- 24 Ekim 2015
- 264
- 420
- 103
Ne kadar sürdü
18 yasinda
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
18 yasinda
1 yilNe kadar sürdü
Selam arkadaşlar. Merak ediyorum, tek başınıza hayat mücadelesi verip ayakta durabilmeyi başarabilenler var mı aramızda? Nasıl başardınız? Aileniz de yanınızda olmadığı halde bunu başarabilen var mı?
Benim şu an böyle bir durumum var malesef. Belli başlı sebeplerden eşimle ayrılma noktasındayız. Ailemin yanında asla rahat edemem malesef ki zaten çok da kabul etmiyorlar beni. Sabredip nasıl ayakta kalıcam, belli ki bi süre bu evliliği sürdürmem gerekecek, hatalarımın olmasına rağmen, asla bahanesi olmayacak bir şey başıma geldi ve dayak yedim eşimden. Ama suçlu yine ben oldum. Geniş zamana yayarak ayakta durabilmem lazım ve sizin hikayelerinize ihtiyacım var..
Ben varım canım koskoca şehirde bir basıma hayat mücadelesi veriyorum.Selam arkadaşlar. Merak ediyorum, tek başınıza hayat mücadelesi verip ayakta durabilmeyi başarabilenler var mı aramızda? Nasıl başardınız? Aileniz de yanınızda olmadığı halde bunu başarabilen var mı?
Benim şu an böyle bir durumum var malesef. Belli başlı sebeplerden eşimle ayrılma noktasındayız. Ailemin yanında asla rahat edemem malesef ki zaten çok da kabul etmiyorlar beni. Sabredip nasıl ayakta kalıcam, belli ki bi süre bu evliliği sürdürmem gerekecek, hatalarımın olmasına rağmen, asla bahanesi olmayacak bir şey başıma geldi ve dayak yedim eşimden. Ama suçlu yine ben oldum. Geniş zamana yayarak ayakta durabilmem lazım ve sizin hikayelerinize ihtiyacım var..
öncelikle geçmiş olsun, başınıza gelene çok üzüldüm, dilerim en kısa zamanda kurtulursunuz.Selam arkadaşlar. Merak ediyorum, tek başınıza hayat mücadelesi verip ayakta durabilmeyi başarabilenler var mı aramızda? Nasıl başardınız? Aileniz de yanınızda olmadığı halde bunu başarabilen var mı?
Zor zamanlar yaşamışsınız ama umarım şimdi mutlusunuzdur, gerçi hayat bu biri bitip biri başlıyor..Herkesin bir hikayesi var
16 yaşımdan beri çalışıyorum
Okumaya bile vaktim olmadı
Ama başardım, annem de babam da sahip çıkmadı
Güçlü çocuk olmanın bedelini ödedim, 36 yaşıma kadar tek başıma mücadele ettim
Bana sahip çıkmayan herkese sahip çıktım, evlat oldum, ailemden kimseyi desteksiz bırakmadım
Gece-gündüz çalıştım uzun yıllar boyu, ben yaptıysam sende yapabilirsin, sadece bir yerlerden başlaman gerek sonrasına Rabbim yardım ediyor
Aynen çocuk yok bakalım sabredicem başka çarem yok.Cocuk yoksa gerekirse ac yatarsin yapabilirsin
Boşandınız mıBen varım canım koskoca şehirde bir basıma hayat mücadelesi veriyorum.
Çok teşekkür ederim destek verdiğiniz için zor zamanlar yaşamışsınız ama güçlüsünüz maşallah umarım hep güçlü olursunuz ve ben de sizin kadar güçlü olabilirim. Eşinizle sorununuz neydi tamöncelikle geçmiş olsun, başınıza gelene çok üzüldüm, dilerim en kısa zamanda kurtulursunuz.
