Hayat çok pahalı

Çok şükğr asgari ücret almıyorum. Öğretmenim. Eşimde benden fazla alıyor çok şükür :)

Çıkaracaklar da düğüne yakın çıkarırlar :)

bunlar hep kendine yatırım. ileride çeyizinden birşey olmasa mecbur alınıcak ama kıyafetin makyajın kişisel bakım urunlerin eksik olsa aman nasılsa var kıyafetim idare ediyim dersin. sen boşver kendine yatırım yap

Hayat pahalı evet, ne yapmalı diye düşünürüm bende. Ben giderim 10 liraya tişört alırım gerekirse ama eşimi tutmak imkansız 250-300 lira verir tişörte, 800-900 verir kot pantolona, takım elbiselerini ayakkabılarını söyleyemiyorum bile. Ama yıllarca da giyer. Ben alırım ucuza ama tek sezon ancak giyilir, dikişi kayar rengi solar hoopp çöpe...Eşim hep "ben ucuz mal alacak kadar zengin değilim" der...Bazen hak veriyorum.

Eşimle hayata bakış açılarımız aynı, mal mülk hevesimiz yok. Hani evimiz-arabamız-yazlığımız var, tamam yeter bizim için. Bir ev daha, bir arsa daha gibi düşüncelerimiz yok. Gezmeyi değişik yerler görmeyi seviyoruz. Evet hayat pahalı ne gelirse o da gidiyor. Hiç yaşamadan görmeden sadece birikim yapmak, ev üstüne ev almak için yaşamak pek bize göre değil. Sadece çocuklarımızın eğitim hayatı için birikim yapıyoruz. Onlara kat kat apartman bırakmak yerine iyi bir eğitim aldırmak bize göre daha cazip.

Kısacası kasmıyoruz, çok ince ince düşünmüyoruz. İyi beslenmeye gayret ediyoruz , et-süt ürünleri ve pazar harcamalarımızı ise asla kısıtlamıyoruz. Tek dikkat ettiğim şey galiba eve eşya alma konusunda, fazla eşyayı sevmem, evime gelen çoğu kişi neredeyse boş bu ev der...Kullanmayacağım eşyayı almaya gerek yok, eşyanın kölesi olmaya da gerek yok.

Hayat malesef cidden cok pahali artik! O gun migrosa gittim ne aldim bende bilmiyorum 100 kusur lira para tuttu..icinde temel tuketim, deterjan vb hic birsey yok. Eskiden yani sene 2006 da falan 1000 lirayi zor bitirirdim..artik hersey vergi hersey pahali

kesinlikle imanınızı tamamlıyorsunuz ALLAH yardım eder etmese halimiz ne olur ne güzel Allah uyumunuzu artırsın hayırlı olsun şimdiden yuvanız :) kalpli bulaşık süngerlerinden de alın mutlaka çok yakışır yeni gelin evine :)

hayat pahalı ama bundan bır 30 yıl öncesine yada daha otesine gidin annelerimiz babaannelerimiz kozmetiğe paramı veriyordu.ıhtıyaclar cogaldı..aslı ıhtıyaclar dışında lüks ıhtiyacda var..kozmetikmi vardı.bir parfüme önceden mılyonlar verılıyormuydu acaba.bakamlı olmanın yolu kozmetikmidir acaba...mesela cep telefonları yuzlıralıkta ısgoruyor ama mıllet mılyarlar veriyor...kucucuk çocuklarda telefon..ben kendimide katıyorum...annelerimiz suankı yasadıgımız gibi yasasa evin yolunu bulamazdı

Anlamadım Can'ım :) bulaşık süngeri ne alaka

he bacım he hayat çok pahalı..bende mutfağımı çok düşünürüm..bir hafta önce domates 1 lira iken bugün 3 lira ...hayat çoookk pahalı

Ya bakımlı olmanın yolu tabiki kozmetik değil. Ben o anlamda demek istemedim. Yani birkaç bişey alınsa bile hemen gidiyor . Herşey çok pahalı. Market alış verişi bile öyle . Bim den alıyorum genelde bir bakmışım 80-100 harcamışım. O da anca 1 hafta idare ediyor mesela

@JessicaJoy bir sey daha sormak istiyorum. Sence Arnavutköy arsa almak icin mantikli bir yer mi?
Hadımkoy cıvarındakı arnavutkoyden bahsedıyorsan evet
havalımanı yakınlarından arsa aldık 3 sene evvel 50 bıne suanda 120 bın verıyorlar ancak cocuk ıcın aldık yarın obur gun degerlenır dıye
tavsıye ederım ben

Ben öğrenciyken aldığım bursu kendi eğitimime ,çalıştığım parayı çeyize yatırdım babam dan da bi çöp istemedim herşeyi kendim yaptım ve de eşim.Üniv.mezun olunca da evlendim hemen hatta eşime 8 yıl önce alacağımız eve 3000 tl de yardım etmiştim.İYi ki evlenmişim herzaman sana destek olan eş bulmak zor.Allah yardımcın olsun çalışmıyorsan geçici işe gir,kozmetik çok pahalı ki zaten bi fondoten 40 tl gerisini düşün...

Bende herşeyimi kendim yapıyorum . Düğünüme 6 ay var. :) çalışıyorum çok şükür öğretmenim. Atamam yeni çıktı 1 yıldır öğretmenim yani. Hemen birikim yapamadım ama eşyalarımı aldım o yüzden :)

Gerçekten pahalı ve ben hiç birikim yapamıyorum. İhtiyaçlarımdan kısarak yaptığım birikim beni mutlu etmiyor. Gezip tozmadan, tiyatroya sinemaya gitmeden, karbonhidrat yiyerek ömür mü geçer

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…