hayat enerjimi nası geri getirebilirim

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

görmemişim mesajınızı pardon

özet geçmem gerekirse 4 senedir sınavla uğraşıyorum ailem de sorunlu çok bunaldım. yoruldum dedi. bizim için çabalayıp kazanmadın dedi. zaman ver dedi. tamam dedim. bi baktım facebooktan silmiş. 9 sene böylece bitti. özgüvenimi çok zedeledi bu bitiş. bitirirken bile saygı göstermedi bana.

bu arada evet ölmeyi falan düşünmüyorum sürekli ağlamıyorum ama mal gibi yatıyorum sadece odamda. gecem gündüzüm terse döndü sabah 8de uyuyorum nası yapıcam şaşırdım.

Belki şöyle düşünmüş olabilir mi senin iyiliğin için sınavı kazanman için bir süre ortadan kaybolmak istemiştir yoksa 9 sene hayatında olupta birden kaybolması çok Saçma hiç yanına gidip Konuşmayı denedin mi

Senin gibi bir arkadaş daha vardı burada. Umarım onun gibi olmazsın :/ gece dışarı çık hem hava da güzel, yürüyüş yaparsın. Kurslar falan bilemiyorum ben de çok işe yaramamıştı. Yürüyüş çok iyi gelmişti ve sigaraya başlamıştım. İkisi toparladı beni gerçi sigarayı önermek ne kadar doğru bilmiyorum ama sizin ayrı eviniz vardı sanırım ben olsam oraya taşınırdım

başta ben de öyle olabilir mi acaba demiştim ama beni sinir edecek şeyler yapıyor. sürekli arkamdan kötü konuşan bi kız var mesela eşiyle onlar da aynı zorunlu bölgesine atandılar, o kızın eşi eski sevgilimle sırıtkan bir fotoğrafını koymuş... yani yakınlaşmışlar resmen ihanettir bu bana.

gidemedim çünkü baya mahrumiyet bölgesinde. ilk zamanlar gitmeyi düşündüm annesi ben gidicem dedi yanına ben de öyle olunca vazgeçtim meğer gitmemiş. kadın resmen kara kedi oldu o da doldurdu galiba.

bilmiyorum uzman olduktan sonra havalandı sanırım beni küçük görmeye başladı.

Peki normalde böyle kibir yapabilecek biri miydi ? Sen daha iyi tanırsın sonuçta 9 yıl bu kısa bir zaman değil ki ...
Aynı bölgeye atandıkları için samimi olmuşlardır o Tür şeylere çok takılma onlar biraz da mecburiyet

kim ki o arkadaş?

elimden geleni yapıyorum. ama çok şanssızım. iyi bi ailem olsa kendimi tekrardan toparlardım ama abuk subuk şeylerle uğraşıyorum.

mesela bi dergi aldıydım psychologies diye, içerisinde tam benim sorunlarımla ilgili yazılar vardı 1 aydır aranıyorum evin içinde yok, az önce ablamın odasına gittiydim annem de orda konuşuyoduk bi baktım masada dergi ki odasına bakmıştım yoktu gizlemiş yani. sonra ben kızınca neden kızdı olunuyor... sıkıldım artık saçmalıklardan.

sigaraya ben de başlıyordum az kaldı eski sevgilim bırakmıştı tekrar başladı gibi olmuştu hatta zorunluya giderken paket bulmuştum ön gözde bişey koyarken gördüydüm aldıydım o paketi içmesin diye. odamda duruyodu atamadıydım ordan 1 tane içtim bi gece çok delirdiydim. sonra çok kötü oldu başım her yer kokuyo falan. geçen gün yine bastılar içicektim az kaldı sonra dedim napıyosun ya bu yaşta sigaraya mı başlanır delirdin mi paketteki bütün dalları kırıp attım. böylece o risk kalktı.

yürüyüş iyi geliyor gerçekten. bugün kendimi yoracağım biraz güneş gitsin çıkacağım uykumu erken getirir umarım.

ya hani mecburiyet olabilirdi ama bu kız nası diyeyim beni takıntı yapan, insanlarla aramı bozan biri. aramda hiç sorun olmayan 2 kişiyi bana karşı doldurdu, bi arkadaş grubuyduk ordakileri bana karşı doldurdu, ruh hastası gibi bişey.

hatta diyorum acaba sevgilimi de mi bana karşı doldurdu. onlar atandıktan 2 hafta sonra ayrıldık 2 aydır ordaydı hiçbir sorun yoktu.

aslında kibirli biri değildi ama sanırım mesleğinde yükseldikçe kibirli olmaya başladı. bana karşı hiç yapmazdı ama mesleksel zıtlaşmaları oluyordu hastanede falan, bana hiç yapmazdı ama. hatta ben kendimi eziklerdim pratisyen kaldım falan diye o sürekli saçmalama vs derdi. ama sanırım ben kendimi çok ezikledim adamın beynine ezik olduğum fikrini soktum.

bir de sevgilimde o mu oldu bilmiyorum ama etrafımda uzman olunca tuhaflaşan çok insan gördüm. mesela muhabbetleri bile çekilmez oluyor çoğu insanın kendini övmeye çalışıyor falan, hepimiz aynı sektörde olunca arkadaşlarla herkes tuhaf buluyor bu durumu tabi.

