• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hayat mücadelesi hikayeleri

Meyrotik

Üye işte...
Kayıtlı Üye
24 Ekim 2015
264
420
103
Selam arkadaşlar. Merak ediyorum, tek başınıza hayat mücadelesi verip ayakta durabilmeyi başarabilenler var mı aramızda? Nasıl başardınız? Aileniz de yanınızda olmadığı halde bunu başarabilen var mı?
Benim şu an böyle bir durumum var malesef. Belli başlı sebeplerden eşimle ayrılma noktasındayız. Ailemin yanında asla rahat edemem malesef ki zaten çok da kabul etmiyorlar beni. Sabredip nasıl ayakta kalıcam, belli ki bi süre bu evliliği sürdürmem gerekecek, hatalarımın olmasına rağmen, asla bahanesi olmayacak bir şey başıma geldi ve dayak yedim eşimden. Ama suçlu yine ben oldum. Geniş zamana yayarak ayakta durabilmem lazım ve sizin hikayelerinize ihtiyacım var..

Arkadaşım yaptı bekardı hemde ailesi çok tutucuydu.
Büyükşehire gitti kurs felan aldı lise mezunuydu sonra çalıştı ev tuttu kardeşlerini de yanına almıştı.
Tek başınıza ayakta durmak için önce maddiyat lazım yani çalışmak.
Aile başta kızsa da para gelince sustular.
Kız hiçbir şeyi belli etmedi ailesine kötü de olsa duyurmadı.

Arkadaşım yaptı bekardı hemde ailesi çok tutucuydu.
Büyükşehire gitti kurs felan aldı lise mezunuydu sonra çalıştı ev tuttu kardeşlerini de yanına almıştı.
Tek başınıza ayakta durmak için önce maddiyat lazım yani çalışmak.
Aile başta kızsa da para gelince sustular.
Kız hiçbir şeyi belli etmedi ailesine kötü de olsa duyurmadı.
Evet maddiyat lazım. İşe başlamalıyım. Okuyorum, lisansa tamamlamalıyım. Önümde biraz uzun bir süreç var sanırım, mücadele etmem gerekecek.

Evet maddiyat lazım. İşe başlamalıyım. Okuyorum, lisansa tamamlamalıyım. Önümde biraz uzun bir süreç var sanırım, mücadele etmem gerekecek.
Öncelikle sakin ol. Şu an ayrılma imkanın yoksa daha uyumlu dur ama mutlaka birikim yap. Sonrası Allah kerim.

Aynen boşanacaksanız da önce iş bulun kendinizi garantiye alın derim ben.
Elinizde deliller olmalı darp raporu felan alın
Bir müddet para biriktirmeye çalışın.
İnşallah mutlu olursunuz.

Öncelikle sakin ol. Şu an ayrılma imkanın yoksa daha uyumlu dur ama mutlaka birikim yap. Sonrası Allah kerim.
Öyle yapacağım inşallah. Birikimim olduğunda ve eğitimim bittiğinde ki bu iki seneyi bulacak sanırım, o zaman ki durumuma göre hareket edeceğim.

Ne okuyosunuz ki? Okul bitince iş hemen bulunacak mi? Bence aşçılık kursuna falan gidin. Güzel meslek.

İlahiyat okuyorum, aynı zamanda tekrar sınava girip başka bir bölüme daha başlamayı düşünüyorum bu sene açıktan. Çocuk gelişimi olabilir iş alanı geniş diye duymuştum.
İlahiyat aslında su donemde is imkânı yuksek bir bolum. Ama bir yıl da kpss sureci olur. Bu kadar dayanabilecek misiniz evli kalmaya?

İnsan isterse herşeyi yapar..hapını ihmal etme..gençsin herşeyin üstesinden gelirsin.manevi olarak destekçinim :KK200:

Uzun yillar tek basimaydim hemde bir bebekle :)
En onemlisi calismak ve maddi gucunuzun olmasi
Benim ailem bana manevi anlamda destekti ama bir kurus almamisimdir ailemden , yan binalarinda ev tuttum kirami da odedim oglumun kresini de , ailem de sagolsun kres donusu cocugumla ilgileniyordu ben eve donene kadar
Ama onlar olmasa da yine de ayaklarim uzerinde dururdum
Bir ise girin ve para kazanin , sonrasi cok kolay zaten

Uzun yillar tek basimaydim hemde bir bebekle :)
En onemlisi calismak ve maddi gucunuzun olmasi
Benim ailem bana manevi anlamda destekti ama bir kurus almamisimdir ailemden , yan binalarinda ev tuttum kirami da odedim oglumun kresini de , ailem de sagolsun kres donusu cocugumla ilgileniyordu ben eve donene kadar
Ama onlar olmasa da yine de ayaklarim uzerinde dururdum
Bir ise girin ve para kazanin , sonrasi cok kolay zaten
Doğru söylüyorsunuz teşekkür ederim cevapladığınız için. Maddiyat ilk hedefim..

Selam arkadaşlar. Merak ediyorum, tek başınıza hayat mücadelesi verip ayakta durabilmeyi başarabilenler var mı aramızda? Nasıl başardınız? Aileniz de yanınızda olmadığı halde bunu başarabilen var mı?
Benim şu an böyle bir durumum var malesef. Belli başlı sebeplerden eşimle ayrılma noktasındayız. Ailemin yanında asla rahat edemem malesef ki zaten çok da kabul etmiyorlar beni. Sabredip nasıl ayakta kalıcam, belli ki bi süre bu evliliği sürdürmem gerekecek, hatalarımın olmasına rağmen, asla bahanesi olmayacak bir şey başıma geldi ve dayak yedim eşimden. Ama suçlu yine ben oldum. Geniş zamana yayarak ayakta durabilmem lazım ve sizin hikayelerinize ihtiyacım var..
1 tokat atti bosadim ise girdim calistim bu kadar

Aileniz ne yaptı, zorlandınız mı?
Ailem evini zorla acti surekli ablamlar kavga cikardi baktim olmuyor yatili is buldum cocuk baktim baktigim evde kaldim harcamada olmadi fazla...hatta ailem iyi para kazandigimi duyunca bana iyi davranip birton para kopardi..hic zorlanmadim tek hatam ailemin yaptiklarini unutup gorusmek oldu.simdi evliyim iki kizim var mutluyuz sukur.darisi basina tabii tekrar evlenmek icin 10 yil kadar bekledim

Ailem evini zorla acti surekli ablamlar kavga cikardi baktim olmuyor yatili is buldum cocuk baktim baktigim evde kaldim harcamada olmadi fazla...hatta ailem iyi para kazandigimi duyunca bana iyi davranip birton para kopardi..hic zorlanmadim tek hatam ailemin yaptiklarini unutup gorusmek oldu.simdi evliyim iki kizim var mutluyuz sukur.darisi basina tabii tekrar evlenmek icin 10 yil kadar bekledim
İlk evliliğiniz kaç yaşınızda oldu benimki erken oldu da merak ediyorum

Back
X