• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hayat neden çocuklara eşit davranmıyor

Bu sabah işe giderken yolda 3 yaşında bir çocuk bana el salladı :KK43: ben de ona el salladım yanıma geldi elimde gevrek poşeti vardı . ne aldın bende istiyorum dedi hoşuma gitti öyle tatlıydı ki çocuk gevreğimi ona verdim ama şuan izmir acayip yağışlı ve bu çocuk üzerinde ince bir kazak ve terlikle dolaşıyordu bu yağmurda :KK43: içim parçalandı acayip kötü hissettim kendimi sonra annesi çağırdı annesi de çöp toplayan bir kadınmış yani bu çocukcağız bu soğukta annesi ile sokak sokak gezip çöp topluyor ayağında terlikler sırtında ince bir kazak :KK43: sabahtan beri o çocuğu düşünüyorum hayat neden bu kadar acımasız mesela bizim çocuklarımız evde sıcacık evimizde yediği önünde yemediği arkasında bir tabir vardır ya oyunlar oynarken yaşının gerektirdiği gibi yaşarken bu güzelim çocuklar neden bu şartlarda aklıma geldikçe gözlerimden yaş geliyor.
Nedeni çok basit. Sizin düşündüğünüz kadar ailesi düşünmüyor.
Çocuğuna düzgün bir çocukluk veremeyecek olanlar tavşan gibi üremeyi bıraksa keşke

Çünkü yetişkinler düşünmesi gerekenleri önceden düşünmedikleri için bunun cezasını çocuklar ödüyor.
Üreme bencilliği yüzünden aç çocuklar var. Ekonomi dersin, başkalarını da suçlarsın eyvallah ama bireysel olarak yapman gerekenler de var. Madem şartlar ortada, bir zahmet uyum mu sağlasan? Önlem mi alsan acaba? Durum kötü diye çocuk yapmayalım mı diyorlar. Yap kardeşim, bakabileceksen yap. Bak yemiyor, ben yapmıyorum.
Sen haftada bir balığını yedirebileceksen, her gün proteinin verebileceksen, giydirip güzel eğitimler aldırabileceksen yap.
Ama bunların hiçbirini yapamaz haldeyken çocuk yaparsan çocuğun aç kalır, ayağında terlikle kış günü sokaklarda kalır işte. Şunun romantizmini yapanlara artık saldırasım geliyor. Beslenmesine bir tost koyamaz haldeyken neyin romantizmi ya? Okula aç giden çocuklar var.
Herkes doğuruyor ben doğurayım, anne olmak benim hakkım, yaşlanınca bakar vs. diye çocuk yapıyorlar. Hatta bir kısmının amacı bile yok, sevişiyor ve oluyor işte. Ebeveynlik nedir hiç üstüne düşünmemiş bile, peş peşe 3-4 tane doğurup başkasına falan kaçıyorlar. Çocuğu bir canlı, hakları olan bir birey olarak gören yok. Çok ciddiyim bak, eli ekmek tutana kadar çocuğu önemsemiyorlar. Bu insanlar çocuk yapsa ne olur, yapmasa ne olur allasen? Adamlar sürecin hiçbir aşamasının farkında bile değiller, çocukların sefaleti falan umurlarında değil.
Şimdi bunları yazdık diye nazi ilan ediliriz yine kesin.

Nedeni çok basit. Sizin düşündüğünüz kadar ailesi düşünmüyor.
Çocuğuna düzgün bir çocukluk veremeyecek olanlar tavşan gibi üremeyi bıraksa keşke
Öyle yazınca da kızıyorlar sitede. Çocuk düşmanı oluyoruz. Çocuk hasta ağır grip . Annemle çocuğa vitamin aldım 380 o . İlaç katkı payı 39, marketten süt yoğurt probiyotik yoğurt ekmek 3 tane de muz aldım 112 de o tuttu. Bunları lüks tüketim düşünenlerden ben bıktım. Hepsi bizim için Allah’ın yarattığı insanların ürettiği gerekli şeyler.

Çünkü yetişkinler düşünmesi gerekenleri önceden düşünmedikleri için bunun cezasını çocuklar ödüyor.
Üreme bencilliği yüzünden aç çocuklar var. Ekonomi dersin, başkalarını da suçlarsın eyvallah ama bireysel olarak yapman gerekenler de var. Madem şartlar ortada, bir zahmet uyum mu sağlasan? Önlem mi alsan acaba? Durum kötü diye çocuk yapmayalım mı diyorlar. Yap kardeşim, bakabileceksen yap. Bak yemiyor, ben yapmıyorum.
Sen haftada bir balığını yedirebileceksen, her gün proteinin verebileceksen, giydirip güzel eğitimler aldırabileceksen yap.
Ama bunların hiçbirini yapamaz haldeyken çocuk yaparsan çocuğun aç kalır, ayağında terlikle kış günü sokaklarda kalır işte. Şunun romantizmini yapanlara artık saldırasım geliyor. Beslenmesine bir tost koyamaz haldeyken neyin romantizmi ya? Okula aç giden çocuklar var.
Herkes doğuruyor ben doğurayım, anne olmak benim hakkım, yaşlanınca bakar vs. diye çocuk yapıyorlar. Hatta bir kısmının amacı bile yok, sevişiyor ve oluyor işte. Ebeveynlik nedir hiç üstüne düşünmemiş bile, peş peşe 3-4 tane doğurup başkasına falan kaçıyorlar. Çocuğu bir canlı, hakları olan bir birey olarak gören yok. Çok ciddiyim bak, eli ekmek tutana kadar çocuğu önemsemiyorlar. Bu insanlar çocuk yapsa ne olur, yapmasa ne olur allasen? Adamlar sürecin hiçbir aşamasının farkında bile değiller, çocukların sefaleti falan umurlarında değil.
Şimdi bunları yazdık diye nazi ilan ediliriz yine kesin.
hak eden anne baba olmalı

