- 14 Şubat 2017
- 626
- 392
- 103
- Konu Sahibi esmergizmo
-
Ayy aynen bende bakarim pdfsini indirirm varsa. Teşekkür ederimbunla ilgili bir kitap görmüştüm "ikili ilişkilerde duygusal manipülasyon" diye. ben de görürsem almayı düşünüyorum aklında bulunsun.
çalışıyor musun okuyor musun? çalışmak insana ilaç gibi geliyor ne var n eyoksa unutuyorsun ve sporda aynı sekılde spoara baslayabılırsınyaşıyorum ama olmuyor. yoruldum galiba artık acı çekmekten mutlu olmak istiyorum. bedenim de ruhum da yoruldu. üstelik geriye bakınca çok boş geliyor üzüldüğüm şeyler ama yaşarken engel olamıyorum şu an olduğu gibi.
çalışıyor musun okuyor musun? çalışmak insana ilaç gibi geliyor ne var n eyoksa unutuyorsun ve sporda aynı sekılde spoara baslayabılırsın
Şu sıralar bosluktasin ve çalışmadığın için hayatındaki olumsuzlukları daha çok irdeliyorsun. Zaten ders çalışmaya oturduğunda insan ders çalışmaktan kaçınmak için gerekli gereksiz bir sürü şey düşünüyor. Çalışmaya başlayınca başkalarının derdinden kendini bu kadar düşünemezsin. Spor yap, kursa git demeyeceğim. Hayat düzenin değişmediği sürece düşüncelerin seninle kursa da gelir spora da. Artık dipte olduğuna göre yukarı çıkmana az kalmıştır. Bu bir süreç, kabullenmen ve onunla yaşamayı kabullenmen lazım.
Çok etkilendim çok sağolun yazdığınız içinBende 1 ay olacak kendimce ağir bir bunalimin icindeyim çok sukur geciyor Allah beterinden korusun. Simdi ne kadar zordur senin icin zaman bile gecmez saat ilerlemez sanki. Bende sadece internete takiliyorum arkadasim okulum yok bir odanin icindeyim ama geciyor zamanla . birgun nette şu hikayeyi glrdum toparlanmami sagladi . belki sanada faydasi olur. Dervişin biri, uzun ve yorucu bir yolculuktan sonra bir köye varır. Karşılaştığı köylülere kendisine yemek ve yatak verecek biri olup olmadığını sorar. Köylüler dervişe kendilerinin fakir ve evlerinin de küçük olduğunu söyleyip onu Şakir diye birinin çiftliğine gönderirler. Derviş yola koyulur. Yolda rastladığı köylülerin anlattıklarından, Şakir'in bölgenin en zengin kişilerinden olduğunu anlar. Bölgedeki ikinci zengin ise Haddad adında bir başka çiftlik sahibidir.
Derviş, Şakir'in çiftliğinde çok iyi karşılanır. Yer içer, dinlenir. Şakir de ailesi de hem misafirperver hem gönlü geniş kişilerdir... Yola çıkma zamanı gelir, derviş Şakir'e teşekkür ederken, "Böyle zengin bir insan olduğun için hep şükret" der.
Şakir şöyle cevap verir:
"Hiçbir şey olduğu gibi kalmaz, bazen görünen gerçeğin kendisi değildir. Bu da geçer..."
Derviş yol boyunca bu söz üzerine uzun uzun düşünür.
Aradan birkaç yıl geçmiş, dervişin yolu yine aynı bölgeye düşmüştür. Şakir'i hatırlar, uğramaya karar verir. Rastladığı köylülere Şakir'i sorar.
"Haaa o Şakir mi" der köylüler, "O iyice fakirledi, şimdi Haddad'ın yanında çalışıyor."
Derviş hemen Haddad'ın çiftliğine gider, Şakir'i bulur. Eski dostu yaşlanmıştır, üzerinde eski püskü giysiler vardır. Üç yıl önceki bir selde sığırları telef olmuş, evi yıkılmıştır. Toprakları da işlenemez hale geldiği için çaresiz, selden hiç zarar görmemiş ve biraz daha zenginleşmiş olan Haddad'ın yanında çalışmaya başlamıştır. Şakir ve ailesi üç yıldır Haddad'ın hizmetkârıdır.
