Hayat gerçekten 30 dan sonra başlıyormuş.

Kayra19

Guru
Kayıtlı Üye
11 Mayıs 2012
2.013
1.005
333
İçimi dökesim geldi biraz..
cümlelerim karışık olmaz inşallah. Rahatça ifade edebilirim kendimi.

Daha önce bahsetmıstım ev alıp sattık eşimle 9 yıldır evlıyız. Geç bebek sahibi olduk. Maddi açıdan hazır değildik cok sukur sonradan aratmadı rabbim. Bu sürede çok şey yaşadık maddi manevi çok yıprattım kendimi. Ev alıp başımızı sokalım eşşek gibide çalıştık.

Benim akrabam çevremizde yok, memlekete gidersek görüyoruz. Eşimin akrabası çok ve çok hasetlerdi kim olursa olsun teyze, dayı,hala kuzenler vs.

Çevremizde eşimle benim sanki alttan almak için insanları bir mücadelemiz vardı. Eşimlede aramız kötü oluyordu bu insanların yüzünden. Aman yüzyüze bakıyoruz kötü olursak bizden bilmeyelim biz kötü olmayalım onlar yapsınlar diye diye..

Sonra dank etti, 31 yaşına geldim. Çevremde ne çok haset insan varmış onu farkettim. Ev sattıkya (baya detaylı konu bu) kapımızı çalmayan insanlar kapımızda bittiler.

Bizden çok yıl sonra ev bark araba sahibi olan arkadaşlarımız, biz evimizi sattıktan sonra akıl vermelere başladılar..Ee alamadınız mi bir ev diyenler, parayı yemesenız bari, ayy satmasaydınız ödenirdi, çok geziyorsunuz harcıyorsunuz diyenler mi ararsınız sanki onların parasını harcıyorum ben. Ben ev taksiti öderken demedim kimseye eee sizde birşeyler yapın artık geziyorsunuz harcıyorsunuz bir dikili ağacınız yok diye.. çünkü haddime değil. Beni ilgilendirmez.

Tabi dar da olunca arkasını dönen daha önce evimizden çıkmayan şimdi 2 yıldır evimize adım atmayan kv ve kp i söylemiyorum bile :)

2 yıl oldu öyle gücüme gidiyorki kiminle otursak hemen eee siz naptınız alamadınız mi bi evle başlayıp çarçur etmedenız inşallah parayı. Parayı? Derken.. gökten biryerlerden paramı geldi diyorum. Sonuçta kendi alın terimle 10 yıldır çalıştığım emeğim benim kadar düşünebilir mısınız? Diyorum. Ya biz sizin için söylüyoruzlar başlıyor bu sefer.

İşte böyle insanları tek tek eledim hayatımdan.
Ben tatile gittiğimde arkamdan dedikodu yapan ama kendisi heryıl 2 kere gidipte aaa bak goruyomusun hıcbırsey yapamadan çarçur ediyorlar paralarını diyen insnlara ihtiyacım yok.

Dün eski bir arkadaşımı arıyorum bebeği olmuş hayırlı olsun demek için, bir baktım ben devamlı soru cevaplıyorum sorular aynen şöyle: evi kaça sattınız, ne yaptınız parayı, nerde çalışıyorsun, ne kadar maaş alıyorsun, gibi gibi.. Bende mi bir sorun var anlayamıyorum. Ben kimseye bunları sormuyorum. Dara düşmüşüm evimi satmışım yarın nasipse tekrar alırım. Yad almam çok dert değil ne kadar yaşayacağımı bilmediğim şu dünyada.

Neyse eşimle aramızda arada sorunlar olsa da çözebiliyoruz artık (bunu söyleyince de kavga edıyoruz hep:) )çünkü o da görüyor çevrede herkes geçiçi biziz daim olan. Aile herşey . Dar zamanda kimse olmaz yanında cebinde biraz paran varsa senden iyisi yok. Bir de herkes mi aynı olur hayretler içerisinde kaldık. Tek tek eledim sildim hayatımızdan böyle insanları. Öyleki
Balıkesir e taşınmayı istiyoruz bununla ilgili konu da açmıştım. Kendimize küçük huzurlu bir yaşam istiyoruz artık.

( karışık anlatmış olabilirim hem devamlı bölüşüyorum hemde telefondan yazmak biraz zor oluyor)

evet biraz karisik olmus, konunun acilma amacini sahsen anlayamadim.

ama su paragraf cok tanidik geldi, istemsiz kendimi buldum, ben de kimseye soramam boyle sorular, millet makinali tufek gibi siraliyorlar aninda.

40dan sonra degil miydi asil hayat bir de :)
ne oldum dememeli ne olucam demeli, kirka kadar kendinize muhlet verin bence.

