Hayat gerçekten 30 dan sonra başlıyormuş.

27 yaşındayım, yaş aldıkça daha bir rahatladığım bir gerçek ama şu meşhur 30 yaşını da bir aşsam da daha bir ferahlasam diyorum artık böyle duydukça :)

Hayatın kıymetini anlıyorsunuz gerçekten daha da olgunlaştım artık.

İşte ben de çalışmayıp çocuğumu büyüteceğim deseydim, bu kayınvalidem çocuğa bakarken, ben sırf ortamda birisine "çalışmak iyidir" dedim diye beni bozmaya çalışan bahsettiğim fesat kuzen, bu sefer "ev borcuna soktu şimdi çalışmıyor" derdi eminim. Ben yine susmazdım tabi..

Yani insanlar her şekilde diyecek şey bulur. O yüzden çok fazla takılma.
Kıskançlıktan bir çoğu..
İstemezsen cevap bile verme. Biraz şöyle anlamsız bak sessiz kal geç..

Siz bir de 40' ı 50' yi görün. Hayat daha da güzelleşiyor.

Eskiden düşene tekme atılırmış şimdi de ee oldu naptınız diye darlanıyor. Sizin ağzınızın tadı bozulmasın yeterki herkes geçici canım

Sizin yine ev satınca imiş, benim annem babam ev alınca hayırlı olsun demeden "nasıl ödeyecekler ki" diyenler olmuş. Küçüktüm ama hafızadan silinmeyen kötü cümleler işte.
İnşallah tez zamanda işleriniz yoluna girer, Allah yolunuzu açık etsin.

30 yasinda degilim ama esimle maddi durumumuz bozuldugu zamanlar biz de herkesin yuzunu gorduk. O coook iyi olanlarin biz dusunce nasil degistiklerini gordum. Cevrene gore olan maddi durumunla muamele goruyorsun, bu boyle. Sukur simdi iyiyiz ama herkesin yuzunu gormus olduk.
Uzulmeyin bi daha yaparsiniz. :)

aynisini bende yaşiyorum inanki o sorulardan duymamak için kaçik yeri ariyorum
sanane lan benim paramdan diyesim var.:)
bu kadin çok güçlü başedemeyiz diyerek kaçiyor bölece kendimi güçlü hissettim
boşver yahu agzi olan konuşur hayat senin onlarin degil onlar kendinize ait hayati aramak için başkalarinn hayatinin didinlenirler..

klima almaya meraklı komşu.. sende deseydin klimayi siz alin biz kullanalim deseydin

benim 30 uma 1 yıl var 30 uma gelmeden 25 yaşımda ev sahibi oldum çok şükür.. ev sahibi olduktan 1 ay sorada evlendim ev benim üzerimde.. bekarken aldim..
27 yaşında araba sahibi oldum bileziklerimi sattım veüstüne banka kredisi çektim... çok şükür arabada benim üzerimde ama eşimle ortak:)oda bitti bi ay sora:)
yatırım yaptığım için mutluyum..
şimdi kaynanamin evinde oturuyorum 3, kat yapımı planimiz var bunda emin degilim miras var ortada..
birikim yapabiliyorsak çok şükür.. 30uma gelmeden yapabildim bunlari..
milletin dedikleri hiç kulak asmadim he dedim takmadim cevabini tokat gibi yapıştırmak lazim...
ben birikimi yapmaya küçükken öğrendim öğrettiler bana.:)
sen milletin dediğine bakma.. mutlu olduğu kadar yap.

Bu insanlar aşırı mutsuzlar bence bakıp bakıp daha da hasetleniyorlar.
Etrafındakilerin hayatını didikleyip bununla mutlu olmak isteyen çok insan var.
28 yaşındayım, hayatımın hiçbir döneminde kimsenin hayatına burnumu sokmadım haddim de değil zaten.

valla konu sahibi sizi çok iyi anlıyorum evet malesef oyle densizler çok fazla. dardayken kimse yardıma koşmaz ama akıl vermeyi çok iyi bilirler. ben artık direk tersliyorum kim olursa olsun. dediğin gibi çok geziyorsunuz diyen mi ararsın arabayı ne kadara aldınız , taksidi ne kadar diyen mi, gezdiğinden ödediğinden aylık kazanç tahmini yapmaya çalışan mı. kimse umrumda değil artık eskiden takardım ama artık dinlemiyorum bile . bu arada benim de yaş 30 :) herkesin hayatına kimse karışamaz :)

Simdi ben yazicam ama bana uzayda mi yasiyorsun diyenler olacak

Ben 40 yasindayim , 40 senedir size sorulan sorulan bir tanesini bile sormadi bana kimse , kendi anam babam da dahil olmak uzere

Cevremdeki herkesin mukemmel oldugunu dusunmuyorum , elbet benim etrafimda da vardir boyle tipler ( gerci para konusu konusmamak bir gorgu meselesidir ) ama hic duymadim bu sorulari
Demek ki is bende bitiyor , izin vermeyin insanlarin ozel hayatiniza burnunu sokmasina , ben cidden bdv de okudukca dumur oluyorum , cocuk sorulari , para sorulari vs vs kime ne yahu ?

