Hayat enerjinizin bitmesi

Ben bekarken adet geciktirici hap kullanmıştım Annem de bunu düşünerek sürekli bana ne zaman hamile olacağımı sorup durdu Ben de bu durumdan Çok sıkılmıştım çünkü eşimle durumumuz müsait değildi annemi anlatmak istememiştim zamanı geldiğinde bebeğimiz oldu ve sonrasında annem bu yüzden sorduğunu söyledi gerçekten çok can sıkıcı bir durum Seni çok iyi anlıyorum konuşmamazlık da edemiyor insan kırmakta istemiyor ama sormaları da bitmiyor maalesef �nşallah her şey yolunda gider Canını hiç sıkma her şeyin bir zamanı var
Amin insallah sagolasin. Herşeyi dert edecek biri degilim ama asamadigim seyler son zamanlarda huzursuzluk vermeye başladı. Bir de uzak olunca herseyin tuzu biberi oluveriyor

Eski bir vajinismus hastasi olarak benim gorusum su: yasamin diger alanlarinda kapana kistirilmak, hic hak etmedigin halde aile tarafindan surekli suclu hissettirilmek, es ve ailenin isteklerini kendi isteklerinden once koymak, istemedigin sartlarda yasamak zorunda birakilmak, alttan alan taraf olmak... hepsi vajinismusun bir parcasi...

Demissiniz ki hic rahatima duskun biri olmadim e sorun da bu zaten aile ne.istiyor es ne istiyor es ailesi ne istiyor hep oncelik bu olmus turkan ne istiyor soran yok. Beynimiz bize yalan soyler ama vajina yalan soylemez vajina eh yeter artik ben bu kosullarda kendimi acmak.istemiyorum bir de bu gorevi istemiyorum diyor. Bilimsel bir dayanagim yok ama kendim eski bir hasta olarak gozlemim bu. Bir seyleri bastira bastira kendimizi hasta ediyoruz ve vajinismus aslinda bir hastalik degil bir semptom. Cinsel tedavi yaninda psikolojik olarak da destek gormelisiniz bence ve oncelik bencil olmak olmali...
Tabiki bunlar da muhtemel sebepler... bencil olamiyorum burada dahi birine ters bisey desem üzülmüşmudur diye merak ediyorum. Bencil olmayi öyle cok istiyorum ki ama ailem de benim gibi.

Tabiki bunlar da muhtemel sebepler... bencil olamiyorum burada dahi birine ters bisey desem üzülmüşmudur diye merak ediyorum. Bencil olmayi öyle cok istiyorum ki ama ailem de benim gibi.

Sahsi gozlemim, yanlis da olabilir bu tabi ki, bizim kendi isteklerimizi dusunmememiz, kendi duygularimizi, kendi ofkemizi hissedemememiz, surekli baskalari uzulur mu kirilir mi, haksizlik mi ediyorum gibi kaygilarimiz, kendi benligimizi neredeyse unutmamiza sebep oluyor... Bu yuzden kronik depresyon, halsizlik, enerjisizlik, caresizlik hissiyle bogusuyoruz. Ve cinsellikte de rahat olamamamizin kendimizi kasmamizin sebebini ben biraz da buna bagliyorum...

Ben bekarim ama vajinismus tedavisi gordum, once en ufak bir penetrasyon olmuyordu, inanilmaz kasiliyordum, bacaklarimi bile acamiyordum, sonra yavas yavas dilator egzersizlerini vs yapabildigim zamanlar oldu. Yanisira psikolojik destek de aldim. Sonrasinda bir erkek arkadasim oldu, bazen sorunsuz iliskim oluyordu bazen canim aciyordu bazen yine iliski hic olmuyordu... Ve baska bir erkek arkadasim daha oldu, onunla cok rahattim ve guven sorunum, hakkimda ne dusunur, acaba vajinismus oldugum icin beni terk eder mi korkum yoktu, onunla genelde sorunsuz oldu iliskim. Yani demek istedigim bu sorunun kanimca icinde bulundugunuz psikolojik durumla, esinizle iliskinizle, her seyle cok alakasi var... Insallah butun problemlerinizi asarsiniz :KK200:

Bu kadar baskı ile üzerinize gelirlerse hiç istemezsiniz
Anneniz hatalı
Net bir dille maddi manevi hazır değilim deyin
Sonuçta bakacak olan sen büyütecek olan yine sen

Sahsi gozlemim, yanlis da olabilir bu tabi ki, bizim kendi isteklerimizi dusunmememiz, kendi duygularimizi, kendi ofkemizi hissedemememiz, surekli baskalari uzulur mu kirilir mi, haksizlik mi ediyorum gibi kaygilarimiz, kendi benligimizi neredeyse unutmamiza sebep oluyor... Bu yuzden kronik depresyon, halsizlik, enerjisizlik, caresizlik hissiyle bogusuyoruz. Ve cinsellikte de rahat olamamamizin kendimizi kasmamizin sebebini ben biraz da buna bagliyorum...

