kıvançla bunu karşılaştırmak... büyük hata bencee
Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde berdel, cinsel istismar ve akraba evliliği nedeniyle küçük yaşta evlendirilen kızlar, 8 yıllık zorunlu eğitim olmasına rağmen okuldan alınıp evlendiriliyor.
Diyarbakır Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesinin istatistiklerine göre, yapılan tüm uyarılara rağmen doğum yaşı 11e düştü. Yılın ilk 10 ayında yaşları 11-17 arası değişen 415 kız çocuğu doğum yaptı.
Çocuk annelerden sonuncusu ise aynı hastanede doğum yapan 14 yaşındaki S.T. oldu. Çınar İlçesi Karaçevre Köyünde yaşayan 10 kardeşin 6ncısı olan S.T.yi ailesi okula göndermedi. Ev ve tarla işlerini yapan S.T., geçtiğimiz yıl 17 yaşındaki K.Y. tarafından kaçırıldı. Ailelerin devreye girmesiyle başlık parası verildi ve iki aile barıştı. Beraberliğinin ilk günlerinde hamile kalan S.T., önceki akşam 36 haftalık kız çocuğunu erken doğumla dünyaya getirdi. S.T. şimdi, 2 kilo 675 kilogram doğurduğu kızına annelik yapamamaktan korkuyor.
Doğum sırasında annesini yanına isteyerek ağladığını anlatan ve şoku doktorların yardımıyla atlatan S.T., Korku ve heyecandan dolayı halen annelik duygusunu hissedemedim. Kucağımdaki çocuğu doğurduğuma halen inanamıyorum. Oyuncak bebek gibi duruyor diyor.
473 bin 965 evli kız çocuğu var
717: Ş.Urfada 2010da doğum yapan çocuk anne sayısı
120: Ş.Urfada 2011de doğum yapan çocuk anne sayısı
10 bin 484: Çocuk Vakfının verdiği bilgiye göre 12-14 yaş arası evli kız çocukların sayısı
habertürk
sacitaslan.com
keisnlikle korkunç bir tablo bu nedir ya sosyal hizmetler el atmıyormu olaylara
birde çocuk yaşta nasıl hamile kalabiliyorlar regli bile olmamıştır bir çogu:26::26::26::26:
kimbilir kaç tarla,kaç paraya satılıyorr çocuklarrrrr
abbas ölmez diye düşünüyordum ama gitti adam
Ölen biri için sevinmekte varmış..:)
HE WALLA
ÜZÜLDÜM AMA birdaha yavriiiiim kelimesini duyamyıcağız:44:
oyunculuğu için tebrk ediyorum
süper nefret ettirdi kendisini bizden
HE WALLA
ÜZÜLDÜM AMA birdaha yavriiiiim kelimesini duyamyıcağız:44:
oyunculuğu için tebrk ediyorum
süper nefret ettirdi kendisini bizden
Abbas beyin sayesinde kocamda artık bana yavruumm yerine yavriiiimmm diye dalga geçiyo ay çok iğrenç ya
AY DÜN ABİMDE YENGEME YAVRİİİİM DİYORDUAbbas beyin sayesinde kocamda artık bana yavruumm yerine yavriiiimmm diye dalga geçiyo ay çok iğrenç ya
azra'cığım yeri değil ama maşallah ne güzel kilo verdin..Müthiş bir irade tebrik ediyorum..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?