• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hayat hıkayem ve annem

benim de film gibi bir hayat hikayem vardı çocukluğumun kötü geçmesi hep beni yaralıyordu ama senin kini okuyunca benimki solda sıfır kaldı hiç takılmayacağım Rabbim sana bundan sonra güzellikler sunsun hep inşallah sen çok zor bir sınavdan geçmişsin ve kazanmışsın sen de ilreride öyle bir anne ol ki annen seni görüp imrensin öğrensin annelik nasıl olurmuş hakkaten çoküzüldüm yaşadıklarına unutulmaz ama zamanla acısı geçer inşallah

OFFF ÇOK ACI HELE BİRDE ANNE BABAYSA GERÇİ BUNLARA ANNE BABA DENMEZ...ALLAH BELALARINI VERSİN İNSAN EVLADI İÇİN ÇALAR ÇIRPAR..NASIL İNSAN BUNLAR BENCE ONLARLA GÖRÜŞMEYİ KES KARDEŞLERİNEDE YİNE SAHİP ÇIK YAZIKTIR..YOK BİL ANNENİ BABANı... KIYAMAM SANA helal olsun sana böyle bir ortamda delirmemişsin.. yada katil olmamışsın sen kovsaydın onu evden..ya benim evladım var diyorumki ona gelecek bana gelsin..o iş sahibi olsun ben sonra öleyim öleceksemde... eşine sıkı sarıl şükür et hergün geçmişi unu

Canim, evinde esinle huzurlu oo. Cok uzuldum yazdiklarina, bundan boyle yuvani koru. Annenin hali ortada, Allah islah etsin, belki duzelir ilerde. Sen esinle hzurlu ol, birak etrafindakileri, kardeslerine sahip cik... Gerisini cok fazla dusunme! Gecti artik ve geride kaldi diye hatirlat kendine, uzulme! Dua et annen icinde, umarim sen cok tatli bir anne olursun... :16:

canımm çok üzüldüm yaşadıklarına rabbim tüm güzelliklerini versin sana inşaallah hep mutlu olursun

Dedim ya eşim benm herseyım Babam annem oldu hersey oldu bana o.
Cok da merhametlıdır..
Kıyamaz hiç...
Dedıgınız gbı umarım bundan sonrakı kaderim güzel yazılmıstır .. Umarım ..:ssz:

ben okurken dayanamadımm..sız 3 kardes neler yasamıssınız:( ne acılar.. diyecek laf yok...Allah bundan sonra 3 kardes yuzunuzu guldursun ınsaallah..:(

Baba zaten nerde oldugu bıle bellı degıl .. Baskı bırıyle evlendı cocukları olmus..
Gormuyorum gormek de ıstemıyorum ..
Ama anne :( Keske benı anlayabılse ..:14:

canim once annene uzuldum sonra size
baba icimden icimden laflar saydim...
sonra babani gectim annene olmayacak laflar ettim kusura bakma..
okudukcA mideme kraplAr girdi midem bulabdi....lutfen bana kizma ama annen ne bicim bir insanmis hadi babani anladim kani bozuk
ama annen ne kadad aciz ne kadar gucsuz bir kadinmis ....sana birsey diyimmi bu kadar cektigin acilarin butun sorumlusu annen..anne bile denirse tabi.tamam baban da masum degil ama
annende az degil....seni onun bunun evine gonderirken kendisi cici kocasiyla sicak yuvasind nasil rahatti acaba???

ayy annene cok kizdim yemin ederim..tamam aldatilmis ihanete ugramis kolay degil yasadiklari ama sanki annende babandan ayrilmaya bahane ariyormus gibi...

yaa tamam anladim babani evden kovdu iyi yapti.gururu kirildi sonucta ama.evini duzenini neden bozdu cokmu zordu bir ise girip cocuklarina bakmak....cok ozur dilerim bebegim ama anneninde icinde varmis yani...