Ben bekarim ama vajinismus tedavisi gordum, once en ufak bir penetrasyon olmuyordu, inanilmaz kasiliyordum, bacaklarimi bile acamiyordum, sonra yavas yavas dilator egzersizlerini vs yapabildigim zamanlar oldu. Yanisira psikolojik destek de aldim. Sonrasinda bir erkek arkadasim oldu, bazen sorunsuz iliskim oluyordu bazen canim aciyordu bazen yine iliski hic olmuyordu... Ve baska bir erkek arkadasim daha oldu, onunla cok rahattim ve guven sorunum, hakkimda ne dusunur, acaba vajinismus oldugum icin beni terk eder mi korkum yoktu, onunla genelde sorunsuz oldu iliskim. Yani demek istedigim bu sorunun kanimca icinde bulundugunuz psikolojik durumla, esinizle iliskinizle, her seyle cok alakasi var... Insallah butun problemlerinizi asarsiniz :KK200:
Son 1 yilda o kadar cok sey yasadim ki zaten herkes kadar benim hayatimda zordu manevi olarak... 1 yıldır da baslarda ozellikle balayindayken denedik ama olmadi sonra akisina biraktik sonra is hayati ben pandemi sebebiyle farkli sehirdeki bir hastaneye gittim derken bu sekilde bitti. Dilator yüzünden hayatimda ilk defa panik atak gecirdim. O gündür bugundur hic denemedik. Esim o kadar cok korktu ki hastaligimin oldugunu unutturmaya çalışıyor. Insallah hepimiz hayatimizdaki problemleri minimum seviyeye indiririz. Allah kimseye asamayacagi dert vermesin

Bu kadar baskı ile üzerinize gelirlerse hiç istemezsiniz
Anneniz hatalı
Net bir dille maddi manevi hazır değilim deyin
Sonuçta bakacak olan sen büyütecek olan yine sen
Ya aslinda oyle aman aman her konuştuğumuzda demiyor sadece ben bu konuda hassasim bu yuzden bir elin parmagini gecmeyecek sekilde de soylese inciniyorum çünkü bir cocugum olsun istiyorum ama cinsellikten korkuyorum. Belki de annem degildir kirildigim kizdigim kendimimdir. Aşılasi birseyi ve insan vücudunu bu kadar iyi tanimama ragmen kendime yapamadigima inanamiyorum

Ya aslinda oyle aman aman her konuştuğumuzda demiyor sadece ben bu konuda hassasim bu yuzden bir elin parmagini gecmeyecek sekilde de soylese inciniyorum çünkü bir cocugum olsun istiyorum ama cinsellikten korkuyorum. Belki de annem degildir kirildigim kizdigim kendimimdir. Aşılasi birseyi ve insan vücudunu bu kadar iyi tanimama ragmen kendime yapamadigima inanamiyorum
Cinsellikten korkuyorum derken 😱

Sizi vajinusmus konusunda çaba göstermemenizden hatırlıyorum. Doktorun egzersizlerini bile erteledim demiştiniz yanlış hatırlamıyorsam.

Çocuk konusunda ben evlendiğimden beri kısmet ne desem yalan olur istiyoruz derim olmaz istemiyoruz derim pat olur o yüzden bi şey diyemiyorum diye yuvarlıyorum her sorana. Siz de öyle yuvarlayın gitsin.

Ama vajinusmus konusuna bir ağırlık verin bence artık. Olduğumu sandığım bir ara aynı zamanda panik atak tedavisi görüyordum. Doktorum 8 seansta hemen çözülüyor demişti. Bana çok güven vermişti mesela doktorum. Belki doktorunuzun enerjisi tutmamıştır sizinle. Acaba doktor mu değiştirseniz?

Yumurtalığımda kist gibi bir şey varmış önce onu tedavi edelim dedi doktor de geç vajinismus olayını anlatmak istemiyorsan. Ne yapalım bazen özel sorunlar anlatılmıyor anne bile olsa.
Böylelikle belki sağlık sorunundan dolayı çocuk istemediğini anlar.

Cinsellikten korkuyorum derken 😱
Degil mi ne kadar şaşırtıcı. Aklimdan neler geçiyor inanin ben bile yetişemiyorum. Evlenmeden once bu tarz sorun yasayan cok hasta tanıdım ama hic yasayabilecegim aklima gelmedi. Haz alinmasi gereken seyden ben dört bucak kaçıyorum

Sizi vajinusmus konusunda çaba göstermemenizden hatırlıyorum. Doktorun egzersizlerini bile erteledim demiştiniz yanlış hatırlamıyorsam.

Çocuk konusunda ben evlendiğimden beri kısmet ne desem yalan olur istiyoruz derim olmaz istemiyoruz derim pat olur o yüzden bi şey diyemiyorum diye yuvarlıyorum her sorana. Siz de öyle yuvarlayın gitsin.