Şakir bu kez dervişi son derece mütevazı olan evinde misafir eder. Kıt kanaat yemeğini onunla paylaşır... Vedalaşırlarken derviş Şakir'e olup bitenlere çok üzüldüğünü söyler ve Şakir'den şu cevabı alır:
Aradan birkaç yıl geçmiş, dervişin yolu yine aynı bölgeye düşmüştür. Şakir'i hatırlar, uğramaya karar verir. Rastladığı köylülere Şakir'i sorar.
"Haaa o Şakir mi" der köylüler, "O iyice fakirledi, şimdi Haddad'ın yanında çalışıyor."
Derviş hemen Haddad'ın çiftliğine gider, Şakir'i bulur. Eski dostu yaşlanmıştır, üzerinde eski püskü giysiler vardır. Üç yıl önceki bir selde sığırları telef olmuş, evi yıkılmıştır. Toprakları da işlenemez hale geldiği için çaresiz, selden hiç zarar görmemiş ve biraz daha zenginleşmiş olan Haddad'ın yanında çalışmaya başlamıştır. Şakir ve ailesi üç yıldır Haddad'ın hizmetkârıdır.
Şakir bu kez dervişi son derece mütevazı olan evinde misafir eder. Kıt kanaat yemeğini onunla paylaşır... Vedalaşırlarken derviş Şakir'e olup bitenlere çok üzüldüğünü söyler ve Şakir'den şu cevabı alır:
"Üzülme... Unutma, bu da geçer..."
Yedi yıl sonra dervişin yolu yine aynı bölgeye düşer. Ve büyük bir şaşkınlık içerisinde olanı biteni öğrenir. Haddad birkaç yıl önce ölmüş, ailesi olmadığı için de bütün varını yoğunu en sadık hizmetkârı ve eski dostu Şakir'e bırakmıştır. Şakir Haddad'ın konağında oturmaktadır, geniş arazileri ve binlerce sığırıyla yine yörenin en zengini olmuştur.
Derviş eski dostunu iyi gördüğü için ne kadar sevindiğini söyler ve yine aynı cevabı alır: "Bu da geçer..."
Birkaç yıl geçmiş, derviş yine Şakir'e uğramak istemiştir. Ona bir tepeyi gösterirler. Tepede Şakir'in mezarı vardır ve taşında şu yazılıdır: "Bu da geçer."
Derviş, "Ölümün nesi geçecek" diye düşünür ve gider.
Ertesi yıl Şakir'in mezarını ziyaret etmek için geri döner, ama ortada mezar filan yoktur. Büyük bir sel gelmiş, bütün tepeyi süpürüp savurmuş, Şakir'den geriye hiçbir iz kalmamıştır.
O yıllarda ülkenin sultanı, kendisi için çok farklı bir yüzük yapılmasını ister. Öyle bir yüzük olmalıdır ki, sultan mutsuz olduğunda umudunu tazelemeli, mutlu olduğunda ise kendisini tembelliğe kaptırmasına izin vermemelidir.
Hiç kimse sultanı tatmin edecek böyle bir yüzüğü yapamaz. Bir gün sultanın adamları bu bilge dervişi bulur, yardımını isterler. Sultan yüzük işine takmıştır.
Derviş, sultanın kuyumcusuna hitaben bir mektup yazıp verir.
Kısa bir süre sonra yüzük sultana sunulur. Sultan önce bir şey anlamaz, çünkü son derece sade bir yüzüktür bu. Derken üzerindeki yazıya gözü takılır, biraz düşünür ve yüzüne büyük bir mutluluk ışığı yayılır. Yüzüğün üzerinde "Bu da geçer" yazmaktadır.
uzmanlık sınavları için kurs vs olabilir ya da düzenli olarak bir kütüphaneye gidersin orada da yeni çevre edinip kafanı dağıtabilirsinne yazık ki ikisi de değil. tıp mezunuyum uzmanlık sınavına hazırlanıyorum evdeyim boşum ders çalışmam lazım.
spora bugün başlayacağım en azından yürüyüş yapacağım kararlıyım.
uzmanlık sınavları için kurs vs olabilir ya da düzenli olarak bir kütüphaneye gidersin orada da yeni çevre edinip kafanı dağıtabilirsin
biryere gider ve sürekli birşeylere odaklanıp kendine bir hedef koyarsan yaparsın kendini de toplarsınkütüphane en mantıklısı ama bi düzen yapamadım kendime. biraz gün içim dağılmıştı toparlamaya çalışıyorum özellikle uyku saatlerimi.