ALLAH MUTLULUGUNU DAİM ETSİN GUZEL BİR MEYVEYLE TACLANDİRSİN İNSALLAH..
merak ettim bunlar kac yiil once oldu ...birde kardeslerin ne alemde????

okuduklarıma inanamıyorum sanki roman okuyormuşum gibi geldi bana.inanki gözleirm dolu dolu.sen neler yaşamışsın be kardeşim.ne anne ne baba.allah yanında olmuşki eşin çıkmış karşına.çok çok üzgünüm inanki yazacak bişey bulamıyorum.ama çok güçlüymüşsün yazından bunu anladım.peki kardeşlerin ne oldu

Bırı unw kazandı . Dıgerı lısede annemle yasıyor.. Unv lı hala bana dert yanar.
Kardeslerım benım evladım gıbıdır hep dua ederım Allahım onlara degıl bana ver onlar kaldıramaz ...
Insallah onlarda guzel yerler gelecek hep yanlarında olucam ben.. maddı manevii

canim once annene uzuldum sonra size
baba icimden icimden laflar saydim...
sonra babani gectim annene olmayacak laflar ettim kusura bakma..
okudukcA mideme kraplAr girdi midem bulabdi....lutfen bana kizma ama annen ne bicim bir insanmis hadi babani anladim kani bozuk
ama annen ne kadad aciz ne kadar gucsuz bir kadinmis ....sana birsey diyimmi bu kadar cektigin acilarin butun sorumlusu annen..anne bile denirse tabi.tamam baban da masum degil ama
annende az degil....seni onun bunun evine gonderirken kendisi cici kocasiyla sicak yuvasind nasil rahatti acaba???

ayy annene cok kizdim yemin ederim..tamam aldatilmis ihanete ugramis kolay degil yasadiklari ama sanki annende babandan ayrilmaya bahane ariyormus gibi...

yaa tamam anladim babani evden kovdu iyi yapti.gururu kirildi sonucta ama.evini duzenini neden bozdu cokmu zordu bir ise girip cocuklarina bakmak....cok ozur dilerim bebegim ama anneninde icinde varmis yani...

ALLAH MUTLULUGUNU DAİM ETSİN GUZEL BİR MEYVEYLE TACLANDİRSİN İNSALLAH..
merak ettim bunlar kac yiil once oldu ...birde kardeslerin ne alemde????

Babamın yaptıgı cok sey var yazdam sayfalar sıgmaz Ne ıyı bı koca ne ıyı bı babadır buna emın olabılırsın . 12 sene cok cekmıs annem kendı babanem bıle soyler ... Ama annedır evlada sahıp cıkan .. dımı...

Eee sen kurtuldun,peki kardeşlerin?

Aklım onlarda zaten.. Hala gelıp gttgını soyluyorlar o adamın . Kı ben eve gelmesın dıye ne kavgalar etmeme erken ve sıkıntıyla yuva kurmamın sebebının o oldugunu soylememe ve bekarken sırf bu adam yzunden annemle mahkemelık olmamıza ragmen hala gelıyorms ..
Pskolojılerı berbat ..
En azındn buyugu oyle dertlesıyorz sık sık.. Unw ona ıyı geleck..
Elımden geldıgınce de yardmcı olcam hayatları boyunca ..

okurken içim gitti, cok uzuldum...

ama hepsini atlatıp simdi mutlu olabilmene cok sevindim.

annen ve baban icin yorum yapmak istemiyorum, arkanda bırakabilmeni ve simdi duzenli bir hayat kurmus olmanı tebrik ederim!

kardeslerini ne oldu evlenince? dusunmeden edemedim...

sen kurtulmussun ama onların yasadıgı eziyetin devam ettigini dusununce içim parçalandı

Okurken göğüs kafesim daraldı.Çok zor zamanlar atlatmışsın.Çok güçlü bir kadınsın.
Bundan sonra eşinle ileride doğacak olan çocuklarınla mutlu bi hayat yaşarsın inşallah

Okurken göğüs kafesim daraldı.Çok zor zamanlar atlatmışsın.Çok güçlü bir kadınsın.
Bundan sonra eşinle ileride doğacak olan çocuklarınla mutlu bi hayat yaşarsın inşallah

Iyi dileklerin için cok tesekkür ederim..
Umarım kımse benim yasadıklarımı yaşamaz yaşatmaz..

