Hayat pahalılığı

Dün bim e gittim şok oldum herşeye gani gani zam gelmiş. Maaşlara verdiği 3-5 kurusu katbekat çıkarıyor böyle. Ev kiraları ev fiyatları hiç söylemiyorum bile.

Ekonomi kötüye gidiyor.Bir markete giriyorsun iki üç parça şey 50 den aşağı tutmuyor.Zaten devalüasyon oldu dolar Euro aldı başını gitti.Zorr hayırlısı olsun bakalım

siyasi yorum yasak sitede ıstersenız sadece pahalılık hakkında konuşalım

Pahalılığın nedeni siyasilerin ülke kasasından yaptığı gereksiz harcamalar, içi boş yatırımlar.
Bunu siyasete bağlamadan nasıl konuşacağız.
Şimdi dine de bağlayacağım, hakkım haram olsun ülkemi bu hale getiren beşik ulemalarına.

Eve yağ konserve sebze stoklayın benden söylemesi.
Çok basit bir örnek bimdeki su 35 kuruştu, geçen ay 50 kuruş oldu ve bugün 60 kuruş gördüm. 3 ayda %71 zam gelmiş minicik 3 yudumluk suya. Içtiğimiz "yerli" su zamlandı çünkü pet şişesini bile üretmiyoruz

Geçen hafta marketlerin aktüellerinin olduğu programı indirdim. Size çok hoş indirimler söyleyeyim hemen 5m migros 60 tl ve üzeri için 6 eylülde 4lt ayçiçek yağı 9 tl, 7 eylülde 1 kg tekirdağ köfte 15 tl, 8eylülde bütün tavuk kg 1 tl oluyor.

Hayat çok pahalı olmaya başladı. Yerli markalar bile fiyat artırmış deniyor da adamların her şeyi ithal. Kullandığı makinalar onların ekipmanları hep dolar. Belki kutuları bile ithal bilmiyorum yani. Kağıdı samanı ithal alan bi ülkeyiz biz. 1 kutu a4 10 tlden 40 tlye çıkmış. Matbaalar batıyor bir bir. Dergiler fiyat artırıyor.
Geçende işyerine ihtiyaç malzemesi getiren adam bunları idare edin. Kağıt havlu tuvalet kağıdı falan öbür aya alamazsınız feci zam gelecek dedi.
Yol yapacaklarına fabrika yapsalar olmuyor çünkü. Al şimdi yolların asfaltlarını bozdurur bozdurur harcarız

Birde bu zamlarla alakalı yayın yasağı gelmiş sanırım internette herkes “şey şukadar olmuş diğer şeyde bukadar olmuş “diye bahsediyor inşallah ben yanlış anlamışımdır parayı biz veriyoruz ama bu konuda konuşmamız bile yasak

Zaten marmara ekonominin can damari. Bekliyoruz bakalim,ha geldi ha gelecek o gunler

alkışlıyorum... benim yazmak ıstediğim dı bu

Reactions: 000
40 tane şişe aldım domates çorbası yapacağım kış için ayrıca derın dondurucu ta tepeleme bıber domates doğrayıp attım daha da atacağım ne bulursanız stoklayın evet ılk defa busene kuru sebze bıle yaptım balkonda annanneme benzedım gülerdim ona tövbe tövbe

Geçenlerde seçim zamanı tartıştığım, nolur yapma ülkeni düşün bak durumlar iyi değil, daha beter olacak dediğim, karşılığında feda olsun herşeyim, razıyım diyen bi tanıdığım, durumumuz hiç iyi değil ay sonunu zor getiriyoruz dediğinde beter olun bu daha iyi günlerin, feda olsun diyodun al sana vefa dedim. Pişman mıyım? Asla. Sözüm meclisten dışarı ama, ülkenin gidişatı belliyken, ekonomi, eğitim, sağlık herşey berbat olmuşken feda olsun diyen beter olsun umrumda değil. Kurunun yanında yaş da yandı. Kışın 20 liradan aşağı domates olmayacak. Kızıp üzülecek miyim? Hayır. Kuru ekmek yerim belki ama payı olan herkes beter olsun.

anlaşıldııı tuvalet kağıdı kâğıt havlu çocuğun okulu artı evdekı yazıcı için yarın derhal temın edilecek bunlarda e okul herse ne ıstıyor a4 kâğıdı almayıp ölu taklidimi yapayım okula

Allah sonumuzu hayretsin biz marmara da otuuruyoruz peki deprem olursa 99 dakı gibi mi olacak
Daha beteri olabilir çünkü Marmara şimdi daha kalabalık daha fazla bina var vs.
Deprem enerjiden kaynaklanır ve bu bir gün ortaya çıkar.Gölcük depremden sonra enerji uçup gitmedi uzmanlar max 30 yıl verdi. Rabbim büyüktür

Dün akraba sohbetinde bizde bu konuyu konuşuyorduk.
Olası senaryoları düşünüp dertlendik.
Biz hala ülke olarak nelerle uğraşıyoruz diyorum susuyorum. Konu kilit
Valla oyle maalesef. Kentsel donusumler durmus vaziyette.
Cunku devam edecek odenek yok hicbir sirkette.
Bildigim cogu fabrika ha batti ha batacak.
Herkese sorsak sikayetciler ama cozum uretilemiyor.

Afet koordinasyona gidiyorum gonullu olarak,ulkede cadir bile yok. Cadir yahu. Senelerce bunun vergisi toplandi. Ola ki kurtulacak insan olursa -ki sayisi cok az olacak- onlari barindiracak ne yer var ve cadir var. Herkes kendi onlemini alsin diyorum ben. Diyorum da kimse de dinlemiyor. Konu mu acsam napsam

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…