'hayat mücadelesi veren' biri beni çağırmış :) gerçi hepimiz hayat mücadelesi veriyoruz, herkesin sınandığı konular farklı. kimi insanlarla sınanıyor, kimi parayla, kimi de sağlığıyla.. benim son 4 yıldır sınandığım şey insanlar ve evliliğim oldu. küçücük bir yerden koskoca bir şehre geldim, istanbula. tek başıma geldim, gerçi evlenip de gelmiştim yanımda kocam vardı, ama bana destek mi oldu köstek mi bilemeyeceğim :) sorunlu iş arkadaşları ile karşılaştım, sorunlu öğrenciler ile karşılaştım, sorunlu bir eş; sürekli sorunlar oldu, sürekli mücadele vermem gerekti. istanbul desen tek başına bir keşmekeş, insanlar seli, kalabalık, trafik rezalet.. ben yine de sevmiştim istanbulu, yine de öğretmenlik tutkumdan da vazgeçmedim, hep devam ettim mücadeleye. ama beni en çok yıpratan da eşim olmuştu. bu arada bütün bu sorunların içinde ben hep yalnızdım, annemin sağlık sorunları vardı, babam da insaat işleri ile uğraşmak üzere türkiyenin öbür ucundaki bir şehre gitmişti, yanıma gelemediler. rabbim beni sınayacak ya, her şey üst üste bindi, tek başma kazandığım parayla geçindim istanbulda, bütün kıyafetlerimi, ayakkabılarımı kendi maaşımla aldım, kendi paramla gezdim, kendi paramla çalışıp yaptım ne yaptıysam. bir de üstüne kocam olacak o adamcıla baktım.
insanlara gelince; önce sorunlu arkadaşları dize getirdim, sonra da sorun çıkaran şımarık öğrencilerin hakkından geldim. müdüre arkadaşlar tarafından haksız yere yapılan şikayetler kesildi, onun yerini günaydınlar aldı, selamlaşmalar aldı. öğrenciler falan herkes bana gittikçe saygı duydu.
bir tek eşimi adam edemedim, ondan da ayrılmaya karar verdim. çünkü dize gelecek gibi değildi :) işler iyice cığırından çıkınca bırakmaya karar verdim.
su an eşimle boşanma aşamasındayım, dün küçük bir sorun vardı, onu da hallettim.
ben bunları 150 boyumla küçücük halimle yaptım.en başta dalga geçmişlerdi o halimle.. ama içimde mücadeleci bir ruh vardı, Allaha çok şükür, alnımın akıyla da çıktım, boşanma konusunda da alnımın akıyla çıkacağım işin içinden.
sen de inancını kaybetme, derdi veren Allah, hakkından gelecek gücü de verir. kendine inan sadece, sen güçlü olursan herşey çözülür, yenilme. ben yumruk kadar halimle yaptım. kimsenin seni küçük görmeye hakkı yok, eziyet etmeye hiç hakkı yok.
' hak edene haddini bildirmek, fakiri giydirmek kadar sevaptır' derler.
kısaca yazdım çok ayrıntıya girmedim, umarım yardımım dokunur.
Sakin cocuk dusunme kendine su zamanda yapabilecegin enn buyuk kotuluk olur cunku...cocugun yoksa ne yapar eder calisirsin bir sekilde kendi karnini doyurur gecimini saglarsin korkma,once okulunu bitirmeye calis hatta imkanin varsa part time calis simdiden para biriktir rabbim yardim eder elbet sen kendinden vazgecme kendine guven bir sekilde duzluge cikarsin merak etmeEvet maddiyat lazım. İşe başlamalıyım. Okuyorum, lisansa tamamlamalıyım. Önümde biraz uzun bir süreç var sanırım, mücadele etmem gerekecek.