Yorumlarınız bana o kadar ıyı gelıyor kı .. Acı bile olsa birileriyle paylasıyo olmanın hafifliğini yasıyorum her yorumda..
Okuyan yorum yazan herkese tum samımıyetımle tesekkur ederım

Herkes anne baba olamıyor işte. Allah yuvanda mutluluğunu eksik etmesin. Böyle anne baba için de, sana muhtaç olurlarsa eğer, yine de yardım et, anne babadır ne de olsa diyemeyeceğim arkadaşım.

Allah sabır vermiş valla çok zor şeyler yaşamışınız.Güçlü bir insansınız demek ki.Bundan sonra da eşiniz aileniz öncelikli olur.Bunlara tutunun sarılın.Bu kadar olay atlatmışınız düşünmemeye çalışın bırakın onlar ne yaparsa yapsınlar.Huzurunuzu bozmayın uzak durmaya çalışın bence bu saatten sona zor yani aile ile iyi ilişkiler kurabilmek zaten gerekte yok artık.

Okurken gözlerim doldu desem inanır mısın? hiç dayanamam böyle hikayelere kendi yaşadıklarım gelir aklıma ama senin hikayenin yaşadıklarının yanında benim hiçbirşeymiş. Gerçekten o küçücük yaşında nasıl sabrettin bunlara, nasıl kendini korudun gerçekten ayakta alkışlıyorum seni. İyi bir insan çıkmış karşına iyi ki genç yaşında. Mutlu bir evliliğin olmasına çok sevindim umarım hep mutlu olursun. Annene ve babana birşey demek istemiyorum, denilecek birşey de yok zaten yazıklar olsun sadece. Umarım kardeşlerinde biran önce kurtulur senin gibi hayatlarını rayına oturtmayı başarabilirler. Allah yardımcın olsun canım. Seninde, kardeşlerinin de. Bu hikayede sevinebileceğim tek yön; bu yaşadıklarından dolayı çok iyi bir ANNE olacaksındır eminim.. Bundan sonra mutlu ol hep inş.

Yorumlarınız bana o kadar ıyı gelıyor kı .. Acı bile olsa birileriyle paylasıyo olmanın hafifliğini yasıyorum her yorumda..
Okuyan yorum yazan herkese tum samımıyetımle tesekkur ederım

Film gibi bi hayat bogazim dugumlendi okurken ama sen yikilmamissin nasil ozendim sana anlatamam kisiligine dik durusuna tebrik ederim seni anne baba vasfi herkese yakismiyor cook guzel bi anne olursun insallah senden tek ricam kardeslerin onlara yardimci ol onlarla hep konus gorus ama kesinlikle kopmayin