Söz meclisten dışarı ama şöyle bir algı car doktorlarda Türkiye'nin en zor girilen okulu bizimki en çok kazanan ve en popüler meslekte bizimki zaten Türk Hakkımı biliyorsun doktora ne kadar değer veriyor bi de uzman olunca ya da Prof olunca bunları sende çok iyi bilirsin .
O Yüzden ister istemez en kibirli olmayan kişi se bile bi ben ne oldum Havası olabiliyor. Belki böyle birşey olmuş olabilir. Ama tanımadığım için kesşn birşey diyemem tabi
O arabozucu kız konusuna gelince gerçekten sen 9 yıllık sevgilisisin onun düşüncelerinden etkilenip senden ayrılacaksa olmaz olsun böyle bir adam
Hepsini bir kenara bırakırsak sana Şahsi tavsiyem çok guzel bir mesleğin var bir dn evvel uzmanlığı kazan ve kendi değerini bil emin ol karşına çok daha seven ve istikrar sahibi kişiler çıkacaktır.

hobi edin kitap oku dışarı çık kurslara git

aynen. ben de kendimi ezikledikçe o camiada ezildim hep. egoist olmadıkça tutunamıyorum o camiada.

evet ben de öyle düşündüm zaten eğer onlardan gaza geldiyse defolsun gitsin. sırf benle yakın diye benle iyi olacaksa olmaz olsun böyle adam..

bişey söyleyim mi mesleğimden nefret ediyorum sanırım. ev içi kavgalarımızda o kadar çok bu yüzüme vuruldu ki artık insanlar benle mesleğimden dolayı düşmanmış gibi hissediyorum ve nefret eder oldum. bu da soğutuyor beni galiba.

Hayır mesleğini sev çünkü senin mesleğin Dünya'nın her yerinde her zaman ihtiyaç duyulan bir meslek ve işin insanla olacak bundan sonra da ve kimbilir ne insanlar tanıyacaksın cahil bilgili vs vs o anlamda onun için çok insancıl olman gerekiyor pek çok kişiye fayda sağlayacaksın böyle düşün
Tutunmak için illa egoist olmak gerekiyor mu bilemiyorum ama mutlaka egoist olmayanları da vardır içinde mesela benim halam da doktor ama hiç bugüne kadar kibirlendiğini Pahalı Pahalı alışverişler yapıp hava Attığını hiç görmedim son derece mütevazidir. Mutlaka öyle olan doktorlarda vardır hem ayrıca ne kadar büyürsen Büyü senden de büyük Allah var bunu asla unutmamak Lazım iyi insan kalabilmek için

aslında insanlara fayda sağlamayı seviyorum o hissi seviyorum. insanlarla da aram iyi idi şimdiye dek şu son dönemdeki kadar kaybolduğum insanlarla anlaşamadığım bir dönemim olmamıştı hiç.

meslekte tutunmak için egoist olmak gerekmiyor ama ortamda tutunmanın şartı o gibi. çünkü doktorlar kendi aralarında bile buna prim veriyorlar.

bilmiyorum bu akşam üzeri evde bi kriz çıktı yine, sonra annemlerle yürüyüşe çıktık, onlar meğerse görmüşler eski sevgilim arabasını almış galiba, durduğu yerde değil, görünce üzüldüm... haberim bile yok artık...

soramadım da sen mi aldın diye anahtarları evde duruyodu çalındı mı acaba çektirdiler mi diye aklıma sorular geliyor, ama kırgın olduğumdan bunu bahane edip aradı demesin diye arayamıyorum.

aradan nerdeyse 1 ay geçmiş.

bir durum özeti yapmak istiyorum... belki bu durumdakilere biraz faydası olur.

bu 1 ayda ben ne yaptım?

