• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hayat hikayem iç dokme ortaya karışık

bahar delisi

Üye
Kayıtlı Üye
1 Aralık 2022
37
9
16
22
Merhaba ben 19 yaşındayım annem ile babam ayrilar annemle yaşıyorum bilgisayar programcılığı 1.sinifim vize sonuçlarım kötü çok mutsuzum bı türlü başarılı olamadım yurt ortamı vs. zar zor alıştım zaten bide geçen hafta bayılmıştım
Annemi çok özledim onla kalıyodum
Tüm bu zorluklara rağmen umarım başarırım bı sekilde ben bide küçük şeyleri kafaya takip üzülürüm günlerce bu gecmiyo bide bazen sanki hiç mutlu başarılı iyi olmicakmisim gibi içime stres oluyo

annenizin bulunduğu ilde de aynı bölüm vardır herhalde... notlarınızı yükseltin ve yatay geçiş yapın... hem güzel motivasyon olur ders çalışmak için.

Üst dönemden arkadaş edinin sınavda ne tür sorular çıkacak öğrenin. Her hocanın soru sorma tarzı vs. farklı konuyu bilseniz bile yüksek puan alamayabilirsiniz. Vizede 05 aldığım dersin finalinden 96 alarak geçmiştim ve vizede daha çok çalışmıştım ama hocanın soru tarzını öğrendikten sonra ancak yüksek puan alabildim.

Ayrıca arkadaş edindikten sonra üniversitenin tadı çıkar az da olsa arkadaş edinin anneci olmayın.

üniversitenin ilk senesi böyle oluyor :) ben de anneden ayrı kalma, küçük şehirden büyük şehre geçme, etrafımdaki insanlar, dersler derken kafayı sıyırmıştım.
kafanıza uygun bir arkadaş bulmaya çalışın, her şeyinizi anlatmayın ama güzel vakit geçirin.
hepsi büyümenin, olgunlaşmanın birer parçası. zor günler geçirmek sizi anca güçlendirecektir.
ayrıca bölümünüzün önü çok parlak, okurken serbest olarak çalışmaya başlayabilir minik projeler yaparsınız. biraz para biriktirir, annenizi de alır gezersiniz.
unutmayın bugün asla bitmez geçmez dediğiniz her gün bitti ve sabah oldu.

Merhaba ben 19 yaşındayım annem ile babam ayrilar annemle yaşıyorum bilgisayar programcılığı 1.sinifim vize sonuçlarım kötü çok mutsuzum bı türlü başarılı olamadım yurt ortamı vs. zar zor alıştım zaten bide geçen hafta bayılmıştım
Tüm bu zorluklara rağmen umarım başarırım bı sekilde ben bide küçük şeyleri kafaya takip üzülürüm günlerce bu gecmiyo bide bazen sanki hiç mutlu başarılı iyi olmicakmisim gibi içime stres oluyo
İlk başlarda hep böyle olur ben bi ara dondurup geri dönmüştüm. Ama memleketimde de yaşamak istemiyordum sonra tekrar gittim. Birde böyle zaman kaybı, pişmanlıklar yaşayabilirsin. O yüzden kendine düşünemeyecek kadar bir uğraş bul bence. Ben ikinci öğretimdeydim aynı zamanda çok zorlandığım bir türlü geçemediğim dersi birinci öğretimlerle de girerek başka hocadan rica ettim sağolsun oda yardımcı oldu. Zaten insan böyle böyle arkadaş ediniyor. Fotoğraf delisi olduğum için fotoğrafçılık kulübündeydim yurda yatmadan yatmaya girerdik hem çekim yapar hem yemek yerdik. Planlayınca olmuyor bu güzel anılar. O yüzden atın kendinizi dışarı. Ben Antalya'ya gittiğim ilk gün en az 6 saat gezdim turistlere fotoğrafımı çektirdim :D Ama sürekli hali hazırda aktif, eğlenceli bir hayatın size gelmesini beklersiniz üzgünüm ama çok beklersiniz. O zaman yata geçişle memleketinize dönün derim :)

Üniversite yillari cok guzeldir ama biraz alismaniz lazım. Kendinizi okula verip ders ortamindan arkadaslar edinin. Ders calismak icin fakultenizin kutuphanesine giderseniz ayni gayeyi paylasan arkadaslar edinmek icin ekstra ortaminiz da olur. Aileden ayri kalmak ilk yil icin zor gercekten. Ben ilk yil her ay giderdim ailemin yanina. Maddi imkaniniz varsa derslerden firsat buldukca annenizin yanına gidin. universitedeki yillarim geldi aklima ne guzel zamanlardi... Başarılar diliyorum size.

Sakin ol herşey geçiyor, dersler bazen insanin üstüne gelse de bir bakmışsın üni bitmiş, ben üni de çok dert ederdim dersleri kendimi kasardım ama bak bir şekilde üni bitti ve atandım, yani elinden geleni yap ama psikolojini bozma , bu günler geçiyor emin ol ...

Back
X