Bu arada benimde evim yok , hic oyle ev alatim hevesim olmadi , ama annemle babam bile sormadi bana neden ev almiyorsun diye , mesafe iyidir , insanlarla iliskilerinize dikkat edin bence

Benim tek seçeneğim bakıcıydı, kv min gelip çocuğa bakması demek yine beraber oturmak demekti. 3 yıl ağzım yandı. Tekrar başa sarmak istemedim. Cevapsız kaldığımdan hep tepeme geldiler ya

Aaa olmazmi evi alırken de birsürü tantana oldu olmaz mı hiç :) kp küstü, kv de nasıl ödenecek o diye yaygara çıkardı, eltim de ev almakta birşey mi herşey ev almakla olmuyor gibi söylendi bir hayırlı olsun demeden, kaynımda 10 sene ev ödeyecek kadar salak miyim ben dedi yüzümüze :) bunlar 9 yıl önce aklımda kalanlar :)

Allah razı olsun. Eşime diyorum biz baymışız baya dert etmişler bizi. Alan biz satan biz ödeyen biz. Zoruma giden de eşimin kardeş gibi olan kuzenin evi var ama beğenmediği için oturmuyor liraya verip o parayla kiraya çıktı. Sakarya tarafından ev alıp daha yeni oluyor bu söylediğim, bize ev alın kârı koca calısıyorsunuz boşa gitmesin bak biz birşeyler yaptık demesi. Biz ev alırken kimseye bu cümleyi kurmadık hadi sizde yapın demedik. Ki haddime değil. 2 yıldan fazla oldu kapımızı çalmamaları hasetliklerine işaret sanırım :)

Ya annem hep der aslında tam da 30 lu yaşlara gelince hayatı daha iyi anlayacaksın diye sanırım herkes öyle yazmış..
Bendeki aydınlanma anne olduktan sonra(25 yaş) başladı.. Şu an 27 yaşımdayım ama eskiden insanları neye göre seçiyormuşum bilmiyorum seçme karpuz misali elimde ne kalırsa.. Şimdi öyle değil tüm aileden tutun da eşim bile 27 yaşımda bana daha farklı göründüler sanki herkesi tanıdım.. Artık en ufak bi muhabbetten bile karakter analizi yapabiliyorum.. Bu çok kazık yemekten de kaynaklanıyor olabilir Kimbilir şimdi böyleyse 30 dan sonraki aydınlanmayı düşünemiyorum..
Ha bir de bende artık içimden geldiği gibi davranıyorum isteyen yanımda, istemeyen de uzakta Dursun..

Aslında açık oldu ama içimi dökmek için ve insanların hayatımıza burnunu haddinden fazla sokup ki bunu zamanında hep alttan alarak yapan ben artık silerek yapıyorum konunun özü bu :)

İşte siz kendi cevabınızı kendiniz vermişsiniz.
Siz iyi niyet besleyip, alttan alırken, onlar herşeyi kendilerine hak görmeye başlıyor.
Özel hayatınızı, maddi durumlarınızı sorgulamak ve bu durumlarda rahatça yorum yapmak onlara hak oluyor.
Aslında değil. Alttan almanın zararları.

Yalnız değilsiniz.
Benim de etrafımda kimse yok.
Dara sıkıştım mı ancak bir annem - babam koşar.
Kayınvalide - Kayınpeder konusuna girmiyorum bile, bencil yapılılar, oldukları yerde kalsınlar zaten mümkünse.

Çevremde gerçekten benim derdimi dert edinecek, mutluluğumda da benden daha mutlu olacak 2-3 arkadaşım var o kadar.
Zaten yetiyor da artıyor. İstanbul'un temposunda, yeri geliyor onlarla bile görüşemiyoruz.

Az - öz insan biriktirmeli etrafında insan.
"Akraba" adı altında "aman akrabadır, ayıp olur" mantığı bende de vardı ve artık bende yapmıyorum.
Ve görüyorum ki gerçekten bana akrabalık besleyenler zaten herşeye rağmen benimle görüşüp iletişim kuruyorlar.
Diğerleri fasa - fiso, bayramdan bayrama araşır veya merhabalaşırız o kadar.
Önemli gün ve zamanları geçmez onlarla görüşmelerim.

Ben de Balıkesir'liyim. Ben de isterdim ufak bir yerde oturup hayatımı sürmek ama zor.
Alışkanlıklar ve tabii eşin de aynı şekilde ayak uydurması konusu var, o yüzden sanırım bu bende hayal olarak kalacak hep.
Umarım siz başarabilirsiniz.
Balıkesir olur, başka bir şehir olur, ama İstanbul'dan kurtulursunuz umarım.

Kesinlikle haklisiniz, eşim benim çok yumuşak huyludur ailesine, bütün ihtiyaçları olduğunda onu ararlar ilk. O da anlatsam uzun sürer ama çok kavga ederdi ailesi yüzünden benle. Konumda da dediğim gibi insanları alttan almak zorundaymışım gibi davranırdık öyle baskısını hissederdim. Sanki doğru olan buymuş gibi. Yüzyüze bakıcaz ya :) ondan ondan herkes herşeyi rahat rahat sorar oldu. Ama şimdi önünü kestik tabi bunca yıpranmadan sonra biraz zor oldu ama oldu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…