Son düzenleme:
Bu forum bana o kadar iyi geliyor ki ... İçime atıp kimselere diyemediğim herseyi yazabiliyorum . Rahatlıyorum ..
Farklı açılardan da bakıyorum . Genel bi yazı olacak bu biraz uzun olabilir..
Cocuklugumu hatrlıyorum babamın anneme eziyetlerini bizi mahalleye rezil etmelerini Rezil büyüdük biz...
3 kardeş .. Cok cektik ondan..
Ortaokula gidiyordum ama herseyın farkındaydım hiç cocuk olamadım cunku..
Bi gun yıne aıle kavgası uzerıne baska bı sehre ananaemlere gttık .
Gece bı telefonla uyandık babam annemı aldatıyormus bu haberle beraber apar topar donduk evımıze .
Gece yarısı olmasına ragmen dukkanımız hala acıktı . Annem bızı oraya goturen aile dostumuzun arabasında bıraktı dukkana kostu ..
Onu görüyordum dukkanı da babamı da...
Ve ıcerdekı cingene kılıklı kadını da..
Annem gırdıgınde hararetlendi ortalık kadın kaçtı babam kolu kanlı cıktı .. Evet annem babamı bıcakladı ve karakola gıttıler.
Herzamankı gıbı yıne karakolda sabahladılar..
Bızde eve gıttık o aıle dostlarımızla beraber..
Yatakk odasına gttm anne babamın yerde p.vatfler vardı kullanılıp atılmıs ve annemın gıyılıp ıslatılmıs ic camasırları mayoları hepsini gördum..
odama gttm uyumak için yasım daha 13 ..Yanıma o aile dostumuzun erkek kardesı geldı gece . Herkes uyuyodu bana bısıler yapmak ıstedıgını hıssettım zaten cok sarhostu hemen kactım odadan ablasının yanına gttm yattm sabah uyandırdı beni hadı kalk beraber corba ıcmeye gıdelım dedı
Ya kardeşlerim ?? ;Onlar kalsın gelırken bişiler getırırız dedı ve cıktık yola.
Eskı bı yemekhane tarzı bı yere gttk ben karnımı doyururken onlar aynı masada bıseyler konusuyordu
Bu kadın evlıydı ya bu adam kımdı ?
Cok geçmeden ögrendım herseyı bu adam o evlı ablanın müsterisiydi ve benim yanımda pazarlık yapıyolardı..
Korktum...
Eve gıdelım dedım . Geldıgımızde annemler de gelmıstı..
Cok gecmeden bu babamın ıhanetının uzerınden annem babamı kovdu evden
Aylarca baska bı sehırde ıs kurdu babam arada geldı eve ama o bıle buyuk kavgalara sebep oluyordu.
Annem son kez uyardı ' Eger bı daha gelırsen bosarım seni..'
Dınlemedı annemı yıne geldı ..
Aradan 1 ay gecmeden annem bızı yaz tatılımızde babamızın yanına gonderdı..
Ve o ara evı bosaltıp baska bırıyle bı evlılık kurdu..
Bunu da gelıp babama ve bıze anlattı.. Sonra bizi yanına aldı .. Oyle anlaşmışlardı uveybabayla..
Onunda vardı cocukları 2 tane.. Ilk gunler guzel gectı .. Sonra 4 yasındakı kardesımn yedıklerı bıle batmaya basladı..
Sureklı dovuyordu ıkısınıde ..
ANnem dayanamayıp bızı babama gonderdı ..
Babamla kalmıstık artık hayat daha zordu ..
HEr gun ıckı ıcer ve hıcbısey olmayan evde torbalarca prno cd lerı yerlerde gezer ben o ıkı kucuk kardesım gormesın dıye dıp bucak saklardım..
Kucuk anne olmustum artık.. Onları hep korur kollardım yemeklerını temızlıklerını yapardım.. Yasım daha 14 ...
Babam da evlenıcem demeye baslamıstı artık .. Oyle de yaptı tabii evlenmek denilirse.. ımam nıkahlı 3-4 . kadını getırdı annemden sonra
Sureklı bızı yollardı sokaga karısıyla oynasmak için .. Sanki anlamıyormsuz gibi..
Cok acıydı..

Butun bunları yasarken annem hala evlıydı ve sesımızı duymakla yetınıyordu..
Sonra babamın işleri bozuldu yasadıımız sehre donduk..
Anneme gttk yeniden .. O da bizi o zmana kadar hiç bi sammiyetmiz olmayan bize komsudan bıle daha uzak olan babanemıze gonderdı ..
Gıdın orda kalın !
Oyle de yaptık zaten..
Once ben gttım elımde valızımle .. Babane kalacak yerım yok .. Verdıgı cevap ' Eh napalım basa gelen cekılır yapcak bısey yok koy suraya esyalarını !!
Cok aglamıstım hala daha aglarım o lafa..
Ardımdan kardeslrım geldı ardından babam..
Hep beraber babanemım maasıyla yasıyoduk babamda ufak tefek ıslere gıdıyodu poposunu pc den kaldırırsa..
Her lokmamız batardı gözune..
Her bana kızdıgnda or. kızı onun gıbı or.pu olacan yuzun ayynı ona benzıyo derdı..
Kızdrmak ıcın ekstra bısı yapmaya da gerek yoktu zaten .. O herseye kızardı..
Zaman gectıkce ben buyudukce laflar ıyıce gururuma dokunmaya basladı ..
Anneme gttm yıne aglayarak 'Kalmıcam ben orada .^'
TAmam dedı..
Sakat bı komsumuz vardı ona rıca ettı .. Sende kalsın bı sure sana aylık gıda masrafını verırım dedı..
Kaldım onda. Ordan gttım okuluma .. Ama tum bunlara ragmen hala takdir getiiren bi ögrenciydim..
Kadının sakat olusu ve bıraz benım besleme konumunda olusum ezilmeme meydan bıraktı..
Sureklı temızlık yaptrr sureklı iş buyururdu . O zmankı pskolojıyle bu benı cok yıpratrdı.
AGladım cok agladım ..
Anneme gttm yıne.. ' Burda da olmuyor ..''
Tamam dedı ve yurt arayısına grdık..
BEnı yatılı okula gonderdı .Artık ortaokulun son senesıydı.. Ordan mezun olcaktım..
:Alısamadım oraya da barınamadım bı yerde..:( Sevmedıler de benı cok susluydum..
Onlara gore cok da guzeldım .. Koy okuluydu orası..
Bı gun bı bahaneyle tum sınıf arkadaslarım bayıltana kadar dovdu beni . Bısey yapamadım . Sevgılılerı bana bakmıs sebeb bu .. :25:
Yatakhanemde sabahlara kadar agladım içime içime hıckıra hıckıra.. Canım cok acıyodu tekdim ben..
ANnem nerdeydı ?