öncelikle psikiyatrımla arada terapi yaptık ve bana bazı şeyleri kanıksattı. artık kendimi daha güçlü hissediyorum.

spora başladım, kendim evde pilates, dışarıda yürüyüş yapıyordum. havalar dayanılmayacak kadar sıcak olunca, yaz da gelince ben de bi arkadaşımın ısrarı üzerine spor salonuna başladım. gerçekten beni hayatta tutan bu oldu.

kk'dan beni bir üye buldu benzer durumda olduğumuzu söyledi, kısa sürede kaynaştık konuştuk görüştük ve birbirimize çok iyi geldik. o benden çok küçük ama benzer karakterdeyiz, yaşadıklarımız benzer, o da sınava hazırlanıyor, birbirimize can yoldaşı olduk biraz, bu bana çok iyi geldi, yalnızlığımı giderdi diyebilirim. yaşıtlarım hepsi şu an işte çalıştıkları için vs dediklerimi anlayamıyorlar çok ve yoğun olduklarından bana çok vakit ayıramıyorlar, bunu doğal karşılıyorum ama içimden yalnızlık hissini geçiremiyordum.

yeniden planlar yapmaya başladım, kendimi gündelik işlere verdim, çamaşır temizlik araba servis bakımı vs gibi basit şeyler, ama beni tekrar hayata kattı bunlar.

sosyal medya hesaplarımı açtım, insanlardan korkuyordum kötü olduğumu tahmin etmesinler diye. artık umursamayı bıraktım, canımın istediğini yapıyorum.

odamda tüm gün yatıp duvara bakan bir kızken, şu an en azından dışarı tek başına çıkıp, istediği kararları uygulayabilen daha bireysel bir insana dönüştüm. hala istediğim kıvamda değilim ama biliyorum artık adım adım o istediğim kıza dönüşüyorum ve görüyorum. bu da beni motive etmeye yetiyor.

yani sözün özü; spor, sizi gerçekten dinleyen bir profesyonel (psikiyatr), sizi gerçekten anlayan bir arkadaş ile yapılamayacak şey yok.

ayrıca her gün balık yağı ve multivitamin hapı kullanıyorum. özellikle omega 3 ün depresyona iyi geldiğini okuduğum makaleler vardı doktoruma danıştım, onun da tez konusu buymuş ve kullan çok iyi gelir dedi, tavsiye ederim.

Süpersiniz. Ben de antidepresana başladım zor süreçlerden geçiyorum 2 aylık evliliğim bitmek üzere...
Neler mi yapıyorum;
Profesyonelden yardım sizi dinleyen yol gösteren büyük resmi hatırlatan birisi şart.
Spor yapıyorum içimde fırtınalar kopsa da iyi yanı daha fitim. Daha az yiyorum. Yemeğin ruh hali ile çoook ilgisi var. Ayurveda ile ilgileniyorum amatörce okumak benimkisi. Yediğimiz her şeyin bizim ruh halimize etkisi var. Basit şekerler karbonhidratlar aşağı çekiyor. Yağlar en iyisi. Ceviz, kuruyemiş, avokado somon, zeytin vs hem tüketmek hem omega tavsiyesi...
Alkol sigara normal halde bile insanı depresif yapan maddeler. Depresyondayken tamamen uzak durulmalı.
Maneviyat çok önemli. Aslında kendimizle mutlu olmak yerine mutluluğu dış etkenlerde aradığımız için dönüp dolaşıp çakılıyoruz. Kişisel gelişim kitapları, dua etmek, meditasyon vs herkes kendi yolunu bilir. Ben dua etmekten çok huzur buluyorum...
Bakımıma çook fena sardım. Kendimle oyalanmak rahatlatıyor. Manikür pedikür oje sür oje sil makyaj malzemelerini takılarını düzenle tüylerini yol kısaca her türlü kızsal aktivite... geçen ağlama krizinde elime ameliyat eldiveni giymiş yolunurken buldum kendimi kime ne depresyondayım ben ellemeyin
Bir de beni yazmak rahatlatır. Mutlu olduğum şeyleri yazarım, pozitif quote/alıntılar yazarım, madde madde kendime hedefler koyarım. Hayatımı deli gibi programlama çabası yani. Bi şekilde kafa oyalamaya.

Bu arada insan beyni %20 bilinçüstü ikea %80 bilinçaltı. İnanmasan bile gülümsemek, dik durmak, canlı bir ses tonu modu değiştiriyor. 21 gün boyunca yataktan çıkar çıkmaz sürünsen bile iyiyim ben şahaneyim dersen beyin de inanıyormuş. Zamanında sayfa işaretleme post-itlerinden 21 tane kapı eşiğime yapıştırıp her gün birini çekerek alışkanlık edinmişliğim test edildi ve onaylandı.

