bıçağıda 12 kişilik çekmeceli setlerdrn almadım çünkü o servis kepçeleri maşaları masa için yetersiz kalıyo 2 tane 6 kişilik takım aldım 200 liraya geldi ( bernardo )

Seramik tencere setleri ozaman yeni çıkmış ve çok pahalıydı benim beğendiğim set 750 lirayken sürekli takip ettim 200 250 liraya aldım.

Keza elektroniklerde öyle 8 kg çamaşır 13 kişilik bulaşık buzdolabı ( inox ) samsung marka 3binliraya aldım

Takip et kar et kısmana gerek yok

Ay ben de sandım ki iki asgari ücretli genç çift evleniyor. içten içe üzüldüm. E öğretmenmişsiniz. eşiniz sizden yüksek maaş alıyormuş bu en az ortalama aylık 7000 TL'ye tekabül eder. Ne için bu kadar sıkıntı yaptınız anlamadım. Keyfini çıkarın ....

Bir de ufak bir sorum olacak neden Can'ım yazıyorsunuz ordaki kesme işaretinin amacı nedir

Bir öğretmenin imla kurallarıyla imtihanı...

Genelde çok pahalı aktiviteler yapmıyoruz zaten ama bir şeyden kar edersek o karı başka bir şeye harcıyoruz muhakkak. Misal 5 günlük bir tatil 3 bin liraysa, biz o zaman motorla gidelim şuralarda kalalım diye 2 bine çekiyoruz o fiyatı, e madem 1000 lira kaldı 5 gün yerine 8 gün yapalım diyerek yine harcıyoruz.
Bir şey alacksam daha uygun olduğunu bildiğim yerden alıyorum ama bilmiyorsam 2-3 lira içim market market gezmiyorum. Bizim en çok alışverişe gidiyor, ayda 800-1000 arası veriyoruz. Bu sene derin dondurucu aldım, o şekilde biraz yaz sebzelerinden faydalanma planım var ama bakalım...
Kullandığım bir şampuan vardı 35 tl, dedim ne gerek var başka şeyler alayım. Biri saçımı döktü, biri keçe gibi yaptı, bir diğeri yağlandırdı derken 35 liradan daha fazla harcadım doğru şampuanı bulayım diye
Sinemaya pek gitmiyoruz aslında genelde evde izliyoruz ama bir stand up, tiyatro gibi etkinliklerde nereden nasıl indirim alırım bilemiyorum açıkçası. Gidince bir de yemek yiyorsun, en kötü 100-150 tl gidiyor bir günde. Ayda bir çeyrek atabilecekken böyle böyle çar çur ediyorum ve kendimi dizginleyemiyorum.

Son düzenleme:
yok can'ım bazık akkılı telefonların klavyesi yapıyor,klavyeyi bir seçimden çıkaırnca düzeliyor

Bwrnardodan hangi 6 kişilik 2 takım 200 liraya geldi? Ben de misafir için bakıp duruyorum ama 6 kişilik takımlarda çay kaşığı, tatlı kaşığı, tatlı çatalı ve servis kaşıkları olmuyor.

pardonda ben bekarım,evlenmeyı düşünmüyorum,yaş 38 olcak,imanım tam değil sana ve senın gibi bu cümnleyi kuran yüzlerce yurdum ınsanına göre,tabi sizin evlilikler dört dörtlük dğeilmi,yanı bu nasıl bir ifade arkadaşım,yapma lütfen,bakalım o evli olup aldatılan dayak yıyenlerın hayatını ben yaşarmıyım asla,

konu sahıbı senden özür dileirm,konun başka yere gitsin istemıyorum,ama cevap vermeden duramadım,imanımız eksik ya,tamamlayamadıkya

Motor kısmına bişey diyemiycem ama otel kosmında yanlış yapıyosunuz.

3 bin lira 5 gün için ultra lüx bi otel değilse gerçekten çok pahalı.

Otellerde son dakika fırsatları oluyo neredeyse hepsinde 3te 1 fiyatına kalmak mümkün.

2 gün önce aldım normal fiyatı 4küsür 6 gecesi 1400 liraya 7 gece aldım 10 gün sonrası için Çünkü o tarihte son odaydı.

Her yıl aynı şekilde gidiyorum 2-3 otel belirleyip onları takip ediyorum otele vermeyi gözden çıkardığım parayı hem hçağa hemde orda gezmeye harcıyorum

Her şey dahil mi bu fiyata? Geçen sene 2 kişi her şey dahil, gidiş geliş yol üxretini de sayarsak3 bine geliyordu tatiller. Bu sene tatil yapamıyoruz ama ben de bakayım o zaman, uygun bir şey hiç bir zaman yakalayamadım

Bwrnardodan hangi 6 kişilik 2 takım 200 liraya geldi? Ben de misafir için bakıp duruyorum ama 6 kişilik takımlarda çay kaşığı, tatlı kaşığı, tatlı çatalı ve servis kaşıkları olmuyor.

Evet canım servis kaşıkları için 800 daha vermek istemedim başka yerden servis aldım. 3 servis kaşığı 3 maşa kepçe falan filan yine takım olmuş oldu onlar :)

Benim aldığımda 6 yemek kaşığı 6 yemek çatalı 6 bıçak 6 da tatlı çatalı var.

Günlük takımımda 6+6 almıştım onunda tatlı çatalı yerine tatlı kaşığı var o şekilde kullanıyorum.
http://www.bernardo.com.tr/solid-p1021544 bunun 6 kişilik olanı
şuan şatışta gözükmüyo

Gerçekten pahalı ve ben hiç birikim yapamıyorum. İhtiyaçlarımdan kısarak yaptığım birikim beni mutlu etmiyor. Gezip tozmadan, tiyatroya sinemaya gitmeden, karbonhidrat yiyerek ömür mü geçer
Aynen öylee bende kaç gündür dışarı çıkmıyorum para harcamim diye. Kredi kartımı anneme verdim harcamamak için :) bu şimdilik güzel bir yöntem

Ultra herşey dahil 5 yıldızlı otel ekonomi odada değil deniz manzaralı oda

Sen gitmeden söyle ben bakarım sanada

canım bbenim karışıklık oldu sanırım ben konu sahibi yazdı diye cevap yazdım. (alıntı yapan kişinin nikine bakmadan yazarsam böyle olur) bende bekarım mevla ne zaman takdir derse o zaman olur seni yada evlenmeyen kişileri farklı bir kategoriye koyarak yazılmış bir şey değildi . yanlış anlaşılmak hele ki kırıcı olmakk asla istemem. ALLAH öyle kötü erkeklerden cümle genç kızları evlilik düşünen kişileri korusun. imtihan dünyası herş ey dört dörtlük olacak değil ne yazıldıysa onu yaşıyoruz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…