Aslında açık oldu ama içimi dökmek için ve insanların hayatımıza burnunu haddinden fazla sokup ki bunu zamanında hep alttan alarak yapan ben artık silerek yapıyorum konunun özü bu :)

bu hayatınızın her anında olacak ki sadece size değil herkese yapılıyor. ne zaman evlencen, evlendin hah huzura eriyim ne zaman çocuk, o biter ikinci ne zaman, oda biter eee çocuklar büyümeden bir yatırım yapın sonra zor olur. iş hayatında bile, sen problemi(yazılımcıyım) çözene kadar yalnızsın çözünce daha iyisi olmaz mı acaba diyeniniz çok olur. bunları takmayın lütfen insanlar her şeyi çok bilecekler. bebeğiniz olacakmış o doğunca ilk soru sütün var mı sakın mama verme emzir emzir gelir olacak. eee benim gelmedi ne yapacam benim ki büyümedi mi büyüdü. bunlar her zaman olacak takmayın kafanıza. paranız varken aldınız yokken sattınız alırken onlar mı verdi paranızı yok. hehe diyin geçin yoksa çok yıpranırsınız

Hayır problem sizde değil..
Ben de eşimin akrabalarında benzer tavırlar görüyorum. Bu konuyla yine aklıma getirdiniz sinirlendim.

Biz nişanlıyken ev aldık. Resmen yoktan var ettik diyebilirim aslında. Eşimin akrabaları hep birbirlerine yakın oldukları için belli ki her şey konuşuluyor. Takdir de edildik bolca o dönem!

Ben çocuk olduktan sonra da işimi hiç bırakmadım bu arada.
Pek umursamıyordum aslında o saate kadar. Ama geçenlerde eşimin kuzeninin eşini(erkek) avm de çocuk parkında gördüm. Oğlum oyun alanına girince gördük birbirimizi selamlaştık..
"Naber" diye sormasının ardından soru şu
"Ne kadar kaldı ev borcunun bitmesine?"
!!
Bir an kalakaldım. Ama o an düşünerek yuvarlak bir cevap verdim. Ardından
"Eh bitince çalışmazsın artık"
Ben "Bilmem çalışırım bence"
"Yok ya çalışma çalışma boşver"
Ben "Eee"

Ya arkadaş size ne? Ben sırf ev borcu ödemek için çalışıyorum diye işkence çekiyorum gibi algılamak hangi beyinsizliğin ürünü? Yahu size ne?

Ben eşime hep derim "ben çalışmayı seviyorum, ama çalıştığım halde maddi sıkıntı çekmekten hoşlanmıyorum" diye..

Normalde olsa gerekli cevabı veririm o kişiye evde falan olsak, ama o an ne denir ki böylesine diye ayaküstü muhabbette diye pek irdelemedim..

Ve sonuç olarak 34 yaşımdayım bir sürü kişiyi eledim hayatımda, ama bu kişilere de hala had bildiremiyorum. Desem de diyecekleri şey "sanki senin kötülüğüne diyoruz?" olur..

Bu şahsın eşi de(eşimin kuzeni) oğluma kv bakıyor ben çalışıyorum diye aklınca beni bozmaya çalışıp ağzının payını almıştı geçmişte..
Artık diyorum ki kendi hazımsızlığınızda boğulun!

Konunun amacını anlayamadım ona bişey söyleyemicem :) ama insanın 30dan sonra gerçekten yaşamaya başladığı konusunda hemfikirim.
Bi set gibi, aşılan bariyer gibi 30u geçiyorsun ve hoooopp aydınlanıyorsun.
Bi kadınlık geliyor insanın üzerine, bi olgunluk oturuyor.
Eskisi kadar saçmasapan şeylere takılmıyorsun, moralini bozabilen konular cidden hayati konular oluyor.
Daha keskin kararlar alıyorsun ve daha kararlı hareket ediyorsun.
Ben sevdim 30 yaşımla yaşamayı, 2 senedir de gayet iyi anlaşıyoruz :)

Evet hayat 25 den sonra baslar 45-40 yas arası da zirve demektir bana göre.

Ankara'da sattığınız evin parasıyla Balıkesir'de çok daha uygun fiyatlı bir ev alabilirsiniz.

Hersey gönlünüzce olsun.

Elalemin ve akrabaların soruları bitmez.
Biz üç yıllık evliyiz sürekli duydukarımız şunlar;

-Evi kaça aldınız?
-Arabayı kaça aldınız?
-Ev borcu kaç yıl?
-Araba borcunu kapattınız mı?
-Aylık kaç kazanıyorsunuz?
- Sen oğlumdan çok mu kazanıyosun? (Bunu soran da eşimin annesi şaka değil gerçek)
-Haftada kaç saat çalışıyorsunuz?
-Sigortanız nasıl?
-Her şeyiniz tamam neden 3 yıldır çocuk yapmıyosunuz, bak Allah aratır sonra haaa ona göre.
-Yolcu yok mu yolcu benim kız 3.yü doğurdu siz bir tane yapamadınız.

