27 yaşındayım, yaş aldıkça daha bir rahatladığım bir gerçek ama şu meşhur 30 yaşını da bir aşsam da daha bir ferahlasam diyorum artık böyle duydukça :)
Ayy aynı, bizde yoktan var ettik hem ev aldık hem eşya borcu düğün borcu vs.. o donem çok bunaldım, cocugu bile erteledim buyuzden. aslında konu uzunda girmek istemedim hem oğluma doğum yaptığımda eşim de ailesi akrabaları da çok üstüne gelip oğlum daha 1 haftalıkken ne zaman calısacaksınlar başladı. Bende eşime dedim ben 2 yaşına kadar büyütmek istiyorum diye. O dönem daraldı borçtan ödeyemez hale geldik sonra herkes bana düşman kesildi gelin çalışmıyor diye. Oyuzden şimdi tek tek eliyorum hayatımdan oyuzden yada eskisi gibi kalmayıp hadlerini bildiriyorum.
Konunun amacını anlayamadım ona bişey söyleyemicem :) ama insanın 30dan sonra gerçekten yaşamaya başladığı konusunda hemfikirim.
Bi set gibi, aşılan bariyer gibi 30u geçiyorsun ve hoooopp aydınlanıyorsun.
Bi kadınlık geliyor insanın üzerine, bi olgunluk oturuyor.
Eskisi kadar saçmasapan şeylere takılmıyorsun, moralini bozabilen konular cidden hayati konular oluyor.
Daha keskin kararlar alıyorsun ve daha kararlı hareket ediyorsun.
Ben sevdim 30 yaşımla yaşamayı, 2 senedir de gayet iyi anlaşıyoruz :)
aynisini bende yaşiyorum inanki o sorulardan duymamak için kaçik yeri ariyorumElalemin ve akrabaların soruları bitmez.
Biz üç yıllık evliyiz sürekli duydukarımız şunlar;
-Evi kaça aldınız?
-Arabayı kaça aldınız?
-Ev borcu kaç yıl?
-Araba borcunu kapattınız mı?
-Aylık kaç kazanıyorsunuz?
- Sen oğlumdan çok mu kazanıyosun? (Bunu soran da eşimin annesi şaka değil gerçek)
-Haftada kaç saat çalışıyorsunuz?
-Sigortanız nasıl?
-Her şeyiniz tamam neden 3 yıldır çocuk yapmıyosunuz, bak Allah aratır sonra haaa ona göre.
-Yolcu yok mu yolcu benim kız 3.yü doğurdu siz bir tane yapamadınız.
İnsan olan utanır şu soruları sormaya, biz kimsenin hiçbir şeyini merak edip sormayız akraba çevresi hep böyle, iş arkadaşlarımız oturduğumuz çevrede bir tane bu tip soru soran yok ama.
Gördüğüm an hızla uzaklaşıyorum bu tiplerin yanından.
klima almaya meraklı komşu.. sende deseydin klimayi siz alin biz kullanalim deseydinBizde böyle saçma şeyler yaşıyoruz . İlk örnek görümcemin gerizekalı kocası hep maaşımızı hesaplardı izne gidince niye bana fıstıkli getirmediniz şunu getirmediniz , 2 sene 10 kuruş bile yemeden aldığım arabaya laf söyledi ki arabayı şimdi sattık 55 bin tl ye . Beni delirtti aramız açıldı en son izinde evine gittik bir daha asla gitmem evine . İkincisi eşin geçen Ocak’ta afrine göreve gitti Temmuz’da döndü o kadar çok sıkıntı yaşadık ki . Millet bizim oradan aldığımız günlük 143 tl tazminatı ne yaptığımızı merak etti . Bir komşu evime geldi bunu sordu . Neden evimize klima almıyormuşuz bunu merak etti . Ona neyse ki biz ayda 2300 tl ev kredisi 750 tl ev kirası ödeyen insanlarız .Afrinden gelen paraya Bilezik almıştım gidio bozdurduk birkaç tane daha altın bozdurup arabamıza ekledik 83 bin tl ye araba aldık eve geldik . Komşu oturmasında kadın bana dedi ki hayırlı olsun arabanız tşk daha iyisi size olsun dedim eeee klima alıyormusunhz bütçeniz var mı dedi bana ya öyle sinirlendim ki anlatamam. Böyle böyle bir dolu örnek var . Yapacak şey belli lafı yapıştırıp konuşanı susturmak
aynisini bende yaşiyorum inanki o sorulardan duymamak için kaçik yeri ariyorum
sanane lan benim paramdan diyesim var.:)
bu kadin çok güçlü başedemeyiz diyerek kaçiyor bölece kendimi güçlü hissettim
boşver yahu agzi olan konuşur hayat senin onlarin degil onlar kendinize ait hayati aramak için başkalarinn hayatinin didinlenirler..