Ama vajinusmus konusuna bir ağırlık verin bence artık. Olduğumu sandığım bir ara aynı zamanda panik atak tedavisi görüyordum. Doktorum 8 seansta hemen çözülüyor demişti. Bana çok güven vermişti mesela doktorum. Belki doktorunuzun enerjisi tutmamıştır sizinle. Acaba doktor mu değiştirseniz?
Ya bana dilator verdiler cogu hasta gibi. Kendim yapamadim esime izin vermedim sonra doktorum burda yapacagiz dedi gittik ve kötü bir sekilde ilk defa panik atak geçirdim. Esim o kadar korktu ki dilatorleri atti. Esim bu olayin uzerinde cok durdugum için kafamdan atmami soyluyor. Denemesem de yani fiziki olarak eylemde bulunmasam da kafamin icindeki bu düşünceler mahvediyor beni. Kendime inancim kalmadi

Yumurtalığımda kist gibi bir şey varmış önce onu tedavi edelim dedi doktor de geç vajinismus olayını anlatmak istemiyorsan. Ne yapalım bazen özel sorunlar anlatılmıyor anne bile olsa.
Böylelikle belki sağlık sorunundan dolayı çocuk istemediğini anlar.
Annem gribi bile verem gibi yapiyor kist ufacik sey ama kafasinda kurarda kurar. O yüzden hastalik diyemiyorum. Uzağız akli kalmasin

Ya bana dilator verdiler cogu hasta gibi. Kendim yapamadim esime izin vermedim sonra doktorum burda yapacagiz dedi gittik ve kötü bir sekilde ilk defa panik atak geçirdim. Esim o kadar korktu ki dilatorleri atti. Esim bu olayin uzerinde cok durdugum için kafamdan atmami soyluyor. Denemesem de yani fiziki olarak eylemde bulunmasam da kafamin icindeki bu düşünceler mahvediyor beni. Kendime inancim kalmadi
Önce engel olan kaygılarınız için yardım alın bence. Fiziksel kısmı sizde 2. sırada kalmış.

Romantik bir tatile ihtiyacınız var
Iste o romantiklik bende yok. Paris e tatile götürdü eşim ben sadece sehri gezme plani yaptim gündüz bir güzel yorulduk gece de sızdık. Balayinda da otel olmasina ragmen her türlü gezi etkinlige katıldım. Sanki o an hic gelmesin istiyorum. Çünkü yapamiyorsunuz ve uzerinizdeki o derin baski anlatamam ya.

Degil mi ne kadar şaşırtıcı. Aklimdan neler geçiyor inanin ben bile yetişemiyorum. Evlenmeden once bu tarz sorun yasayan cok hasta tanıdım ama hic yasayabilecegim aklima gelmedi. Haz alinmasi gereken seyden ben dört bucak kaçıyorum
Doktora gidin bence en iyi çözüm orada

O kadar cok dra gittik ki hem burada hem de yurtdışında en son ilk defa gecirdigim panik atak eşime dur dedirtti. Cok kötü oldum. O da hakli nasil yapamam
Çok çok geçmiş olsun :(
Ne diyeceğimi bilemedim
Mutlaka altında yatan bi sebep vardır
Yardım alın.

Merhabalar... Bugün annemle biraz atıştık yani ilk defa biraz sesim yükseldi çünkü artik bebek bebek diye diretmesi fazlaca tüketti beni. Istemiyorum diyerek gecistiriyorum en sonunda Allah cidden vermeyecek korkusu yasiyorum Vajinusmus olup 1 yıldır hala tedaviye cevap vermemis olmama mi yanayim aile mensuplarinin üzerime gelmesine mi dert edeyim bir yandan işi bıraktım 1 hafta oluyor sanki herkes işi biraktim diye kendi sirketimiz icin buradan calismami istiyorlar yani baska baska stres kaynaklarini önüme atıyor gibiler. Kendi rahatima düşkün biri olmadim evlendikten sonra hiç. Evlilik öncesi kendi ulkemdeyken bir elim yagda bir elim bal da idi tabiri caizse eşim de bu kadar tutumlu olmami anlamıyor. Onceki halimi de bildiği için biraz rahat davranmami istiyor ama eşimde olsa ben bunu yapamam belki zamanla olur ama su an degil hayatimin kontrolu sanki baskalarinin eline gecmis gibi hissediyorum. Sadece yazdim çünkü anlatacak destek olacak kimsem yok anlattigimda boşan dön gibi cumleler duymaktan 1 yildir usandım.

aynı ülkede de değilmişsiniz, en azından yüz yüze talepleri sizi daraltmaz. Ailemizin görüşü hamile kalana kadar değişmeyecek, ne de siz onları bu yaştan sonra değiştirebilirsiniz.Arayıp sizi darladıklarında böyle modunuz düşüyor, moralinizi toparlayamkyeousnuz sanırım. Aile için bir şey öneremeyecdğim ama Sizi sakinleştirecek alternatif yöntemlerden biri bach çiçek terapisi. Çiçek özlerinden oluşturulanbir tür yağ diyebiliriz. Rescue remedy bach çiçeklerini öneririm. Yan etkisi yok, Avrupa’da iseniz bir çok yerde bulmanız kolay

Back
X