benim eş sorumsuzdu canım çalışmıyordu, bana hiç kıymet vermedi ben ona çalışıp baktım neredeyse, ama o hep benim yaptıklarımı küçük gördü, bir de üstüne eleştirdi. hep ben haksız oldum, kavga gürültü gırlaydı. hem suçlu hem de bayaa bir güçlüydü anlayacağın.Çok teşekkür ederim destek verdiğiniz için zor zamanlar yaşamışsınız ama güçlüsünüz maşallah umarım hep güçlü olursunuz ve ben de sizin kadar güçlü olabilirim. Eşinizle sorununuz neydi tam
Evet zaten diyelim herşey düzeldi vs yine de çocuk için hazır değiliz erken diye düşünüyorumSakin cocuk dusunme kendine su zamanda yapabilecegin enn buyuk kotuluk olur cunku...cocugun yoksa ne yapar eder calisirsin bir sekilde kendi karnini doyurur gecimini saglarsin korkma,once okulunu bitirmeye calis hatta imkanin varsa part time calis simdiden para biriktir rabbim yardim eder elbet sen kendinden vazgecme kendine guven bir sekilde duzluge cikarsin merak etme
Maşallah, benzer hikayeyi benim anneannem de yaşadı o da hep tek başına mücadele verdi dedem başkasından çocuk yaptı bakmadı anneanneme, terketti uzun zaman kendi aşçılık yaptı anneannem ve geçindi bir şekilde tabii şimdi dedemle birlikteler orası ayrı. Siz anlatınca aklıma geldiYakınlarda dinlediğim bir hikaye var böyle.Ablamın evine gelen temizlikçi ablanın hikayesi.Kızlarının biri 6 diğeri 8 yaşındayken eşi bırakıp gitmiş.Kalakalmış öyle 2 kızla.Ailesi de yardım etmemiş.Yapabiliceği tek iş temizlikmiş o zamanlar öyle düşünmüş.Evlere temizliğe gitmiş yıllarca.
Zor günler geçirmişler elbette.Şimdi bir kızı hemşire , üstelik atanmış.Diğer kızı da öğretmen o da atanmış.Ama abla hala temizliğe gidiyor ve gocunmuyor da.Yalnız kendisi çok iyi ve titiz çalıştığı için her eve gitmiyor ve ev seçiyor artık. :) Ev almış bir tane de küçük.O halde bile kızlarıma ödetmem ev borcunu , paralarını kendilerine harcasınlar diyor.İnsan duygulanıyo ister istemez. Ne hayatlar var bilmediğimiz.
O kadar çok ki böyle hikayeler.Kadınlar gerçekten çok güçlü.Yeter ki kendilerine ve yapabileceklerine inansınlar.Allah yardımcınız olsun.
Çok teşekkür ederim paylaşımınız için. Evet güçlüyüz mücadele vermek için çabaladıktan sonra elde edilmeyecek şey yok, herşey birden olmuyor tabi, çaba mücadele sabır azim lazım, inşallah ben de başarırım.Ben varım:)
Benim bi evlilik sonrası mücadele değildi, yokluktan gelen bir mücadeleydi. Gece gündüz hem okudum hem çalıştım. 2 saat uykuyla ise gittiğim hatta bu arada okumaya da çalıştığım zamanlar oldu. Şimdi çok şükür gayet iyi şartlarda yaşıyorum, araç bile aldım ki benim için hayaldi. Yalniz yasiyorum. Iyi ve prestijli bir isim var artik çok şükür.
Inan bana kadınlar çok güçlü, çatı katı bile olsa başını sokacak bir yer bul kendine ve çok calis. Ilk önce zor gelecek herşey ama sonra kendin olusturacaksin şartlarını. Selamlar
Anladım, erkek sorumsuz olunca çok zor oluyor bende de aynı sıkıntı var biraz.benim eş sorumsuzdu canım çalışmıyordu, bana hiç kıymet vermedi ben ona çalışıp baktım neredeyse, ama o hep benim yaptıklarımı küçük gördü, bir de üstüne eleştirdi. hep ben haksız oldum, kavga gürültü gırlaydı. hem suçlu hem de bayaa bir güçlüydü anlayacağın.
Maşallah, benzer hikayeyi benim anneannem de yaşadı o da hep tek başına mücadele verdi dedem başkasından çocuk yaptı bakmadı anneanneme, terketti uzun zaman kendi aşçılık yaptı anneannem ve geçindi bir şekilde tabii şimdi dedemle birlikteler orası ayrı. Siz anlatınca aklıma geldi