İşte ben de çalışmayıp çocuğumu büyüteceğim deseydim, bu kayınvalidem çocuğa bakarken, ben sırf ortamda birisine "çalışmak iyidir" dedim diye beni bozmaya çalışan bahsettiğim fesat kuzen, bu sefer "ev borcuna soktu şimdi çalışmıyor" derdi eminim. Ben yine susmazdım tabi..
Yani insanlar her şekilde diyecek şey bulur. O yüzden çok fazla takılma.
Kıskançlıktan bir çoğu..
İstemezsen cevap bile verme. Biraz şöyle anlamsız bak sessiz kal geç..
Siz bir de 40' ı 50' yi görün. Hayat daha da güzelleşiyor.
Sizin yine ev satınca imiş, benim annem babam ev alınca hayırlı olsun demeden "nasıl ödeyecekler ki" diyenler olmuş. Küçüktüm ama hafızadan silinmeyen kötü cümleler işte.
İnşallah tez zamanda işleriniz yoluna girer, Allah yolunuzu açık etsin.
30 yasinda degilim ama esimle maddi durumumuz bozuldugu zamanlar biz de herkesin yuzunu gorduk. O coook iyi olanlarin biz dusunce nasil degistiklerini gordum. Cevrene gore olan maddi durumunla muamele goruyorsun, bu boyle. Sukur simdi iyiyiz ama herkesin yuzunu gormus olduk.
Uzulmeyin bi daha yaparsiniz. :)
Konunun amacını anlayamadım ona bişey söyleyemicem :) ama insanın 30dan sonra gerçekten yaşamaya başladığı konusunda hemfikirim.
Bi set gibi, aşılan bariyer gibi 30u geçiyorsun ve hoooopp aydınlanıyorsun.
Bi kadınlık geliyor insanın üzerine, bi olgunluk oturuyor.
Eskisi kadar saçmasapan şeylere takılmıyorsun, moralini bozabilen konular cidden hayati konular oluyor.
Daha keskin kararlar alıyorsun ve daha kararlı hareket ediyorsun.
Ben sevdim 30 yaşımla yaşamayı, 2 senedir de gayet iyi anlaşıyoruz :)
Aslında açık oldu ama içimi dökmek için ve insanların hayatımıza burnunu haddinden fazla sokup ki bunu zamanında hep alttan alarak yapan ben artık silerek yapıyorum konunun özü bu :)
Simdi ben yazicam ama bana uzayda mi yasiyorsun diyenler olacak
Ben 40 yasindayim , 40 senedir size sorulan sorulan bir tanesini bile sormadi bana kimse , kendi anam babam da dahil olmak uzere
Cevremdeki herkesin mukemmel oldugunu dusunmuyorum , elbet benim etrafimda da vardir boyle tipler ( gerci para konusu konusmamak bir gorgu meselesidir ) ama hic duymadim bu sorulari
Demek ki is bende bitiyor , izin vermeyin insanlarin ozel hayatiniza burnunu sokmasina , ben cidden bdv de okudukca dumur oluyorum , cocuk sorulari , para sorulari vs vs kime ne yahu ?
Bu arada benimde evim yok , hic oyle ev alatim hevesim olmadi , ama annemle babam bile sormadi bana neden ev almiyorsun diye , mesafe iyidir , insanlarla iliskilerinize dikkat edin bence
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?