Okul bıttı .. Sıkıntılarla uzuntulerle ordan da mezun oldum ama EEE ben sımdı napcaktım kı?
Nerde kalcamm ?
Hemen baska bı aıle dostu bulundu benım kaalacagım ..
HEr gece duyardım benım fazlalık oldugumu zaten maddı sıkıntıda olduklarının toplantılarını.
5 erkek vardı evdee Kucuuck bı evv.
Banyo bıle yapamazdm utancımdan, kılıdı bıle yoktu zaten banyonun ..
Lıseye gıdıyodum artık ...
Bı gun beden egt hocam cektı benı kenara ..
NEden senın sacların bu kadar kırlı kızım gıdıp banyo yapsana annen gormuyomu bu halını dıye soylendı..
NE bilsin ki :50: Sadece dıkkat ederım dıyıp lavaboya kostum . Yine meshur sınır krızlerım ve mıde agrılarımla beraber..

İlk senem bıtmek uzereydı ve annem bosanmıstı eşinden :16:
Hayatımın en mutlu haberıydı .. Bızım ıcın oldugunu soyledı etrafa .. Ama cok gecmeden ogrendım ki Adam eskı karısını getırmıs eve habersız .. MEndıl gıbı sokaga atmıs annemı..
Olsun onemlı olan artık annemın olmasıydı..

Beraber bı ev tuttuk.. Kardeslerımı de aldık..
Temmızledık ama yerlestrmedık :) Esya yoktu cunku .. Is de yoktu..
Zamanla aldık esyaları ..
Ama tam da bu donemde en sıkısık parasz zamanda kucuk kardesım geldı yanıma 'Abla karnım ac ..
Evet tamm bı turk filmi sahnesı belkı ama gercek ... bırak yıycegı dolabımız bıle yok kı..
Babama gtmek geldı aklıma babamdı o sonucta..

Dukkanına grdım .. Onunde bı tomar para..
ve bı suru esnaf arkadası Sen kahkalalarla muhabbet edıyolar..
Benı gordu noldu dedı.
Dedım kardesım acıkmıs annemde ıs bulmaya gttı bıseyler yaptr bı yerden de götureyım ben zaten kendıme ıstemıyorum..

Iste o an dunyanın en acı lafını duydum ondan..
' Bana baktıı şöööyle bi gerildii ve alaycı bi tavırla ^^ E kızım sende orpsn ananda or.spu
Sız nasıl ac kalıyorsunuz..
Aglayarak kactım soktaydımm..

Hala yaradır ıcımde bu laf ..