İnsan olan utanır şu soruları sormaya, biz kimsenin hiçbir şeyini merak edip sormayız akraba çevresi hep böyle, iş arkadaşlarımız oturduğumuz çevrede bir tane bu tip soru soran yok ama.
Gördüğüm an hızla uzaklaşıyorum bu tiplerin yanından.

Bizde böyle saçma şeyler yaşıyoruz . İlk örnek görümcemin gerizekalı kocası hep maaşımızı hesaplardı izne gidince niye bana fıstıkli getirmediniz şunu getirmediniz , 2 sene 10 kuruş bile yemeden aldığım arabaya laf söyledi ki arabayı şimdi sattık 55 bin tl ye . Beni delirtti aramız açıldı en son izinde evine gittik bir daha asla gitmem evine . İkincisi eşin geçen Ocak’ta afrine göreve gitti Temmuz’da döndü o kadar çok sıkıntı yaşadık ki . Millet bizim oradan aldığımız günlük 143 tl tazminatı ne yaptığımızı merak etti . Bir komşu evime geldi bunu sordu . Neden evimize klima almıyormuşuz bunu merak etti . Ona neyse ki biz ayda 2300 tl ev kredisi 750 tl ev kirası ödeyen insanlarız .Afrinden gelen paraya Bilezik almıştım gidio bozdurduk birkaç tane daha altın bozdurup arabamıza ekledik 83 bin tl ye araba aldık eve geldik . Komşu oturmasında kadın bana dedi ki hayırlı olsun arabanız tşk daha iyisi size olsun dedim eeee klima alıyormusunhz bütçeniz var mı dedi bana ya öyle sinirlendim ki anlatamam. Böyle böyle bir dolu örnek var . Yapacak şey belli lafı yapıştırıp konuşanı susturmak

Bir insan başka bir insanın bu kadar özelini neden merak eder hakikaten anlamıyorum.
Ağır işsizler başka açıklaması yok.

Bir insan başka bir insanın bu kadar özelini neden merak eder hakikaten anlamıyorum.
Ağır işsizler başka açıklaması yok.
Valla bilmiyorum İnan . Tabi bu araya neden çocuk yapmıyorsunuz diye üzerime gelenleri yazmıyorum bile

Ayy aynı, bizde yoktan var ettik hem ev aldık hem eşya borcu düğün borcu vs.. o donem çok bunaldım, cocugu bile erteledim buyuzden. aslında konu uzunda girmek istemedim hem oğluma doğum yaptığımda eşim de ailesi akrabaları da çok üstüne gelip oğlum daha 1 haftalıkken ne zaman calısacaksınlar başladı. Bende eşime dedim ben 2 yaşına kadar büyütmek istiyorum diye. O dönem daraldı borçtan ödeyemez hale geldik sonra herkes bana düşman kesildi gelin çalışmıyor diye. Oyuzden şimdi tek tek eliyorum hayatımdan oyuzden yada eskisi gibi kalmayıp hadlerini bildiriyorum.

İşte açma amacım buydu eskiden kendim için yaşamazdım. Aman o kırılmasın bu üzülmesindi. Şimdi kendim önemliyim onu farkettim bunuda paylaşmak istedim.

Sanırım kendini geliştirmemiş tüm insanların ortak görgüsüzlüğü bu. Sürekli soru sorup sürekli yanıt bekliyorlar ben artık sorduğu soruyu yanıtlamadan kendilerine soruyorum ki sussunlar artık.
Eşim bi dönem işsizdi mecburiyetten katıldığım ortamlarda hep bildikleei halde napıyo ? Çalışıyo mu ? E zor bulur ya olsun. Çocuk yok mu ? E yaşın geçiyo ikinciyi yapcaksan zorlanırsın.
Sanki ben onlardan para istiyomuşum gibi bi de acımalar, baksan onlardan daha iyi durumdayız :))
Gerçekten insanın en büyük düşmanı bazı akrabalar olabildiğince uzak tutun çünkü lafta soksanız o zihniyetlere boş yüzsüz oluyorlar çünkü.
Balıkesir de güzel tercih umarım herşey çok güzel olur..

27 yaşındayım, yaş aldıkça daha bir rahatladığım bir gerçek ama şu meşhur 30 yaşını da bir aşsam da daha bir ferahlasam diyorum artık böyle duydukça :)

Ben arkadaş olarak gördüğüm eşimin kuzen ve eşlerıde öyle baya kalabalık kuzen çevresi var.
9 yılda toplasanız 2 kere tatil yaptık. Ki biz eşimle herşeyimizi yaptık 1 kuruş görmeden. Onlar ailelerinden kira parası alır, yılda 2 kere tatile gidip eşine bizim için çok harcıyorlar çarçur etmeseler bari diyen insanlar ki ben 9 yıldır hesabımı kitabımı bilen insanım. Şimdi görüşmüyorum taşınınca aradılar müsait değilim dedim mesela. Önceden olsa aman gelsinler diyip olur derdim şimdi umrumda değil.

Çok teşekkür ederim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…