Öyle yazınca da kızıyorlar sitede. Çocuk düşmanı oluyoruz. Çocuk hasta ağır grip . Annemle çocuğa vitamin aldım 380 o . İlaç katkı payı 39, marketten süt yoğurt probiyotik yoğurt ekmek 3 tane de muz aldım 112 de o tuttu. Bunları lüks tüketim düşünenlerde ben bıktım. Hepsi bizim için Allah’ın yarattığı insanların ürettiği gerekli şeyler.
lüks tüketim olmamalı kış aylarında her çocuk meyve yiyebilmeli özellikle c vitamini için grip olmaması için

Mune hanıma katılıyorum. Çocukları bu konuda istismar ediyorlar... çoğu alamadıkları için değil. acındırmak için kullanıyorlar malesef.... dilenciler arasında apartmanı olan (daire değil, bilerek apartman yazdım) bile duydum... acıma acınacak hale gelirsin diye bir söz var. istemeyerekte olsa bu aralar çok sık kullanıyorum :işsiz:

ama savaşta kalan çocuklara... afrikada susuz toplaraklarda olan çocuklara üzülmüyor değilim...

Hayat kimseye eşit davranmıyor.
Yaşlılara , engellilere :(

Ama keşke o çocukları dünyaya getiren kimseler biraz geleceklerini de düşünse

onu da nasıl denetleyeceğiz ki
Para vermek yerine ihtiyaçlarını karşılasın devlet. Yiyecek versin gerekli kitap defter kıyafeti birlikte alacak birimler görevliler olsun. Almanya da maddiyatın bile olsa çocuğa iyi bakmıyorsan şiddet vs gösteriyorsan direkt devlet alıyor çocuğu aileden.

pes artık sitede bile
Evet sitede bile, kaba tabir olacak affedin dilencilik sanala taşındı, bu vesileyle zaman zaman yaptığımız uyarıyı yineleyeyim, lütfen KK’yı kullanarak sizlerden yardım talep eden kişilere itibar etmeyin, yardım isteğiyle konu açan veya sizlere özelden ulaşanları şikayet et butonuna basarak rapor edin.

Her türlü duygu sömürüsünü yapıp aslında estetik ameliyat yaptırmak için veya kendisine birikim yapmak, ziynet eşyası vb almak için bile yardım isteyenler var, sosyal medyada okuduğunuz her hikayeye inanmayın, yardımlarınızı ya güvendiğiniz kurumlara veya gözünüzle gördüklerinize yapın zira ne yazık ki hasta çocukların hikayelerini kullanarak dahi yardım isteyenler oluyor.

Allahim hic bir cocugu anne babasiz birakmasin..diger konuyu buraya neden tasiyorsunuz? Belkide tek cocuktur ne dersiniz?

Olay teki ikisi ucu degil..ailesi bakmiyorsa tek cocugada bakamiyor ya da bakmiyor zaten.

Ankara kizilayin gobeginde yemek yerken kadin elinde bebesiyle dileniyor hadi sokakta dilense gene iyi ama disarda oturan herkesi rahatsiz ediyor. Ben cocuklara dayanamam ama artik o kadar iyi anliyorum ki gercekten ihtiyaci olup olmayani..
Cocuklarini kullaniyorlar belli yani.. diger tarafta 70 yasinda teyze lif satiyor kendisi oruyormus, iste o kadindan ihtiyacim olmasa bile alirim. Hic yoksa alir birilerine hediye ederim.

C vitamini ikili 210 tl . Meyveler zaten pahalı. 3 muz aldım evde fazla çocuk olsa 3 yeter mi?
benim evin yanında pazar kuruluyor benim en büyük şansım aldıklarımı seçiyorum ve daha hesaplıya denk geliyor yani o kadar haklısın ki benimde 1 çocuğum var 2. çocuğum olsa 1. çocuğun hakkına girmiş olurum her türlü

Artık bu duyguları istismar edenler yüzünden gerçek ihtiyacı olanlara bile yardım edemiyor insan.Bu işi meslek haline getirmişler kolay yoldan para kazanma derdindeler.Biz yardım ettikçede bakıyorlar bu işte çocuklara yardım çok oluyor daha çok ortak ediyorlar günahsız yavruları.Kimse birsey vermesin bklm çocukların sırtından geçinebileceklermi.Allah böyle insanlara fırsat vermesin inş.

Back
X