Vee aradan 1-2 sene zaman gectı bu ara ıcınde maddı durumumuz epey duzeldı.
BEnde calıstım kardesımde ..
Ama hep annemle bı kavga ıcındeydıkk.
Bıkmıstım onun ozgurlugunden ..
Bızı bırakıp gıdrdı tatıllere 3-4 gun gelmezdi..
cantasından dogum kontroller cınsel haplar bulrdum.. Dunyam basıma yıkılırdı
BEnım anneme yakısmazdı bunlar.. Anneydi ya o ...
Hep kavgasını yaptık ..
Her seferınde de begenmıyorsan Kapı orda denıldı ve sustum Sevgılısının bızde kalmasına bıle bisey dıyemedım
Her gece seslerını duymamak ıcın kulaklık takardım.
Bıkmıstım artık herseyden..
Sonra nasıl olduysa esımle tanıstım..
HEp destek oldu bana . Lıselıyım .. Okul harclklarıma kadar verırdı...
MElek dı o melek ..

Hep ona bı vefa borcum vardır..

Gecen seneye kadar artık annemle olan kavgalarımızın dozu asıldı. Saygı dıye bı olay kalmadı..
Cunku onu sevgılısıyle bastı erkek kardesım de . bızım evımızde bız nasılsa ısteyız dıye dusundu aklınca..

Olaylar cıgırından cıktı .

Defalrca uyardım YaPMA .. Bu eve getrmee..
Tabı adamın otele gotrcek parası yok onu bırak sıgara parası bıle yok..
Annemde tapıyo tabı ona . Bana para vermez ona yagdırırdı .. Sız kımsınızler burası benim evimler falan havada ucusuyo.
Cok kovdu beni evden .
Cok kaldım onun bunun evınde..
Dayanamadım yapılanlara ..
Esımle konustum o zaten herseye tanık oluyodu ıster ıstemez..
evlenelım bı an once ..
Ben zaten sevıyorum senı dedi .. Evlendık..
Bınbır sıkıntıyla tabı..

Esımı cok sevsemde evlılıgımın /50 si annemn sevgılısıdır.. Kactım resmen.
Sımdı kendı evım var . Ve okadar mutluyum kı .. Esımı okadar sevıyorum kii
..
Annemde ayrıldı dıye bılıyodm .. He bu arada bu sevgılı evlı ve dolandırıcı ..
HApse gırıp cıktı...

AMa ayrılmamıslar .. Dun gordum .. KAndırmıs beni annem..
Zaten cok anac cok sevecn bı anne degıldı hıc ..
Iyıce bıttı ıcımdekı sevgısı.
Onları yanyana gorunce basımdan kaynar sular dokuldu..
BEn ona hıc ezıyet etmedım..
Dugumunde bıle tek kurus harcatmadım Evıme de oyle..

Mısafr gıbı geldı gıttı..

Hatta bekarken yardım da ettım maddı manevi.. Eben bu kadar ıyı olmak ısterken sana neden benı ona olan sevgının yarısı kadar bıle sevemedın kı ...

Sımdı bana maddı manevi faydası olmadıgı halde benden yerı gelıyo borc ıstıyo

Sevgılısıyle de Ayrıldık bttı dıyo yıne o adamı eve alıyo.. Bılıyorum Goruyorum ...

Bı anne nasıl olur gostermedı bana amaa..
BEn anne olunca kendı aılem gıbı olmayacagım .. Cok sevicem evladımı..
Babasına bıle degısmıcem onu..
:14:

Sımdı ise evlıyım güclüyüm ve calısıyorum ve hayatta istediğim herseye sahip olabiliyorum..
Ama su gecmıs yaradır içime .. Kanıyor baktıkca.. :14:

Bir anneye yakışmıyor bunlar ne annen ne baban sizleri hiç Haketmemis.evlat Allahın emanetidir bunlar nasıl anne baba? Yakın zamanda allah nasip ederse ilk cocugumu kucagima alacağım ve bebek karnımda bir iki saat hareket etmese içim aciyor korkuyorum ona birşey oldu olacak diye ki yüzünü bile görmediğim yavrumu bukadar severken anneniz bilip kokusunu aldığı evlatlarına nasıl sahip çıkmaz.çok zor zmaanlar geçirmissin ama allah yüzüne bakmış ve bak eşin çıkmış karşına onun kymetini bil evlat sahibi ol.insallah COOk mutlu olursun bundan sonra

Back
X