kızlar bilen bilir sıkıntılarım var. uzun süredir istediğim yeri kazanamadığım bir sınavım var. 9 yıllık ilişkim de yeni bitti. psikiyatra da gidiyorum bu arada.
sıkıntım şu ki içimde hiçbir hayat isteği kalmadı. evin içinde sadece nefes alıyorum. evet tamam depresyondayım ama nasıl çıkacağım? kendinizi böyle durumlardan nası kurtardınız? hiçbir şeye enerjim yok gibi. sadece internette dolanıp kafamı oyalayabiliyorum çok kötü bir kısır döngüye girdim.
benzer bir şeyler yaşayanların çıkış hikayelerini örnek almaya ihtiyacım var belki de. bilmiyorum.
not: konularımla boğduysam sizi görmezden gelin lütfen kötü bir şey demeyin çünkü kaldıramıcak kadar hassas bir dönemdeyim. teşekkürler.
biryere gider ve sürekli birşeylere odaklanıp kendine bir hedef koyarsan yaparsın kendini de toplarsın
antidepresanın faydası olmuş muydu ve aşk acın hafifledi mi, geçti mi
evet dinleyen birinin olması çok etkili. ben artık çevremdekileri de bıktırmış durumdayım. severek ayrılmam bir yana kaygı düzeyim çok fazla arttı bugünü değilde gelecekte gelir mi gelmez mi kaygısı yaşıyorum birkaç ay olamayız sonra olabiliriz ben bunu kabullenemiyorum sürekli ağlıyorum zırlıyorum mala döndüm banada bir psikiyatri yolu gözüküyo ama iyi gelir mi düşünmek istemiyorum hatırlamak istemiyorum bunu sağlar mı ilaçlar banabiraz hafifledi
çok ağlıyodum ilk zamanlar ruh gibiydim
ama esas etkili olan terapi bence. kadınla konuşmak bana çok iyi geliyor. hiç beni dinleyen yok çünkü hayatımda gerçek anlamda. ilk defa biri beni pür dikkat dinliyo yol gösteriyo. bu da içimi çok rahatlattı.
evet dinleyen birinin olması çok etkili. ben artık çevremdekileri de bıktırmış durumdayım. severek ayrılmam bir yana kaygı düzeyim çok fazla arttı bugünü değilde gelecekte gelir mi gelmez mi kaygısı yaşıyorum birkaç ay olamayız sonra olabiliriz ben bunu kabullenemiyorum sürekli ağlıyorum zırlıyorum mala döndüm banada bir psikiyatri yolu gözüküyo ama iyi gelir mi düşünmek istemiyorum hatırlamak istemiyorum bunu sağlar mı ilaçlar bana
Evet ayrılığın ilk aşamasına bunlar oluyor doğru ama zaman Herşeyin ilacıöyle yapıyorum
mesela hep servise arabamı sevgilimle götürürdük
bu sefer kendi başıma aldım randevumu götüreceğim
hafta sonu arkadaşlarımla bi buluşma ayarlamaya çalışıyorum vs vs gibi
şimdi de evde oturup çalışıcam
Evet ayrılığın ilk aşamasına bunlar oluyor doğru ama zaman Herşeyin ilacı
9 yıllık ilişki miydi biten ?zaman bana iyi gelmiyor maalesef. kendi kendime çıkmam gerekiyor. yoksa zamanla daha kötü oluyorum.
9 yıllık ilişki miydi biten ?
Seni çok iyi Anlıyorum ve bu yaşadıkların o kadar normal ki uzun ilişkilerde genelde o kişi gözün kulağın bir organın gibi oluyor ama şunu da unutma hepimiz tekiz aslında sen ondan öncede vardın ondan sonra da var olacaksın yasamak için koltuk değneklerine ihtiyacın yok.evetartık onsuz hayat bi tuhaf geliyor. 2-3 aydır o doğu hizmetinde diye kendimleydim ki, sevgiliyken bile tek olmak çok tuhaf gelmişti ilk 1 ay evden bile çıkmadıydım. şimdi iyice sudan çıkmış balık gibiyim.
işin kötüsü her yerde çoook fazla anımız var. evimin altındaki fırında bile birlikte kahvaltı ederdik, bildiğim her yere onu da götürdüm yazın gittiğim tatil yerlerine, gezdiğim yerlere vs vs...
yani böyleyken böyle.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?