Ne diyeyim tez elden bitsin bu depresyonlar. Bir de ben kışın canlananlardanım millet güneş görünce cıvıldar ben kar kış severim iyi hissettirir. Bi değişik

Ders çalış, program yap ama çok sıkı olsun, haftada 1 gün mola ver o gün çayır çimen gez. Her gününü bir deftere not al, bu senin başarıya giden yol haritan olsun; sınav bitince vay be ne çalışmışım de. Her gün programını hangi saatler arası ne kadar gerçekleştirdin yaz. O deftere yazdıkça mutlu olmaya başlayacaksın.

Hedefler koymak güzeldir, sınav bir hedef ama büyük bir hedef. Böl: program yap. Saatlere parçala. Uygula ve yut ... Ben bu şekilde çıkmıştım .

10 saatlik programlarda bile 2 saat öğle 2 saat akşam molası verilebiliyor. Namaz, çay molaları bile sığıyor isteyene hatta. Hayatımda en verim aldığım ve en keyifli çalıştığım dönem böyle bir programımın olduğu dönemdi. Tavsiye ederim. Ama disiplin şart...

spor kesinlikle iyi geliyor. yürüyüş bandında yürürken eski sevgilimin arabasından gördüm camın önünde benim en sevdiğim markaydı sırf ben seviyorum diye aldı (ben hep bunları işte adam beni sevdiğinden yapıyor sanıyordum ) onu gördükçe yürürken kendi hayalim olan arabadan bile soğuttuğu için beni nefret ettim ondan. kendime motivasyon yapıyordum bak para kazanırım o arabayı alırım diye, o aldı, şimdi o motivasyonum bile kalmadı.

ben bakımımı çok saldım çünkü içimden gelmiyor salona bile çok paspal gidiyorum. ama ara ara toparlıyorum kendimi insan içine çıkacak vaziyette tutmaya çalışıyorum :) kısa sürede çıkan ojelerden çok şikayetçiyim çünkü 2-3 günde bir uğraşmak içimden gelmiyor halbuki rengarenk ojelerim vardır çok da severdim eskiden. ama bakımlı olmak insana iyi geliyor orası kesin.

bana temizlik de iyi geliyor aslında. temiz düzenli bir evde olmak rahatlatıyor beynimi. şu an odam çok dağınık ve hatta tozlandı. ex'in aldırtmadığı bir süpürge vardı onu aldım reglim şu an bitsin dalıcam temizliğe.

yazmak gerçekten iyi geliyor ben de plan yaptıkça daha iyi isteklerimi gerçekleştirdiğimi fark ettim. sırf bu yüzden ajanda alıyorum her sene başında paralar bayılarak :)

şu post it işi ilginçmiş. o 21 gün işe yaradı mı sizde. ben de aralıkta bir konu açmıştım 21 günde değişeceğim diye. aaah ah. 6 ayda o kadar çok değişti ki... o kadar çok. anlatamam... pişmanlıklar kafa karışıkları... of.

ben yaz severim çok. severdim daha doğrusu. arkadaşlarımla sevgilimle tatil deniz, dans içki çok güzel olurdu. ama şu an o kadar yalnızım ki ilk defa ben de yaz sevmiyorum. mutlu insanları görüyorum sosyal medyadan moralim bozuluyor. of.

geçicek inş...

aslında biliyorum tus'u kendime obsesyon yapsam eski sevgili yerine sayko gibi başarılı olabilirim potansiyelim var çok kısa sürede büyük başarılar sağlamışımdır geçmişimde de. benim de bundan sonraki adımım artık ders.

insan güzel çalıştığı zaman gerçekten mutlu oluyor. ben de bi ara çok güzel çalıştım 2-3 ay günde 10 saatler üzerine çıkıyordum artık. o zamanlar o kadar iyi hissediyordum ki. eski sevgilimi bile sallamıyordum o dönemde, o kadar hırslanmıştım. sonra ailevi sorunlarım çıktı üzerine bende baş dönmesi falan sağlık problemleri başladı dağıldım. çok şükür sağlıkla ilgili bir şey çıkmadı şu an hiçbir sorunum yok çok şükür. ailemi de takmıyorum artık. o yüzden aslında yapmamak için pek bir sebep kalmadı. sadece o güzel motivasyonu özlüyorum eski sevgiliden gelen. yanında birinin olması seni dinleyen sorunlarına çare bulan biri olması yalnız olmamak güzeldi.

aah. neyse artık napalım. :)

İşte potansiyelin ve ne yapman gerektiğinin farkındasın. Hemen yap! Başarı böyle zamanlardan sonra geliyor. Sağlık sorunları bende de oldu, stres kaynaklı çoğu, ama onlara bile engel olma izni vermedim. Sen şuan hazırsın bence,hemen başlamalısın..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…