- 10 Mart 2016
- 482
- 498
- 18
- 34
- Konu Sahibi Yepyenihayat
-
Çok şükğr asgari ücret almıyorum. Öğretmenim. Eşimde benden fazla alıyor çok şükür :)Şu hayat şartlarında herkesin geliri aşağı yukarı denk olsa, ekonomi de gelire endeksli olsa ve arada uçurumlar olmasa hayat daha bir yaşanır standartlarda olsa o zaman geçinilir.
Sen asgari ücret maaş alıyorsan makyaj malzemesi alıp yüz liraları dökmek tabiki koyar adama, yarın öbürgün kendi şartlarında biri ile evlendiğinde makyaj yapmayı da unutacaksın çünkü makyaj malzemesine vereceğin para şimdikinden kat kat daha fazla koyacak. Malum geçim derdine düşeceksin.
Sene 2016 ama biz İleri değilde daha çok geri geri gidiyormuşuz gibi geliyor bana.
Çıkaracaklar da düğüne yakın çıkarırlar :)
Çok şükğr asgari ücret almıyorum. Öğretmenim. Eşimde benden fazla alıyor çok şükür :)
Çok haklısın aslında. Askeri ücret ile ev geçindiren çocuk okutan var. Allah yardımcıları olsun.O zaman düşünme hayat size çok ta zor değil. Asgari ücret maaşla geçinmeye çalışanları düşün derin bir nefes al ve devam et :)
Çok güzel bir bakış açısı :)bunlar hep kendine yatırım. ileride çeyizinden birşey olmasa mecbur alınıcak ama kıyafetin makyajın kişisel bakım urunlerin eksik olsa aman nasılsa var kıyafetim idare ediyim dersin. sen boşver kendine yatırım yap
kesinlikle imanınızı tamamlıyorsunuz ALLAH yardım eder etmese halimiz ne olurAllah evlenene yardım edermiş. İnşallah sorunsuz hallederiz. Bende eşimde şuan eşyalarımız minimal düzeyde alıyoruz :) ama en beğendiğimizi. Yani kısıtlama yapmıyoruz. Ama gereksiz bişeyde almıyoruz.
Anlamadım Can'ım :) bulaşık süngeri ne alakakesinlikle imanınızı tamamlıyorsunuz ALLAH yardım eder etmese halimiz ne olurne güzel Allah uyumunuzu artırsın hayırlı olsun şimdiden yuvanız :) kalpli bulaşık süngerlerinden de alın mutlaka çok yakışır yeni gelin evine :)
he bacım he hayat çok pahalı..bende mutfağımı çok düşünürüm..bir hafta önce domates 1 lira iken bugün 3 lira ...hayat çoookk pahalıKızlar merhaba. Çok sık konu açıyor olabilirim sizlerle konuşmak beni iyi hissettiriyor. Sizlere danışmak istediğim bir konu var. Hayat sizce de çok pahalı değil mi? Ayın sonunu zor getiriyorum. Hatta eksiye bile indiğim oluyorbende mi bereket yok anlamıyorum. Evlilik hazırlığı içindeyim. Çeyiz diziyorum. Kendime doğru düzgün bişey alamıyorum bile. O gün watsons a gittim. Eksiklerim vardı. Çoğunu almadım bile. 200 lira para ödedim. İçime oturdu resmen. 1 yıldır kozmetik alış verişi yapmıyordum. Herşeyim bitmişti. Almak zorunda kaldım. Malum hergün başka bir aile topluluğuna giriyorum ve bakımlı olmak zorundayım neyse kızlar bu bir örnek mesela. Siz ne durumdasınız.beniö gibi düşünenler bana katılan veya katılmayanlar fikirleirini söyleyebilir mi? Birde evlenmek ne zor işmiş ya Allahımm tüm yuva Kuran'lara kurmuş olana yardım etsin inşallahhh Aminnn...
Ya bakımlı olmanın yolu tabiki kozmetik değil. Ben o anlamda demek istemedim. Yani birkaç bişey alınsa bile hemen gidiyor . Herşey çok pahalı. Market alış verişi bile öyle . Bim den alıyorum genelde bir bakmışım 80-100 harcamışım. O da anca 1 hafta idare ediyor meselahayat pahalı ama bundan bır 30 yıl öncesine yada daha otesine gidin annelerimiz babaannelerimiz kozmetiğe paramı veriyordu.ıhtıyaclar cogaldı..aslı ıhtıyaclar dışında lüks ıhtiyacda var..kozmetikmi vardı.bir parfüme önceden mılyonlar verılıyormuydu acaba.bakamlı olmanın yolu kozmetikmidir acaba...mesela cep telefonları yuzlıralıkta ısgoruyor ama mıllet mılyarlar veriyor...kucucuk çocuklarda telefon..ben kendimide katıyorum...annelerimiz suankı yasadıgımız gibi yasasa evin yolunu bulamazdı
Bugün pazara gittik üzümün kilosu bile 3,5 lira ya :)he bacım he hayat çok pahalı..bende mutfağımı çok düşünürüm..bir hafta önce domates 1 lira iken bugün 3 lira ...hayat çoookk pahalı
Hadımkoy cıvarındakı arnavutkoyden bahsedıyorsan evet@JessicaJoy bir sey daha sormak istiyorum. Sence Arnavutköy arsa almak icin mantikli bir yer mi?
Çok haklısın aslında. Askeri ücret ile ev geçindiren çocuk okutan var. Allah yardımcıları olsun.
Bende herşeyimi kendim yapıyorum . Düğünüme 6 ay var. :) çalışıyorum çok şükür öğretmenim. Atamam yeni çıktı 1 yıldır öğretmenim yani. Hemen birikim yapamadım ama eşyalarımı aldım o yüzden :)Ben öğrenciyken aldığım bursu kendi eğitimime ,çalıştığım parayı çeyize yatırdım babam dan da bi çöp istemedim herşeyi kendim yaptım ve de eşim.Üniv.mezun olunca da evlendim hemen hatta eşime 8 yıl önce alacağımız eve 3000 tl de yardım etmiştim.İYi ki evlenmişim herzaman sana destek olan eş bulmak zor.Allah yardımcın olsun çalışmıyorsan geçici işe gir,kozmetik çok pahalı ki zaten bi fondoten 40 tl gerisini düşün...
Asgari ücret evet teşekkür ederim yanlış yazmışım :) çok güldüm kendimeKimsenin imla hatasının düzeltmem normalde ama
Siz öğretmen olduğunuz yazdım.
Askeri ücret değil, asgari ücret
garip oldu evet :) çok cici yeni gördüm de m... markette hoşuna gider diye düşündüm :))Anlamadım Can'ım :) bulaşık süngeri ne alaka
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?